Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Golden retriever
<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 223 . 224 . >>
Autor Zpráva
Jumi
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2006 20:48
- Nahlásit

ale posudek mám na stránkách tak si ho tam můžete klidně přečíst ( www.zlatejtorda.wz.cz )

Walda
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2006 21:22
- Nahlásit

Jumi

purina se často přejídá
Zajímavý názor, protože:
1/ Používáme jí od Indyho štěněcího věku, dřív se po ní mohl utlouct, ale v poslední době to vypadá právě takhle;
2/ Teď se z různých stran ozývá, že se Purina zhoršuje - od chovatelů i od některých prodejců
3/ I mě se subjektivně zdá, že je nějaká jiná. I v čerstvě otevřeném pytli. (Kupujeme chovatelské 20kg)

ko4ka
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2006 22:19 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit

Walda
já teď právě o purině slýchám ze všech stran to samý a to jsem o ní ze začátku, než jsem si pořídila štěně uvažovala. Našemu labíkovi chutnala i prospívala pro plan light, ale pak se mu nějak zhoršila srst a drápy a musel dostat vitamíny. Tak jsem začala študovat názory na různý značky a dočetla jsem se tohle.... Nechtělo se mi pak pro štěně dávat takový prachy za průměrný granule a hledala jsem něco jinýho. Na psovi nešetřím, ale chtěla jsem kompromis,asi jako každý.. Upřímně furt hledám

Walda
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2006 22:26
- Nahlásit

Walda

Já se teď rozhoduju mezi ANF a Nutranem.

ko4ka
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2006 22:34
- Nahlásit

Walda
já budu kupovat Nutram. Teď z fin. důvodů chodíme do zveráku pro odvážené granule a labíkovi berem Nutramku pro psy se sklonem k tloustnutí a vypadá, že mu sedí. Malý beru K9, protože nemá Nutram pro štěňata LB a to ostatní co tam má bych jí zase nekoupila, ale mám pro ní naplánovaný Nutram LB puppy... Na Nutram jsem slyšela spoustu pozitivních názorů, na ANF asi taky, ale ten u nás nekoupím

ko4ka
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2006 22:37
- Nahlásit

Vůbec mě to štve, u nás pro psa nejde sehnat co chci. Když něco potřebuju nebo chci vyloženě tu určitou věc, tak to musím objednat z netu.... Člověk musí vzít třeba víc věcí, aby se mu vyplatilo poštovné A objednávat granule z netu, když tady není dovoz, ale pouze dobírka z pošty jsem ještě nezkoušela...

Walda
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2006 22:40
- Nahlásit

ko4ka

Zdá se mi, že ANF se prodává jen dealersky - nikde v obchodech jsem ho neviděl.
Asi taky zkusím Nutram a ANF bude v záloze.

ko4ka
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2006 22:44
- Nahlásit

Walda
já uvažovala že jí nechám i na tý K-9, když jí kupuju ty sáčky, tak vypadá, že jí dobře sedí, ale zase si říkám jestli není lepší furt ta superprémiovka a to Nutram je a za přijatelný peníze

Jumi
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2006 23:08
- Nahlásit

Walda
jo tak jsem ho dnes u veta zvážila a náš vychrtlík má 27kg, což docela vysvětluje moje páteční přelomení páteře, když jsem ho strkala do vany

Walda
ko4ka
Jestli je Proplanka horší nebo lepší než dřív, to nemohu říct, taky už jsem o ní slyšela, že jsou v ní namleté pařáty a kdesi cosi, otázka je kdo a proč takové věci šíří a jestli jsou pravda. já bych ale teda rozhodně o proplance neřekla: takový prachy za průměrný granule. Pořád ještě je to superprémiové krmivo s velmi dobrým jménem. Velmi uznávané veterináři a to i těmi, kteří řeknou, že se přejídá...

ko4ka
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2006 23:29
- Nahlásit

Jumi
já neříkám, že je špatná, řekla bych, že je to standard, kde kvalita ceně neodpovídá, jen si nemyslím, že je to taková špička.... My tím krmili a vyzkoušeli jsme spoustu značek a nějak mi nepřišla rozdílná od jiných levnějších ( nemyslím těch úplně levných, jen těch slušných superprémiovek za menší peníz ). Tak asi nějak tak. Něčím se taky musí zaplatit reklama v televizi a podobně. A že se do toho už ledascos semele jsem slyšela z různých stran, nejen ze strany konkurence, tak na tom asi něco bude....
Vem si "slavnou" Acanu. Prémiovka v ceně některých superpémiovek, taky potřebuje zaplatit reklamu v telce.
Například na krmivo Hills jsem v TV reklamu neviděla a je to jedno z nejdražších co se dá koupit...

ko4ka
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2006 23:31
- Nahlásit

Jumi
ty si stěžuj na přelomení páteře. "Malá" má 30 kg a když jí mám zvednout, tak přitom už vidím hvězdičky, zlatých Bernáškových 27 kg

Walda
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 07:20
- Nahlásit

Jumi

náš vychrtlík má 27kg
To mi na 7 měsíců nepřipadá tak málo, zvlášť vzhledem k tomu, že asi nesměřuje k nějakému obříkovi - když sis ho brala měl 6,6kg, ne?

otázka je kdo a proč takové věci šíří
Ale já si toho nejdřív všimnul u nás, a až potom se začal dívat kolem, jestli má ještě někdo podobné zkušenosti nebo aspoň dojem.

amísek
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 07:31
- Nahlásit

nebylo by lepší kdyby bylo jen pár fakt dobrejch a pár horších granulí? Já nevim jak vy,ale já už se v tom množství značek přestávám fakt orientovat co je dobrý a kde se platí jenom značka.Neznám snad prodejce co by byl opravdu objektivní co se týče kvality v poměru k ceně.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 07:56
- Nahlásit

amísek
Walda
Holky krmivo si musí každý vyzkoušet sám.To ,co vyhovuje vašemu pesanovi, nesedí jinému.Ale Purina určitě není špatné krmivo.Já jsem krmila nejdříve Eukanubou,pak ji Cathy ze dne na den nechtěla,tak jsem přešla na Purinu a jsem u ní už 3,5 roku.Odchovala jsem na ní dvoje štěňata.Například lososová štěňečí je opravdu super,nebo jehněčí light.Je možné ,že standartní kuřecí adultka je pro pejsky už méně zajímavá.Jediné,co jí mohu zatím vytknout je to,že nemá přidáné žádné látky pro kloubní výživu.
Jestli ale nebazírujete na značce,tak zkuste ten TROLL,já ho už 2x koupila pro naší mladší fenku a syn,který ji má doma je s tímto krmivem nadšen.Pěkněvoní,má zvýšené mn. vit C,je švédské a údajně maso a další ingredience pochází s biofarem.P.Kučinka,co má e-obchod s ním už 2 roky krmí svého labradora a je také spokojený.20,- Kg pytel stojí asi 1400-1500 Kč.,nevím přesně. více: www.buddyobchod.cz

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 08:15
- Nahlásit

Jejda,tak jsem zjistila,že Troll už p.Kučinka v nabídce nemá,nevím ,co se děje.

amísek
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 08:20
- Nahlásit

Zuzana T
já jsem ho tam nenašla?jmenuje se to TROLL?nevím jestli jsem ho nepřehlídla,myslim,že ne.

amísek
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 08:26
- Nahlásit

Zuzana T
to nic, i tak díky za typ.Kamarádka krmí labrouška Kronchem,ale příjde mi dost drahý 15kg asi za 1700kč.Asi fakt zůstanu u toho Happy dogu.Jěště se podívám jestli ten Troll nemají jinde.

Walda
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 08:48
- Nahlásit

Troll má domovské stránky a obchod tady:

http://www.holisticshop.cz/obchod/sindex.php?kateg =1&akc=kateg

amísek
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 08:56
- Nahlásit

dívala jsem se teďko na Nutram a má taky přidané nějaké bylinky na lepší trávení,to my potřebujeme.Brávala jsem ho asi před 8 lety pro leonbergra a nebyl špatný,tak snad s nepohoršili.Na Troll ještě kouknu,jestli ho ovšem rozváží.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 09:08
- Nahlásit

Walda
Jo to je ono,takže stojí 20 kg 1200,- Kč.
Musím říct,že je opravdu dobré,kdyby Cathy neměla problémy s váhou,tak jí to budu dávat také.
Jenže si myslím,že je tu tolik značek,že
bude problém prosadit se na trhu.
amísek
A posílají to poštou.

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 09:17
- Nahlásit

Všechny zdravím, zde jsou výsledky GR z MVP

http://retriver.cz/vysledky/2006/20061118_mvp_prah a.htm

amísek
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 09:19
- Nahlásit

Zuzana T
a co má za problémy s váhou?Docela bych ten Troll zkusila,ale nevím jestli mám vzít rovnou těch 20kg a jestli mi potom zase nezhubne.Je mi jasný,že když to nevyzkouším,tak to nezjistím.Stačilo by mi na zjištění 4kg nebo ne?

Jandula
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 09:40
- Nahlásit

Já krmím čistě jehněčím Nutramem a zatím spokojenost, Sára se může utlouct... Super byl taky Nutrience Derma, ale pak jsem ho nemohla sehnat, tak jsem přešla na Nutram...

Jumi
Nic si z toho nedělej, prostě je to atlet každým coulem

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 10:11
- Nahlásit

Když jste u toho krmení....do kolika měsíců doporučujete krmit štěněčím? Stačí do toho 1 roka? Musím se přiznat, že už teď (s dost velkým předstihem) zkoumám na jaké dospělácké granule přejít a jsem ráda, že se tu objevují značky, které mám v merku např. Nutrience, ANF, uvažuji ještě u Nutro choice, Pro pac...no je toho moc, tak nevím nevím, ale asi budu muset stejně ozkoušet a pak se uvidí co pesanovi sedí

Jumi
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 10:20
- Nahlásit

Walda
To mi na 7 měsíců nepřipadá tak málo, zvlášť vzhledem k tomu, že asi nesměřuje k nějakému obříkovi - když sis ho brala měl 6,6kg, ne?
Jo mě to taky nepřijde málo, docela nás to překvapilo. Hlavně i to že při takovéto váze stejně vypadá jak chrt. jinak nevím čemu říkáš obřík a hlavně, z čeho usuzuješ, že bernáš k němu nesměřuje, protože jeho rodiče rozhodně nějaký mrňata nejsou, spíš bych řekla že patří k těm větším v GR opulaci a Bernáškovi tlapinky taky dávají tušit, že ačkoli se do něj teď kde kdo naváží, tak jim to jednou všem natře

Jumi
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 10:23
- Nahlásit

HanuleGR
vzhledem k Charlieho růstovým problémům bych teda tohle konzultovala s jeho vetem. kdy se má přejít se podle mě nedá obecně příliš určit (říká se mezi 1-2rokem) u nás to vypadalo, že na dospěláckou najedeme už ve 4měsících...

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 10:48
- Nahlásit

Jumi
A to jako myslíš, že by se mělo přejít dřív nebo později, kvůli tomu kuhání? Teď delší dobu nekulhá, nebo jen chvíli občas (buch, buch, buch) ale může se to kdykoliv vrátit...

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 10:52 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

amísek
Cathy nesmí dostávat tabulkové množství granulek,neboť okamžitě přibírá.Také po štěňatech zůstala tlustá a nešlo to dolů.Museli jsme nasadit Specific Reduction a zhubla na 35 kg.Víc to nepůjde.
Na tom Trollu je dobré,že si můžeš regulovat množství granulí podle toho jak pes přibírá na váze.Srst je po tom super,alespoň u naší Jessy.Myslím,že mají i menší balení,mrkni na ty stránky.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 10:54
- Nahlásit

HanuleGR
A už jste zjistili příčinu kulhání?

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 10:57
- Nahlásit

amísek
Tak jo,teď jsem koukala na ty stránky o Trollu a mají zkušební balení 4 kg za 220 ,-Kč.

<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 223 . 224 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání