| Autor |
Zpráva |
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 12:41 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
hlodavci se obecně dožívají takhle málo
náš zdivočelý zakrslý králík se dožil 9ti let!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 12:45
- Nahlásit
Zuzana T
no králík je trošku něco jiného - koukám, že budu muset dávat příště pozor co píšu ten se dožívá víc - průměr u králíka je kolem těch 6ti, mojí kamarádce teď umřel zakrslý králík bylo mu 13....
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 12:46
- Nahlásit
Jumi
Smrt je dobrý téma
Máš pravdu, lidi se jí vyhýbají jak to jen jde.
A pak když jsou hodně starý a nezbývá jim, než na ní myslet, tak to někdy nabírá velmi zajímavý směr - ty myšlenky. Třeba naše babička, který je 86, tak za poslední rok opravdu hodně zestárla a vypadá to s ní špatně. Teď jí budem muset umístit v nějakym pečovatelskym ústavu (těší se, protože u strejdy, kde bydlí to má docela těžký).
A právě teď je smrt její nejoblíbenější téma. Pořád chce rozebírat, co si kdo vezme, co budeme dělat s jejím šatstvem a jak bude vypadat pohřeb. Teď naposledy ale byla už extrémě originální - naši mají v září oba šedesátiny, takže bude velká oslava. A ona přišla s tím, že to celý zaplatí, a že to bude jako poslední velké rodinné setkání s ní, a že to bude místo pohřební hostiny. Máma se radši rychle vzdálila a táta jí teda vysvětlil, že si takhle asi oslavu svých narozenin nepředstavují a že se s ní teda naposled setkáme jindy....zvláštní nápad, ne?
My to máme se smrtí po křesťansku teda dost jinak. Zní to blbě, ale vlastně se na ní člověk tak nějak těší a prostě je to celý jiný. Tak dloufám, že to dětem spíš přiblíží ten mrtvej, co ho máme všude kolem.....hlodavci nebudou, ale on taky Bondík jednou umře a to už budou děti (aspoň některý) dost velký na to, aby si to uvědomily.
Pořád mám před sebou těch stejných několik posledních stran...a ty mě přivedeš na takový myšlenky To mi to teď asi půjde. Zrovna tam bylo o stránutí křečka, jak mu máš nosit jeho největší lahůdky a jednou že ho najdeš stočenýh odoklubíčka mrtvýho v kleci. No jak mi pracujou hormony, tak jsem se skoro rozbrečela nad tim virtuálním knížkovym křečkem
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 12:48
- Nahlásit
navíc děvčata KRÁLÍK NENÍ HLODAVEC! jak se spousta lidí mylně domnívá!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 12:56
- Nahlásit
Jumi
Jak to a co to je? Vždyť hlodá všechno a všude a dorůstají mu ty přední klofáky.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 13:00
- Nahlásit
Karol
Tak to promiň to jsem teda nechtěla...
Naše děti budou holt vychovávaný v něčem jiném, protože mně bohužel bible a církev nedokáže odpovědět na spoustu dotazů a křesťanský svět pro mě nená logiku a kdybych tomu měla věřit byl by děsně nefér a nespravedlivej...ale mám spousta kmarádů věřících dokonce dva skoro kněze, jeden studoval v samotném Římě, ale jak už to bývá objevila se Eva s jablkem a oba už jsou v chomoutu takže tím chci říct, že ať si každý má svou víru...
Navíc jsem si prožila takové docela těžké období okolo 12ti let, kdy jsem měla velice často sny a ne hezký a oni se pak plnily...musím se přiznat, že ve 12ti jsem vážně neměla sílu to zvládat sama, tehdy se mě kdosi ujal a tak jsem našla karmu a podobné věci...bylo to v době kdy se tady ještě o ničem takovém nevědělo a nemluvilo...to co se děje teď je vrchol nevkusu a pokrytectví..každej si medituje a každej je budhista nebo šaman a mně je z toho nanic...ale to sem na psí diskuzi nepatří..
takže se omlouvám a už s podobnejma filosofiema končím...
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 13:05
- Nahlásit
Jumi
Zuzana T
Přesně tak, králík NENÍ hlodavec, taky jsem o nich překládala knížku a vysvětlovali to tam...že snad tu potravu nějak jinak rozemílá nebo co. Prostě neni.
A souhlasim, hezky zpět k pejsům
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 13:05
- Nahlásit
Zuzana T
patří do skupiny zajícovití jsou hlodavcům dost podobní třba zubama ale hlodavci to nejsou....stejně jako pavouci nejsou hmyz
Právě volala Evča a půjde zítra s náma, dali jsme si sraz v 16h tam co minulé úterý, aby to nehledala Vyhovuje?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 13:25
- Nahlásit
Jumi
OK ,to bude príma.
No já si nejsem jistá,ale myslím,že jsem se o králících a zajících ve škole učila jako o hlodavcích - za hlubokého totáče bylo asi všechno jinak Ketrin- co ty jsi se učila?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 13:27
- Nahlásit
Zuzana T
Ketrin- co ty jsi se učila?
Ketrin si určitě pamatuje hlavně že králík patří do čeledi aportovitých
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 13:31
- Nahlásit
co ty jsi se učila? No hlavně co Vladimír Iljič, Leonid Iljič a tak, že jo. Ale já většinou moc neposlouchala spíš jsem si pod lavicí četla... takže hlasuju pro tu čeleď aportovitých
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 13:33
- Nahlásit
Jumi
Ketrin si určitě pamatuje hlavně že králík patří do čeledi aportovitých
nejsme náhodou trošku tím výcvikem psů poznamenaní?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 13:37
- Nahlásit
Zuzana T
Každé malé dítě ví, že pejskař je DIAGNÓZA!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 13:45
- Nahlásit
Karol
prosim tě jak si to pochopila tu tabulku WT tour - když vypadneš tak nemáš žádné body nebo dostaneš 20 za start ve třídě a nulu za neobstál - nějak to nechápu....
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 13:58
- Nahlásit
Tak se tu mějte - já letím do malířských potřeb koupit nějaké hedvábí, musím babičce a dědovi vztvořit nějakej dárek, tak jim něco načmárám a pak dom za obludou!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 12:51
- Nahlásit
Krásný den!
Kde se všechny schováváte! Snad tak úpěnlivě nepracujete
Včera jsem při nakupování hedvábí našla v mých milovaných potřebách ukázku kytek z twist artu - znám tuhle metodu už dlouho, ale neviděla jsem to na živo a že to vypadá tak úúúúúžasněěěěě!!! Takže jsem si hned dnes koupila úplně skvělou knížku a už se těším na vánoce - to bude dekorací a svícínků! A co teprve svatební stůl - no musím pilovat ať mi to do června jde perfektně
A holky vím že nejsem opět psí, ale myslíte, že jde chlap naučit, aby včas hlásil, že mu dochází čisté prádlo Chtěla jsem prát až ve čtvrtek nebo v pátek abych měla na tábor vše čisté a Petr za mnou ve 23:30 když se válím ve vaně příjde s tím, že jako nemá zejtra co na sebe...no a když jsem se rozčílila, tak mi naštvaně odpověděl, že to přece neva, že je teplo a tak půjde na ostro - no v tu chvíli jsem myslela, že ho vážně zardousim!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 13:20
- Nahlásit
Jumi
1. ano dneska úpěnlivě pracuji,ale už se těším na 16,00 hod
2. tak to jsem zvědavá na ten twist art,vem knížku s sebou do Albeře
3. ne nejde je to naučit!!!!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 13:34
- Nahlásit
Zuzana T
dík to byli vyčerpávající odpovědi
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 13:46
- Nahlásit
Jumi
Čauky
To chceš jako naznačit, že Petrovi pravidělně prádlo nekontroluješ? To seš teda hospodyňka
Tu situaci velmi dobře znám. Ale zatim se mi vždycky podařilo zvítězit tim, že jsem v tom jeho rozbordelenym šuplíkuněkde na dně ještě něco našla
A jinak taky pilně pracuju. Volal Ondra z práce, že na něj asi něco leze, takže uričtě přijede dřív a já už pak nic neudělám....
Holky, já se asi zbláznim z mámy. Před chvílí za mnou přišla - tak dobrá, prostě mě chodí jednou za den navštívit a zeptat se, jak se mám. To by ještě bylo docela milý a fakt mi to neva. Ale ona přišla s tím, že jak se mám a jak se má Rozárka. Tak jsem málem spadla ze židla. Ona si normálně usmyslela, že to bude holka a ještě že se bude jmenovat takhle!!!!! A nemohla pochopit, když jsem jí řekla, že to považuju za drzost. Nejenom, že si usmyslela holčičku, ale ještě jí říká jménem, který se mi nelíbí. No prostě. hrůza. A bojim se, že to bude jen horší - ona si vůbec neuvědomuje, jak diktátorský má chování a myslí si, že jen říká svůj názor. Tak vůbec nevim, co s tim mám dělat, abych na ní nebyla přehnaně ošklivá, ale taky aby mě to tak nerozčilovalo. Vim, že má nárok se na tom vnoučeti trochu spolupodílet a radost jí určitě kazit nechci....ale tohle nějak nemůžu rozdejchat.
Navázala tím na to, že mi předevčírem v podstatě oznámila, že má krásný jména, a že to bude Rozárka nebo Ríša. Neřekla jsem na to nic a zachovala klid. Myslela jsem, že jí to třeba dojde, ale nee. Ach jóóóó.
A to má naštěstí dost rozumuna to, aby takový věci neříkla před před Ondrou. Ten by totiž asi opravdu vybouchnul....
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 14:14
- Nahlásit
Karol
no ještěže ta poslední věta - právě jsem měla na jazyku co na to muž já se taky docela děsim jaké to bude s tchýní - některá její ultimativní prohlášení mě nadzvedávají ze židle už teď a to ji máme ve vedlejší ulici!
Zase si myslím, že je dobrý si některé věci ujasnit hned teď dokud ještě mimi není na světě než se pak hádat nad ním...možná bude třeba trochu jasněji vyznačit mantinely, ale jak tak to musíš vědět nejlíp ty, protože mamku dobře znáš a víš co a jak na ni platí....
Ale zatim se mi vždycky podařilo zvítězit tim, že jsem v tom jeho rozbordelenym šuplíkuněkde na dně ještě něco našla
no já vytáhla jedny co jsem mu před tím zabavila, že už jsou na hadr
To chceš jako naznačit, že Petrovi pravidělně prádlo nekontroluješ?
nějak mě napadlo, že to budu muset začít dělat, ale vždyť je to proboha inteligentní člověk tak by to snad mohl zvládat sám!
Joooo a víš co mě uplně nutilo vyslovit na hlas, když jsem si přečetla jméno vaší holčičky
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 14:15
- Nahlásit
Karol
Tak to ti nezávidím, mám podobnou maminu a občas je to síla, má tendenci mi neustále řídit život a ona to ještě dělá ve stylu: ty ty ty, ty jsi ošklivá holčička... prostě mě citově vydírá... Trošku už jsem se naučila, že nejsem malá holka a že si chci dělat věci po svém...
Např.: už spolu nebydlíme, mám vlastní byt, ale její styl: a co budeš dělat, a s kým jdeš, kdy se vrátíš, tak mi napiš až tam dojedeš, během večera a až se vrátíš domů...
Asi nejlepší co zabírá je trvat si na svém: mami, mně se tahle jména nelíbí a o jménu pro své dítě si budu rozhodovat sama se svým přítelem (manželem). Tečka. Konec.
Držím palce, je to k zbláznění...
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 14:30
- Nahlásit
Jumi
Jandula
Jojo, holky, každá rada drahá, navíc v jednom baráku
Ale zvládnem to. Když si představim, jak strašně by to mamku mrzelo, že mi dělá takový nervy... A že já si pak vylejvám srdce nějakejm cízím - to přesně ona nechce a nejlepší je, že na všechny cizí lidi vždycky dělá dojem, jak je úžasně empatická a vždycky dokáže poradit a podpořit. Jen nějak s vlastníma dcerama to neumí...
Asi si to budem muset nějak rozřikat a i já už jsem asi přišla na to, jak na to. Musim jí prostě udělat prostor, kterej bude její, a do kterýho může a sama s tím pak musim počítat. Vlastně teď nevim, proč jí na to nemůžu říct, že dobrý, ale že Rozárka to určitě nebude...kdybych nebyla předem vypruzená ...nebo teda možná těhotná ...tak bych se nad tim měla jen zasmát, ne? Když já taky hned vyletim a teď mě to docela mrzí. Přitom ona se jen prostě těší. A k tomu až tu mimi bude a trošku si ho sama užiju, tak budu určitě hrozně ráda, že se o něj taky bude chtít starat.
Takže já jdu do "boje" jinak. Čas od času za ní sama půjdu pro radu, vezmu jí sebou vybrat nějaký ty dupačky a nechám jí koupit tu postýlku, co o ní pořád tak básní, že nám jí rozhodně koupí oni....teda několik postýlek
A ještě bych mohla být vtipnější a diskutovat s ní o nějakých nesmyslných jménech. My už je stejně máme vybraný a dobře, že je nikomu neřikáme....Ale k Rozárce by se docela hodila Dorotka a ani Kryšpín není k zahození...kdyby aspoň ty jména, co navrhuje nebyly takový psí - Rozárku má přece Jana a Dorča je prostě Dorča. Ríša, to je taky aspoň milon psů...prostě to ani při nejlepší vůli nejde. Nehledě na to, že ta nejlepší vůle neni . O Richardovi jsme i uvažovali, byl by po Wagnerovi , to by Ondru potěšilo daleko víc, než kdyby byl po něm - ale sám uznal, že když to říká tchýně, tak je to prostě jméno na černý listině
Jumi
Už jste nějak vymysleli tu hostinu? Já jen že už chystáš stůl
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 14:42
- Nahlásit
Karol
Už jste nějak vymysleli tu hostinu? Já jen že už chystáš stůl
no tu jsme sice nevymysleli (až na to, že já chtěla hostinu s rodinou a pak to otevřít jako zahradní párty pro kamarády - ale pak jsem si vymyslela oběd s jedněma kamarádama a ty mému nastávajícímu poradili tak úžasnou věc, že teď můj plán padl a budeme se veselit dva dny ) ale stůl budeme mít 100% takže si klidně můžu vymýšlet jak bude nazdobený a ve svatebním plánovači bylo rozhodnout barvu svatby jako jedna z prvních věcí
Karol
Čas od času za ní sama půjdu pro radu, vezmu jí sebou vybrat nějaký ty dupačky a nechám jí koupit tu postýlku, co o ní pořád tak básní, že nám jí rozhodně koupí oni....teda několik postýlek
tak to je přesně můj styl - já taky mámu zasvěcuju do plánování svatby a děsně se s oběma radim a s mojí vybíráme šaty i přes její diametrálně odlišný vkus - ale alespoň je klid a je nadšená a já tím pádem taky....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 06:31
- Nahlásit
Ahoj holky, máte pěkný témata koukly byste prosím k nám na LR? - sháním kámoše pro Borgovýho bráchu u Hronova, tak kdybyste náhodou o někom věděly....
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 08:52
- Nahlásit
Hezké ráno!
Tak Petr včera přišel s tím, že se má výrazně ochladit a že teda na Albeři asi budeme pěkně mrznout
Holky myslíte, že si mám zajet raději ještě k našim pro holiny a nebo si vystačim s goráčema?
A taky musím sehnat povlečení - my co máme peřinu 220x240cm normální povlečení vůbec nevlastníme....
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 08:55
- Nahlásit
Jumi
Podle včerejšího článku (nevím, jestli na IDNES nebo na Novinkach) se má příští týden ochladit, přes den snad jenom do 20ti stupňů. Ale pršet by zas tak nemělo...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 09:06
- Nahlásit
Jandula
Tak já už teda tu tabulku WT tour asi nechápu....když tam je teď jen 45 psů tak to tam asi všichni nejsou nebo co ale Bernášek se do toho opřel! Už jsme na 17místě a dotahujem Herberta
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 09:13
- Nahlásit
Jumi
Dobré ráno!
O konec tabulky se ale zajímat nemusíš
Taky nevim, proč těch 5 psů zmizelo, ale jinak mi to přijde naprosto jasný.
O holiných na Albeř jsem začla zrovna uvažovat....vždycky jsme to vzládli bez nich, ale teď myslim trochu víc na to nastydnutí. Vy padá to tak, že můžeš strávit 2 hodiny v mokkrý trávě tak po kotníky vysoký - do vyšší nás snad Eva nepožene. Ale když cvičíš, tak samozřejmě kvůli psovi občas musíš jít někam, kam bys sama od sebe nešla. Rozhodně tam holiny lidi běžně na cvičení nosí, když je mokro. Myslim, že i Eva.
Ale taky jsem četla, že sice ochlazení velký, ale tak kolem 18 stuplňů, což by ještě šlo.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 09:37
- Nahlásit
Karol
Hmm tak já si teda ty svoje milovaný červený holinčičky asi vezmu - auto to uveze a třeba se budou hodit...navíc na nějaký noční běhání na záchod se teda do holin naskakuje mnohem rychleji a pohodlněji než do goráčů a na přebíhání v pantoflích to nevypadá
Včera jsem si v knihovně půjčila 10knížek no asi jsem zmagořila, protože to je jena knížka na tři dny, ale když já tam kolikrát příjdu a nic mi nepadne do oka teď jsem tam dokonce některý zajímavý nechala.... ale zase když se teď Petr učí tak ho podporuju tím, že si u něj čtu
Včera jsme od Evči dostali jako dárek k nákupu balonek - chtěla jsem ji děsně děkovat, protože Bernášek samozřejmě šílel nadšením! Ale nakonec asi děkovat nebudu, protože dnes už šílím já! Od rána tu lítá o nějakém spaní nemůže být ani řeč a já mám neustále někde na těle přitisknutý nechutně oslizlý míček
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 09:49
- Nahlásit
Ahoj ,pěkné dopoledne.
Holky nezlobte se na své mamči/ tchýně/,že vám trochu lezou do života.Já teď na vlastní kůži poznávám,že bych se ráda starala,ale na mladých vidím,že jim to vadí.Jsou sice tolerantní,ale vidím na nich,že jim to někdy leze krkem a já si pak řikám,kde dělám chyby.My mamči to všechno myslíme většinou dobře a chceme se starat o děcka dál a nemůžeme se jaksi vypnout ,když děti dospějí.To je asi věčný koloběh,jednou polezete na nervy svým dětem vy.
Juými - holiny si vezmi určitě.Nechávám je stabilně v autě a když jdeme do mokrého terénu,shazuji goretexky a nazouvám bílé dojičské holiny - jiné nemám/ nafasováno v práci/ .Pak jedu do tábora zase v suchých botkách a nemám tímpádem nudli .ů
Jo a Bonča si včera nařízla polštářek .
|