Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Golden retriever
<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 223 . 224 . >>
Autor Zpráva
Jumi
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 10:59
- Nahlásit

HanuleGR
no to je právě otázka, kterou bych konzultovala s vetem...pokud by to bylo, že roste moc rychle, tak se štěněcí stahujou..právě že přechod na jiné krmivo může tyto problémy vyvolat, no prostě, než bych přecházela ze štěněcích nebo i na jinou značku, tak bych to raději konzultovala s vetem, klidně jen telefonicky...v tomhle podle mě není opatrnost na škodu...

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 11:06 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Jumi
No vlastně na jakých granulkách jsi se s Kubátem dohodla ?

Jumi
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 11:15
- Nahlásit

Zuzana T
ani nějak na žádných, byla úplně plná čekárna a my jdeme ve čtvrtek dopoledne na kontrolu, tak to snad nebudou takové fofry. Bylo mi blbé se vykecávat víc než by bylo nutné, když v ten čtvrtek na to budeme mít určitě času víc...
já jsem včera uvařila vývar z odřezků masa, tak teď mu to na ty granule lejeme a zatím to na něj docela platí...ale když jsme se o tom bavili v tom září, tak říkal, že by ho na štěněcích nechal minimálně do 1roku...navíc on si myslí, že nežere protože to v něm šplouchá - tudíž mu není dobře, ale to je blbost protože když dostane cokoli jiného než svoje granule, tak žere jak nezavřenej!

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 11:22
- Nahlásit

Jumi
No je to pacholíček vyčůranej.Cathy si včera v 19,00 stoupla ke dveřím a významně na ně čučela.já myslela ,že se chce vyvenčit a ona ne.Namířila si to rovnou ke krámku.Tak jsem se po 3 měsících ustrnula a koupila jí rohlík.To si neviděla to nadšení.Předpisově sedla k noze a na povel ho aportovala - potvora jedna.

Jumi
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 11:31
- Nahlásit

Zuzana T
Chuděra čtvrt roku bez rohlíku! to se jí pak nediv, že byla tak nadšená!

Já bernášovi zase musim 2x denně čistit uši, tak to jsem taky za tyrana a chodí se utěšovat k páníčkovi, kterej ho vždycky významně polituje a společně si na mě postěžují ještě jednou a budou za trest bez večeře oba

Walda
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 11:36
- Nahlásit

Jumi

jinak nevím čemu říkáš obřík a hlavně, z čeho usuzuješ, že bernáš k němu nesměřuje

No obřík podle mě je, když má pes v plné kondici tak přes 38-39 kilo. Já vím, že to k tomu všechno směřuje, ale vzhledem k plemeni to nepovažuju za nejlepší. Podle mě se upřednostňuje exteriér před kondicí.

Usuzuju z toho, že od narození do dvou měsíců se vyvíjel spíš na úrovni fen z vrhu, zatímco brácha za stejných podmínek byl mnohem větší. Takové bráchy znám třeba od nás ze cvičáku - jeden vypadá z dálky jak holka a druhý je mohutnější než Indy.
Ale to je samozřejmě jen odhad ze záznamu vrhu, stále jen vyjadřuju názor, že bych se vykašlal na rozhodčí a nevykrmoval ho. Dal bych spíš na názor důvěryhodného veta.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 11:43
- Nahlásit

Walda
No jestli usuzuješ z naší tabulky,tak byl Bernáš chvilku i větší než Bart.Bart měl ale od mala jinou stavbu těla.Bernášek byl vyšší a štíhlejší už v 8 týdnech.Ikdyž nyní vypadá moc hubený,stejně věřím tomu,že se dodělá.Nesmíme na něj spěchat.Vzhledem k tomu,že hrozně rychle letěl s výškou nahoru,jsem Míše a Vetovi vděčná,že to ukočírovali a nedošlo k významným růstovým problémům.

Walda
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 11:52
- Nahlásit

Zuzana T

Nesmíme na něj spěchat
No to právě myslím.

Jumi
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 11:56
- Nahlásit

Walda
ale já ho nevykrmuju. vím, že se ti zdá že 600g granulí + nějaké to dochucení je hodně, ale to bys ho musel vidět...nepatří zrovna k nejklidnějším pejskům - je to opravdu spíš hyperaktiv, takže toho šíleně moc vylítá. Hodně sme s přítelem řešili už v těch 8týdnech kolik mu poskytnout pohybu, abychom ho nepřetěžovali, ale nakonec už jako malý musel trávit poměrně hodně času na vycházkách - dle mého názoru i víc než jeho vrstevníci, ale měli jsme dvě volby, buď ho donést do lesa a tam ho nechat cupitat po cestičkách dokud se neunaví a pak ho donést dom a nebo ho nechat doma kde lítal tak, že každou chvíli bořil nábytek narážel hlavou do zdí a jedil břichem po podlaze apod. Náš závěr nakonec byl nosit ho do lesa, protože tam bylo riziko úrazu a poškození pohybového aparátu výrazně nižší než doma...

ko4ka
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 12:00
- Nahlásit

HanuleGR
mně bylo řečeno vetkou, že by bylo dobré dát malou na adultku v půl roce.... Dala jsem se ukecat a opět se po jednom 18 kg pytli vracíme na štěněčí. Když jsem se o tom pak bavila s chovateli různých velkých plemen, tak mi potvrdili moji doměnku, že je to blbost dávat štěněti ve vývinu adultku a že naopak růstové problémy může způsobit právě Adult.... Dokonce když jsme se o tom bavila s naší chovatelkou, tak měla stejný názor a spíš mi vynadala, že jsem tím mohla Chelsee narušit vývoj a že na adultku doporučuje přejít až mezi
12-18 měsíci věku

Jumi
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 12:00
- Nahlásit

Walda
rozhodně nemusíš mít obavy, že bych z něj vykrmovala výstavníka! Nám jde především o zdraví a výstavy jsme si chtěli jen zkusit. Štěňátko jsme si pořizovali s tí, že chceme aby nás někdo výtal ve dveřích a já jsem věděla, že s ním budu chtít něco dělat - nějaký druh výcviku...o výstavách jsme nijak moc nepřemýšleli. jo a stejně teď nemá úplně správně ty zuby, takže by byla blbost ho vykrmovat na výstavu, když už na žádnou možná nepůjde

Walda
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 12:03
- Nahlásit

Jumi

Moment, já se do Tebe nenavážím, že ho překrmuješ.

Já nejdřív zareagoval na názor rozhodčí, že je hubenej, a že by měl programově přibrat - to se mi v tomhle věku zdá fakt divný.
Když je pes zdravej, tak bych ho nechal.

Potom jsi napsala, co průběžně dostává, a já řekl, že i to už mi připadá až až.

To je všechno, já ho přeci nemůžu hodnotit, vždyť ho neznám.

Walda
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 12:05
- Nahlásit

Jumi

Aha, Ty už to mezi tím píšeš:
rozhodně nemusíš mít obavy, že bych z něj vykrmovala výstavníka!
Já měl fak jen obavu, aby ses do toho nepustila (neznám ani Tebe).

Tak OK

Jumi
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 12:05
- Nahlásit

ko4ka
no tak to bych teda takhle radikálně netvrdila a jak říkám, kdyby se bernášek v těch 4 měsících trochu sám nezpomalil v růstu, tak už je na adultce dávno...adultka má méně proteinů a psisko po ní roste pomaleji, takže u pejsků, kteří se vytahují moc rychle se dává, protože to sníží riziko růstových problémů a fragmentace processu coronoideu. takže je to blbost dávat štěněti ve vývinu adultku je v mých očích pěknej výkřik do tmy! tohle je šíííleně individuální věc. a ty by sis měla najít veta, kterému důvěřuješ a spoléháš na něj...
Pokud vím tak jedna naše ségra už na adultce myslím je a nijak podtržená teda nevypadá!

ko4ka
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 12:10
- Nahlásit

Jumi
já jen píšu co mi kdo řekl a jaký na to mám názor. Samozřejmě, pokud pes letí moc rychle, tak se mu to dává. Já se s tebou nehádám.... Jen píšu, co mi řekla vetka a co jako pravý opak psala moje chovatelka a další majitelka naší nevlastní sestry. Takže jsem si z toho musela vybrat. Na svojí vetku spoléhám co se týče zdraví, ale ohledně výživy a problematiky velkých plemen se raději bavím s lidmi, co s těmito plemeny mají zkušenosti. Paní veterinářka chovala baseta a nyní pěstuje jakési kočky, takže o výživě asi toho moc neví a šíří názory, jedna paní povídala.... Proto jsem to tady napsala

ko4ka
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 12:14 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit

Jumi
Pokud vím tak jedna naše ségra už na adultce myslím je a nijak podtržená teda nevypadá!
a ještě k tomu. Na tohle jsem se taky ptala a nejde o to jestli vypadá nebo nevypadá jak podtržená, ale jde o to, že ty bílkoviny a tuky tam jsou v jiném poměru než má adultka a vývoj se tím nejspíš narušit může....
Taky jsem měla obavy, když mi vetka tvrdila, že je to to nejlepší co pro ní můžu udělat, aby nezůstala zakrslá, hubená a podobě, ale jde o něco jiného...
Mně teda Chelska v těch 4 měsících taky začala rychle růst, ale po půl roce se zastavila, takže jsem to tak neřešila jako ty

Jumi
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 12:16
- Nahlásit

Walda
v pohodě, já jsem to pochopila a nijak se mě to nedotklo, ani jsem neměla dojem, že se do mě navážíš

Jsem bioložka a když mi doktor něco říká, tak mám alespoň nějaké znalosti na to si udělat na jeho rady, postupy a názory nějaký alespoň částečně odborný názor. Uvažování veta ke kterému s bernášem chodíme je mi velmi blízké, jeho názory na různé věci se shodují s mými a příjdou mi logické, proto mu absolutně věřím a jsem přesvědčená o tom, že nikdo by neměl navštěvovat doktora, kterému nevěří. a pokud mi tento člověk zcela mimo téma už podruhé sám od sebe řekl, že se o psa výborně staráme. tak mu věřím a velmi mě to těší a především nemám pak potřebu na své péči cokoli měnit (třeba začít vykrmovat)

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 12:16
- Nahlásit

ko4ka
Jo to můžu potvrdit.Největší fena - beverly byla žravec a paniččin miláček opečovávanej,takže její vet - M.Jirásková z CHS Vetcare ji ve 4 měs.zarazila štěňěčí a nasadila adult.Teď je fena moc pěkná,tak akorát.Jak říká Míša,záleží na každém jedinci a také na vetovi,který tvé štěně důvěrně zná a umí pružně reagovat na jeho vývin.Prima na Pro Plance je to,že můžeš bez problémů přecházet ze štěňěčí na adult,z příchutědo příchutě.

ko4ka
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 12:19
- Nahlásit

Zuzana T
jasně no, chápu, že je to individuální.... myslela jsem to obecně. Mě za to moje chovatelka celkem dost vynadala

ko4ka
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 12:22
- Nahlásit

Doufám, že se nám tady kvůli tomu nerozběhne nějaká hádka, každý na to máme názor a o tom ta diskuse je .-)

Jumi
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 12:23
- Nahlásit

ko4ka
jenže tvoje chovatelka pokud vím psa viděla naposled při odběru, narozdíl od veta a výživa se zdravím velice úzce souvisí a nejde oddělit!

ver
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 12:25
- Nahlásit

ahojky,

byla sem požádána abych vyslovila svůj názor ohledně krmení štěňátek adultkou.

ko4ka
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 12:26
- Nahlásit

Jumi
viděla ji naposled při odběru, to máš pravdu. Sice jí posílám fotky, ale není nad to vidět psa naživo. Máš výhodu v tom, že máš veta se kterým si rozumíš a máte na věc stejný názor.... Já to tak nemám a proto se informuji různě. Nijak se nesnažím nabourat tvoje znalosti, to vůbec ne

ver
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 12:27
- Nahlásit

Co se týká mého názoru na adultku, tak já osobně bych se do ní nijak extra nehrnula. Máme tři zlaťáčky, každý z nich rostl (nebo roste) trošku jinak, ale zároveň pokud si srovnám jejich váhy a výšky, tak se nijak extra nelišili, i když u naší nestarší fenečky sme měli skoro starosti jestli nepřeroste vzhledem k tomu, že její maminka je maličká. Ale o zařazení adultek sme nikdy neuvažovali a ani náš veterinář nikdy takový názor nevyslovil.

ver
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 12:29
- Nahlásit

Takže pokud pejsek neroste nějak extra podivně a pořád vypadá souměrně, a že k sobě jeho jednotlivý části tělíčka prostě patří, tak bych to extra neřešila. A co se týká konzultace Adultek s veterinářem, tak si musí být člověk jistý tím, že tomu veterinář opravdu rozumí a je schopen poradit.

ver
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 12:32
- Nahlásit

Naše holčičky měly v půl roce téměr svoji plnou výšku i váhu a žádný problémy sme s nimi nikdy neřešili. A co se týká pejska, tak ten je na tom podobně.

Jumi
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 12:35 - Změnil/a: Jumi
- Nahlásit

ko4ka
já se taky nijak nehádám a ani tě nechci nijak přesvědčovat. vyjadřuji jen svůj názor. Samozřejmě pokud máš dojem, že vetka tomu nerozumí, chápu, že se ptáš jinde. Jen prostě nemám ráda takové ultimativní názory typu je to blbost dávat štěněti ve vývinu adultku protože zrovna tohle je věc opravdu naprosto individuelní!

ver
no a o to právě jde, jak roste a do jaké míry je majitel schopen to analyzovat sám. bernáš měl za týden nohy 2x tak dlouhé a takovýto rychlý růst nebezpečný je...

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 12:36 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Holkýý,
neřeště to tak dramaticky.Dříve se psům daly zbytky od večeře a nikdo nepřemýšlel,co psovi škodí.Dnes se pejsci krmí vědečtěji než lidé.Tím nechci říct,že by to nebylo ku prospěchu psů!!!
Povím vám zážitek z pátečního honu.Na Konopišti,kdo tam nebyl, se fasuje teplý oběd.Zrovna byla gulášovka,salát a řízek.
Naprosto všichni psi myslivců dožrali zbytky ,včetně kosti z kotlety.Na mě a Renatu koukali ,jak na exota,že tu kost vyhazuji.Většina z nich krmí granulemi,ale dostávají i jiné jídla.
Psi mají ve výborné kondici,musejí tvrdě makat.Jeden pán dává svému GR na zimu pravidelně lůj ,aby měl energii.
Takže,co člověk,to názor,co pes to jiné potřeby - hlavně ať jsou zdraví a spokojení.

ver
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 12:38
- Nahlásit

Zuzana T
Naprostá pravda, opravdu dřív dostávali všechno možný a taky to nějak přežili.

Ale každopádně určitě jsou pejsci se zbytkama mnohem líp než pejsci s Pedigree

ver
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 12:40
- Nahlásit

Jumi
no a o to právě jde, jak roste a do jaké míry je majitel schopen to analyzovat sám. bernáš měl za týden nohy 2x tak dlouhé a takovýto rychlý růst nebezpečný je...

Možná pokud měl za týden 2krát tak dlouhý nohy tak než Adultky bych možná nejdřív řešila jestli si pejsek bere z jídla všechny potřebné živiny.

<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 223 . 224 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání