Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Golden retriever
<< 1 ... 216 . 217 . 218 . 219 . 220 . 221 . 222 . 223 . 224 . >>
Autor Zpráva
Zuzana T
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2007 20:57
- Nahlásit

Ketrin
díky.
Na Borgouše nespěchej,on se ještě vyloupne.Když ne kvůli tobě,tak kvůli fenečkám určitě!

Jumi
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2007 21:29
- Nahlásit

Ketrin
tak to jste si to báječně užili, ne?
no báječně obecně se doporučuje jednou za čas řádné zvýšení adrenalinu - protáhne to cévy atd.
ale vážně - bylo to super, krásné prostředí, zajímavé úkoly, milí rozhodčí a spousta kamarádů - akorát to byly opravu první zkoušky na kterých jsem se tak šíleně stresovala po třetí disciplíně jsem toho měla pokrk a měl chuť jít dom - takže příště si sebou beru čokoládu
přitom o nic nešlo, jen bernáš prostě dělal věci který normálně nedělá, ale zas rozhodčí mě upozornil, že to je moje vina protože mu posledních pár metrů vždycky tak upřeně civím do očí, že je z toho pes paf a když jsem o tom přemýšlela tak jsem to vážně dělala minule jak si sednul ty 2m přede mě tak teď jsem se vždycky modlila ať jde až ke mně a tím jsem na něj civěla...no poučení pro příště

Zuzana T
poslala jsem ti fotky - ale jen 3

Jumi
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2007 22:47
- Nahlásit

Ten bernáš mě ale už vážně štve!
včera a předvčírem jsem mu na granule rozdrtila piškot, takže dneska když zjistil, že je má jen tak tak prostě nesežral ani granuli, až teď když jsem to nevydržela a zase mu přidala piškot tak se milostivě uvolil jít nažrat....

Ketrin
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 06:36
- Nahlásit

Jumi
posledních pár metrů vždycky tak upřeně civím do očí
ses mě měla zeptat, bych ti to řekla na to si totiž od jisté doby (story s klackem na LZ) dávám pozor-ne vždy, ale někdy, když na něm vidím že má něco za lubem, tak se spíš natočím trochu jako bokem a koukám stranou (samozřejmě periferně na něj) jako že mi na tom co nese a kam to nese ani za mák nezáleží
All
Pamatujete z dětství tu hru "na sochy"? Tak to včera se mnou hrála Bresta! Konečně dohárala a mohla jsem ji pustit, ta měla radost a lítala jako pometlo. Večer jsem jim šla pro radost schovat pár dummyků a jiných aportíků do takovýho bordelu (paseka s vlnitým terénem, vysoká tráva, ostružiny, mladé smrčky atd.). Měla být odložená a čekat, jenže ona vždycky když jsem se otočila a odcházela od ní, popošla a jak viděla že se otáčím zpátky, ihned zase daunovala... no prostě na "zabití"

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 08:39
- Nahlásit

Jumi
za fotky děkuji,ještě jsem je neviděla neboť jsem v 9.30 šla na kutě.Nějak mě ten víkend zmohl.

Jumi
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 09:48
- Nahlásit

Hezký den - tak nám neteče voda, takže nemůžu nic - ani žehlit

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 10:14
- Nahlásit

Jumi
Tak běžte s Bernášem ven,krásně tamsvítí sluníčko!

Karol
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 10:56
- Nahlásit

Ahoj holky!
Tak vám teda všem komplet moc gratuluju!!!!!!!!!!!! Máte za sevou super úspěšný víkend!

Jumi
A vy jste teda jeli nakonec domu už v sobotu?
Jsem zvědavá, jaký byly disciplíny a taky kdo se vůbec WT zůčastnil - na finále byla účast podle očekávání malá, co? To kvůli těm výstavám...asi nebyl dobrý nápad dát to na stejný víkend....ale zas to určitě díky tomu docela odsejpalo, ne? A kdo se teda odnesl medailičky? Někdo známý?

My měli víkend nakonec příjemně pohodový (no teda, jak bylo v sobotu Ondrovi v práci moc nevim)....máme hotovou podlahu v předsíni a dokonce i definitivně plný mrazák hub, protože jsme neodolali a v neděli dopoledne jeli na houby k Žebráku, kde byli v sobotu naši a přijeli tak napakovaný a nadšený, že jsme tam prostě vyrazili v neděli ještě jednou všichni znova. A řeknu vám, že tolik hub v jedinym lese jsem snad ještě v životě neviděla. Chvílema jich bylo tolik, že už jsem úpěla, ať to skončí, protože se člověk nemohl hnout z místa...no, člověk je ale nevděčnej. A nakonec jsme to ještě samozřejmě do noci zpracovávali...a celou noc nemohli spát, protože se nám zdálo jen o houbách.

A ještě jsme nasbírali spoustu masáků, o kterých jsem teda 100% věděla, že jsou to masáci...ale stejně, když jsme si u večeře předčítali z atlasu hub historky o tom, kdo se kdy otrávil muchomůrkou zelenou v domění, že jsou to žampióny...a pak jsme na internetu přece jen hledali obrázky, jestli jsme nějakou tu tygrovanou nezbodli - tak mi zas tak hej nebylo a Ondra měl myslim docela panickou hrůzu....protože tygrovaná sice není pro dospělýho zas tak nebezpečná, ale pro úplně malý mimi asi jo. No, naštěstí nám nic nebylo a fakt to byli masáci, ale hned tak si je znova nedám...

Jumi
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 10:57
- Nahlásit

Zuzana T
teď tu něco dělám na PC do práce a voda už začla, tak půjdu na to prádlo, musela jsem zůstat doma, protože páníček má zítra státnici a tvářil se, že jestli odejdu do práce tak to tu bez mé psychické podpory nezvládne a po návratu tu už naleznu jen jeho mrtvolu

A máme na stránkách (www.zlatejtorda.wz.cz) novou fotku - je sice rozmazaná ale mě na ní ti moji dva příjdou docela roztomilí

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 11:21
- Nahlásit

Jumi
a kde,já aktualizaci nenašla.

Jumi
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 11:24
- Nahlásit

Karol
A vy jste teda jeli nakonec domu už v sobotu?
no jo uznali jsme že přeci jen vzhledem k těm státnicím to bude rozumnější..když bylo vyhlášení už v tu sobotu, tak bychom tam stejně jen přespali a měli roztahanou i neděli...

výstava opravdu asi docela snížila účast, protože já vím o několika Éčkách co šli na výstavu a jinak by jistojistě startovali...medaile si odnesl - Rytíř junior 2. místo, Bubeník 1. místo a Abby Vltavský tuleň - takže všechno mně známí lidé a hlavně docela dost dobří - Bubeník se tím přesouvá do L, Rytířové jsou prostě klasika a tradice a Abby je moc šikovná tříletá fenka - určitě ji znáš z nácviků WT a v Zahradišti byla první, pak před námi byl policajt a pak už my....medaile nebyli - jen tři poháry + pohár národní vítěz + něco nevim co volba rozhodčích...národní vítěz E byl teda Bubeník a volba Rytíř

Disciplín bylo 6 pokusím se stručně postat...naprostá většina začínala chůzí u nohy z nějakého bodu po boku rozhodčího který udával tempo chůze a dovedl tě na místo odkud si např vysílala pro marking...

1. dohledávka 2ks- chůze na místo přes ostružiní a v takovém podrostu, že si stěžovali všichni, že to psi moc nezvládali a popotahovali, aporty šíleně blízko - druhej co mi přinesl tak 4m ode mě - poučení: při dohledávce nedopískávat a rozhodně žádnej handling, já to tak dělám ale spousta lidí si stěžovalo, že to takhle blízko nečekali a psovi to tím mrvili...

2. aport z vody - vůdce stál cca 50m od břehu na louce - břeh zarostlý rákosím a aport letěl těch 10m do vody - pes neměl moc šanci vidět kam to spadlo a na to že je to ve vodě a ne v rákosí musel přijít sám

3.jakoby dvojitý marking na louce"hodil se dummy pes ho přinesl otočila ses na jiný směr a tam padl druhý a pes ho přinesl...

4.klidy+dohledávka 1ks: v lese šli z kopce dva hazeči tleskali a trrrčeli a odhazovali dummy - to trvalo docela dlouho, pak se ještě docela dlouho čekalo než dostal člověk povel vyslat psa aby dohledal

5.memory mark - výšlo se z bodu A do bodu B - psa si posadila v bodu B a vrátila se sama do bodu A - výstřel a odhod dummy, zavolala si psa ke mně a poslala od nohy z bodu A, bernášek sámo čuměl na mě neviděl teda skoro nic - se psem se stálo na úpatí svahu aport byl na hoře v kopci a svah pěkně zarostlej a hlavně poddolovanej myšma

6. marking - těžkej jak prase - z té louky hodili ve vzdálenosti 60m od tebe aport do šílenýho marastu na břehu rybníka za padlej suchej smrk - Bernášek hledal hodně dlouho dokonce i v přilehlém rákosu odkud vyhnal kachny, pak to zaváhání se stromem bylo to dost nepřehledné i pro mě, protože jsem si nepamatovala kde to přesně je - myslela jsem že ho zatlouká ale hazeč mi pak řekl, že ne, že tam vážně nebyl dokud ho nenašel...

jo a jetš postřeh k disciplíně 5 nečumět na psa ale na hazeče a obecně....teď jsem to četla i ve zwolski a je to 100% pravda - házet si při tréninku aporty i sobě..teda Petr mi bude házet a já si budu pro ně chodit - vůdce musí mít lepší marking než pes jinak jsou oba v pr... to jsem viděla i v eLkách!

Jumi
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 11:27
- Nahlásit

Zuzana T
no v novinkách poslední fotka - já nic jinýho naktualizuju

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 11:30
- Nahlásit

Jumi
ježiši,to bylo těžký ne?Jak to popisuješ,tak to bych asi pohořela.

Jumi
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 11:33
- Nahlásit

Zuzana T
no hlavně s tou Bernáškovou rozvernou náladou...a u poslední disciplíny už toho měl docela dost...ještě nemá tu výdrž a na konci už to dával na jevo....

Bernášek začal zase úplně nechutně línat, to mu to nasrsťování dlouho nevydrželo

Jumi
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 11:38
- Nahlásit

Zuzana T
rozhodčí byli děsně mile překvapeni a vyjadřovali se, že třída E byla na vysoké úrovni a perfektně připravena oproti L, dokonce přohlásili, že kdo obstál tak by měl už přestoupit do L ale tomu jsme se všichni jen zasmáli...

Karol
policajt hned odpo startoval v "L" že na to maj - tak neměli...

Jumi
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 11:41
- Nahlásit

Karol
akorát si myslím, že vlastně když startoval v "L" tak už zpátky do "E" nesmí, zajímalo by mě jestli to ví...ale řekal bych, že se příště zase objeví v "E"

Karol
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 12:01
- Nahlásit

Jumi

Tý jo, to muselo bejt ale vážně hodně těžký! Oproti posledním Čelákovicím....mi to teda přijde jako hrozný maso. Ono taky 6 disciplín je velký rozdíl proti 4...a psi toho museli mít vážně dost.
NO, asi by mě mělo mrzet, že jsme nebyli...ale jak jsem teď tak nějak myšlenkama jinde, tak ani moc nemrzí
Ale určitě to bylo pěkný a poučný....a hlavně se mi líbí, že měli tolik rozumu a udělali vyhlášení pro každý den zvlášť. Do propozic to napsali až po uzavření přihlášek....ale kdyby člověk nebyl blbej, tak si tam zavolá a zeptá se. I když to nebyl stejně důvod, proč jsme nejeli.

Tak ještě jednou gratuluju, fakt jste to ustáli skvěle a buďte na sebe hrdý!
Takže Petr má ty státnice zítra, jo? Jakou máte doma atmosféru?

A ta fotka je kráásná - fakt dva roztomiláčci

Karol
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 12:03
- Nahlásit

Jumi
Jo a ten policajt teda získal teď třetí výbornou v Ečkách? A hned odpoledne zkoušel eLko? No chudák pes...
Ale jestli má tři výborný, tak snad v tý kategorii zůstat nesmí, i kdyby ještě ve vyšší nestartoval, ne?

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 12:04
- Nahlásit

Jumi
No právě o tom udržení pozornosti mladého psa jsme si povídali s Pepou Stránským.O tom jak motivovat,co prominout ,co v nikdyne a tak.Mám z víkendu spoustu zajímavých informací.A jak jsi tu říkala o tom,že GR poznají,že nedostanou világoš na zkouškách,tak to je fakt zajímavé a když se nad tím zamyslím ,tak pravdivé.
Bernášek začal zase úplně nechutně línat[i][/i]
No myslím,že budeš opravdu muset přistoupit na nějaké doplnění stravy o vitamíny na srst.Ten normaderm,Canvit H nebo něco jiného.Vypadá to,že bude potřebovat něčím vypomoci.

Jumi
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 12:14
- Nahlásit

Karol
právě nezískal V udělili jen prvním 3 a on byl 4. ale teď jsem si to našla, že nesmíš zpátky jen pokud se kvalifikuješ a on se tím pádem ještě nekvalifikoval....

Takže Petr má ty státnice zítra, jo? Jakou máte doma atmosféru?
zatím to jde - lítá na PC letadélka ale bude hůř - on je na tohle děsnej a přežít poslední večer i před normální zkouškou je u něj zážitek takže máme vážně super vyhlídky, to tu bude sedět zelenej a drkotat zubama...

Zuzana T
Vypadá to,že bude potřebovat něčím vypomoci.
třeba holícím strojkem

Mám z víkendu spoustu zajímavých informací
no a že bys je třeba šířila dál ne ty tajnůstkářko!

Jumi
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 12:18
- Nahlásit

Karol
Oproti posledním Čelákovicím....mi to teda přijde jako hrozný maso.
no zcela upřímě poslední Čelákovice byli nejlehčí WT na kterých jsme byli ale rozhodně tím nechci snížit Váš úspěch kterej byl ohromnej ba naopak, při takových úkolech pak nejde o to to zvládnout ale zvládnout to perfektně a to Vám narozdíl od nás jde bravurně a my v tom máme co dohánět...myslím, že to dělá ze psa machra a my máme do machrů s našima psíma kusama co pilovat!

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 12:21
- Nahlásit

Jumi
Třeba jsme dostaly s Evkou H. poučení,co děláme blbě při učení vlečky,mluvili jsme i o nových řádech,co je v nich dobré a co špatné,o úrovni lov.zk tu i onde a tak.Pepa si nechal z USA poslad DVD o výcviku WT štěňat a také mladých psů.Sám myslivecký hospodář,lovec a dlouholetý kynolog je nadšen některými cviky a způsoby výcviku ml.psů na WT.říká,že mu to pomáhá - teď u mladé 8 měs. labunky a začal už i 2 měs.goldenky - ve výcviku poslušnosti ale hlavně ovladatelnosti,že je to nedocenitelné hlavně v praxi v lese na ostro.

Jumi
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 12:29
- Nahlásit

Zuzana T
Sám myslivecký hospodář,lovec a dlouholetý kynolog je nadšen některými cviky a způsoby výcviku ml.psů na WT.
no konečně ti to řekl někdo komu věříš a že mi tě o tom s Evičkou přesvědčujeme už skoro rok bezvýsledně!

a nechtěl by ti to DVD přepálit

a jak se má učit ta vlečka? to nás teď čeká a nemine nějak to chtě nechtě přišlo na řadu a máme na to jen měsíc a kousek uááááááá!!!!

Jumi
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 12:39
- Nahlásit

Bavili jsme se teď s lidma o víkendu a obecně panuje názor že WT jsou super pro lovecký výcvik naopak loveččina je po WT smrtící....

Karol
teď jsem si vzpoměla bavila jsem se s Petrou O. o tom slídění a říkala mi, že to jim úplně ničí handling, že Baili po lov. zk. není schopna udělat blind a kor pro takhle mladého psa který to vlastně ještě neumí je to způsob jak to směrování dokonale zazdít, takže mi říkala ať to necvičím a jestli dělá dohledávku, tak prostě povel hledej a doufat že to hned nedostane do rypáku...

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 12:40
- Nahlásit

Jumi
No hlavně mi nadal,že když něco po psovi chci,tak mu to mám podat tak,aby věděl co má udělat.A vždycky se musí těšit,že na konci povelu/ cesty / ho čeká zábava/ aport,zvěř atd/.
Takže když chceš,aby pes / platí to u mladých psů - mazáci pak víc chodí s vysokým nosem a ví co a jak/ šel po vlečce dobře ,soustředěně,tak si ho dáš na delší vodítko a po vlečce jdeš celou dobu s ním,když váhá,tak mu ukážeš a pobídneš ho než dojdete ke kusu.Pak se s ním vrátíš a když čuchal dobře a se zaujetí,tak s nim jdeš stejnou vlečku znovu a po 20-30 krocích,když jde jistě ho pustíš.Pokud jde dobře až ke kusu a přinese ho na místo nástřelu - hodně chválíš.Pokud blbne a dohledává,tak ho dojdeš a připneš znovu na vodítko.Najdete kus spolu,necháš mu ho vzít a oba pelášíte na místo vypuštění,kde ti ho předá.
Tohle by měl mladý pes zopakovat tak 5 krát a pak už ví,co chceš vždycky.Důležité je zachovat při vypouštění 20 předepsaných kroků tvého následování před vypuštěním na stopu.Pes má být dán na stopu tak,aby se čapnul a bez velkého váhání šel po stopě.
Jo a já už dávno WT nehaním,přeci!!!Jen některé aktéry nemusím.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 12:49 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Jumi
Bude-li čas,můžeme si tu vlečku udělat v Miličáku,stejně tak slídění.Na to Pepa tedy nadává,že to mrví psa,zrovna tak handling na dvě tyče,pes se spolého jen na tvé navádění.Prý na posledních ZPR viděl psa naučeného na navádění k tyčím,který nebyl schopen najít kus 2 metry od tyče.

Jumi
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 12:53
- Nahlásit

Zuzana T
Bude-li čas,můžeme si tu vlečku udělat v Miličáku,stejně tak slídění.
to bychom vááážně ocenili
tak až budete mít čas tak nám dejte vědět my si ho uděláme téměř kdykoliv!

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 12:54
- Nahlásit

Jumi
Jo já bych to viděla na středu předběžně,snad se moc nezkazí počasí.

Karol
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 12:56
- Nahlásit

Jumi
No, tak jsem si to zapamatovala od Jindry dobře - "hlavně ho nenechte slídit"
Jenomže když to na těch PZ je, tak to člověk trochu zkusit musí....no a že jsme to tuhle zas zkusili Bondík je z toho úplně hotovej, že má běhat tam a sem a při tom nikde nic neni...no hrůza. Pak jsme trochu přišli na to, že to možná půjde tak, že Ondra bude chodit klikatě sem tam do stran a při tom jen malinko postupovat dopředu a bude Bondíka vždycky nutit jít stejným směrem, jako jde sám....Nejlíp snad bez užívání toho handlingovýho máchání rukama do stran....protože už jsme zjisitili, že na to B. velmi rychle přestává reagovat, když to nedává smysl....
Jen se musí předem zeptat rozhodčích, jestli to tak může vypadat.

Zuzana T
Tak nám Bondík už po vlečce začal chodit asi "dospělácky" - pěkně si to někde nadběhne, vyrazí jak chce a prostě si tu stopu dohledá a pak po ní nakonec doběhne...ale už je v tom dost samostatnej. Jindra říkala, abysme jí těď už cvičili co nejmíň, že lepší už to nebude , že si na to prostě přišel, jak to je. Ale mělo by to teď podle nových zkušebních řádů bejt i tak v pořádku....i když prý za to nedávno nějaká rozhodčí strhla známku z ovladatelnosti!!!Taková pitomost....Jako by člověk uprostřed vlečky psa ovládal....

Karol
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 12:58
- Nahlásit

Zuzana Tviděl psa naučeného na navádění k tyčím,který nebyl schopen najít kus 2 metry od tyče.

NO, tyče mi přijdou taky docela legrační a prý jsou u všech zkoušek...a psi jsou na ně prostě naučení. Ale je blbost pána, že nikdy nedal při výcviku kus dál od tyče...

<< 1 ... 216 . 217 . 218 . 219 . 220 . 221 . 222 . 223 . 224 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání