Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Golden retriever
<< 1 ... 216 . 217 . 218 . 219 . 220 . 221 . 222 . 223 . 224 . >>
Autor Zpráva
Ketrin
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2007 08:03
- Nahlásit

Ahoj holky, chodí sem ještě Karol nebo už je pořád u maminek a miminek?
Karol, prosííím, jak to děláš že máš tak pěkný ty estránky??? Konkrétně: barevné pozadí (jiné než tam maj ty přednastavené designy) a vkládání fotek do textu?
Můžeš mi to vysvětlit nějak stručně a jednoduše? Dík

choco
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2007 08:27 - Změnil/a: choco
- Nahlásit

Jumi
protože to vždycky slyším, ho nechte vždyť je hodnej

Hehe, to mi připomnělo, když jsem tuhle byla s Andym venku a ten si vesele nosil klacíček. Pak se ale zasekl na jednom místě a vypadá to,že si něco přidává ještě ke klacíku, obvykle to bývá ještě šiška,takže pak nese klacík a šišku a je nesmírně spokojený a pyšný na své poklady.Tak jsem si ho tak moc nevšímala...Pak už to ale po chvíli bylo dost podezřelký,protože klac ík sice ještě držel,ale držku měl zanořenou v trávě a víceméně si v tom už rochnil. Tak ho volám ke mě, Andy přiběhne a já po něm chci klacík a čekám teda i tu šišku. jaké překvapení, když na mě místo šišky vypadlo nechutný hovno. Myslela jsem,že ho přetrhnu. Ještě víc mě to štvalo, protože jsem neměla u sebe nic,čím bych si ty ruce utřela...V tom vyšla od vedle paní,co ho má hrozně ráda, i když její jezdevčík Andyho nesnáší,a láskyplně Andyho utěšuje,že co mu ta zlá panička zase hubuje. než jsem stačila říct popel,tak Andy bylšťastný u ní a klacík opatlaným od toho hnusu se o ní otřel...jojo Andy zlatíčko

Karol
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2007 13:53
- Nahlásit

Ahoj holky!
Když já píšu zítra test z latiny...tak tu prostě nejsem

Ale zase jsem si dneska byla ve škole vyzvednout dvě známky z překladů a překvapivě mám dvě jedničky, na jednom mám dokonce napsáno "Beste Arbeit", takže mě to skoro dojalo I na tu latinu mám hned větší chuť

Ketrin
Dík za pochvalu i když teď zrovna stránky pěkně flákám

Tak to pozadí mám tam, kde ho nemůžu ovlivnit stejný, jako je v jejich designu E a jinak to měním tak, že všechny texty píšu do tabulky - takže nejdřív vytvoříš tabulku (ikonka je docela jasná - tabulka), která má jen jeden řádek a jeden sloupec a můžeš v ní přes vlastnosti buňky (je to teda jen jedna buňka) měnit barvu pozadí a písma. Taky vim, že mi to někdy nefungovalo a dělala jsem to tak, že jsem psala text v tabulce ve Wordu a pak to zkopírovala tam...Teď zrovna, jak to zkoušim, tak mi to samozřejmě v těch estrankách nejde, tak to asi bude lepší přes to kopírování. To víš, žere to čas, jako cokoliv na netu.

A vkládání fotek do textu mají udělaný docela jednoduše - musíš mít kurzor tam kde chceš fotku a klikneš na ikonku vedle tabulky - já to vždycky považovala za obrázek s kopcem. A tam si vybereš, jakým způsobem ho chceš vložit do textu doprostřed, na stranu...a zadáš jaký soubor to je. To je rozhodně jednoduchý, jen musíš víckrát zkusit, jakou chceš velikost...tu musíš zvolit taky, já mívám v textu myslim obrázky s delší stranou 150 až 400..tak zkus něco takovýho zadat, ale musíš si to pak překontrolovat. Je to trochu pakárna....ale nic jinýho asi stejně nečekáš.

S těma barvama je to hloupý, i jsem jim chtěla napsat, že to pěkně blbě funguje, ale nakonec jsem to samozřejmě neudělala. Protože ty funkce barvy pozadí a písma v tabulce tam jsou, ale nejsou jakoby aktivní. A vzhledem k tomu, že mám i ten nejnižší placený program, bych docela chtěla, aby to fungovalo. Tak třeba se k tomu někdy dostanu.

Myslíš, že jsem ti poradila?

Jdu zas na laudatum laudaturum laudatisse

Ketrin
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2007 20:07
- Nahlásit

Karol
jojo poradila! Díky moc! Tu ikonku na fotky už jsem objevila a i vyzkoušela, kupodivu se mi to povedlo hned na po 2.
No a s těma barvama a pozadím, to teda nevím jestli se mi bude chtít s tím dělat... no uvidim, dělám si zbrusu nový stránky abych je mohla sama bez pomoci opečovávat tak třeba mi to nadšení chvíli vydrží...

Jumi
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 17:26
- Nahlásit

Hezký den!
Tak doufám Karol, že se test povedl
A kdy že se to Bondík chystá na ty PZ do Benešova ať vím kdy držet palce!

U nás nic moc nového, jen jsem včera byla u svého nového šéfa a povím Vám holky - je to zlatej chlap!!!
Jak ten na mě myslí - celej začátek kariery mi naplánoval - no prostě nejmíň nadcházejících 6let a jak krásně i dva roky mateřský se mu tam vešly - no uznejte, že je ohleduplnej - celý dva roky!!! No bohužel v jiném termínu než si představuju

Ketrin
tak dej vědět až stránky budou jsem celá zvědavá a co bresta budou mimi?

choco
šikovnej chlapeček!

Karol
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 09:23 - Změnil/a: Karol
- Nahlásit

Ahoj holky!

Tak latina byla vtipná, rozhodně mě test docela pobavil, tak uvidíme, jestli projdu nebo ne. Ale dost by se mi ulevilo, kdyby jo. Jen pro představu, kromě řady roztomilých cvičení na určování slovních druhů a další spousty kategorií a převádění do jiných kategorií....jsem taky překládala krátký textík o Achilovi u Troji. A to bych teda byla vážně nikdy neřekla, že mě něco takovýho v životě čeká

Karol
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 09:31
- Nahlásit

Jumi
Ten tvůj šéf náhodou bude asi vážně dobrej chlap - nevim, jak moc jsi to myslela ironicky....ale už jen to, že o tobě přemýšlel a dokonce mu při tom došlo, že jako mladá ženská budeš určitě plánovat i děti...přijde mi to docela milý. A jestli ses tvářila, že chceš kariéru a tituly, tak se nediv, že tě odhad na dva roky A jak dlouho si vlastně představuješ být doma? Tři nebo dokonce čtyři? Jo, co nám teď zavedli třírychlostní mateřskou...tak nám přidělali další problém, co? Taky zatim nevim, jak se rozhodnout, za to vim, že se to rozhodnutí už nedá pak změnit. Resp. když se pak rozhodneš jít do práce dřív, tak prostě přijdeš o ty peníze, co ti ještě měl stát dát.

Na ty PZ bysme měli jet teď v sobotu.....jsem na to moc zvědavá, protože teď vůbec necivčíme, není kdy a s čím a Ondra je teď tak hotovej z práce, že ani nemá náladu. Takže začínám pozorovat, že Bodník v některých věcech poslouchá líp mě, protože prostě se mnou je víc a máme to líp rozřikaný...Ale uvidíme, oni pak když o něco jde, tak působí hrozně sehraně

Za to z KCHLS stále žádná odpověď ni reakce, takže Jirny zřejmě nebudou. Možná se to všechno ztratilo někde na poště, co já vim. Aspoň jsme zatim nic nezaplatili.

To je zas dneska počasí, co?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 10:16
- Nahlásit

Karol
To jedete PZ na tu Bobrůvku? Mi volala předevčírem paní Šírová, jestli tam nechci, že se uvolnilo místo... jenže my si zas jedem pro VD do Brna... jsem asi 5.náhradník do těch Litoměřic, tak uvidíme jestli nás tam vemou.
A že teď Bondík necvičí je dobře - bude nažhavenej a bude pracovat o to líp!

Karol
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 10:24
- Nahlásit

Ketrin
Není to Bobrůvka, ale Maršovice u Benešova.

A že teď Bondík necvičí je dobře - bude nažhavenej a bude pracovat o to líp
No, snad máš pravdu. Hlavně aby nebyl spíš nažhavenej na kravení...
A taky aby bylo nějaký trochu lepší počasí, v tomhle bych tam teda jen tak jako čumil trčet nechtěla...

Jumi
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 10:28
- Nahlásit

Karol
A jestli ses tvářila, že chceš kariéru a tituly, tak se nediv, že tě odhad na dva roky
tak takhle jsem se netvářila nikdy! A to že chodím do laborky často mám už dvě publikace a někdy tu klidně sedím tejden od rána do večera, není protože jsem karieristka - jak se možná někdo mylně domnívá, ale protože mě ta práce šíleně baví a když na něco příjdeš na něco na co nikdy nikdo nepřišel tak tě to prostě chytne a máš spoustu otázek na které chceš znát odpověď hned!
Mateřskou si představuji normální 3 roky a pak hurááá do školky - nechci mít doma malé asociálky...ale uvidíme na takové rozhodování mám fůry času....
Blbý je že můj nový šéf je muž velkých plánů a skutek utek..kdybych věděla, že to opravdu za 3 roky se vší slávou dodělám, tak nad jeho návrhem budu uvažovat...ale za tři roky to na biologii nestihne nikdo, takže nevidím důvod proč já jo... a 5let na děti čekat nebudu!

Taky si myslím, že v Bondíkově případě ta absence tréninku neva - jen bude mít o to větší radost a chuť s tou zvěří je to vážně na nic...ale my snad doufám něco seženem jak to vypadalo dobře tak teď už to zase vypadá, že mižná nebude nic...a to bychom ještě potřebovali najít nějaký zdroj králíků...v Milíčáku se ty mrtvolky nějak přestali válet

jana33
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 10:28
- Nahlásit

Ketrin
A kdo v Brně posuzuje?
Karol
bondík je šikulka a určitě to zvládne

Jumi
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 10:30
- Nahlásit

Karol
v sobotu už se má prý vyčasit a být zase pěkně!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 10:46
- Nahlásit

Karol
aby nebyl spíš nažhavenej na kravení... no tak to je samosebou ta druhá možnost ale já myslím že bondík je šikulka a určitě to zvládne
jana33
je to klubovka, takže zase cizinci - GB a F.

Karol
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 14:59
- Nahlásit

Jumi
Nojo, tak si to nakonec stejně všechno uděláš po svým. Já jsem si nemyslela, že toužíš po nějaký kariéře....ale jak to popisuješ, nedivim se, jestli si to myslí lidi v práci
A navíc, když tomu věnuješ tolik času a energie, samozřejmě chceš vidět i výsledky - ve vědě kromě toho, na co přijdeš jsou to halt ty tituly no...
A je super, že tě to tak baví! Tak si představuju vědce
Kolik vás tam je takhle zapálených pro věc?

Mně se nějak začíná hromadit práce...což je super, ale začínám se obávat, jestli to zvládnu. Začlo to tim, že se v jazykovce neotevřely moje kurzy - teda zatim, ještě se může posunout začátek, pokud se do nějaký doby najde dost lidí (vybrala jsem si samý brzo odpoledne, takže není divu)....no a tak jsem ve strachu, že budu bez práce a tudíž bez peněz rozhodila sítě....a hned tu mám až do Vánoc knížku na překlad (bohužel ne miminka, ale plánované rodičovství, což si na 180 stran fakt neumim představit, co se tam bude psát....dostanu to do ruky v pondělí) a ještě mi bratranec dohodil překlady pro časopis GEO...takže i to už by možná celkem stačilo. Jenže do toho teda mám školu a asi ještě přibydou nějaký ty kurzy v Tutoru a pak už jen ty různý rekonstrukce v bytě, nákupy dudlíků a plenek....brzo taky pečení cukroví a shánění dárků.... No paráda. Jak já jsem si plánovala klidný semestr...že založim ruce na bříšku a občas vyrazim do školy. Tak nezaložim, jen mimíse pěkně přivyknu na ťukání do klávesnice.....což nebude třeba k zahození, když by se při tom už teď naučil usínat
Ale musim říct, že hormony krááásně fungujou. Se vším tím, co se na mě valí jsem pořád naprosto v pohodě. Myslim, že normálně bych asi trochu panikařila

Jumi
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 15:21
- Nahlásit

Karol
Se vším tím, co se na mě valí jsem pořád naprosto v pohodě.
tak to má být

Kolik vás tam je takhle zapálených pro věc?
tak to vážně neumím odpovědět...

jen mimíse pěkně přivyknu na ťukání do klávesnice.....což nebude třeba k zahození, když by se při tom už teď naučil usínat
Právě jsem si tuhle říkala, že jsem se možná sekla v oboru holky co jsou na botanice a geobotanice vrazej mimíse do šátku a vyjedou na stanoviště, kde očumujou a trhaj kytky - tak ty to maj super, vlastně musej překonat jen šestinedělí a je to...ale já si nějak nedokážu představit jak s mimísem na zádech lítám po laborce..i když u mikroskopu by se mu spalo báječně, tma ticho...

Dneska je tam tak hnusně, že do lesa prostě nejdem - já vím jsem ostuda ale mně protejká bunda i boty, tak to tu raději budu číst články a házet míček...

Jumi
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 15:27
- Nahlásit

Jsem dneska jaksi nenapsala test z Aj potřebovala jsem získat 36b z 60 a měla jsem 31..jsem z toho docela otrávená. Na jazyky jsem od jakživa blbá..teda nelezou mi do hlavy sami tzn. musím se je učit a na to jsem děsně líná takže jsem se na to ani nejukla a takhle to dopadlo.
Tak jsem se zařekla, že takhle to dál nejde a do toho února se to prostě našrotim! Ale bojim se aby má iniciativa jako obvykle nepřestala ve chvíli kdy si koupim další už asi 105 učebnici

Karol
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 15:34
- Nahlásit

Jumi
Jo, taky to vidim spíš na pouliční procházku
Ale stejně se ti naši psi maji, co? Člověk má skoro špatný svědomí, když jednou není dokonalý dlouhý a přírodní venčení...a když vidim všechny ty chudáky, co je nikdy neodepnou z vodítka...a oni ochcávaji rohy a stromy na vodítku - to mi přijde jako hrozně smutnej pohled.

A obor sis vybrala dobře. Zrovna ty si určitě děti budeš užívat a kdybys po šestinedělí vyrážela hned někam do terénu a dítě na tobě jen viselo, možná by ti to pak bylo za pár let líto, že sis to líp neužila....pracovat pak budem ještě nejmíň 30 let, ne?

Jumi
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 15:41
- Nahlásit

Karol
pracovat pak budem ještě nejmíň 30 let, ne?
přesně tak! já si totiž naopak myslím, že mnohem strategičtější je pořídit si tu kopu dětí teď dokud na ně mám síly a "karieru" nulovou...pak až děti odrostou a nebudou už mámu potřebovat - naopak bude je spíš otravovat, tak si budu moct bádat ještě do aleluja a tu případnou karieru si dělat v kuse bez nějakejch přestávek, který tu předchozí práci dost znehodnotěj....a navíc mladej docent jak je teď v modě přece úplně ztrácí tu poezii docentskýho titulu

Člověk má skoro špatný svědomí, když jednou není dokonalý dlouhý a přírodní venčení...
já dokonce volala Petrovi jestli to je ode mě hodně nezodpovědný a musel mě utěšovat, že vážně ne...

Jumi
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 15:47
- Nahlásit

Tak právě volal Petr je v Benešově na letišti (zajímaví před chvílí byl ještě v práci)...rozhodnul se, že si obnový pilotní licenci (nebo jak se to jmenuje) tak dělám děsně statečnou, ale hrozně se bojim ach juuuuuuu a když jsem si stěžovala mámě proč nemůže mít jako koníčka nějaký slepování věcí z "ábíček" tak mi řekla, že takovýho bych ho pak nechtěla

Karol
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 17:17
- Nahlásit

Jumi
Jsem nevěděla, že Petr někdy lítal! Jak ho to teď tak najdenou napadlo???
V Benešově na letišti je hlavním mechanikem přítel naší kamarádky....tak to bude asi mít na zodpovědnost
Dokonce tam chtějí mít snad svatbu na tom letišti...jen on jí nějak ne ane požádat o ruku...a to už maji dvouletýho synka

Jdu na těhobik. Tak se tu mějte

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 17:39 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Jumi
Karol
Ahoj holky,užijte si prima víkend.Bondíkovi držíme palečky a prosíme o info o výsledku PZ.
Já odjíždím na Moravu a v so a ne na čumendu na pěkné psíky.
Ahóooj

Jumi
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 21:17
- Nahlásit

Karol
Jsem nevěděla, že Petr někdy lítal! Jak ho to teď tak najdenou napadlo???
no lítal a dokonce byl přijatej na dopravku na dopravního pilota - jako první na seznamu...jenže to obnášelo si půjčit asi milion a vzhledem k tomu, že to vypadalo, že má sennou rýmu, takže by mu to doktoři taky mohli v půlce zakázat, tak nenastoupil...v den zápisu mu ještě volali, že se omlouvaj ale že se asi zapoměl dostavit..no nezapoměl..
lítat přestal jenom kvůli penězům a teď to vypadá, že něco málo na vrch budeme mít, takže dnes si to domluvil a zase začne...těžko mu bránit, děsně to miluje, takže člověku nezbývá než ho v tom povzbuzovat a podporovat

Jumi
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 21:21
- Nahlásit

Karol
Jdu na těhobik.
nevim jak ty z těhu tělocviku ale ja jsem z jogy opět mrtvá a to mám podle lektorky řed sebou ještě obrovský kus práce

Karol
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2007 11:24
- Nahlásit

Jumi
Ahá! Tak jak jsi zmínila ten milión, tak se mi vybavilo, že už jsi mi o tom lítání někdy vyprávěla
Tak takhle budeš mít určitě klidnější život...vzlášť s tou krátkodobou předpovědí - Petr občas koukne z okna a na to vlastně může bejt i doma, ne?
Jinak by ses musela stát letuškou

No, těhobik mě teda překvapil, myslela jsem, že se tam tak trochu poválíme, zarelaxujem... a ona nás normálně nešetří a posilujem jak šílený. Ten velkem míč, to je děsná zbraň! Všechno se pak důkladně protahuje ve vodě, takže zničená nejsem, ale jinak je to během toho cvičení občas docela dřina. No, taky proto, že jsem teď 4 měsíce necvičila vůbec...

jana33
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2007 09:04
- Nahlásit

Karol
Gratulujeme k podzimkám,tak vidíš,že jsme měli všichni pravdu a bála jsi se zbytečně

Jumi
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2007 11:31
- Nahlásit

Karol
tak ještě jednou gratuluji a netrpělivě čekám na podrobnosti jak to probíhalo? A co to slídění, jak to teda chtěli?

Karol
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2007 14:31
- Nahlásit

jana33
Jumi
Děkujeme

Podrobnosti?
No, tak jo. Tak po prezentaci jsme byli zařazený do skpuiny tří retriverů a tří španělů - to bylo jediných 6 přestavitelů malých plemen, jinak 15 ohařů. Každá skupina odjela nebo odešla do svý části honitby a bylo to úpně výborný - celou dobu jsme neviděli ani neslyšeli nikoho jinýho, takže po týhle stránce to bylo perfektní (vím, že snad Eva vyprávěla, že někdy je honitba tak malá, že si psi skoro lezou do vleček a vzájemně se hrozně ruší...)

Jak první disciplínu nám pánové rozhodčí vyhlásili slídění. A to nejdřív pro retrievery a potom pro ty další tři - mají to trochu jinak. Takže jsme samozřejmě měli ohromnou radost, že nevyběhanej Bondík bude jako první muset dělat zrovna tohle a čekali jsme, jak to teda dopadne. Rozhodčí si to představovali tak, jak to stojí v řádu, takže pes prostě bude chvíli slídit ze strany na stranu a pěkně prohledávat terén a po výstřelu už si to dohledá jak bude chtít - takže jako hurvajs válku a bylo jasný, že s retrievrama nemaji žádný zkušenosti. Nicméně Ondrovi dovolili navádění, jak je libo. Takže Ondra se snažil vždycky zastavit B. stophvizdem, což opravdu asi 5x vyšlo ...tak na druhý zapísknutí a dokonce se pak Bondík nechal ochotně, i když čím dál zmateněji vysílat doleva a doprava. Rozhodčím zvyklejm na slídiče to asi muselo připadat trochu legrační...ale z mýho pohledu to byl naprosto super výkon. Bohužel se to celý odehrávalo v bodláčí a takový celkově hodně neopatrovaný několik let přesychaný a nekosený louce, výška porostu rozhodně 40 - 50, v řádu stojí do 20cm, takže kdyby člověk chtěl rejpat, asi by to museli změnit a asi určitě by to dopadlo jinak.
Takže síldění vlastně nečekaně super. Pak ale přišel výstřel a bondík vzorně zpozorněl a začal hledat. Jenomže ať dělal Ondra co dělala, nemohl ho dostat dostatečně daleko - navíc o tom ani sám nevěděl, protože terén byl horzně nepřehlednej a kvůli výšce toho porostu, a že kus byl nakonec ještě v ďolíku, tak to ani Bondík prostě nějak nemohl natáhnout. Takže tam hrozně dlouho běhal a pak už byl fakt zmatenej, začal se k Ondrovi vracet a skoro už mu nechtěl jít od nohy! No já myslela, že už je to kvůli časovýmu limitu ztracený a že teda asi pojedem domu. Nakonec se to nějak podařilo, Bondík překonal magickou hranici - bylo to vážně asi 40 metrů ještě před Ondrou a teda v pohodě dohledal a donesl. Takže to bylo kvůli časovýmu limitu za 2 a rozhodčí se nás docela dotkli poznámkou, že pejsek vůbec nevěděl, co má dělat. No...vlastně měli asi pravdu, ale věřim, že by to v 20cm normální trávě nebo třeba poli vypadalo vážně jinak. Bodláky jsem z něj vyčesávala ještě teď

Nicméně ty druhý dva vůdci retrieverů měli sice flintu (my jsme tam snad byli jediný, kdo si musel nechat vystřelit!), za to ale nečetli už několik let nebo možná nikdy zkušební řád, takže vůbec nevěděli, která bije. Zlaťanda natáhla nějakou zvěř v lese, za kterou zdrhla, a asi 15 minut nebyl k přivolání. Nakonec jí dokonce ještě i tak dlouho po limitu dali šanci, ale kus stejně nedohledala, takže opravdu jela domu! (To byl ten samej kus, co pak hledl B. ...) a labradoří fenečka zas byla sice moc chuťová a hrrr, ale naprosto nezvládnutá s poslušností, takže sice kus dohledala (o slídění se ani nesnažili, takže to prostě vyšlo jak to vyšlo a taky skončili s 2)...ale zas nechtěla pak nic dohledanýho předat, a když tak určitě ne s předsednutím a ještě to z ní musel páneček trochu vymámit (naši pánové rozhodčí tvrdili, že retrieveři sice už nemusí předsedat s kachnou, ale se vším ostatním jo, tak neivm, jak to je....Bondík naštěstí sedá se vším)
Pokračování dále. Omluvám se, že jsem se tak rozepsala, ale Jumi, chtělas podrobnosti

Karol
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2007 14:55
- Nahlásit

A teď už to bude stručný
U španělů trvá slídění 20 minut - to je teda horní hranice, ale oni musejí vyslídit zvěř a ještě vyštěkat, takže dokud nespní obojí, tak se jim prostě nechá 20 minut čas. A tak jsme vážně hodinu čekali, protože první na nějaký kus narazil a po dlouhý době a teda opravdu vyštěkal. Další dva bohužel vypichovali jeden kus za druhym, ale svorně odmítali štěkat, takže po 20minutovym honění v tichu byli bohužel vyloučený. No a tak jsme z tý skupiny zbyli 3! Pánové rozhodčí docela posmutněli, protože retrieveři navíc evidentně nebyli jejich nej plemeno

Pokračovalo se vlečkou bažanta, tu zvládli oba v pohodě, jen zas labinka dělala fóry s předáním ) a pak byl marking, to už bylo vidět, že si Bondík ty rozhodčí konečně trochu získal, protože to teda předved parádně. Až na to, že má ten pitomej zvyk, že mu cestou zpátky kus jakoby vypadne a musí si ho položit a opravit úchop. Trvá to bohužel dýl, než by mělo a i když nezvedne hlavu, dobře to nevypadá
No, labinka vyrazila bez povelu, za což jí prý vyloučit, ale dali jí 1, protože už tak byli z tý naší skupiny celý smutný, až mi jich bylo líto. Nám to zas tak nevadilo - krásně rychle to utíkalo. Jako další pak udělali vlečku zajíce pro toho zbývajícího španěla...a ten zajíce při trojím nasazení třikrát krásně dohledal, ale zas ho nevzal do huby, takže vypadl taky a zůstali jsme tam jen dva. Vlečka s králíkem byla v pohodě, a to už rozhodčí konečně roztáli a začli se vyptávat, co že s Bondem děláme a jak a kde ...no tak aspoň nějak jsme čest retrieverů zachránili.
Pak byla chůze u nohy - takový kolečko trochu mezi stromama, ale jen na vodítku, na volno to vidět nechěli. Bylo to trošku stížěný tím, že trasu určoval rozhodčí asi 5m před psem s vůdcem, taže logicky Bondík trochu táhnul.....nebýt toho, šel by asi líp. Tak jsme se pak s Ondrou shodli, že u Š. na ALbeři by to byla možná i 2, ale tady v pohodě 4 (Týjo, to bych vám sand ani neměla prozrazovat, co? Takhe sama sebe shazovat )
No a nakonec ta pitomá kachna z hluboký vody. Bondík nádherně vyrazil, až udělal vlny jako snad nikdy dřív. Děsnou rychlstí byl tam a s kachnou zpátky u břehu....ale už jste to určitě všichni viděli, jak to občas dělává....ale jako na potvoru to celou Albeř ani jednou myslim neudělal - prostě jak má pevnou půdu pod nohama, kachnu flusne, otřepe sem uchopí ji znova lépe a naprosto vzorně donese pánečkovi A to jsem obdvovala, že Ondra vydržel neříct nebo teda spíš nezařvat ani slovo. Takže z toho byla krásná 3 a rozhodčím to bylo fakt líto, říkali, jaká je to škoda a jak mu drželi palce.
A byli z toho tak smutný, že jim z celý skupiny zbyli jen 2 psi a to ještě jeden v II. a jeden v III. ceně...!
Takže jak vidítě, nakonec Bondík vyhrál skupinu a teda bylo to trochu ostudný přebírání poháru. Štěstí, že byl jen tak malinkej (ten pohár)

Nicméně, my jsme moc spokojený. Škoda toho slídění, protože když už vyšla ta první půlka, že by nejspíš i přes podivné uskutečnění museli dát 4, tak je vážně škoda, že to pokazila vlastně prachsprostá dohledávka. Ale fakt je, že v takovym bordelu a na takovou vzdálenost jsme jí opravdu necvičili ani nikdy nezkoušeli. člověk by se možná měl ozvat - on by se tam třeba i jiný povrch našel...ale říct rozhodčímu, že můj pes nepoleze do bodláků..že není zvyklej na tak vysokej proost... nebo já nevim co, to je trochu hloupý, no

Tak se nezlobte, že to bylo tak dlouhý a podrobný.

Jo, ještě jsem nezmínila, že Bondík si bohužel toho bažantíka položil cestou zpátky jak při markingu, tak při vlečce, takže mu nakonec dali celkově z přinášení 3
A to nevíme, jak ho odnaučit a vlastně nás to mrzí víc než celý slídění i celá pitomá kachna. Tohle je prostě jeho zlozvyk a pánové si toho bohužel dobře všimli. Kdyby to udělal jen jednou, asi by to nezohledňovali

Celkově z toho máme ale moc příjemý zážitek a na nějaký zkoušky k OMS Benešov zase rádi pojedem a vřele doporučujeme. Bylo to výborně zorganizovaný, za střelbu si vedoucí skupiny nechal koupit panáka a rozhodně by ho ani ve snu nenapadlo chtít třeba 200Kč za tři rány...samozřejmě to trvalo dlouho, tak jako tyhle věci vždycky....a to jsme ještě hodně času ušetřili tím, kolik psů vypadlo...ale naštěstí bylo krásně, tak se i to čekání dalo docela přežít.
No a výsledek nebyl moc povzbudivý - 15 ohařů prošlo komplet...spousta v I. ceně. Takže příště by to chtělo vzít sebou pár jistých retrieveřích představitelů, ať si zlepšíme reputaci

jana33
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2007 15:27
- Nahlásit

Karol
Ještě jednou gratuluju!
Jinak je ale vidět,že páni rozhodčí opravdu neznají řády,protože retrívři nemusí opravdu předsedat s ničím. A ti španělé byli kokříci nebo špringl a spol.?

Karol
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2007 16:44
- Nahlásit

jana33
Byl to jeden velššrpringr, jeden kokr a jeden křepelák..což teda asi není španěl
A zvlášť u toho kokra to bylo hrozný, že nezaštěkal, protože strašně nadrženě a nedočkavě proštěkal celý čekání na prezentaci a vypadalo to, že štěká normálně pořád

Páni rozhodčí se taky vyjadřovali proti těm novým řádům a že nemůžou pochopit, proč by nemohl retriever slídit stejně jako ostatní malý plemena...a že za chvíli bude mít každý plemeno vlastní zkušební řád.....což si teda já osobně myslim, že by bylo snad i v pořádku, protože každý plemeno je přece jiný. Teda samozřejmě s nadsázkou. (Jako že by třeba labrouši měli jiný řády než goldeni )

<< 1 ... 216 . 217 . 218 . 219 . 220 . 221 . 222 . 223 . 224 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání