| Autor |
Zpráva |
Jumi
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2007 13:00
- Nahlásit
Zuzana T
ok budeme se těšit
Karol
"hlavně ho nenechte slídit"
no podle mě pokud slídí sám tak dobrý...Bernášek někdy pro nohu slídí sám a moc hezky ale pokud mu dáváš tyhle pro něj zcestné povely tak je to holt v pytli...jenže on ten bažant je asi o dost líp cítit než pitomá noha a co bude běhat do stran když přesně ví kam jít....
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2007 13:01
- Nahlásit
Teda nějak zjišťuju, že vlasně absolutně netuším jak ty PZ vypadaj...možná bych se měla jít někam kouknout
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2007 13:13
- Nahlásit
Karol
Nutně musí dojít mezi WT a vyššími lov.zk. ke střetu zájmů.Něco se z WT v lovečině využít nedá a naopak.A ty tyče jsem si původně myslela,že jsou jen pomocné na výcvik a taky mě překvapilo,že jsou na zk.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2007 13:14
- Nahlásit
Jumi
nejblíž na čumendu to máš do Jiren /14.10./
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2007 13:37
- Nahlásit
Jumi
NO, on to asi hned neucítí - mám pocit, že se vychází ze vzdálenosti snad 200 kroků....nebo možná 150, akžedopádně to asi úplně hned nenatáhne. Ale taky si nejsem jistá, jestli ho smíš nechat slídit podle svého - na těch zkouškách, co Jindra vyhrála, tak prý vylyoženě řekli, že chtějí vidět ovladatelnost - takže Jindra Herberta posílala ze strany na stranu a mezi tím vždycky zastavila stophvizdem....jenomže ono je to hrozně dlouhý na to, aby to psa nepřestalo bavit a nezačlo ho to pěkně štvát....myslim, že by to člověk musel udělat aspoň 10x, aby to trochu vypadalo jako slídění...no takové hodně řízené slídění
A prý teď na všech zkouškách hodně bazírujou na chůzi na vodítku - nějak se to hodí jako taková hodně prosívací disciplína
Zuzana T
Ty jsi psala, že budeš v Jirnách s Svenem? My teda ještě nejsme oficiálně přihlášený.....protože to bohužel musí jít poštou pěkně třikrát tam a zpět a proč bysme používali internet, když naše lesy jsou tak zarostlé, že
Ale jestli se nám nakonec podaří se přihlásit, tak tam budem exhibovat společně.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2007 13:42
- Nahlásit
Karol
protože to bohužel musí jít poštou pěkně třikrát tam a zpět a proč bysme používali internet,
cože.....jak to?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2007 13:44
- Nahlásit
Karol
haha,tak to budeme tedy sestava.Já jsem 2 roky nebyla na lov.zk,Sven rok,ale je chápavý a tu vlečku podruhé vypracoval perfektně - asi se mu vše zase vyplavilo do paměti,na rozdíl ode mě,já už si nepamatuji skoro nic.Pak vy s Bondáke a Eva s veselou Dorinkou.
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2007 13:53
- Nahlásit
Jumi
oNo....protože na kontaktního pána je tam pouze telefon a poštovní adresa. Taky je tam přihláška ke stažení. Ale když onomu pánovi zavoláš, sdělí ti, že přihláška na internetu, je slušně řečeno k ničemu, a že tu správnou ti musí poslat on poštou. Adresu mu ale říct nemůžeš, musíš mu nejdřív napsat poštou dopis a on ti za to pošle zpátky přihlášku...a možná někdy v budoucnu i propozice. Po telefonu se nedozvíš ani kolik to stojí neb on ti to POTOM všechno pošle. Ale prý už je stejně po uzávěrce (jejíž datum jsem nikde nenašla...to už se jen směju), takže se stejně uvidí, jestli z toho vůbec něco bude.
To je realita, nemělo to být a doufám nebylo pomlouvání, prostě takový je stav věci...
Zuzana T
Já myslim, že tam známých tváří bude určitě víc....každý potřebuje nějakého toho CACTíka do sbírky
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2007 13:57
- Nahlásit
Karol
hmmm zajímavý postup a kdy Vám jako řekne, že teda jo no tojsou mi věci!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2007 13:58 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Karol
ježiši,snad ti co bojují o šampíka práce budou někde jinde a nás nechají dělat blbiny v Jirnech.
A s tím přihlašováním je to tam vždycky.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2007 14:02
- Nahlásit
Zuzana T
Karol
Jumi
ááá slídění, mé oblíbené téma. Podle nových řádů (loni+letos) už jsem slídění na zk absolvovala 6x a můžu vás potěšit, že pokaždé chtěli vidět něco jiného. V řádu je to popsáno dost divně a tak si rozhodčí vymýšlejí někdy se to blíží cirkusovému představení a s lov.praxí to nemá moc společného. Když mám konečně psa (Borgo), který docela slušně slídí sám od sebe a chodí daleko tak akorát a nemusí se to pracně učit na aportíky, tak už se to zas po nich na zk nechce
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2007 14:09
- Nahlásit
Ketrin
no to potěší,tak se necháme překvapit.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 10:07
- Nahlásit
Ahoooj holky!
Kde jste kdo - Petr je právě na státnicích a já jsem z toho nervní a ještě ke všemu odešel jen v obleku a teď tak šíleně leje že micestou dom určitě promokne na kost
Jedinej kdo je v naprostý pohodě je Bernášek a náležitě prudí!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 10:12
- Nahlásit
Jumi
Ahoj,také na Petra myslím,no počasí je šÍlené - ale on je z profese a třeba mu leje štěstííííí .Jestli to udělá,tak mu mokrý oblek vadit nebude.
To já dneska podlehla iluzi,že budě teplo a vyrazila v sukni na boso a klepu se tu zimou.
Jo a Míšo ve středu ani ve čtvrtek nebudu mít auto,takže jsou vlečky ohrožené.Leda by mě někdo u nás vyzvedl.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 10:29
- Nahlásit
Zuzana T
jéé Zuzko - tobě nedorazil mail?
Včera jsem ti totiž psala jestli by to nešlo přehodit až na pátek jestli teda někam nejedete, protože Petra se to vážně smrtelně dotklo, že jsem si domluvila cvičení v době, kdy on je v práci (ve st a čt do 18h). No trochu mě tím překvapil ale nějak ho to poslední dobou bere a hlavně jak na tom táboře zjistil, že mu to jde líp než mě...
Dokonce se cestou z tábora nechal slyšet, že teď když už ví do čeho jde, tak že příští rok pojedem znova a nejvíc tě asi pobaví poslední info - úplně se vzhlídnul v tom, že si udělá myslivecké zkoušky a brokovnici už má vyhlídlou a bude dělat myslivce u toho našeho známého, chodit po lese s flintou na rameni a bernášem po boku! Vše samozřejmě jako strašná oběť ve jménu bernáška!
jéééé tak právě volal dostal ty nehorší otázky na světě takže 2 ale má to hurááááá
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 11:00
- Nahlásit
Jumi
No to je supééér,gratulujeme moc.Tak přeci mu pršelo štěstí.
No s tím pátkem nevím,máme jet na závody.ještě ti ve to upřesním.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 11:11
- Nahlásit
Zuzana T
No s tím pátkem nevím,máme jet na závody.ještě ti ve to upřesním.
jasně já to chápu - ono do 27.10. času dost tak myslím, že to nemusíme nijak lámat přes koleno
ono jestli bude tahle tak by to stejně bylo na nic
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 11:18
- Nahlásit
Jumi
Tak moc Petrovi gratulujem!!!! Jste oba úžasný - téda takový otitulovaný pár, budete se s náma ještě vůbec bavit?
Tiše závidim. V životě by mě ve škole už nikdo neviděl....
To bude oslava, viď? Ale nejdřív pěkně převlíknout do suchýho.
A už taky Petr naplánoval, co bude dělat se střelenou zvěří? Nebo bude jenom chodit po lese a ukazovat živé zvěři Bernáška a brokovnici
Počkej, on to totiž určitě už bezo překoná, začne cvičit sám a ty zbudeš na ocet. A pak je nejvyšší čas na to mimi, aby to člověku nebylo tak líto Stejně ti psi pánečky poslouchaji radši a líp než paničky, co si budem namlouvat
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 11:42
- Nahlásit
Karol
Nebo bude jenom chodit po lese a ukazovat živé zvěři Bernáška a brokovnici
vidím, že začínáš chápat podstatu jeho povahy
na ocet ne jak píšeš - já si pořídím miminka
Stejně ti psi pánečky poslouchaji radši a líp než paničky, co si budem namlouvat
jo a já to ber jako děsnou křivdu a nevděk
To bude oslava, viď?
no zatím to na oslavy nevypadá - má typický postátnicový syndrom sice děsná radost a úleva, ale zároveň se člověk cejtí jak naprostej kretén a na nějaký oslavy nemá náladu....takže mě na oslavu odpo veze na tetanovku - bléééé
a nějak mi Mgr. příjde jako takovej podivnej titul, vůbec není jasný co je člověk zač, mám pocit, že ho v životě nepoužiju
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 11:49 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Jumi
Já si myslím,že Petr odpor k mrtvolkám překoná a alespoň v rukavici to nakonec převezme.Láska překoná každou překážku a kvůli Bernáškovi to zvládne.
No a nakonec by to bylo super - ty WT,které jsou ti stejně bližší a on lovečinu.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 11:57 - Změnil/a: Jumi
- Nahlásit
Zuzana T
No a nakonec by to bylo super - ty WT,které jsou ti stejně bližší a on lovečinu.
nějak mám poslední dobou pocit, že to tak končí - páč já asi nejsem tak obětavá jako Karol a to že mi "bere" psa mě teda netěší - sem si ho vypiplala neee
Tak jsem pátrala po tom jak se vlastně vyslovuje ORIJEN - nějak jsem si všimla, že to všichni začali vyslovovat jako anglické origin ale mě to spíš přišlo francouzké - když je to z té kanady z Alberty...no omyl, dopátrala jsem se, že je to judeošpanělština o které slyším prvně, má podobný základ jako katalánština ale výslovností blíž k portugalštině než ke španělštině a znamená to podobně jako origin - původ, evoluce...jenže portugalsky vážně neumim takže i nadále netušim jak se to správně čte
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 12:27
- Nahlásit
Jumi
Eva to vyslovuje oridžen
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 12:29
- Nahlásit
Jumi
bere" psa mě teda netěší leda by jsi mu pořídila tu holčičku - feničku
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 12:33
- Nahlásit
Jumi
Tak to bych navrhovala "orichen" - když juan je chuan
nejsem tak obětavá jako Karol
Ó jak vznešeně se dá nazvat tak trochu pohodlnost
Ale jo, něco na tom bude - Ondra by se totiž na ty akce dlouho jen dívat určitě nevydržel a pak bych buď musela sama nebo vůbec - tohle je způsob, jak to zůstane společně stráveným časem...a psa jsme si určitě nepořizovali proto, aby nás rozdělova, že
Ale jinak - on Ondru totiž opravdu líp poslouchá a zvlášť na těch zkouškách - já jsem nervák a Bondíka by to rozhodilo...takže je to dobře tak, jak to je. A co si budem povídat, až tady bude to prtě, asi bude přirozenější, abych s ním já zůstala doma a Ondra někde jezdil po pohárech než naopak. A když to budou akce jen trochu dostupný, tak samozřejmě pojedem se všim všudy a já to zatim kolem dokola obejdu s kočárem...no, při celodenních zkouškách to objedu desetkrát a anučim se při tom 300 slovíček . Štěstí, že máme velký auto - tam si kdyžtak oba s mimísem schrupnem.
Vysvětli mi, proč se člověk po státnicích cítí jako kretén do toho se nějak nedokážu vžít
Já bohužel tušim, že jestli někdy odstátnicuju...oboje státnice tak budu v tu chvíli litovat každý hodiny a minuty, kterou jsem VŠ věnovala jen proto, abych pak zodpověděla nějaký dvě blbý otázky...mám to tak po každý zkoušce, vždycky stejnej pocit marnosti. Ale třeba budu s mimčem ráda, že se dostanu mezi lidi.....no, to bych teda chtěla vidět, když jsem nejradši celej den doma už teď a pokud musim do města, odkládám to třeba měsíc, aby se mi ty věci k zařízení a nakoupení nastřádaly...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 12:35
- Nahlásit
Zuzana T
leda by jsi mu pořídila tu holčičku - feničku
no to určitě a on se pak bude rekreovat někde na služebce ve Washingtonu a já tu budu běhat po sídlišti s kočárem a dvěma psama - túdle núdle
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 12:42
- Nahlásit
Karol
Vysvětli mi, proč se člověk po státnicích cítí jako kretén
já ti nevím... ale já to tak měla. ještě měsíc potom jsem se strašně nerada s těma zkoušejícíma potkávala na chodbě a to je možná to..oba nás zkoušející velice dobře znají a my je a denně se s nima vídáme, kdyby to byl někdo koho vidím poprvé a především naposled tak mi to je putna, ale takhle se člověk nějak snaží zapůsobit..a situace typu: je to A či B?..hmmmm mnoo B...ne bohužel A! tak to člověku na sebevědomí nepřidá...
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 12:53
- Nahlásit
Jumi
Aha, tak to mě možná mine. Sice budu zkoušející taky docela znát, ale zas už je pak snad nepotkám hodně dlouho, jestli vůbec. Kdo ví, třeba mě to ještě popadne a budu jednou u nás učit teorii překladu. Ale to by mě nejdřív muselo kousnout nějaký divný zvíře...a pak by taky asi museli na UK zvýšit platy, protože jinak budu radši rodit pořád další děti a čekat, jestli zas ty mrchy zvýší porodný
Tý jo, na první dítě je to fuk, tam to stáhli jen o 4 tis., tak to není zas tak velkolepý, ale víte, že na dvojčata snížili porodný asi o 20 tisíc? To už je znát. A moc vtipný mi přijde, že je to teď 13 tis. bez ohledu na to, kolikátý dítě to je. To bych fakt chtěla čekat čtvrtý....s pocitem, že mě ODS připravila oproti loňsku snad o 100 tisíc (((
Teda tam je tak hnusně, že se nechce ani mně ani Bondovi vytáhnout paty z domu! A to musim minimálně na poštu poslat přihlášku na ty PZ do Benešova...a Bondík jak bude venku, tak si určitě všimne, že zas tak zlý to není a budu s nim muset někde trajdat aspoň přes hodinu. Dneska se mi fakt nechce.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 20:47
- Nahlásit
Zuzana T
Jééé Zuzi, díky moc za tvoje slova na stránkách - mě to až dojalo, jak tam Bernáška vychvaluješ
ani jsem si nevšimla, že jsme byli první golden - to by byl na loveckých titul
je vidět, že v té loveččině nejsem zběhlá plemenou příslušnost mě ani nenapadlo sledovat!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 21:08
- Nahlásit
Jumi
já si to nemohla odpustit,to tam napsat.A chvála je zasloužená!!!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2007 21:17
- Nahlásit
mně jen mrzí, že nevím kolik bodů máme za jakou disciplínu, jednu jsem považovala za super, tak jestli je to ta za 19...zajímalo by mě kolik nám strhli za myši a kolik za kládu..no prostě je to hloupé, když nevíš kde si kolik poztrácela, některý věci jako flusání aportů člověk ví jasně jakou chybu teď udělal ale někde prostě nevim
|