| Autor |
Zpráva |
Jumi
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2006 20:57
- Nahlásit
ko4ka
Třeboň je až 28! to nám přeješ dost dopředu!
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2006 21:13
- Nahlásit
Jumi
to neřeš, jsem si na to zrovna vzpomněla, tak kdybych pak zapomněla
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2006 21:40
- Nahlásit
Hm tak klubovka na Hluboké, to je novinka. To bude dobrý. To taky pojedeme. Určitě bude od KCHLS. Jižní čechy jsou bašta KCHLS. Já teď mám pořád takový fofry, že ani nevím jestli už je někde plán výstav a zkoušek na příští rok. Asi ještě ne.
V Mlýnským dvoře je to pěkný a my tam loni bydleli prakticky všichni co jsme vedli psy na VZR, i rozhodčí, tak nevím proč by jim vadili 3 Píchovic psi
Jinak vás "potěším", že je běžné na klubovkách při vyšší účasti, což v Třeboni asi bude, , že baby a dorost posuzuje někdo od nás, aby zahr. rozhodčí měli dost času na ty titulový třídy.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2006 21:52
- Nahlásit
Ketrin
Jééé ještě že tě tu vidím! Moudrá to osobo, prosím prosím poraď!
bernáš už teda s nástupem akademického roku nastoupil do puberty! a občas se na mé přivolávání prostě vykašle! je to teda zatím vždy jen když má tryskopsí záchvat a předvádí se před jiným psem...A chci tě poprosit, jestli by si mi neřekla adekvátní postup a trest! Já teda volám a když nic, tak si pro něj dojdu drapnu za kůži vytřesu a seřvu pak poodstoupím pživolám a pochválím. Zuzka mi říkala, že ho mám povalit a kamarádka, že by ho vzala na vodítko a chvíli dusila, ale na tohle mi příde ještě malej a jako trest neadekvátní věku! Co bys doporučovala jako nejlepší ty? prostě tvoje rady jak na PUBERŤÁKA
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2006 21:56
- Nahlásit
Ketrin
Hm. Tak tos mě teda nepotěšila, že jsou takové nepěkné věci běžné...nicméně......Bond je stejně krasavec
A ty do Třeboně taky jedeš?
Tak to jestli je Mlýnskej dvůr takhle profláknutej, tak jsem si skoro jistá, že už mají plno. A já nejsem ani schopná zavolat Evě, abysme se domluvili.
Ale zas mám ještě jinej nápad - že bysme potom přejeli do Albeře a přespali normálně v chatce u p. Platoše. Topení funguje skvěle, to jsme zkusili už v létě...a Albeř je moje nejmilovanější místo na světě. Takže mně by se to líbilo a zbývá přesvědčit zbývající 4 osoby a 4 psy
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2006 22:01
- Nahlásit
Karol
psům to bude asi jedno takže ti zbývaj jen ty 4 osoby
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 07:52
- Nahlásit
Jumi
No, já bych ho prostě, když tuším že nepřijde, nepřivolávala. Buď bych počkala, až mě bude vnímat, anebo bych si pro něj v klidu došla. A když už se stane a vydáš povel a on nepřijde, tak bych maximálně třeba hodila klíče nebo něco podobného, a zařvala. Povalení, dušení.... to neni můj styl. Já se furt snažím, aby mí psi se mnou zažívali v maximální možné míře příjemné věci a pokud musí přijít něco jim nemilého, tak aby to přišlo raději "shůry" než ode mě (tj.třeba ty klíče). Já nevím... mně přijde že s těma retrívrama to není tak strašný, aby se musely používat tak drsné metody. A už vůbec ne za každou prkotinu. Možná že jsem moc měkká. Nejtvrdší trest, co já používám, je drapnutí za kůži a přitisknutí k zemi za současného vrčení. Ale to už musí bejt!
Karol
Do Třeboně nejedu, protože ten den pořádám OVVR. Vůbec už s Borgem nikam do dorostu nejdu, jednou stačí. Vyběhneme na jaře. Pokud bude co k čemu. A myslíš, že má Platoš ještě otevřeno? Já bych řekla, že hned po nás už to tam zazimoval... však u Třeboně musí být mraky penzionů, něco určitě najdete.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 08:24
- Nahlásit
snažím, aby mí psi se mnou zažívali v maximální možné míře příjemné věci
nevím jestli jsem to správně vyjádřila - neznamená to, že jim všecko toleruju, ale snažím se to nastrojit tak, abych co nejvíc měla za co chválit a odměňovat a co nejmíň musela trestat. Tak.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 10:05
- Nahlásit
Ketrin
No taky jsem si říkal, že ho v těchto situacích přestanu volat. jenže zrovna včera mu šlo tak trochu o krk a to pak zase člověk reagovat musí. Prohánělo se tam asi 5 psů a on mezi ně vlítnul - jenže tam byl i RR, který se rozhodnul, že se mu Bernášek zrovna nelíbí... Tajk jsem volala a pískala - dřív jsem ho odvolala i v takovéto situaci - a Bernáš samozřejmě nic a něco po něm házet v tom chumlu těl taky nešlo, tak jem ho drapla za kůži a vytáhla, zatřásla s ním a pak opravila přivolání...právě jsem se domnívala, že je to adekvátní trest a chtěla jsem vědět jak to vidíš ty. On je jinak fakt super poslušnej jen sem tam šíleně divokej a to pak lítá jak střelenej a občas se zapomene...Právě mi přišlo, že je to dostatečné, ale zase vím, že s jedním psem jsem to už nezvládla a chudák pak strávil několik let na vodítku a tak to nechci zvorat znova! Ale je fakt, že Thorin je od mala dost samostatný jedinec a že to byl spíš samorost než důsledně vychovávané štěně a to co teď umí bernáš snad neumí do teď....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 10:21
- Nahlásit
zrovna včera mu šlo tak trochu o krk
Jasně, v těhle situacích se nedá nic jinýho dělat.
Já se pořád snažím přivolání upevňovat a upevňovat. Je fakt že Borgo to má usnadněný tím, že přibíhají čuby, tak on automaticky s nimi. Někdy třeba zavolám jen Brestu a stejně přijde první on.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 10:29
- Nahlásit
Ketrin
přivolání upevňovat a upevňovat
a to jak?
Někdy třeba zavolám jen Brestu a stejně přijde první on.
No já někdz přivolám jenom Thorina a příjde jenom Bernáš
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 10:35
- Nahlásit
Jumi
No prostě ho často přivolávám (ale né zas tak často, aby ho to otrávilo...) když přijde tak mu něco dobrého dám, nebo mu něco za odměnu hodím, nebo se s nim poňuchňám, nebo ho jenom pochválím a zas hned dám volno... prostě klasika... Hlavně se to snažím nekazit tím, že bych ho přivolávala když tuším, že nepřijde. A žádný jako že třikrát, pětkrát povel a pes nic. Ale dyť to znáš, tobě nemusím nic radit.
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 10:51
- Nahlásit
Ketrin
Ahojky mohla bych se Tě zeptat jestli máš nějaké webové stránky a odkud jsi?Díky
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 11:00
- Nahlásit
Byl tady dotaz na výstavní kalendář na rok 2007, zrovna včera jsem ho sháněla, ale bohužel nenašla, také by mě docela zajímaly termíny klubových výstav. Kdyby jste na něj náhodou někde narazili, dejte prosím info
Kdo všechno z vás se tedy chystá do Letňan teď v listopadu? Já už mám z toho sevřený nejen žaludek Jak jsem tak koukala na brášku Chipsyho mám z toho teda docela obavy, hihi. Potvrzení o přihlášení chodí až 10 dní předem? A s tím se dozvím i kde bude náš kruh a kdo tam je všechno přihlášen? Bude to naše premiéra, tak jsem z toho docela hin
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 11:07
- Nahlásit
HanuleGR
Ale já nemám GR, ale LR. Sem se jen občas vtírnu, s Karol a Jumi máme stejně stará štěňata a tudíž stejné radosti a starosti. Jinak jsem z podhůří Krkonoš, cca 110 km od Prahy... a stránky - zoufale neaktuální - jsou na www.calenzana.wz.cz
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 12:04
- Nahlásit
Ketrin
to já se jen tak ptala, co řekneš k mlskám, protože ty já sebou už nějak moc nenosím. nejsem totiž fanda do vypamlskovanejch pesanů, který poslechnou jen když vědí, že jim z toho něco kápne a jak se zapomene mlska doma, tak je páník nahranej...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 12:05
- Nahlásit
HanuleGR
Karol a my se do Letňan chystáme
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 12:11
- Nahlásit
Jumi
Já je často zapomenu. Když si vzpomenu, tak je vemu. Střídám to. Určitě ne cpát psa za každej "úsměv"
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 12:23
- Nahlásit
Ketrin
jo jo, to jsem na tom stejně! Včera jsem kromě toho výstavního vodítka koupila i takový ten balónek na šňůrce! musím se přiznat, že jsem znovu objevila úúúúžasnou věc! Bernáš se z něj může zbláznit - je na něj celej divej. A hlavně jak je to na té šˇůrce, tak se to dá hodit úžasně daleko. včera když jsme s tím blbli, tak byl tak nadšenej, že si ani nevšímal yorkšíra co si s ním chtěl hrát a to je to jeho nejoblíbenější plemeno na hraní
|
Beenee
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 12:30
- Nahlásit
Jumi: vím, že dotaz nebyl směrován na mě, ale pokud neurazím, tak bych se přidala se svou troškou do mlína. Jinak názorů a zkušeností Ketrin si moc vážím a taky je sleduju.
Chtěla jsem jen, že povalit psa a podobné tresty se mají používat na psi dominantní ne neposlušné. Jen jednou jsem přiběhla a přidržela u země a nadala mu. Strašně dlouhou dobu se bál jakéhokoliv mého prudkého pohybu. Nejlépe se mi osvědčilo potrestat ho, že se urazím, připnu na vodítku s povelem "k noze" nebo dlouhodobější odložení (to je u nás trest ze všeho největší). Jinak jak píše Ketrin upevňovat. Občas ho na vycházce přivolám (ne často) a protože není moc na odměnky, tak největší odměna je aport (miluje ho víc než cokoliv na světě).
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 12:33
- Nahlásit
Ketrin
Jumi
Čau holky, jsem se ulila z přednášky, protože se to prostě nedá vydržet
My teda pamlskujem asi docela důkladně. A rádi. A všichni tři. Hádejte kdo nejradši? Bondík za kousek sýra i ten aportek občas přivalí až ke mně...dokonce jsem ho včera natočila, jak uskutečňuje povel "Přines" - sice jsem mu to musela cestou zpátky připomenout, když si s tim dummíkem lehnul a koukal, jak koukám ...to on tak dělává ...ale pak vážně přiběh a v rámci možností i předal. A když jsem to pustila Ondrovi, tak byl na něj úplně naštvanej, protože takhle "pěkně" jemu nikdy nic nepřinese
A s tim přivoláním jsme na tom podobně - jsou chvíle, kdy vím, že to nepůjde, tak se ani nepokoušim. Ale zároveň to zkouším v čím dál tím náročnějších (teda pro B. zajímavějších) situacích. A docela to jde. Když si teda občas dupnu, aby si mě všim
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 12:36
- Nahlásit
HanuleGR
Já myslim, že ten výstavní kalendář prostě ještě neexistuje. Je moc brzo.
A do Letňan se myslim chystá ještě náš brácha Rony a snad i náš třetí brácha... v PP Dominic, toho jsem ani nikdy neviděla. No prostě v Praze bude nával.... A na sevřenej žaludek máš ještě spoustu času! Tak se ještě uvolni
A pro toho, kdo to ještě neví...v Letňanech se vystavuje vevnitř v halách, takže další faktor, kterej může nečekaně ovlivnit chování psisek
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 12:37
- Nahlásit
HanuleGR
ahojky, taky ten výstavní kalendář sháním, ale zatím nic Bráška Chipsy docela jede co? Je šikula My půjdem na první do toho Brna v únoru, do mladých, tak jsem na ní zvědavá. Štve mě, že nám letos žádná výstava už nevyšla
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 12:37
- Nahlásit
Ketrin
Máš moc hezké hafiky! Také jsem původně chtěla čokoládového LR, ale nakonec kvůli mé drahé polovičce jsme se rozhodli pro GR,prý LR jsou moc tlustý ( chtěl moooc kokra, takže jsme se domluvili na kompromisu ). A odkud jsi, jsem se ptala, kvůli těm OVVR, když je pořádáš a kvůli výcviku, ale za Tebou bychom to měli o mooooc dál než do Prahy ) Jinak mám také štěndo 7 měsíců, tak to jsme tady asi všichni stejná kategorie
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 12:39
- Nahlásit
Karol
náhodou já výstavní kalendář na rok 2007 mám Ale pouze těch mezinárodních, národních a krajských výstav. Klubovky retrívrů tam ale nejsou. Stáhla jsem to z nějaký stránky, ale už nevím odkud
Kdyby někdo chtěl, můžu to semka nějak hodit
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 12:39
- Nahlásit
Beenee
jenže tomu našemu je zítra 6 měsíců a je to třeštiprdlo....vození u nohy používám na staršího a nebo, že musí jít kus cesty za mnou a nesmí mě předejít, to je zas největší trest pro něj, ale tenhle dotaz byl hlavně proto, že si myslím, že tohle cepování na vodítku, dlouhodobé odložení a pořadovky je na takové štěndo prostě neadekvátní a moc a naštvané pokárání a vytahání za kůži naprosto stačí.chtěla jsem vědět, jestli to je tak jak myslím a nebo jsem prostě přílišná měkota...
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 12:41
- Nahlásit
Beenee
Prosím Tě jaký je návod na to aby pesan miloval aport nejvíc na světě? Zatím se ten můj jako velký nadšenec netváří.
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 12:45
- Nahlásit
ko4ka
Bráška Chipsy jede, to je fakt! Ale to je dobře, třeba nám bude napravovat reputaci Ale i když pro mě jen ten náš stejně nej nej nej nej i kdyby obdržel známku hrůza výstavy
Ty termíny světovek jsem taky našla, ale to mě nijak netrápí, haha. Tak s klubovkama holt musíme vydržet )
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 12:47
- Nahlásit
Karol
jsem se ulila z přednášky, protože se to prostě nedá vydržet
Tak to ti naprosto schvaluji! I když já se minulej semest ulejvala tak, že jsem si pak musela přeložit zkoušku
Hádejte kdo nejradši?
že by vrchní vůdce smečky!? Ale ten na to má při tak důležité fci taky největší nárok nééé a nebo snad krk který hlavou rodiny otáčí!
Já právě už zapoměla pamlsky i na cvičák a pak mi to bylo takový trapný, že všichni pejsánci tam dostávali jeden piškot za druhým a Bernášek nic a on se na mě i tak smutně koukal, jak jsem mu to mohla udělat
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 12:52
- Nahlásit
Karol
No to jsi mě teda moc nepotěšila, že tam bude tolik psisek!
No uvidíme, max. nás z kruhu vyhodí, že? Když si třeba Charlie bude chtít hrát nebo vymýšlet jiné bejkárny...
A jak je to prosím Tě s těmi informacemi ohledně čísla kruhu a obsazení, to se dozvíme až pár dní před výstavou nebo se to zveřejňuje dřív?
|