| Autor |
Zpráva |
amísek
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 20:10
- Nahlásit
ahojda,můžu se taky přidat?mám totiž podobný problémek.Na výstavě jsme byli pouze 2x a jednou na svodu mladých.Nemám sice zlaťáčka,ale černýho labradorka.Moje drahá polovina taky není nadšená když plánuji nějakou výstavu a po poslední v Litoměřicích mě znechutila i rozhodčí,když jsme nebyli ve 14měs.dostatečně tlustí,měl asi 35kg a měl svaly a ne sádlo.Teď asi navštívím poslední v Praze a končíme.Nevíte co podnikat s hodně živelným labrouškem kromě procházek a výcviku?
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 20:13
- Nahlásit
Zuzana T
je to sestřička slavnýho Chipsíka Chipík je šikula a moc se mu daří. Chipsyho vystavuje kamarádka jeho majitelky a oběma jim to perfektně jde. Kéž by byla Chelsea taky tak šikovná...
My už jsme tu s holkama tu naší příbuznost trochu probírali, Bernášek i Bondík jsou jakýsi naši "skorobratránci"
Můžu si dát odkaz na tvojí CHS na naše stránečky?
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 20:17
- Nahlásit
amísek
ahojky, no někteří rozhodčí mají zásadu "čím tlustší, tím lepší" Nic si z toho nedělej...
My máme ještě taky labíka ( bez PP ) a je to vodicí pes a nějak s ním nic krom vycházek a jeho náplně práce neděláme.... Asi je to i škoda, nebýt vodící, byl by super pro myslivce, jelikoš je taky takovej akční a velice inteligentní a učenlivej, myslím, že by ho práce loveckého psa i bavila. Nechceš zkusit lovecký výcvik ( teda, pokud ho už neděláte )?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 20:22
- Nahlásit
Ko4ka
Jasně že můžeš.Já mám teď aktualizováno pouze v novinkách.Stále mám v přípravách nové stránečky,tam se chystám rozšířit i sekci- odkazy.
Amísek
No to je právě ono.Myslím,že je spousta těch,které první,druhá výstava odradí,protože mají nějaký negativní zážitek,většinou s rozhodčími a pak už nikam jít nechtějí.Ale pokud je pejsek nadějný pro výstavy,tak je to škoda.Já se vždy radila se svou chovatelkou,které důvěřuji,kam jít a kam je to ztráta času a vyhozené peníze./ v Čechách je to stále častější problém/
|
amísek
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 20:26
- Nahlásit
chodili jsme z myslivcem občas do polí nebo lesa,na svůj temperament se kupodivu nechal vždy dobře odvolat jak od zajíce,bažanta,tak i od vysoký.Aportuje i z vody,střelby se nebojí.Problém je spíš z těma myslivcema,nikomu se moc nechce s někým ztrácet čas.Nevím jestli by jsme to sami zvládliko4ka
|
amísek
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 20:28
- Nahlásit
jak tam uložím pro koho to píšu,jsem nováček
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 20:31
- Nahlásit
amísek
a co třeba working testy? Nemáte někde poblíž Retriever sport?
My to tady s těma myslivcema máme taky blbý, pro retrívry tu sehnat činnost není snadná a není tu moct míst kde cvičit. My se tímto loveckému výcviku věnovat ani nemůžu...
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 20:32
- Nahlásit
Zuzana T
Já se vždy radila se svou chovatelkou,které důvěřuji
Závidím ti tvůj vztah s chovatelkou a vlastně každému, kdo má chovatelku, která ochotně pomůže, poradí,....prostě je na jeho straně. Já to tak nemám, ale to bych tu nerozebírala
|
amísek
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 20:35
- Nahlásit
ko4ka
bohužel jsem z vesnice,byli jsme se pár krát podívat na cvičáku,ale pro Amču nuda,stále seděl a čekal než na něj příjde řada.Fakt nůďo a to chtěli za třičtvrtě hodiny 50kč.O těch working testech moc nevím.Co tam dělaji?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 20:37
- Nahlásit
Ko4ka,
V Novém Městě jsem letos strávila pár hodin ve vaší nemocnici na kapačce.Jezdíme na Vysočinu poměrně často k Velkému Dářku.Je to pěkný kraj.Jo a v Havlbrodě má Bernášek sestřičku Brittany alias Jessy.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 20:38
- Nahlásit
amisek
zkus webstránky www.retriever-sport.cz
|
amísek
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 20:39
- Nahlásit
Zuzana T
mě chovatelka doporučovala nechodit na výstavy s českýma rozhodčíma.prý nejsou dost objektivní a na tom už se shodlo víc pejskařů.Bohužel jdeme do Prahy kde je zase čech,pan Vlasák,neznám,už mám strach teď,že budeme zase ve sportovní kondici a ne ve výstavní.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 20:39
- Nahlásit
amísek
najít dneska dobrej cvičák taky není žádná sranda, my jsme ZATÍM spokojený....
O working testech se hodně dozvíš tady URL Je to
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 20:41
- Nahlásit
Zuzana T
V Novém Městě jsem letos strávila pár hodin ve vaší nemocnici na kapačce
no to zrovna nemáš na Nové Město hezký vzpomínky
U Dářka je to moc pěkný No jo, o Brittany jsem to právě taky vypátrala na tvých stránkách
|
amísek
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 20:43
- Nahlásit
Zuzana T
Díky,zkouknu a uvidíme co se s naším ďáblíkem dá dělat.Ptala jsem se na agility,ale taky nic pro něj,je na to moc živej a hlavně roztěkanej.Zkusili jsme nějakou kladinu,ale zdála se mu dlouhá a už se zase rozhlížel po psech,neumí být bohužel chvilku v klidu,což je i ten problém výstav.Neustále štěká na psy a myslí si,že si budou všichni hrát.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 20:54
- Nahlásit
amisek
Téma rozhodčích na českých i slovenských výstavách je na hodiny diskuse.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 21:06
- Nahlásit
Zuzana T
Ahoj Zuzko!
Tak to si teď budu muset dávat pozor, co tady o tobě povídám! abych nakonec neskončila jako Karol
jo a rada pro začátečníka na této diskuzi, když chceš někomu odpovědět tak klikneš na jaho jméno v jeho příspěvku a ono se ti napíše do tvého příspěvku tučně a nemusíš to vypisovat růčo
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 21:12
- Nahlásit
Jumi
Ha ,díky za radu začátečníkovi!
Klidně do mě šij,já to vydr...Co děláte o víkendu?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 21:15
- Nahlásit
Jo holky! Právě jsem objevila super psí zábavu! Bernáš je uvytržení a já koneckonců taky! Rozhodla jsem se uplést Anežce - mimi našich kamarádů - na zimu výbavičku - čepeček, šáličku a rukavičky! bernáš je z toho nápadu naprosto nadšenej a neustále loví jehlice Takže nevím, jestli to anežka nebude mít spíš až na jaro, protože to značně snižuje mojí výkonnost!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 21:16
- Nahlásit
Zuzana T
Zejtra Petr hlídá a já jedu s našima na Moravu a v neděli jdeme cvičit s RS.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 21:19
- Nahlásit
Jumi
My jedeme zítra s Cathy a Jessy na chatu.V neděli ještě nevím,co podniknu.Měla bych gruntovat,ale nechce se mi.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 21:23
- Nahlásit
Zuzana T
No tak to chápu - to já bych měla taky a toho prádla co tu máme na vyžehlení ale raději si najdu výmluvu, že musím ven se psem!
Jo a nevíš prosím tě jestli, když má pes rozseklej čumák tak mu ta jizva zase zčerná nebo už mu zůstane?
A slyšela si o chuděrce Dorče?
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 21:24
- Nahlásit
Jumi
tak třeba to Anežce bude stačit až na příští Vánoce, když ti takhle Bernášek pomáhá No, hlavně opatrně, aby se ti zase nepokusil spáchat nějaký harakiri
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 21:27
- Nahlásit
ko4ka
aby se ti zase nepokusil spáchat nějaký harakiri
No vidíš to mě nenapadlo! Ale pokus o probodnutí už tu byl a on si zatím pokaždé dokázal vymyslet něco nového a troufám si říct, že posledním pokusem ve stavidle nasadil laťku poměrně vysoko...
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 21:29
- Nahlásit
Jak vlastně na tý výstavě ti pejsci běhají? Musí jít pořádně u nohy ( stylem jako u poslušnosti ) nebo stačí když bude pes v klidu "tak akorát" ( nebud brzdit a ani že by za ním člověk vlál ) a v jaké ruce je výstavní vodítko, může být v pravé? Jak dlouho se běhá a jakým stylem? Já jen, že nejsem vytrvalý běžec, tak, abych si nasadila popřípadě nějaký trénink
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 21:30
- Nahlásit
Jumi
aha, takže on se neopakuje a musí to být pokaždý originál, tak to potom jo Ale stejně bych byla opatrná, co kdyby se mu nechtělo překonávat vlastní rekordy a rozhodl se pro něco osvědčeného...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 21:32
- Nahlásit
Jumi
Proboha kdo má rozseklej čumák a co je s Dorčou? nic nevím! Jizva většinou zůstává dlouho ružová,pomáhá sluníčko.ko4ka
Nebude pro tebe nejlepší,když přijedeš na čumendu do Prahy 18.11.? Tam vše v klidu omrkneš a potkáš se tam s lidmi z pokecu a tak.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 21:40
- Nahlásit
Zuzana T
No jasně že má - ale nevím kdy a kde se to stalo, má to ze předu a je to celkem rozšklebený!
Dorinka se asi někde přiotrávila - chuděrka a včera strávila dopo na kapačce
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 21:46
- Nahlásit
Jumi
Bože to jsou zase informace.Jak to léčit ti spíš poradí vet- zeptej se L.Štorkový nebo zavolej Kubáta,aby do toho nedostal nějakou infekci.Čečrdlový tohle vadit nebude,neboj.Hlavně ať se to zahojí.
Dorinky je mi líto,jen aby se z toho rychle dostala.Otravy se bojím také,nikdy nevíš,co pes sežere.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 22:01
- Nahlásit
Zuzana T
Nebude pro tebe nejlepší,když přijedeš na čumendu do Prahy 18.11.? Tam vše v klidu omrkneš a potkáš se tam s lidmi z pokecu a tak.
Já bych ráda, jenže to je zrovna pár dní před tím, než dostanu penízky, kdyby to bylo po 20tým, tak neváhám.... Měla jsem tam i původně vystavovat, jenže mi to finance nedovolily
|