Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Golden retriever
<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 223 . 224 . >>
Autor Zpráva
Ketrin
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 10:23
- Nahlásit

brusiny čili brusinky jsou štěňata po Brucovi Ahááá to je ftipný
jestli je vhodné připouštět jednoho psa víc než desetkrát za rok Já bych to omezila. Ale to by se musely měnit klubové normy a určitě by to neprošlo. Moc lidí by bylo proti. Je to blbý nejen proto, že potomstvo po takových superplemenících se těžko uplatňuje v dalším chovu (hlavně psi-samci si skoro určitě vůbec neškrtnou), ale i proto, že u sebelepšího psa se stejně neví, co předává dál, dokud se to neověří. A může se zjistit nějakej průšvih, až když už po něm jsou mraky štěňat. To nemyslím na Bruce ale obecně. Na druhou stranu, já třeba klidně příště nakryju Brestu konkrétním psem, po kterém už je sice taky dost vrhů, ale protože si z toho spojení chci nechat fenu, tak mi to nevadí, a navíc už se ví že ten pes pravděpodobně bude dávat kvalitní štěňata. A než za ním pojedem, bude se vědět ještě víc.
Je to složitý...

ko4ka
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 11:09
- Nahlásit

Jumi
tak, jsem zapátrala a píše se takhle Ashbury Touch the Sky
Taky znám jednu jeho dceru z vrhu "A". Milka jí má ve smečce po Robíkovi ( tak mu říká ), jsou to fešáci To se ti ani nedivím, taky jsem po Sky pokukovala, ale Milka by jí nedala

Karol
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 11:10
- Nahlásit

Ketrin
On Bruce taky už nějaký ty děti má...první vrh z 2004 a 5 z 2005, takže zas tak neprověřený to neni....Ale je to každopádně trochu tabuizované téma

Bond je z letošního prvního vrhu....a MOŽNÁ, kdybych to byla tušila.....bylo by všechno jinak....možná bych neměla brusinku z podobných důvodů jako Jumi...

ko4ka
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 11:14
- Nahlásit

HanuleGR
ahoj, tak co Charlie? Já se chystám s malou na předrentgen teď asi koncem listopadu ( mám to v plánu na poslední sobotu )...
Nechcete vyrazit na tu mezinárodku do Brna v únoru? My tam asi budem a pak už jsem našla klubovky, tak, že bychom se na nějaké potkali?
Tady máš odkaz na dalšího potomka po našem taťkovi Oránkovi, http://www.zlatacci.com/ Panička Agripi je moc fajn. Dost mi radí ohledně výstav a tak

Karol
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 11:17
- Nahlásit

Ashbury Touch the Sky
Krasavec!!!!!!!! A pánečci fotografují asi tak rádi jako my
Až bude Bondík tak slavnej , taky mu zaplnim stránky fotkama ze všech úhlů, pohledů, ve všech polohách a ve všech grimasách
....tentokrát bez ironie, moc se mi to líbí!

Podle toho, co tam píší....a neví se, jak je to staré, tak má 59 potomků......ale možná už jich je teď mnohem víc. Ale Bruce možná vede, protože těch 62 je prozatímní LETOŠNÍ počet. Ještě je tam těch 6 vrhů dřívějších.

Nicméně....co to tady řešíme, že? Jestli by lepší vizitkou nebylo 10 kvalitních dětí, než jich naplácat 150 - a to by v tom byl čert, aby se jich v tom 10 kvalitních nenašlo

ad Chipsy - vystavuje ho "zkušená" kamarádka paničky...to se to pak vystavuje

Ketrin
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 11:18
- Nahlásit

Karol
Bruce taky už nějaký ty děti má
Já vím, vždyť jsem psala že to je obecná úvaha a né o vašem tatíkovi.

ko4ka
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 11:19
- Nahlásit

Karol
jj, Ashbury je opravdu výkoný tatínek...
Taky by se mi hodilo, aby mě to vystavovatelství někdo takhle pěkně naučil, jelikoš v Brně to Chelsince budu na 100% mrvit já

Jandula
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 11:21
- Nahlásit

Ashbury Touch the Sky
Jumi, to je tatík štěňátek Líby, že jo?

Karol
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 11:25
- Nahlásit

Tak teď jsem se úplně vyděsila - na našich stránkách bylo dneska 86 návštěvníků! To je oproti běžným 10 - 20 za den vážně hodně. Co jsem asi provedla??? To přece není normální

ko4ka
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 11:32
- Nahlásit

Karol
vidíš, a já tam ještě dneska nebyla, tak moment, ti to ještě zvýším na 87

Ketrin
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 11:36
- Nahlásit

Karol
To já tam žádný počítadlo nemám. Ještě by mi bylo líto, že tam nikdo nechodí.

Jumi
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 11:38
- Nahlásit

Jandula
jo jo - vždyť jsem to tu psala

Jumi
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 11:39
- Nahlásit

Dneska mám v laborce opravdu fofry a ještě se tu po mě jedna holka furt vozí - fakt super den!
ko4ka
Skyinu znám z fotek a stránek taky dobře, ale Aireenka se mi líbí víc!

Jandula
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 11:39
- Nahlásit

Jumi
no vidíš, jsem ťuňťa, na předchozí stránku jsem se nepodívala...

Karol
jaký máš stránečky ať se taky podívám...

Karol
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 11:50
- Nahlásit

Jandula

http://www.goldenretriever-bond.estranky.cz/

Trocha reklamy nikdy neuškodí

Ketrin
Počítadlo je dobrá věc - já myslela, že tam nikdo chodit nebude a budu to muset nahánět sama...a ono ne. Ale dneska vážně nevim, čím si tu pozornost Bondík zasloužil a vysloužil. Možná ta příbuzná z Itálie, co mi tam píše takový podivný a ne příliš český vzkazy - možná, že dala adresu svým známým, jinak nevim. A myslim, že jsou to hlavně lidi tady z diskuse - kdykoliv znova napíšu adresu, tak je víc návštěv - lidi tady brousí a koukají, kam by se ještě jukli

Jumi
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 11:52
- Nahlásit

Karol
lidi tady brousí a koukají, kam by se ještě jukli
jéé tak ať se juknou i k nám!

www.zlatejtorda.wz.cz

ale počítadlo taky nemáme

Karol
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 11:54
- Nahlásit

Jumi
Jak jsi na tom zítra?
Mám ""volno" takže bych mohla na 2-3 hodinky snad opustit počítač a kanárky...a třeba bysme mohli někam vyrazit.
Jen když jsem viděla ten váš Milíčák, tak u nás to nikde blízko takhle pěkně nepůjde..takhle velkej les tu nemáme. Co třeba podle Vltavy? Jen nevim, jestli kluky udržíme mimo vodu...a aby pak Bondík zas nenastyd...
Dej vědět, jestli v principu jo nebo ne

ko4ka
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 11:56
- Nahlásit

Holky, jak nacvičujete stavění do postoje? Já to zrovna zkoušela s blondýnou a když se mi podaří srovnat ty zadní nožičky, a chci jí upravit předek, tak si přešlápne a je po postoji

Karol
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 12:01
- Nahlásit

ko4ka
jsem ti už psala, že je to peklo

Nevim, asi to pochopí časem, zkus to třeba každej den, nejdřív jen na minutu a hrozně jí chval, jakmile bude stát v klidu...já to tak nějak dělala...a pořád to neumíme.
A ještě líp...kontaktuj Chipsyho a ptej se tam...jste přece sourozenci.
Anebo by možná mohla poradit Ketrin - labíci se sice staví jinak, ale u goldenů je to teď čím dál tím častější, že se staví taky volně....jo Ketrin - jak učíš borga stát?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 12:12
- Nahlásit

Já si totiž myslím, že psům se líp stojí volně (tj.jako LR) a to se ani nemusí zas tak mooooc cvičit, než jako je stavíte vy. To se asi musí cvičit dost hodně, aby se nekroutili a nevzpouzeli. jak jsme byli na KV v Brně, tak Borgáč se na to, že to bylo poprvé, předvedl celkem obstojně, a to jsem to s ním skoro necvičila. A bráchu páník přidržoval, jako GR, a rozhodčí jim to vytkla, že by v předvedení měli přidat. Podle mě je lepší, když pes stojí přirozeně, i když ten mlaďoch třeba né úplně ideálně, než když se vzpouzí a kroutí. Jinak já to moc necvičím, občas když mě napadne si je zavolám (nebo během procházky), řeknu stojíííí, chvíli je chválím a když postojí, dostanou mňamku. Kdo si kecne, nedostane nic.

Karol
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 12:21
- Nahlásit

Ketrin
Hm. Máš ty svoje odchovance nějaký disciplinovaný! Já tohle dneska zkoušela - když přivolám, samozřejmě si sedne. Povel vstaň chápe většinou jen na cvičáku, takže to vypadá, že je to v pohodě, ale jinak nám to moc nejde. A když jsem ho teda donutila vstát, tak zas pořád přešlapoval a ve chvíli, kdy zjistil, že nic v ruce nemám, pořád se ohlížel někam pryč...proč by se taky díval zrovna na mě, že jo? A to kolem nebyli psi a ani moc rušivýho...
Takže nevim, kterej postoj zvolit, je to děs.

ko4ka
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 12:24
- Nahlásit

jak se vlastně nazývají ty dva postoje? VOLNÝ a ten druhý? A jak kterej vypadá?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 12:24
- Nahlásit

Karol
On si každej ze začátku sedá. Ale Brestě to kdysi tak přešlo do krve, že celej život na přivolání přiběhne a postaví se do postoje. Když chci aby sedla, musím udělat "sss". Tak doufám že to Borgouše taky naučím. V ruce (kapse,...) rozhodně něco dobrýho mít musíš. Tak si třeba na cvičáku zkuste taky vystavování, aby si to zkusili i v rušivějším prostředí, ne?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 12:27
- Nahlásit

Karol
Taky někdo dělá, že tu mňamku nemá v ruce, ale v puse (teda mezi rty)- a pes kouká pěkně nahoru... to jsem zatím nezkoušela.

Marie Šustová
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 12:28
- Nahlásit

Karol
Přeji hezký den.
Jsem majitelka Bruce a tak si myslím, že bych měla reagovat na některeré příspěvky.
Co se týká počtu krytí, tak nám se o množství nejednalo a nejedná. Odmítla jsem několik fen, které bez problému nakryli jiní psi. Odmítla jsem je z hlediska rodokmenu, kdy se v databázích Švédska a Finska u sourozenců v předcházejících generací vyskytly problémy s lokty. I když má Bruce do dnešního dne 17 krytí, je zatím minimum potomků, kteří chodí na výstavy a kde majitelé uvažují o tom, že pokud splní zdravotní předpoklady, zapojí "brusinky" i do chovu. 80% štěňat končí v rodinách jako mazlíci a pokud tak končí štěňata s PP, jsem ráda. Je to mnohem lepší, nez zakoupený bez PP. Až se bude v chovatelství pohybovat déle a více do hloubky, taky přijdete na to, že počet maximálního krytí za rok nic nevyřeší, protože se jedná o to, co rodiče předají do vínku a pak sledujete linie, kde si toto spojení sedlo či nikoliv. A tím se řídí chovatel. Co se týká Bonda, nemá špatný rodokmen, aby nebyl zajímavý pro některou fenku v ČR. Po otci i po matce. Ráda bych, aby si majitelka Bonda vážila alespoň jedné věci. V ČR není vrh "B" od Dream Team a ani jeho další vrhy "D" a "E" neznámým pojmem. Matka Bruce a babička Bonda dala s několika různými plemeníky exteriérově i pracovně nadané jedince. A to důležité je i zdravé jedince. Kterou matkou se může jiný pes v ČR takto pochlubit? Domnívám se žádný. Navíc dve vrhově sestra Bruce Brenda a Brigitte maji za sebou své první vrhy vyhodnocené na DKK a i zde jsou krásné výsledky . Jumi, pokud můj pes neobstál či skončil ve III. ceně na zkoušce, tak to není o tom, že by byl špatný. Prostě se nezadařilo. Až budeš s Bernim absolvovat sama zkoušky, tak to poznáš sama. V letošním roce vypadlo či skončilo ve III. ceně mnoho psů s delším či aktivnějším výcvikem, než má Bruce.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 12:39
- Nahlásit

Marie Šustová
Bavíme se tu obecně, bylo to zmíněno, nikde v textu jsem nenašla nic co by bylo možné vykládat jako kritiku Vás, Bruce, jeho pracovních výsledků a podobně.
Helena Kotasová

Marie Šustová
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 12:41
- Nahlásit

Já to taky neberu jako kritiku, ja se taky bavím obecně, jen jsem uvedla několik faktů. Nic víc.

Karol
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 12:42
- Nahlásit

Marie Šustová
Dobrý den,
že má Bond dobrý rodokmen po obou rodičích vím, a vážím si v tomto ohledu více než jedné věci. Nemyslím, že bych se v jakékoli věci, na kterou reagujete vyjádřila kriticky nebo nevhodně, pokud ano, mrzí mě to a nebylo to tak míněno. Svým způsobem bych byla ráda, kdyby tahle diskuze nebyla povážována za víc než pouhé tlachání o tom, co koho právě napadlo. Správně hodnotíte, že se v chovatelství nevyznám, ale doufám, že člověk smí mluvit i o věcech, ve kterých se nevyzná a postupně se s nimi seznámit.

I vám krásný den.

Marie Šustová
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 12:44
- Nahlásit

Já doufám, že pochopíte, že na to, co zde bylo napsáno jsem reagovala stejně jako vy a řekla na to svůj názor. Toť vše.

Karol
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 13:04
- Nahlásit

Ketrin
On si každej ze začátku sedá
No ale my jsme to Bonda přece naučili, že si vlastně má sednout...takže teď si zas sedat nemá...no, je to na něj asi trochu složitý.
A ten piškot v puse zkusim. Bondík neni moc skákavej, tak by to mohlo fungovat.....na výstavě potom jistě velmi vtipné číslo...

<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 223 . 224 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání