| Autor |
Zpráva |
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2006 18:10
- Nahlásit
Jumi
Ahoj Míšo,tak jak jste si zadováděli?
Hele s těmi granulkami.Tak mu zkus koupit 3 kg pytel lososky ,jestli mu zachutná.Já jsem u Cathy asi v 10-11 měs. také měnila granule,protože je přestala žrát.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2006 18:17
- Nahlásit
ko4ka
S mojí šikovností a neustále zlomenýma rukama nebo nohama v tom menší problém vidím....
To nechápu. Ty jdeš vedle áčka, přes jde jen pes.
No jasně, můžeš si vybrat stopu nebo hlídání.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2006 18:48
- Nahlásit
Zuzana T
Bylo to super, jako vždy! Bernášek už má skvělé to předání a začátek je taky super, jen dotáhnout ten prostředek, teda aby to hned vzal a šel zpátky...
koukala jsem na nějaké fotky z výstavy a zjistila jsem, že Karol měla pravdu a bernášek stál chvílema opravdu moc moc hezky. jsem na něj moc hrdá...
Páník je s tím žrádlem trošku přísnej a chce ho nechat vydusit...já jsem mu do toho včera zamíchala kus těch granulí co jsme dostali na výstavě a pak to sežral. Taky když mu to dávám po bytě jako hromádky který hledá, tak to sežere...má ještě tak 10kg a příští pytel mu koupím něco jinýho...ale tohle bude muset nějak dožrat.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2006 18:53 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Jumi
To víš jedináčkové s jídlem vždycky zlobí víc.Kdyby tam měl konkurenci,žral by líp.
Já mám také fotky,kde stojí výborně.Je to talent po všech stránkách.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2006 18:58
- Nahlásit
Zuzana T
no snad se mu vylepší ty jeho kly jinak může být talent jaký chce...
jedináčkové s jídlem vždycky zlobí víc
Thorin nezlobil ale tomu jsme granule po pytli střídali...poradil nám to tenkrát vet. já myslím, že už je toho prostě přežranej, tak mu pak koupím jinou příchuť, ale taky si to mohl rozmyslet o týden dřív
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2006 19:19
- Nahlásit
Jumi
Míšo,došla jsem k závěru,že jestli ještě někdy budu mít štěňata,tak budu majitele přesvědčovat,aby šli na první výstavu nejdříve v 10 měs.Chybami se člověk učí,myslím že je lepší dopřát psům klid na dospívání.Také se neničí zbytečně nervíky majiteli i chovateli.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2006 20:19 - Změnil/a: Jumi
- Nahlásit
Zuzana T
já bych to neviděla tak tragicky! Bernáškovi to žádného klidu neubralo, naopak si myslím, že sbírá důležité zkušenosti, když jsme byli na kukandu v Brně, tak byl pěkně vykulenej, v třeboni pak už to bylo dobrý a tady se taky nejprve trochu bál všech těch jezdících věcí a pak se rozkoukal. zároveň se učí, že i přesto, že je kolem takový ruch, tak se musí soustředit na mě a vnímat co po něm chci. Stejně tak já jsem v třeboni byla úpně vyjukaná a tady už jsem nebyla ve stresu vůbec a soustředila jsem se jen na Bernáše...Podle mě je dobré aby takhle mladý pes sbíral takovéto zkušenosti a stejně tak si myslím, že je dobré pro páníky když si to vyzkouší takhle v dorostu, kde i rozhodčí berou ohled jak na psa tak na majitele...pí. rozhodčí k nám všem byla milá a říkala, co bychom měli nebo neměli dělat. a myslím, že právě o tom tyhle baby třídy jsou...nejsem si jistá, že ve třídách kde už jde o tituly na tebe někdo bude brát ohled...
že to dopadlo, jak to dopadlo, to se nedá nic dělat. byli jsme z toho s Petrem smutní, ale co! o tom je to taky..každá soutěž má své výherce a své poražené a já musím říct, že mě je třeba příjemnější situace moje než Irči. A člověk musí umět i prohrávat...já bych teda ze svého vlastního pohledu naopak majitelům štěňátek takovou výstavu navštívit doporučila a Petr si myslí totéž...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2006 21:17
- Nahlásit
Jumi
Jsem ráda,že se na to tak díváte.Mám ale pocit,že se od dorostenců ze strany majitele,chovatele,ale i rozhodčích toho trochu moc očekává.Ale to,že se mlaďoši seznamují s novým prostředím a tak,to je určitě dobré.Někdy na prochajdě ti povím,co přesně mě trápí.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2006 21:19
- Nahlásit
Zuzana T
jasně jo a jak jsem tak na kluky koukala, tak ti mi dneska přišlo, že bernáš už je o něco málo vyšší než bondík...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2006 21:28
- Nahlásit
Jumi
To asi je a bude i v dospělosti.Bondíkovi rodiče jsou nižsí než rodiče Bernáška.Petr přeci touží po vlkodavovi,ne
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2006 22:03
- Nahlásit
Zuzana T
to si piš že touží a jednoho si už na té výstavě vyhlídnul! Opravdu kardinální mohutné zvíře - fakt kus i na tohle plemeno a písková barva! byl nááádhernej, já bych ho taky hned brala, ale toho ať si cvičí sám! nedokážu si představit, jak něco takovýho krákám za kůži
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2006 07:04
- Nahlásit
Dáte sem nějaký fotky z Letňan z kruhu?
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2006 09:07
- Nahlásit
ko4ka
Ahojky, když se mrkneš na jejich stránky tak tam mají předělané odkazy a jsou tam i odkazy na stránky naše, Tvoje a Chipsyho, myslím, že kdyby jich měla víc tak by je tam dala. Kdysi jsem po ní chtěla tel.č. na majitelku fenky, která bydlí kousek od nás a bez problémů mi ho dala. Jinak v současné době je zřejmě ještě v nemocnici, kvůli tomu nejela do Letňan. Tak proto třeba nereaguje....ale nevím, zkus to ještě a uvidíš.
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2006 09:14
- Nahlásit
Ketrin
My jsme na tom tentokrát s fotkama špatně - byla tam tma a prostorově to bylo taky pitomý, že nbylo odkud pořádně fotit...navíc Bond vypadá všude dost děsně - tak to přece nebudu publikovat
Ale HanuleGR říkala, že nějaký fotky pošle, že fotili hodně. Tak až se objeví, musíme jí to připomenout
Až budu mít chvilku, dám sem akorát fotku "tanec se psem" a "radostné vystavování" jako důkaz toho, že jsme to mysleli vážně a udělli všechno pro Bondův pozitivní zážitek
(Navíc se Ondra ani na jedný nemračí a nerozčiluje, takže moje neustálé opakování "Hlavně se nesmíš rozčílit" fakt zabralo - ale musel uznat, že kdyby na to nemyslel, tak by asi Bond dostal co proto :lol
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2006 09:17
- Nahlásit
No já jsem v práci a ty fotky mi sem nejdou vložit
HanuleGR
A jak jste teda dsopadli? a jaké jsou dojmy z první výstavy?
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2006 09:18
- Nahlásit
HanuleGR
No vidíš, já o vlku a vlk tu. Tak co vyšly vám nějaký fotečky? Já byla trochu zklamaná - fakt se tam fotit moc nedalo a navíc ta tma - my máme všechny fotky jak v noci...
A dostali jste taky od Čečrdlový nějaký dobrý rady? Na výstavě nikdy neni moc čas si popovídat...nakonec musíme stejně všechno probrat tady...
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2006 09:20
- Nahlásit
Jumi
Dobrý ranko!
Holky, to mi nedělejte! Já potřebuju pracovat!!! V sobotu mám termín překladu a jsem asi v polovině...práce na dva měsíce...a to je nekecám z velký části kvůli vám a mojí slabý vůli.. Do háje! Teda samozřejmě halvně kvůli mojí slabý vůli...to si nemyslete, že to chci na vás hodit
Nemohly byste tu pár dní vůbec nebejt?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2006 09:23 - Změnil/a: Jumi
- Nahlásit
To já musím říct, že bernášek byl tentokráte opravdu zlatej a moc moc se snažil. já jsem si tentokrát řekla hlavně to neprožívat, nestresovat se a v kruhu si to užít a kupodivu se to docela povedlo....teda až na to že mi hned řekla že má úpně blbý zuby a pak než napasala posudek, tak to s tou krví, takže vlastně už od začátku jsem trochu bojovala s chutí se sebrat a jít, protože bylo zřejmé, jak to dopadne...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2006 09:25
- Nahlásit
Já mám něco s foťákem (nejde dobíjet), tak jsem ho ani nebrala. Škoda. Mohla jsem něco vyfotit, teda pokud by mě to Borgo, který si chtěl hrát úplně se všemi psy, dovolil.
"tanec se psem" a "radostné vystavování"
to chci vidět!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2006 09:25 - Změnil/a: Jumi
- Nahlásit
Karol
pokud vím tak si tu pár dní nebyla ty! a já tu budu stejně tak max. do 11 protože pak se budu muset zašít nadobro k mikroskopu a asi se upočítat k smrti...
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2006 09:29
- Nahlásit
Jumi
Ahojky, Charlie dopadl s VN, paní rozhodčí na mě působila moc dobře, čekala jsem, že to bude nějaká fůrie, ale to co mi říkala bylo ve vší slušnosti. Řekla mi, že zatím ještě neumí pořádně běhat ( což bych brala spíš za svou chybu, že jsem ho to nenaučila ) a ještě nějaký sklon na hlavě (asi čela nebo už nevim přesně ) má takový pozvolný, ale to že je chybička, která se může do dvou let ještě upravit...jo, že má zatím nějak špatně postavené oči. V posudku ale máme dobrou hlavu, výborné úhlení př. konč. a velmi dobré zadních končetin, krásnou srst a pohyb zatím nezpevněn...víc si nepamatuji.
Byl neposedný to jo a to už byl unavený, když jsme přijeli v 7.30 a vypustili jsme ho z auta,tak to byl tryskopes...zkusila jsem s ním vlézt do kruhu a to jsem za ním plápolala...takže jsem s konečným výsledkem maximálně spokojená. Hlavněm, že mi před rozhodčí neskákal po hlavě a nekousal do vodítka nechytal mě za rukáv apod. K té hubenosti Bernáška - mrkni se kdyžtak na naše stránky, tam jsou fotky z pátého měsíce nebo i šestého, Charlie je tam jako z koncentráku ani teď to není žádný tlusťoch..když jsem viděla ostatní pesany na výstavě tak jsem si taky říkala, jestli ho nějak málo nekrmíme, ale klouby jsou pořád přednější. A z těch zoubků si nic nedělej, třeba se mu to ještě srovná a když ne, tak je přece důležité, že je nemá zkažené a může kousat! Příště to třeba jiný rozhodčí posoudí úplně jinak! A k těm titulům, kterými ho doma oslovujete...taky už doma říkáme Charliemu šampione a to on pro nás určitě je i kdyby nás z kruhu vyrazili...a stejné je to určitě i u vás!
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2006 09:31
- Nahlásit
Jumi
Pár dní jsem tu (přesně 1,5 max. 2 dny nebyla, protože jsem musela s Ondrou do Rakouska tlumočit nějaký JEHO záležitost - celý den v háji a udělala jsem pro změnu prd. A vtip je v tom, že mám taky čas na práci jen do 11, protože pak musim jít vylítat Bonda a honem do školy a večer do práce a přijdu v 10 domu...
Prostě paráda. Jen se strašně těšim, až to odevzdám, i když se tenhle tejden nejspíš vůbec nevyspim. Ale zas potom budu trochu víc v klidu. Tohle je fakt peklo...
A Hanule nám zas utekla.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2006 09:36
- Nahlásit
Dobré ráno,
Tak už jste holky také zjistily,že se na výstavě nic nestihne?
Já mám vždycky plánů a pak stihnu s bídou polovinu .
Ketrin
Mrzí mě,že jsem tě neviděla.Budeš na vánoční besídce praž.cvičáku?Tam bychom mohli pokecat.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2006 09:39
- Nahlásit
Zuzana T
Já se dostala ke GR asi ve 13 h. Už jsem tam zastihla jen jedny známé od nás, co spolu chodíme cvičit. Eva a spol. už asi oslavovali
S besídkou ještě nevím. Ráda bych jela. Ale víkendový program musím podřizovat nejmladšímu dítěti, které přijede domů tak 1x za 14 dní na jeden den víkendu.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2006 09:39
- Nahlásit
Karol
Neutekla!
HanuleGR
Tak to je super, že máte z první výstavy takový pěkný zážitek! To je moc důležité a moc vám to přeju...a máš pravdu, že paní rozhodčí byla milá akorát nám mohla říct něco lepšího, ale je fakt, že až na ten skus máme posudek docela pěknej a pozitivní...
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2006 09:40
- Nahlásit
Karol
Jéééje, já nějak nestíhám psát No jelikož jsem si z práce zapomněla vzít kabel k foťáku, tak musím nechat fotky stáhnout tady, musím počkat až dorazí kolegyně...už jsem taky celá netrpělivá, hned jak budou, dám vědět, hoď mi sem kdyžtak maila na Tebe. Olda fotil snad veškerou konkurenci Ale tma tam byla tak uvidíme jaký budou. Dojmy z výstavy? Nakonec to bylo OK, čekala jsem kdovíjaké divadlo a myslela jsem, že budu mít nervy v kýblu, ale dopadlo to nad moje očekávání. Akorát mě mrzí, že jsem nestíhala moc koukat po ostatních jak moc jsem se soustředila na Charlieho a na sebe abych mu to moc nekazila. Ve finále jsem stihla jen zaregistrovat, že jste VN3 a Chipsy VN1( což mi bylo jasný od první chvíle co jsem ho viděla), vůbec nevypadá na našeho bráchu Rychle jsem letěla nakoupit nějaké věci a pospíchala jsem k autu, proto jsem tak zběsile okolo Tebe venku jen prolítla. Vůbec jsem vlastně z té výstavy toho moc neviděla
Ale ještě jednou mooc gratuluji!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2006 09:46
- Nahlásit
a pospíchala jsem k autu
a našla si ho!My ho hledali asi 5minut! Petr dal Bernášovi očuchat klíčky a povel hledej - a Bernáš jen tak podivně koukal a vrhal se ke psům a prej, že je to nosovej pes
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2006 09:49
- Nahlásit
Jumi
Jo jo byla v pohodě... no určitě bych měla větší zážitek, kdyby mi Charlie přinesl pěkně aportík místo toho, aby odnesl nového dummíka do půlky rozzoraného pole pořádně ho tam vymáchal a nechal mě pro něj dojít Ale je fakt, že jsem čekala nějaký katastrofický scénář, který se vůbec nekonal. Ráno při cestě nám musel páníček zastavit na benzíně, jak mi tekly nervy a o přípravě den předem ani nemluvím, to jsem si myslela, že Charlieho utopim a uschnout ho dám za uši do průvanu , taky jsem čekala, že mi to na výstavě vrátí, ale byl hodnej a nenechal mě trpět Bylo mi Tě líto, když jsem viděla jak Tě s těma zoubkama rozhodila Ale neboj, příště může být všechno úplně jinak!
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2006 09:56
- Nahlásit
Jumi
No chvíli jsem tam bloudila jak odpojený vagón s párkama v rohlíku v ruce, ale pak na mě mával Olda, stál u auta Charlie už chrněl na zemi a já měla klíčky v kabelce
Tak ten náš jouda nosovej není vůbec, včera jsme se mu schovali za strom asi 3 metry od něj a on stál jak zařezanej, čučel na ten strom a ani se nehnul, přece nás nebude hledat, radši počká až k němu přijdeme Pak jsem se mu schovala sama, nos nepoužíval, nasadil trysk a čistě náhodou mě zahlídnul a našel Už vidím jak při aportu kachny bude sedět a čekat až k němu ta kachna přijde
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2006 09:57
- Nahlásit
S těma autama - to byla naprostá HRŮZA - ta fronta ze všech stran a všechny silnice ucpaný...Když jsme dorazili na konec fronty na mostě mezi Prosekem a Letňanama, tak jsme to hned na kruháči otočili, vrátili se na Prosek a tam v klidu zaparkovali. Přes tu výpadovku tam vede most pro pěší a myslim, že jsme byli v areálu určitě dřív než kdybysme čekali v tý frontě. A navíc se Bondík ještě proběhnul. Takže vřele doporučuju a příště to tak rozhodně zas uděláme.
|