Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Golden retriever
<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 223 . 224 . >>
Autor Zpráva
HanuleGR
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 12:43
- Nahlásit

Zuzana T
Byli jsme 2x na rtg.1x pouze lokty a po druhé i ramena. Nebylo nic zjištěno, žádný úlomek , zatím vše srostlé, takže příčinou by měl být růst, dostali jsme Rimadyl nejdříve na 3 dny a potom na týden. Buď ty prášky zabraly nebo to odeznělo samo. Od 3. měsíce věku ho ládujeme Alavisem. Vet říkal, že by to mohlo samo od sebe přejít tak jak to přišlo až bude dokončený růst. Zatím máme přes měsíc klid, jen občas třeba po námaze kulhne. Klepu na dřevo! Jinak vždycky lítal jak pošuk, ani na omak ho to nebolelo, žádné vystavování....tak nevím...ale doufám, že bude v pohodě.

ko4ka
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 12:44
- Nahlásit

Zuzana T
hlavně ať jsou zdraví a spokojení
s tím naprosto souhlasím. Naši bafani teď dostávali několik dní za sebou jako stravu vařené - jen dobré kousky kuřátka a rejžičku nebo kolínka a mohli se potom utlouct, ale pravdou je, že jinak jim to vařené zrovna nesedlo, takže mají smůlu a vrátí se zpátky ke granulkám a vařené dostanou občas jako chuťovku

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 12:48
- Nahlásit

HanuleGR
To jsou nervíky,co,než zlaťáček vyroste?Tak držím palce,ˇať je to jen z překotného růstu.Ty máš sourozence CHipsyho Chl.štěstí,že?

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 12:49
- Nahlásit

HanuleGR
Jo teď jsem si vzpoměla.Jedna kamarádka ,co má LR měla s kulhajícím dorostencem také starosti a pak se zjistil zánět okostice.Vyléčili to poměrně rychle a bez následků.

ver
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 12:53
- Nahlásit

HanuleGR
Ono je fakt že se nemusí jednat o problém kloubů, ale i kostí. Existuje i nějaká nemoc, bohužel nevím jak přesně se jmenuje, kde se jedná o zánět kostí.

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 13:04
- Nahlásit

Tak koukám, že jsem tady rozpoutala dosti vášnivou debatu ohledně toho přechodu na adultku Beru si z toho ponaučení, že si budu hlídat Charlieho jak prospívá a pokud bude vše OK přecházet nebudeme.
Děkuji všem za názor!

ver
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 13:12
- Nahlásit

HanuleGR
Já bych to zase až tak neřešila. My třeba teď u jedné fenečky naopak ve 20 měsících přešli zpátky na štěněcí, protože Adulty prostě papat nechtěla.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 13:16
- Nahlásit

ver
nevím,známe se? Jaképak máš pejsky,můžu se zeptat?

amísek
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 13:21
- Nahlásit

Když už řešíte tu stravu,jestli pak takhle přemýšlíte i když děláte drahé polovičce jídlo.Abych se přiznala, já teda ne.Moje polovina už žárlila na první psíka a teď při druhém se musel smířit s tím,že nejdříve papají pejsci a pak možná i on.
HanuleGR
Jinak opravdu co člověk to názor,nám zase doporučovali zůstat na štěněcích až do dvou let.

ver
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 13:21
- Nahlásit

Zuzana T
No známe, neznáme. Párkrát jsme se na výstavě vyskytly ve své blízkosti v kruhu nebo okolo a prohodily pár slov.

My sme www.zlatacci.com

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 13:23
- Nahlásit

Zuzana T
No nervy to jsou, stačí když mi trochu kulhne a už mi vstávají vlasy hrůzou, že ho zase budu muset nechat trápit u veta, poprvé nebyl uspán a byl to horor, podruhé už nechtěl ani do čekárny chuděra a to už dostal oblbovák. Takže jsem se zařekla, že pokud se to nějak nezhorší nikam ho vláčet nebudu. Museli bychom to hlídat každý měsíc.
Jo jo Chipsy je náš bráška, ale vůbec to tak nevypadá, je mohutnější a zdá se i klidnější

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 13:24
- Nahlásit

ver
aha už vím- Agripa,Eimi a Flaming.Díky.

Jumi
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 13:24
- Nahlásit

ver
Existuje i nějaká nemoc, bohužel nevím jak přesně se jmenuje, kde se jedná o zánět kostí.
jmenuje se panostitida

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 13:25
- Nahlásit

Zuzana T
Já mám taky pocit, že asi zabral ten Rimadyl po tom týdnu. No uvidíme, snad to bude OK.

ver
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 13:25
- Nahlásit

Zuzana T
Přesně tak, to sme my

ver
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 13:27
- Nahlásit

Jumi
Dík za doplnění , nemohla sem si vzpomenout

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 13:28
- Nahlásit

ver
Aaaa další z Chlupatého štěstí, že? No vyčetla jsem, že by to mohla být i panostitida, to je snad zánět dlouhých kostí, prý se ráda vrací a bývá to problém právě dorostenců...

ver
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 13:30
- Nahlásit

HanuleGR
No mluvila jsem jednou s paní co to její pejsek měl a taky si stěžovala, že měli dlouho problém a furt na nic nemohli přijít o co přesně se jedná a bylo to vidět taky až na druhém rentgenu.

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 13:31
- Nahlásit

ver
Nebudu už ty granule řešit. Budu sledovat Charlieho a jak mi poradila pí. Píchová, když mi po nich začne tloustnout a prostě mu přestanou sedět přejdeme na adultku. Je pravda, že kulhat začal v 5-ti měsících a trvalo to asi 2 měsíce. Tak snad to bylo opravdu jen tím rychlým růstem...

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 13:31
- Nahlásit

HanuleGR
Já ti rozumím,ani nevíš jak.Mě stačí na displeji mobilu jméno některého z majitelů mých odchovů a mám stažený žaludek.

ver
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 13:32
- Nahlásit

HanuleGR
Nám teda naštěstí holky rostly naprosto bezproblémově co se týká kostiček a i rentgeny mají obě super.

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 13:35
- Nahlásit

ver
Nám nic neukázal ani druhý rtg. Museli bychom tam každý měsíc a sledovat vývoj, ale já ho prostě nemůžu takhle trápit. Dokud je to dobrý nikam nejedeme, pokud znovu začne kulhat a bude se to horšit tak tam ale tryskem popádíme. Navíc si nemyslím, že by bylo dobré ho každý měsíc oblbovat injekcema.

ver
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 13:35
- Nahlásit

HanuleGR
Myslím si, že problém s tím růstem je i o tom, že nejsou nějak moc tabulky o tom kde by se měl pejsek v určitém věku pohybovat výškově a váhově.

My teda takovou tabulku o našich pejscích máme.

ver
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 13:38
- Nahlásit

HanuleGR
Tak to určitě nemá cenu.

Ale čím víc se k roku bude blížit, tím na tom budete líp kvůli rentgenu a adultách

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 13:40
- Nahlásit

Zuzana T
S tímhle jsem chovatelku ani nezatěžovala, stejně to musíme vyřešit s vetem. Pamatuji si na první dny když jsme si ho přivezli, při každém jeho pohybu jsme byli vzhůru, navíc nám dost zvracel, takže to byly nervy na pochodu. A vůbec jak slyším, že mu pumpuje žaludek, tak mám z toho husí kůži co mu je, jestli jen něco sežral nebo jestli to není bůh ví jaká nemoc, hned hysterčím. Hlavně nesmím hledat nemoci na netu, to už pak vidím, jak kvůli tomu kulhání bude chodit jen na vodítku, žádné běhání, jen krátké procházky...asi jsem hysterka Já snad ani nebudu moct mít děti, už vidím jak jim kontroluju dech a tep

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 13:42
- Nahlásit

ver
Plánuji rtg jak loktů tak i kyčlí až po roce, tak jen doufám, že se do té doby neobjeví nějaké komplikace.

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 13:46
- Nahlásit

ver
Já jsem akorát zhruba hlídala váhu podle návodu krmení u Hills, tam mají uvedeno kolik by měl pejsek vážit v určitém období při předpokládané hmostnosti v dospělosti. Ale to jsme byli každou chvíli u veta, tak jsem ho tam vážila. Ale teď vůbec nevím kolik váží, hlídám to jen podle pohmatu na žebra... A co jsem viděla pejsky teď na výstavě, tak Charlie určitě patří k těm hubenějším.

ver
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 13:47
- Nahlásit

HanuleGR
Však my sme kvůli pejskům taky neustále ve střehu. Sotva nám holky odrostly, tak sme dovezli pejska.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 13:47
- Nahlásit

HanuleGR
klíííd,to bude dobré.

ver
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 13:50
- Nahlásit

HanuleGR
Tak pokud je pejsek štíhlejší, tak to mu určitě neublíží, pokud není nějak extra nežravej a tím extra hubenej.

Mě momentálně mnohem víc než rychlej růst trápí majitelé, kteří pod heslem aby pejsek nerostl rychle, ty štěňátka málem trápí hlady. A pak člověk vidí štěňátka co jsou tak o měsíc až dva menší než jejich sourozenci.

<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 223 . 224 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání