| Autor |
Zpráva |
Jumi
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2007 12:24
- Nahlásit
Zuzana T
Ta je tak hodná a poslušná,že nevím,jak může bát Cathyninou dcerou.
jiní její potomci ji rozhodně hambu nedělaj
Při poslední disciplíně předvedl bernášek u markingu nááádhernou práci a jak krásně a vzorově předsedl! - 2 m přede mnou....
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2007 13:02
- Nahlásit
Jumi
no to je ale typické pro Cathynu - předsednout tak daleko,aby jsem na ten aport nedošáhla a musela ji napomínat - to jsou potfory!
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2007 13:15
- Nahlásit
Jumi
To mě akorát mrzí, že jsem vlastně neviděla Bondíka, Bernáše ani Dorču pracovat....A že ani Petr se nešel dívat?!
Ale zase jsem byla opravdu v klidu, a když jsem ani neslyšela z dálky žádný Ondrovo pískání ani křičení, tak se dalo tušit, že to dopadlo docela dobře.
Zuzana T
Se mi zdá, že máš pořád starost, že to cvičení Ondru nebaví. Ale ono ho to právě už od začátku hrozně baví! Samozřejmě, že úspěch člověka vždycky potěší a povzbudí, ale on Bondík je od začátku celkem neproblematickej (no, ty úplný začátky jsem fakt nervově zvládala jenom já, takže jsem Ondrovi předala do správy až psa, kterej jakž takž nosil...a do teďka s ním pilně přes den piluju to, co se jim třeba nedaří Prostě mě má na tu těžkou práci a sám se pak chodí předvádět. A spokojený jsme s tím tak všichni
Ale fakt, aby ho to začlo bavit rozhodně nepotřenuje.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2007 13:22 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Karol
Jo ahááá,on slízává jen tu smetanu!! Jak typické........
Koukala jsem na výsledky u RS a Bondík tam má napsáno VD - cena rozhod. a pod ním dva psi mají V - to bude tisková chyba ,že?
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2007 14:04
- Nahlásit
Zuzana T
No vidíš, to jsem si ani nevšimla! To je vážně chyba Máme Véčko....což není zas až tak super, protože po třech Véčkách musíš do vyšší třídy...a to doufám hned tak nebude. Tak rychle můk tajný výcvik neprobíhá
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2007 21:28
- Nahlásit
Jumi
Tak se u nás Bonča zabydlela výborně.Je milá a poslušná ,jo a už vím ,co znamená oslintaný plyšák v obličeji .Proti Cathy je to hyperaktivka,venku jsme cvičily s dummy a nosí super,jenže pořád nemá dost.Cathy děsně žárlí,krade jí hračky a občas zabučí a úplně ji ignoruje.Venku se ale díky žárlivosti snažila aportovat na ní nezvykle čile.
Jo a má mrtvej osas .
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2007 22:16
- Nahlásit
Zuzana T
Jo a má mrtvej osas
kdo - máma a nebo dcerka?
jo a už vím ,co znamená oslintaný plyšák v obličeji.Proti Cathy je to hyperaktivka
vítej v klubu
alespoň konečně na vlstní kůži poznáš co si těm nic netušícím chudáčkům majitelům tvých "Béček" podstrčila!
Hele a má taky hyperaktivní okénko mezi 22 a 23h večerní...v tuto dobu se totiž náš miláček každý den probouzí a dostává se do naprosto akční nálady a musím přiznat, že někdy je to vážně na mrtvici
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2007 22:23
- Nahlásit
Jumi
Ocas má mrtvej Bonča.
Jo jo také a ještě máme problém s klidem po krmení.Ona na rozdíl od Bernáše žere dobře,ale nechce se jí odpočívat.Naštěstí poslouchá a lehne na hadr,když jí to přikážu,ale s plyšákem v hubě a mlátí ocasem o zem - pak ho nemá mít mrtvej
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 09:47
- Nahlásit
Zuzana T
Klid po jídle se nám nepodařilo nějak naučit...ale je to lepší jako malej dělal kotrmelce a válel sudy, teď se většinou omezuje na mlácení do nábytku a rdoušení plyšáků
Karol
A že ani Petr se nešel dívat?!
on se šel koukat na první disciplínu, ale Bernášek z toho byl totálně mimo, kňučel, štěkal a tahal o to víc, pak začal být docela dost nervní a děsně se drbat, takže jsme usoudili, že bude lepší, když bude u nás a Bernáš bude alespoň víc v pohodě, nevím, co by pak takhle vystreslej předváděl...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 10:04
- Nahlásit
Jumi
Tak jsem mluvila s Petrem,pojede až odpoledne a asi později.Nicméně je auto Petra jn. v servisu a já ho budu vyzvedávat mezi 13-14 hod a pojedu s ním k tobě a také na Albeř ,tak bych to s tím naším venčením viděla 15.30 - 16.00 hod.Co říkáš?
Zeptej se Evči,jestli se nechce připojit s puboškou Dorčou.
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 10:04
- Nahlásit
Jumi
začal být docela dost nervní
Je fakt, že bych se taky kvůli tomu bála být na dohled...Když si vzpomenu, co Bondík dělá, když házím dummíky já - věnuje tak vteřinový pohled místu dopadu a pak už čumí jen na mě
Ale zase si to většinou i za tu vteřinu dobře zapamatuje a pak běží pro dummík a ne ke mně. Ale kdyby si mě všimnul při WT, mohlo by to špatně dopadnout...
Ondra je krásně nahlodanej s tím finále....a hrozně se těší na Albeř, včera jsme se domlouvali, jak ještě odpoledne musíme vždycky Bondovi hodit pár dummyšů, aby to nezapomněl...ono se tam přece jen dělá hodně se zvěří....tak by to mohlo mít na pár týdnů neblahý následky.
Ale stačí se přihlásit až po Albeři, že jo? Píšou tam, že počet účastníků je neomezený...a kvůli tý výstavě bych typovala, že účastníků moc nebude....i teď jsem vlastně byla překvapená, že psů bylo poměrně málo....a podle tý celkový tabulky to vypadá, že je v ČR 50 psů, který dělaji WT - nebo myslíš, že jich je víc, ale tu tabulku udělali jen do 50. místa?
A jinak doufám, že se nějak umoudří to počasí. V dešti bych asi dvě hodiny koukat na cvičení nevydržela...to je pak docela otrava, navíc bych neměla nastydnout....no, snad bude hezky. A snad porostou houby!!!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 10:16
- Nahlásit
Karol
Myslím, že je opravdu jen 50. psů v ČR kteří se letos zůčastnili nějakých WT...já koukala na výsledky z minulých let a ono se to WT rozmáhá až poslední dobou, takže na WT je účast 15 psů docela narváno....
Já Bernáškovi hodlám házet i dummy, myslím, že se zvěří bude kravit, tak ať alespoň sem tam přinese něco pořádně!
Hlavně jsme zvědaví v jaké budeme té cvičící skupině..jsem z toho docela napnutá, trochu mě překvapilo, proč s tím Evča dělá takové tajnosti
Petr si myslí, že budeme asi mezi nějakýma docela velkýma nýmandama vzhledem k tomu jak nám to se zvěří jde...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 10:18
- Nahlásit
Karol
jo jo přihlásit se určitě stačí až po Albeři, ale mě ti napadla taková věc....
jestli ono to vyhlášení nebude až v neděli odpo, bylo by to docela logický, takže to máme s bernáškem asi po odvozu
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 10:46
- Nahlásit
Jumi
To s tím vyhlášením nás napadlo taky, budem se muset zeptat. Ale neříkej mi, že se může někdo představovat, že tam všechny lidi z toho Ečka udrží do druhýho dne! Vždyť to stojí naprosto zbytečný čas a peníze, to prostě nejde...Logický by blo vyhlásit po každém dni...ale zas když je to to finále
To by asi Ondra fakt navydejchal, tvrdnout tam o den dýl...a ještě beze mě
Leda že byste se přihlásili na neděli na výstavu
Samozřejmě vtip. My myslíme naši výstavní abstinenci naprosto vážně a jsme s ní maximálně spokojený.
S tím rozdělováním do cvičebních skupin na Albeři to maji myslim holky hrozně těžký. Pár lidí si určitě nadiktuje předem, u koho chtějí nebo nechtějí cvičit, tím vznikne první problém. A pak musejí rozházet ty další lidi podle toho, jak jsou daleko se psem, ale taky jak si rozumí, protože v těch skupinkách se pak dělá táborová hra....
A tak se vůbec nedivim, že neprokecnou ani slovo, protože nechtěji riskovat, že začnou chodit SMSky, jestli by ten a ten přece jen nemohl být u nějkoho jinýho....a tak.
Když se to pak první den prostě vyhlásí, tak už si přijde stěžovat málokdo...a stejně se ještě občas dělají změny, když se po prvním cvičení ukáže, že je někdo moc dobrej, nebo naopak o moc slabší než skupina....
Prostě to maj těžký a já jim to vůbec nezávidim.
A co ona to říkala - že nejste s náma ani s kým?
My to máme asi zas jistý - jsme na tom se zvěří asi nastejno s Dorčou a ta zas má poměrně jasného výcvikáře
A nezapomeň, že každý výcvikář má dvě skupinky - takže klidně můžete být taky u Evči, jen v tý druhý skupině než my....
Že já už se dávno neživim psanim románů, co?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 10:56
- Nahlásit
Jumi
Karol
ahoj, ještě jednou gratuluju k WT - jste dobrý
Já jsem s Evou teď několikrát mluvila -objednávala jsem během týdne 2 píšťalky, páč je pořád ztrácím a nepřipadá mi, že by s tím dělaly tajnosti, ale říkala že to rozdělují až na poslední chvíli... tak jsem se pro jistotu už vmáčkla na cvičení k Radce B, aby tam pak nebylo plno...
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 11:01
- Nahlásit
Ketrin
Tak s tím možná nedělají tajnosti, jen nám to prostě neřeknou
A taky když si řekneš, že chceš k Radce, už ti to nemůžou zatajit
Ztrácení píšťalek znám. Zvlášť těch šroubovacích kovových.
Ale jednu už jsme nechali taky na střeše auta a kupodivu jsme dojeli bez ní
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 11:02
- Nahlásit
Karol
Ale neříkej mi, že se může někdo představovat, že tam všechny lidi z toho Ečka udrží do druhýho dne!
no já si myslím, že si to někdo představuje s naprosto ledovým klidem a samozřejmostí...
My myslíme naši výstavní abstinenci naprosto vážně a jsme s ní maximálně spokojený.
no Petr mi vyprávěl něco o tom jak si mu v sobotu líčila něco na téma hubený pes a samé V bez pořadí - docela nás to pobavilo a říkali jsme si, že Vám někdy půjčíme Bernáška mz byli na výstavě naposled na Hluboké a na další vyrazíme nejdřív na jaře a to ještě podle toho kolik nám bude zbývat v pokladničce protože předpokládám, že nás ta svatba asi poněkud finančně vzčerpá o svatební cestě ani nemluvě
To mi připomíná, že jsem nám to už včera zarezervovala a náš termín už byl plný, takž se to přesunulo na 6.6. v pravé poledne a včera se na beremese objevila holčina která má taky svatbu 6.6. v troji, takže jsem měla trochu zkažený večer, protože jsem si nějak naivně myslela a vše tomu nasvědčovalo, že v zahradě žádný nával není a budeme tam sami
A co ona to říkala - že nejste s náma ani s kým?
Nejsme s váma ani se Zuzkou a myslím, že ani s Helčou...prostě budeme podle nás v nějaké skupince pro začátečníky, což sice chápu, ale na druhou stranu jsem si na cvičáku všimla, že bernášek svoji úroveň dost přizpůsobuje úrovni skupiny, takže je pro něj o dost lepší být ve skupině nejhorší, protože ho ti ostatní táhnou do předu než mezi nejlepšíma, protože pak teda pěkně kraví asi aby zapadnul.....
Že já už se dávno neživim psanim románů, co?
vždyť už seš jen krůček od jejich překládání a co vlastně ti tvoji křečci!
Stejně máš k mimi tu nejlepší práci na světě - vážně ti to docela závidím....
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 11:05
- Nahlásit
Ketrin
a nepřipadá mi, že by s tím dělaly tajnosti
no já v sobotu vyzvídala a říkala, že už to rozdělené předběžně mají, ale za nic mi to nechtěla říct, jen odpověděla když jsem se ptala jestli budeme ve skupině s tím a tím....
a potutelně se tvářila!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 11:07
- Nahlásit
A holky ještě mě trochu děsí ta celotáborová hra...já bych to teda ještě nějak zkousla, ale náš asociální páník bude asi na druhém táboře v životě a takovýhle věci někdy docela těžko nese...no třeba jestli budeme muset celou dobu nosit nějakej klobouk tak to ať jsme raději ve skupině sami, abychom to nikomu nekazili, protože k tomu Petra nikdo nedonutí a nechci vidět jak se bude tvářit na mě
|
hab a Archie
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 11:09
- Nahlásit
Jumi
jééé ty se budeš vdávat?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 11:13
- Nahlásit
děsí ta celotáborová hra... to mě takyyy ani mi nějak nevadí klobouky apod., ale jsem už starší osoba a po cvičení si chci "po o" dát nohy nahoru a kafe a sednout si na sluníčko a povídat s kámoškou co se málo vidíme a tak... a né se pořád někde honit... no asi to budu trochu bojkotovat
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 11:26
- Nahlásit
Jumi
Ketrin
Holky neblbněte - celotáborovka mě vyděsila, když to vyhlásili první den na našem prvním loňským táboře. Ale pak to probíhalo TAK v pohodě, že se naopak těšim. V podstatě je to tak, že se nemusí nikdo ničeho zúčastňovat, fakt ne - na disciplíny se psem většinou stačí třeba 5 psů (a tým jich mívá tak 10) a k tomu samozřejmě vůdci. A když jsou disciplíny jen lidský, tak se to taky většinou nějak dá dohromady. Rozhodně jsem nezažila žádný ztrapňování a poměřování sil "navážno". To bych i já okamžitě odešla. Většinou je to spíš legrace, někdy ujetá, ale nakonec se překvapivě všichni baví. Samozřejmě záleží, jak se lidi sejdou. Třeba na letošnim červnovym táboře se to vlastně rozpadlo a hra ani nebyla, protože jakoby nebyl zájem. Holky něco vyhlásily a v danou chvíli přišlo tak málo lidí, že se to zrušilo. Bylo to tim, že bylo hodně rodin s dětma a hodně těhulí, který taky skoro nic nemůžou....Snad to teď bude lepší - ono to zas trochu program na odpoledne chce. Navíc jsou holky velmi rozumný (no, malá Jindra trochu míň :lol a po obědě je vždycky tak dvě hodiny volno. Tak to snad stačí na vyspání i na trochu poklábosení u kafe, ne?
Koukala jsem na počasí na severu Rakouska, takže skoro na Albeři a zatim to vypadá krásně slunečně, až ve středu déšť a dál tam zatim předpověď není. Koukala jsem na tenhle server než jsme jeli do Rakouska a krásně jim to vyšlo. Tak snad to vyjde zas.
Jumi
Zatim to vypadá, že křečky stihnu v pohodě, právě mi zbývá posledních pár stránek textu a pak ještě popisky k obrázkům a tabulky a rejstřík a obsah - ono to vždycky vypadá, že je konec, ale tohle všechno vedlejší je stejně ještě na celý den
Takže jste ten termín museli změnit, jo? Ale 6.6. je taky krásný! Sami tam asi nebudete, to se nedá nic dělat. To byste museli do nějakýho ne moc oblíbenýho kostela. My měli ten náš volný ne celý den, ale snad dokonce celý týden
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 11:32
- Nahlásit
Karol
no je fakt, že já jsem asi trochu ovlivněná tím loňskem, kdy jsem cvičila 2 skupiny + měla tam na starost neteř a dva své psy + bylo hnusně a zima, takže jsem toho měla až po krk. Snad Jindra ml. trošku ubere plyn
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 11:35
- Nahlásit
Jumi
A ještě k tý mojí práci - však jsem si jí taky pečlivě vybrala! Když jsem se rozhodla to studovat, tak už jsme s Ondrou byli 3 roky spolu a věděla jsem, že rodina bude velká, jednou možná i mimo Prahu...tak jsem to myslim vymyslela docela dobře. Navíc mě to samozřejmě moc baví, jinak by to ani nešlo
A ty křečci jsou nakonec daleko míň otravný než třeba morčata nebo králíci. Ono se toho o nich totiž jednak moc neví a jednak se toho o nich moc napsat nedá. Takže je to taková plná prázdná knížka Ale v rámci možností docela dobře udělaná.
Jen mě hrozně překvapilo, že tam doporujou křečky chovat rozhodně jednotlivě, hlavně křeček zlatej, že nesnese nikoho. Snesou se jenom některý křečíci, ale musí to být sourozenci...tak nevim, co jste měli doma vy, ale měli jste 2 ne?
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 11:37
- Nahlásit
Ketrin
Snad Jindra ml. trošku ubere plyn
To asi nedokáže
Když jsem slyšela, jak teď v červenci hlídali v noci vlajku....tak bych na ubrání plynu moc nevěřila.
Ale ono to bude pro tebe asi opravdu hodně jiný a mnohem míň náročný - budeš jen cvičit s Borgem, ne? Takže řadový účastník tábora a to je pohoda.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 11:38
- Nahlásit
jen cvičit s Borgem, ne? Takže řadový účastník tábora a to je pohoda. no právě, se hrozně těším
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 12:05
- Nahlásit
hab a Archie
no jooo přesně za 290 dní touto dobou zmizí (doufám) Jumi na vždy z povrchu zemského a budeme si tu muset všechny zvykat na Fromi
Karol
tak nevim, co jste měli doma vy, ale měli jste 2 ne?
my jsme měli pískomili - patří do křečkovitých ale to je veškerá příbuznost...pískomilové jsou velice společenští a ve volné přírodě žijí v početných koloniích, takže se musím přiznat, že náš počet 2 je naprosté minimum na pokraji týrání...
moje práce je pro matku také poměrně vhodná ale tak jako tvoje ne - můžu si sem chodit kdy a jak se mi zlíbí a nikdo nic nekontroluje, navíc spousta věcí jako hlední a psaní článků jde dělat doma....ale musím mít výsledky a tudíž sem nějak docházet. My bychom chtěli mimča 3, protože 4 už bude asi nad naše síli, třeba jen to auto kolik by stálo, abychom se tam vešli, ale uvidím, co budu říkat po porodu a pak až budou dvě, to jsou asi takové dva dost klíčové okamžiky
no jo 6.6. Petra nějak nadchlo a vzhledem k tomu, že výročí máme 6.11. tak si nemusí pamatovat žádnou číslici navíc a zjistila jsem, že máme nějakou zálibu v násobcích tří - např. dny narození členů naší domácnosti: 3,12,21 tak už nám chybí jen 18
ale co jsem všude koukala, tak se v té botanické zase lidi tak často neberou, tak nevím, co to koho napadlo vdávat se tam zrovna 6.6. ty lidi nemaj rozum!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 12:14 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Čauec holky!!
Jumi - souhlasíš?
děsí ta celotáborová hra... ,neboj Petr nebude sám,má spolubydlící má k táborovkám odpor od dětsví neb každé prázdniny trávila po soc.táborech .
To rozdělení neřešte,holky vědí - speciálně u Bonda a Bernáše,co potřebují vylepšovat - takže určitě budete v dobré a vyrovnané skupině.A že to neřeknou se nedivím,chtějí mít alespoň chvilku klid,než je začneme otravovat!!!
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 12:15
- Nahlásit
Jumi
A v kolik hodin to má ta druhá holčina?
Já radši o počtu dětí nic neříkám. 3 určitě, protože jsme oba ze tří a považujem to za krásný. Navíc je to minimální počet na velkou rodinu. Ale umím si představit i víc. Už jsem se někdy zmiňovala - známí maji 6 dětí a jsou moc spokojený. Jenomže je fakt, že tahle supermamina je dost jinej typ než já. Zas jí ale manžel pomáhá fakt minimálně, takže v tom bych mohla mít výhodu.
Jen mi prozraďte, proč už asi 8 let studuju
Jo promiň mi ty pískomily - já úplně zapomněla. A taky se chudáčci dožívaji většinou jen dvou let? To je pak hodně nevhodný zvířátko pro děti a psychicky slabíš jedince
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 12:33
- Nahlásit
Zuzana T
Jumi - souhlasíš?
jééé promiň jasně, že souhlasím kdybych nesouhlasila, tak už jsem se ozvala!
Karol
A v kolik hodin to má ta druhá holčina?
stále čekám na její odpověď takže zatím netuším - snad má zahrada rozum a neseká to po půl hodinách jak matrika
Jen mi prozraďte, proč už asi 8 let studuju
no nějak ses před těma dětma zabavit musela a ono se ti to v těch minimálně třech "a prooooč" období ještě bude hodit
A taky se chudáčci dožívaji většinou jen dvou let? To je pak hodně nevhodný zvířátko pro děti a psychicky slabíš jedince
hlodavci se obecně dožívají takhle málo - rychle se rozmnožují tak musí rychle umírat...pískomilové ale žíjí až 6let...
Malé děti vnímají smrt jinak, právě jsem o tom tuhle vedla diskuzi s kámoškou, pamatuji si smrt prababičky - umřela, věděla jsem že je pryč ale tak úplně jsem nechápala a nakonec jsem nebyla smutná, že umřela, ale že jsou smutní všichni okolo...
Další věc je, že ten hlodavec je přeci jen takovej malej, žije si v té kleci...no je to něco jiného než pes a i když to zní blbě, tak si člověk zvykne, já první zvíře ořvala, druhé už míň a teď je mi smutno, ale tak nějak už to beru jakože to tak prostě je...
Navíc si myslím. že se děti musí naučit, že součástí života je i smrt, naše společnost je hrozná, smrt je něco strašného, obávaného, nikdo s ní nechce mít nic společného (kdo byl někdy v nemocnici na interně ví o čem mluvím). U nás je domov důchodců hned vedle školy a jak lidi brojili když se stavěl, že se přeci jejich děti cestou do školy nebudou koukat na staré lidi....
Moje děti budou hlodavce mít, naučí je to povinnostem, zodpovědnosti a holt i tomu, že i milované zvířátko prostě jednoho dne odejdou...i my rodiče jim jednou umřeme a oni to budou muset ustát, čím dřív přijmou smrt jako přirozenou součást života tím líp!
|