| Autor |
Zpráva |
abby
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2006 12:30
- Nahlásit
Jandula
Já jsem myslela,že jsi už pochopila,že zubaři jsou v pohodě
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2006 12:38
- Nahlásit
abby
já mám svýho zubaře docela ráda, tvůj byl taky v pohodě, ale to řezání si můžou odpustit... vidíš, když už jsem ten hypochondr, jak mě nazval jirikovo, tak jsem si od něj ten chrup a dasne mohla nechat prohlidnout uz v sobotu...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2006 12:45
- Nahlásit
Jandula
To je tím,že neznáš nejnovější léčebné metody.Čištění zubů zelenou.Zeptej se Jirikovo,jestli ho bolí zuby
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2006 12:47
- Nahlásit
abby
mě zuby nebolí...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2006 19:29
- Nahlásit
Hezký večer,
Tak se vám musím svěřit! Jsem nějaká melancholická
Tak abych začala popořádku! Pořád si říkám, jak to s těma aportama vyřešit...na jednu stranu je tu Ketrin, skvělý zkušený a úspěšný psovod, která radí se na to vykašlat a psa nechat uzrát. A to jsem také více méně do teď dělala, aport jsme cvičili jen jednou týdně na cvičáku a jinak ne. Jenže pak je tu Karol, která poctivě trénuje každý den a ještě další moje kamarádky s o měsíc mladšími štěndy, která už dělají stopy a nosí orebice...tak si zase říkám, abychom nebyli nějak pozadu...no a tyhle dva přístupy se ve mně rvou. navíc v neděli mi Petra Otevřelová řekla, že si myslí, že na jaře už máme jít na první working testy a když jsem se tvářila pochybovačně, tak říkala, že bernášek je opravdu dobrej a že ten na to má a že půl roku je dlouhá doba psa něco naučit...a pak jsme ho ještě dali na stopovačku a on najednou docela slušně aportoval, takže tímto vším povzbuzena jsem se rozhodla, že zkusíme trénovat ty aportky častěji a včera plna očekávání zakoupila stopovačku. No už včera se ukázalo, že ta stopovačka nebude to ono, protože jak bernášek ucítil její zatáhnutí nebo nedej bože cuknutí, tak okamžitě pustil dummy a začal ji vztekle kousat (on se nám s nástupem do puberty taky vrátil ke zvykům o kterých jsem myslela, že už jsme odbourali a občas se vzteká fakt jak malé děcko!). No tak dnes mě nějak osvítilo a na stopovačku místo Bernáška putoval dummík, což se ukázalo jako mnohem vychytralejší řešení a dokonce se mi povedlo docílit toho, že se Bernášek i dummíkem ocitli až u mně...
A teď teda v čem je ta potíž: a) pes vůbec neví co po něm chci a já mu to nějak neumím vysvětlit a za b) bernášek to celé bere jako děsně zábavnou hru a nic víc...tedy už dokáže sedět u nohy a vyběhnout až na povel i když dummíka šíleně moc chce a jen ho vidí, tak je z něj na větvi, hned jak doběhne vzít ho do tlamy a nádherně nést a držet...jenže potíže začnou ve chvili, kdy se dummy ocitne v jeho tlamě, běhá kolem mě vyzívá mě s ním ke hře dokonce na mě štěká a vůbec dělá kraviny,třeba si s ním chce lehat a kousat ho. Ovšem dnes, když ho vzal za šňůrku a začal s ním mlátit kolem sebe jsem pochopila, že teď na ten aport prostě nemáme, ani bernáš (pro toho je to jen sranda) a ani já - a to trpělivost, takže jsem milého dummíka opět hodila na dno skříně, vytáhnu ho asi až na jaře a do té doby mi nezbývá než doufat, že to v nás obou nějak samo uzraje
Chjo chjo, jaktože to všem tak děsně jde. Mně prostě příjde divný, že o měsíc mladší psi nosej orebice a aporty jak vzteklí a my tohle...
No nic jdu vaři - a díky že jste si vyslechli mé lamenty! oni mě zachvilku tyhle chmury přejdou, ale teď jsem se z toho cvičení vrátila nějaká zkalamaná... teda s pocitem absolutní neschopnosti...
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2006 20:31
- Nahlásit
Jumi
milá zlatá, já z tý mojí blondýny byla včera tak na mrtvici, že jsem se s ní od půl 6 až do večera nebavila a měla jsem úplně stejný pocity jako ty. I když stopičku venku dělala krásně a dokonce se tvářila, že ví, co od ní chci a jela jak fretka, tak na vše ostatní mi z vysoka hodila bobeček No nic, zalitovala jsem nad špatným výběrem mazlíčka s tím, že ty rybičky by asi byla lepší volba, ale vyspala jsem se z toho a rozhodla jsem se, že na nějaký výcvik aportu nebo poslušnosti jako takové kašlu. Jelikoš jak píšeš, pes je v pubertě a že prej si mám trhnout a já nemám nervy se s ní někde rozčilovat a plakat nad tím, že to před tím dělala a teď ne a nebo nad tím, že asi nebude aportovat nikdy v životě. Kašlu na to a uvidim na jaře....Tak snad vyzrajem obě, já i Chelsina....Aspoň, že ty stopy jí jdou ( i když, taky na jak dlouho...asi do tý doby,než přestane běhat po piškotový stesce, ale bude stopovat mě )
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2006 20:44
- Nahlásit
ko4ka
pro mě z toho dnes vyplynulo jediné pozitivum a to, že jsem zjistila, že už jsem asi konečně opravdu dospěla a to mimčo, co po něm tak prahnu si můžu bez obav pořídit. protože i když to ve mě vřelo a měla jsem sto chutí to nezvedené zvíře vzít a zadupat do země, ta nejen že jsem to neudělala, ale dokonce jsem na něj ani jednou nekřikla či nezvýšila hlas ba co dokonce! byla jsem schopná ho i nadšeně pochválit! (což teda otevřeně přiznávám je pro mě opravdu výkon nadmíšovský)
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2006 21:53 - Změnil/a: Karol
- Nahlásit
Jumi Jumi Jumi
Copak to?
1. to dnešní jediné pozitivum mi připadá úžasné
2. cizí lidi, kteří se vyznají, ti tvrdí, že Bernáš je dobrej a za půl roku je schopnej se ledacos naučit! Nemělo by to mít nějakou váhu?
3. Dummíka nech pěkně po ruce, Bernáškovi by se stýskalo. A co když mu to má dojít zrovna příští tejden? Nebo ten další? A nebo třeba až ten další..., ale co pak, když bude dummík ve skříni??? Vůbec se o tom nedozvíš!
4. (Evi promiň ) Chceš-li nabýt optimismu, choď cvičit do Kolodějí - přesně takových šikulů je tam řada a vévodí jim v současné době Dorča, tedy pejsek zkušené výcvikářky, chovatelky, vůdkyně ....a vůbec. A to si představ, jak to vře v ní... s pocitem, že má být profík...jenže tomu telecímu mozečku prostě neporučíš a nezbývá než čekat.
5. Fakt myslim, že jednou týdně je málo
6. Cos vařila dobrýho?
7. Jsem ráda, že jsme odložily téma zubařů a porodů...na první je vždycky času dost, druhé bylo myslim trošku předčasné a navíc už máme domluvený sraz na rodina.cz
8. Dobrou noc!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2006 22:23 - Změnil/a: Jumi
- Nahlásit
Karol
Copak to?
chvilková slabost
Bernáš je dobrej a za půl roku je schopnej se ledacos naučit!
ta beznaděj se právě tak úplně netýká jeho schopností ale mých, protože jsem si samozřejmě dobře vědoma, že on veškeré předpoklady a vlohy má a všichni jsou z něj unešený, takže asi je třeba hledat chybu někde na mně. Moji rodiče jsou sice totiž moc bezvadný, ale obávám se, že jejich původ a vlohy, které mi předali se s Bernáškovou slavnou švédskou linií nedají srovnávat
Chceš-li nabýt optimismu, choď cvičit do Koloděj
když mě ta trudomyslnost přepadá jen když cvičíme sami...
Cos vařila dobrýho?
ále nemám moc ráda rejži ale Petr ji miluje tak jsem si dneska vymyslela takovej rejžovej recept, abych chotě potěšila a nasypala mu tam horu pepře, když tuhle mluvil o tom, že chlapi prý vnímají jen dvě chutě a proto prý milujou ostrá jídla (já je nemusim)...Co bych neudělala pro muže, který mi po 6ti letech vztahu oznámil, že dokud mu budu vařit, tak mě neopustí
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 07:31
- Nahlásit
Jumi
Pomalu s těmi komplimenty, prosím... jsem jen mírně pokročilý začátečník. Doteď jsem měla štěstí na vlohové a talentované psy s dobrým nosem, takže moje zásluhy na jejich vycvičení jsou minimální. Jsou to přírodní lovci.
Depka, co? a podzimní tmy a mlhy na krku k tomu... Sama vidíš, že to prostě ještě není ono. Máš dvě možnosti, buď se to budeš snažit pořád nějak lámat, abyste "nebyli pozadu" - - a při tom máš pom,ěrně slušnou pravděpodobnost, že něco pokazíš a budeš to pak složitě a dlouho napravovat. Anebo to vydržíš do těch 9-10-11 měsíců, což je v podstatě za chvíli, a pak to nejspíš pude tak nějak skoro samo.
Zrovna nedávno jsme se o tomhle bavili s jedněma lidma, co ke mně 1x týdně jezdí cvičit s goldenem. kterýmu je teď 9 měsíců. Když ho páník nechá a nic mu neříká, tak aport nese sám od sebe třeba kilometr. A jakmile ho páník začne prudit s povely apod., tak to začne pouštět, válet se s tím, ohlodávat... A přitom ten páník je opravdu rozumnej, důslednej a od začátku dával pozor na to, aby něco nepomrvil. Jenomže je holt trošku ambiciózní a nevěřil mi, že to chce počkat a jen upevňovat ty základní aportovací návyky. I když mu to říkali i jiní. Až teď nedávno k tomu došel sám.
Já nevím, co lidi vede k tomu, že to tak ženou. Pětiletý dítě taky nikdo neučí rovnice, maximálně mu vysvětlí že jedno jablíčko a jedno jablíčko jsou dvě jablíčka... Dokud platily staré řády, tak bych to ještě chápala, protože to při rovnosti bodů vyhrával ten mladší chovný. Ale teď k tomu fakt není žádný důvod. Podle mě riziko otrávení psa a na**ání psovoda, který se může přestat ovládat, je dost velké. To myslím obecně a ne zrovna na tebe- když už jsi zralá na to mimčo
Pár poznámek k aportu Ti ještě pošlu mailem.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 09:12
- Nahlásit
Ketrin
díky moc...
mně jenom pořád žene touha s tím psem něco dělat, prostě se nejenom brouzdat horama suchého listí, ale i něco dělat. Hlavně když Bernáškovi jde většina věcí, tak nějak sama a navíc jsem zjistila, že v tomhle je úplně jinej než Thorin. Ten sice poslouchá a učí se taky náramně dobře, ale bernášek má tu typicky retrívří vlasnost - snahu dělat pánovi radost, fakt velikou. Jeho nadšení, když mu dávám nějaké povely a on je může plnit je fakt bezbřehé. nevím jak to popsat, ale zjistila jsem, že v den kdy s ním žádné povely neprocvičuji je to opravdu puberťák! a přitom stačí udělat pár odložení, párkrát ho na dálku posadit a najednou je to opět hodňoučké štěňátko ometající se mi kolem zadku a čekající, čím ještě mi může udělat radost...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 09:24
- Nahlásit
Ketrin
Anebo to vydržíš do těch 9-10-11 měsíců,
po včerejšku opravdu vydržím, protože pohled na psa mlátícího kolem sebe dummíkem, byl výmluvný až dost a máš pravdu, že jednou by mi ty nervy vydržet nemusely! a zase jsem viděla psa, jehož páník to v mládí hrotil a protože ta fenečka s aportem kravila, tak teď neaportuje vůbec....a to je zase věc, které hodlám sebe i bernáše ušetřit.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 10:26
- Nahlásit
Jumi
Máš tam e-mail.
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 10:44
- Nahlásit
Ketrin
Nejlepší rady se posíljí tajně, jo? No to je teda pěkný. Bondík zas zůstane nevzdělanej
Jumi Ketrin
Nakonec se budu bát cvičit snad úplně cokoliv
Ale že když mu to docela jde a rozhodně nic nelámu přes koleno, Bond mě nepřivádí na pokraj šílenství a nervy mám zatim v pořádku, nechám toho, jakmile vidim, že na to není správná doba a správný den....že neni aspoň 100% jistý, že celýho Bondíka zkazim, že ne?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 10:57
- Nahlásit
Karol
Klidně ti to přepošlu... jenom nechci aby mi zas nadával někdo kdo si věcné věci veme osobně
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 11:13
- Nahlásit
Karol
Ty a Bond jste v těch nejlepších rukou (Eva a spol.)
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 12:41
- Nahlásit
Ketrin
posílala jsem ti odpověď!
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 14:15
- Nahlásit
Ketrin
můžu tě taky poprosit o ty rady ohledně aportu? Byla bych vděčná..... mail : ko4ka@centrum.cz
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 15:14
- Nahlásit
Ketrin
díky
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 22:17
- Nahlásit
Ahoj holky, tak mám za sebou zas svůj středeční maratón a dostávám se k trochu jemnější části týdne. Víte, co se mi teď pořád stává? Dostanu se ve škole nebo v práci na internet, nadšeně reaguju na něco, co tu píšete - a skončí to tim, že se nedokážu přihlásit, protože vůbec nevim, jaký mam heslo (doma se mi to nějak přihlašuje automaticky). Takže to skončí tim, že nic nepošlu a doma už se mi to pak nechce psát podruhý...
Nicméně
Ketrin
budu moc ráda, když mi taky přepošleš on něco o aportu Díííííík!
na: kapro@email.cz
Jumi
Taky mam občas pocit, že toho, co se dá teď s Bondem aktivního dělat je vlastně dost málo - teda co se těch povelů týče, nemá-li něco dělat desetkrát a unudit se k smrti, moc toho fakt neni. Ale zas miluju podzim a oni ty procházky jsou nádherný samy o sobě. Třeba v úterý...to chodíme ven v 7 ráno, tak to si i přes tu děsnou hodinu hrozně užívám. A ještě když kolem mě pobíhá ta malá prdelka a neustále vrtí ocasem...a jak vybíhá nadšeně z domu ... no, pozor, abych se nedojala k slzám
Prostě je to nádhera a já jsem to dřív neznala. A aporty v tom nehrajou vůbec žádnou roli
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 22:24 - Změnil/a: Jumi
- Nahlásit
Karol
pravdou je, že ten pes je prostě poklad k nezaplacení. Často příjdu z laborky hlava mě třeští totálně mrtvá, unavená a tudíž mrzutá! a kdybych toho psa neměla, tak sebou prostě hodim na postel, ale takhle chtě nechtě člověk popadne vodítko a musí na dvě hodiny ven. Chodím po lese brouzdám se v listí a vymýšlím blbiny, jak to naše číslo co nejlíp unavit a pak příjdu domů a jsem krásně odpočatá hlava nebolí, veselá (teda pokud mě nenapadne cvičit aport ) prostě supééér!
jo a dneska jsem mluvila se Zuzkou, že prý chystáte do třeboně velkou akci
Jo a jdete o víkendu na cvičák? Jestli jo, tak já bych šla taky! Četla jsem na stránkách, že se nějak změnil systém přihlašování a nějak tam zapoměli napsat jak
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 22:27
- Nahlásit
Karol
Pro Tebe to myslím nemá moc význam, ale jdu na to.
je to nádhera
Jo, přesně tak... co nějaký výstavy a podobně, bla bla...nejdůležitější a nejnádhernější je to soužití se psy a ten vztah, ta spřízněnost s nima...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 22:29
- Nahlásit
Ketrin
Když oni v tom tvém mailu všichni čekají zázračný návod, jak na ty naše čírťata vyzrát, aby jim ten aport šel! Ono to totiž tak vyznělo z kontextu proto po něm holky tak prahnou!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 22:34
- Nahlásit
No jo no... budou zklamaný. Taky bych brala zázračný návod Borgo mi dnes pustil na nohu kilovou dřev.činku. Pěkně ji nosí, ovšem když by s ní měl předsednout, tak je skoro slyšet, jak mu to v tý hlavě šrotuje a jak prostě ty 2 věci najednou nezvládne-buďto si sedne a pustí to, nebo to bude držet a stát jako trouba.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 22:37
- Nahlásit
Ketrin
Tk takhle zase bernášek nesmí dostat povel ke mně - ke mně je totiž v jeho řeči všeho nech a leť si k paničce pro pochvalu a když se řekne všeho tak všeho - aport nevyjímaje, takže ho pustí a běží
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2006 09:51
- Nahlásit
Dobré ranko, do růžova vyspinkaná........doufám, že nejste všechny od 6 na nohou
Díky moc za mailík, Ketrin ani náhodou mě nezklamal! Že zázračný návod neexistuje, už jsem pochopila...kdyby existoval, někteří pejsci by ho měli přednostně a vím naprosto jistě, že nemaj ...
Ale moc zajímavý čtení, nezkušený člověk samozřejmě nemá vůbec šanci na něco takovýho přijít, takže paráda a ještě jednou dík.
Jumi
Akcičku chystáme, jen nás nějak Eva zapomněla informovat o tom, jestli to vážně vyšlo...tak teď tuším, že asi jo, když se o tom takhle ví
S cvičákem zas bude problém Ondra říkal něco o tom, že chce být v sobotu v práci a v neděli tady budou s tátou kopat něco na zahradě - prý celý den, tak nevim, Ještě mu teď zkusim brnknout, jestli by to nějak nešlo jeden z těch dní zařadit do programu. Nejhorší je to vždycky v těch 11h...to je pak celý den vlastně fuč. O kterým dnu jste uvažovali?
Nějak se nám ta synchronizace nedaří. Hele a víš proč? je to naprosto evidentně z nedostatku aut - kdybysme měly obě každá svoje autíčko, klidně bysme se tam samostatně odvezly. Jenomže já ten náš polobus ještě pořád řídit nezačla (teď konečně funguje tachometr, tak už nemám výmluvu ) a ty jsi myslim říkala, že auto není tvoje, tak s ním nechceš jezdit, že jo? Navíc občas chtějí někam jinam jet i drahé polovičky...prostě někdo je chyba. Asi v matrixu
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2006 09:56
- Nahlásit
Jumi
To objednávání je ve "forma výcviku" - "skupinový výcvik" - a řekla bych, že je to pořád nějak stejný - SMSkou Jindře....což jsme my ještě nikdy neudělali
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2006 10:39
- Nahlásit
Karol
že auto není tvoje, tak s ním nechceš jezdit
no v tomhle jsme asi trocho zazobaný páreček, auta máme dvě - jedno je Petra, jenže ten ho má asi jako já Bernáše s Thorinkem, no prostě na něj šišlá a když se na něm objeví škrábaneček, tak je z toho rodinná tragédie, takže to já si teda netroufnu, ještě bych to někde odřela no a já mám pak ještě svoje milované ojeté 10let staré autíčko, a to autíčko určené na převoz mých chlupáčů, jenže to má teď dlouhodobě vypůjčené táta, ale snad už ho brzo dostanu zpátky a budu si moct jezdit na cvičák, jak se mi zlíbí!
Akcičku chystáme, jen nás nějak Eva zapomněla informovat o tom, jestli to vážně vyšlo...
mně o tom informovala Zuzka
Jinak k nám dneska přijde celá rodinka, tak tu to musím trochu vycídit, ať se neleknou
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2006 11:45
- Nahlásit
Jumi
Tak cvičák bohužel nee, fakt bysme to nestihli. Škoda. A navíc jsem zapomněla zohlednit ještě jednu důležitou věc, kterou mi právě Ondra připomněl - že by ho to dost mrzelo, kdybych jela na cvičák sama...já mám doma prostě hned 2 zlatíčka
přijde celá rodinka
Tvoje nebo tchánová? Já se přiznám, že cídim jen kvůli tchánovcům...koneckonců, naši mě prostě pořádně uklízet nenaučili, tak je to nijak nepřekvapuje...moje kuchyň nohužel většinu času dost připomíná tu máminu a máma se po celý život řídí heslem, že "Pořádek je pro blbce, inteligent ovládá chaos" - a musim uznat, že ona svůj chaos ovládá perfektně
Navíc bydlí naši nad náma, takže bych musela cídit skoro každej den, a to já teda
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2006 11:54
- Nahlásit
Taky znám lepší způsoby trávení času než cídění domácnosti...koneckonců už .... (teď nevím která slavná osoba) - říkal, že ŽIVOT JE PŘÍLIŠ KRÁTKÝ NA TO, ABY SE UKLÍZELO!
|