Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Golden retriever
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 223 . 224 . >>
Autor Zpráva
ko4ka
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 12:54
- Nahlásit

HanuleGR
taky by mě ty klubovky zajímaly... Ráda bych se tam s některýma lidma potkala.... Holt musíme počkat

Hrůza výstavy?! To ne, neboj Charlík je fešák po tátovi Jak teď pozoruju malou, tak se mi zdá, že má Oránkovu hlavu. Je to celej tatínek, tak doufám, že bude taky tak šikovná....

Ketrin
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 13:03
- Nahlásit

Jumi
Dík za tip! Balónek na šňůrce máme taky, ale nějak jsem ho zatím neužila, protože B. místo do balónku kousal do té šňůry. Tak ho vyhrabu a zas to zkusíme.

Karol
V hale aspoň nezmoknete a pokud budou v kruhu koberce, tak je to pohoda. Jó slyšela jsem, že některým psům se slabými nervíky (to se ovšem netýká Bonda ani Bernáše) vadí ta halová akustika... ale kam s tím na nás co bereme psy na hokej

Jumi
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 13:12
- Nahlásit

Ketrin
Bernášek se teda také pokaždé netrefí a musíme spolu vést diskuze, který konec je koho, ale jeho nadšení nezná mezí!

oni ty Letňany jsou dost úmorné. loni jsem tam byla vystavovat s našima tolleříma kamarádama a přišli jsme na řadu až odpo...koberce tam jsou...ale zase tam bylo šíííleně moc krámků, tak bylo co okukovat a taky se mi na tom líbí, že jsou tam i jiná plemena - např. moji milovaní vlkodávci! tak to je taky na co koukat...

jinak Bernáš je vyjukanej když je v novém prostředí všude, ale v jeho případě je to naopak výhoda, protože jak se rozkouká, tak začne řádit

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 13:16
- Nahlásit

ko4ka
No mě se zase zdá, že je Charlie spíš po mamině, připadá mi, že má spíš takovou jemnější hlavu, no nevím...ale to je celkem jedno, hlavně aby mu sloužilo zdravíčko!

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 13:19
- Nahlásit

Jumi
No po pravdě řečeno mám strach z toho jak se bude Charlie tvářit na tolik lidu a hlavně hafanů, ještě jsme na podobně zalidněné akci nebyli....no, ono to nějak dopadne

Jumi
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 13:21
- Nahlásit

HanuleGR
tak ho vem na václavák, tam si na davy zvykne jedna dvě

Beenee
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 13:34
- Nahlásit

jumi: psala jsi: Zuzka mi říkala, že ho mám povalit a kamarádka, že by ho vzala na vodítko a chvíli dusila,": proto jsem psala, že to je na dominanty. Jinak když jsme byli úplně prcek (těch 6 měsíců) neposlechl, tak jsem ho připla na vodítko, neměl tehdy povel k noze, ale měl vodítko jen na určitou vzdálenost. To byl pro něj obrovskej trest. My máme takovýho "bojsu", takže i vytahání za kůži za krkem bylo na něj dost krutý. Teď už je ofrklejší. Snad i sebevědomější.
HanuleGR: u nás to přišlo tak nějak samo. Snad od té doby, co ho máme doma, tak měl tendence něco nosit. Pamatuji si, že jako cca 4 měsíční mi nosil svoje hračky. Spíš si chtěl hrát, ale donesl hračku, když viděl nezájem, položil ji na zem (což byla asi z mé strany chyba) a běžel pro druhou. Takhle jich nanosil třeba 5 nebo 6. Když jsem si to uvědomila, tak jsem si tu hračku od něj vzala a hráli jsme si s ní spolu. Cca v půl roce jsme taky koupili házítko na šňůrce. Dodnes nejoblíbenější. Od doby, co se venku rozkoukal, tak jsme házeli balónek. Líbilo se mu, když pošlu balónek po zemi on byl jako kočička, chytal ho tlapkama a zoubkama. Pak se ho sám tlapkama snažil kutálet, ale nebylo to ono a přišel na to, že když to vezme do zubů, tak to bude rychlejší přinést mě a já to zase pošlu nebo hodím. Můj názor je ten, že si o aportování říká už od mala. Chodíme teď na lovecký výcvík, kam chodí i GR(tuším, že je už asi dospělý,nebo velké štěně), který nemá absolutně žádný zájem o aport. Což mě hodně překvapilo.

ko4ka
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 14:24
- Nahlásit

HanuleGR
No, je takovej jemnější, ale to ničemu neva, dyť je hezonkej a hlavě, aby byl fakt zdravej. Těch kyčliček a loktů se bojím celkem dost, takže, jak to půjde, nechám to radši zkontolovat... To zdravíčko je nejdůležitější

Jandula
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 14:28
- Nahlásit

Ketrin
psy na hokej??? Sáře by tam jednou zatroubili a už bych jí z náručí nedostala...

balonky na šňůře jsou super, Sára je miluje, ale nosí je šíleným stylem, a to za tu šňůru...

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 16:28
- Nahlásit

Beenee
No tak to mě Charlie nosí kabelku a tašku na nákup, když není plná, pak to vyflusne v půlce trávníku) Když přijdu domu, tak první co udělá je že mi ukradne tašku z rukou a odnese si jí do ložnice na postel) I když vezmu ven aportek tak si ho vezme a hrdě si ho nese, ale když mu ho házím, tak to ho moc nebaví není na to jaksi natěšenej...tak třeba časem to nějak vypilujeme.

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 16:29
- Nahlásit

Jumi
No to by si zvyknul, hihi. Já tady pracuju a jsem z Václaváku na prášky, chytám nerva z těch lidí)))

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 16:31
- Nahlásit

ko4ka
No na kyčle půjdem až po tom roce a na lokty asi taky, už ho tam nechci mučit, když je to zatím prý růstové a známky bolesti nejeví. Stejně když se půjde brzy tak to může být dobrý a když se kosti a klouby vyvinou může to být špatný...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2006 06:44
- Nahlásit

Jandula
psy na hokej???
U nás je hokej součástí rodinného života-nejmladší hraje (momentálně) dorosteneckou ELH. Tudíž občas na zápas jet musím, když ho chci aspoň někdy vidět, protože doma je tak jednou za dva víkendy... No a někdy jede i některý pes. Až nedávno jsem se od cvičitelky slepeckých psů dověděla, že to je až ta poslední zatěžkávací zkouška nervů, co používají na psy - že ta akustika slabým povahám vadí, a ty rány puku o hrazení, pískání atd. No Bresta většinou usne a Rambo svého času, ten vždy zápas pozorně sledoval Borgo ještě na hokeji nebyl... letos jsem zatím jela jen jednou - na Spartu, a tam psi nesmějí. Ale tuto sobotu ho poprvé vemu.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2006 07:27
- Nahlásit

Koukám že už jsem víc tady než na LR.... ale že si kvůli tomu nemusím pořizovat goldena?

Jandula
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2006 08:14
- Nahlásit

Ketrin
Až nedávno jsem se od cvičitelky slepeckých psů dověděla, že to je až ta poslední zatěžkávací zkouška nervů, co používají na psy - že ta akustika slabým povahám vadí, a ty rány puku o hrazení, pískání atd
přesně... Sáře by jednou zapískali (i když na cvičáku jí to nevadilo), ale takový to troubení třetin atd.... z toho by byla na nervy...

Tak dej pak vědět, jak Borgoušek dopadl, kolik lidí ho obdivovalo atd. atd. atd.

Koukám že už jsem víc tady než na LR.... ale že si kvůli tomu nemusím pořizovat goldena?
No nemusíš, ale můžeš...

ko4ka
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2006 09:59
- Nahlásit

HanuleGR
já se právě rozhoduju. Buď s ní můžu jít teď v zimě po 8. měsíci věku na ten přerentgen a nebo se na to vykašlat a počkat až na to jaro, až jí bude rok a jít s ní na oficiální RTG kyčlí a rovnou i loktů... Nějak nevim, přehršlí ani nedostatkem pohybu rozhodně netrpí, nekulhá. Prostě se s ní snažím chodit, aby to bylo akorát. Takže jsem na váškách, nechce se mi jí zbytečně trápit a ještě k tomu 2x, ale zase nechci nic zanedbat...

Karol
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2006 11:46
- Nahlásit

Ahojky, já mám jediný trochu volný den a tady chcíp pes, jo?

Jak to tak pročítám, asi bych měla Bondovi rychle koupit ten míček na šňůrce, bez něj určitě děsně strádá ....jestli teda nestačí, že nosí za šňůrku dummíka

Tak jsem si pro odpočinek aspoň udělala chvíli na stránky a máme tam pár zbrusu nových foteček našeho krasavce!

ko4ka
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2006 11:55
- Nahlásit

Karol
ahojky! Tak jsem ti omrkla ty fotečky a z Bondíka roste opravdový fešák! Tak ho od nás moc pozdravuj

Karol
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2006 12:01
- Nahlásit

ko4ka
Vyřídim, dík!
Fešák z něj roste, to asi jo, škoda jen, že to nikdy nebude moct ocenit žádný rozhodčí, protože to, co předvádí zatim na výstavách je fakt k popukání...v dorostu mu to zatim docela prochází, ale počítám, že v mlaďoších už budou všichni ostatní stát jak solný sloupy a jedinej Bondík se bude pořád drbat, hrbit, lehat si....jo, možná to bude dělat ještě taky Bernášek
Co myslíš, Jumi ???

Karol
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2006 12:06
- Nahlásit

Jumi
Jak jsme se tehdy bavily o tom hledání předmětů nosem...že mu to dělám moc těžký...tak mám pocit že ho po těch antibiotikách přešla rýma.......kterou měl asi od narození a dneska našel ten svůj smrdutej uzel v šuplíku pootevřenym tak na 2mm, takže očima určitě ne
A to jsme to dlouuuuuho nezkoušeli. Takže: náš pes má nos! A funkční! Můj dnešní objev

Hrajete ještě někdo na skovávánou? Zajímalo by mě, jak ho naučim upozornit, že tu věc našel, ale nemůže k ní právě proto, že je někde zavřená...teda nejspíš štěkáním? Nezkazim ho tím nějak, když budu chtít, aby štěkal, když něco najde? Bojim se, aby mi pak nevyštěkával aporty nebo tak...
Ketrin ? Co myslíš?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2006 12:28
- Nahlásit

Karol
chcíp pes Huš, nestraš!
když budu chtít, aby štěkal, když něco najde?
Tak to fakt nevím. Chceš ho to učit jenom za účelem té hry na schovku nebo máš nějaké vyšší cíle? Např.aby jednou šel na barvě jako oznamovač?? Stejně ti s tím neporadím, psy jsem štěkat neučila. naopak jsem je učila neštěkat Když najdou schovanou věc, tak ji přinesou a je to.
no a že Bondík nemá míček na šňůrce, to se tedy styď
Umyla jsem jedno obří okno v kanceláři a jdu na druhý. Ach jóó

Karol
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2006 14:13
- Nahlásit

Ketrin
obří okno v kanceláři
Já myslim, že při mytí oken platí čím větší, tím lepší. vezmeš stěrku, párkrát přejedeš a je to ne? Děsí mě představa malých okýnek dělených na 8 ještě menších tabuleček...A navíc je to fajn práce, po který je aspoň pár dní vidět výsledek...to třeba vaření je o dost horší...

Tak ať ti to jde od ruky.....teda, teď už to máš asi hotový, já byla mezi tim na dlouhý procházce s psiskem...

A ke štěkání - my jsme to museli Bonda naučit, protože VŮBEC neštěkal, fakt ani štěk. Tak jsem ho musela jednou trochu vystresovat až teda nakonec vyštěk (nebylo to tak drsný, jen jsem mu sebrala hračku a nedala mu jí dokud nevyštěk...pak to rychle pochopil a teď už na povel celkem štěkně, ale nechce se mu (možná je to blbost, ale připadám si trochu bezpečnějc se psem, kterej aspoň štěká - záchranu v podobě zahnání nebo dokonce zaútočení na případného nepřítele samozřejmě od GR čekat nelze, tak ať aspoň štěká, když půjdu sama třeba za tmy nějakym lesem...ať je slyšet, že mám sebou pořádnýho hafana :lol. Jinak tohle patří asi hlavně k záchranařině...nevim, asi nikdy nebude čas, ale když by uměl aspoň malej kousek toho, co záchranářskej pes...bude o důvod k vychloubání víc

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2006 15:09
- Nahlásit

ať ti to jde od rukyjá byla mezi tim na dlouhý procházce provokatére

zaútočení na případného nepřítele samozřejmě od GR čekat nelze,
ale jsou lidi co se bojí snad i čivavy. Zrovna dnes tu byl nějaký obch.zástupce -mladej kluk- a BÁL SE BORGA! přitom ten na něj ani neštěkal, ani neskákal... zavrtěl ocáskem, čichl k němu a na první povel šel na místo.

Karol
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2006 15:29
- Nahlásit

Ketrin
provokatére

Jumi
Přihlásili jsme se na sobotu na cvičák, půjdete taky?

Jumi
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2006 18:37
- Nahlásit

Karol
....jo, možná to bude dělat ještě taky Bernášek
to už se velmi brzo uvidí dnes nám přišel vstupní list!

náš pes má nos! A funkční!
Tak hlavně že tak! a to si se těm antibiotikům tak bránila

...A navíc je to fajn práce, po který je aspoň pár dní vidět výsledek...to třeba vaření je o dost horší...
Tak to je poprvé, co se fakt absolutně neschodneme! Já mytí oken bytostně nesnáším! výsledek totiž nevidím, naopak pořád nacházím nějaké šmouhy, které jsem tam nechala a děsně mě to štve! zato vaření miluju, výsledek je prostě supér - napapaný a tudíž velmi spokojený partner

Jinak předněty lze označovat různě - my vzhledem k tomu, že bydlíme v paneláku to štěkáním neučíme. Dělá se to pak ještě sednutím, nebo lehnutím, nebo vlastně čím chceš u bernáška by asi bylo nejlepší zvednutím packy (od té doby co umí pac a ťap, to zkouší na všechny povely a hrabe packou na všechno - aport, psí kamarády - no byl to super nápad ho to učit )

Přihlásili jsme se na sobotu na cvičák, půjdete taky?
tenhle týden bohužel nejdeme takže se zase nepotkáme - áááách jooooo

Jumi
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2006 18:39
- Nahlásit

Karol
Jo ale v neděli jdeme s RS - nechcete to přijet zkusit a jít s náma! Průhledná záminka, jak se vidět

Karol
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2006 20:26
- Nahlásit

Jumi
nechcete to přijet zkusit a jít s náma
To nemůžem! Máme neděli celou zaplácnutou křtinama nejmladšího synovce...ehm, raši bych asi cvičila pesa, ale ségra už teď vaří, peče a smaží, takže to bude vážně nejspíš akce na celej den.
Zkusim to nějak zorganizovat, abych mohla příští čtvrtek. nemůžu přece pořád jen pracovat nebo bejt ve škole. Připadám si jak cvok!

Dělá se to pak ještě sednutím, nebo lehnutím
To mě nenapdlo - to by bylo velmi efektní, kdyby si na tom místě lehnul!Tý jo, úplně to vidim , tak uvidíme, jestli mu to dokážu vysvětlit.

Jumi
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2006 21:01
- Nahlásit

Karol
jestli mu to dokážu vysvětlit.
prostě až uvidíš, že o našel, zavelíš sedni a šíleně pochválíš a pak mu to teprve dáš, to by snad mohl pochopit celkem rychle!

Dneska jsme byli venčit se Zuzkou, takže jsme vyfasovali kus jejího šampónu takže nás asi pudlíkování nemine akorát ty instrukce nevím jak splním! Mám s ním jít po umytí ven, protože si nesmí na ty mokrý chlupy lehnout a zase až ho umyju, tak už se nesmí sprasit...tak a teď babo raď! Ještě jsem nebyla s bernášem venku aniž by se nesprasil a mokrej tuplem! a to on se s klidem sprasí i na vodítku

Zkusim to nějak zorganizovat, abych mohla příští čtvrtek. nemůžu přece pořád jen pracovat nebo bejt ve škole.
přesně tak! s lidma co se moc učej a pracujou to špatně končí! (jsou moc chytří a úspěšní a tudíž je nemá nikdo rád :lol

Jumi
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2006 21:04
- Nahlásit

Jo a bernášek má dneska půl roční narozeniny

Jumi
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2006 21:07
- Nahlásit

Karol
No to cvičení je od tří...Tak to budeš muset stihnout všechno sníst dopoledne a pak se nenápadně vypařit (dělám si srandu, chápu, že křtiny jsou křtiny )

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 223 . 224 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání