| Autor |
Zpráva |
jana33
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 15:32
- Nahlásit
Jumi
Nojo ale Ondra mi právě na cvičáku říkal,že prďola žere úplně všechno krom granulí
HanuleGR
řepík taky používáme na všechny takovýhle problémy,je super
|
hab a Archie
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 15:55
- Nahlásit
Karol
odepsala jsem ti na mejlík
jinak všechny s klukama zdravíme
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 18:35
- Nahlásit
HanuleGR
Ahojky brášková, tak koukám, že se nám bráška s nožičkama hezky uzdravuje, tak jsme moc rádi Já, co jsem Chelsince v květnu nasadila Proenzi 3, tak se nám ta zadní nožka taky pěkně zlepšila Jinak si představ, že jsme měli na návštěvě teďka šestýho našeho brášku Chunnyho! Páníci jsou fajn lidi a Chunnýsek je fešák Dělám jim i webovky - adresa je : www.chunnychlupatestesti.ic.cz
No a co je u nás nového? Chelsule vesele dohárala a my jsme rádi, že to máme za sebou... Taky jsem ji přihlásila v září na výstavy a to 8.9. na národku do Brna a pak na tu "2v1 klubovky" o týden později v Budějkách. Už půjde do mezitřídy, jsem na ní na holku zvědavá
No a jak jsem si stěžovala, že je holka neplavací, tak nastal obrat o 180 stupňů... Včera jsem jí pustila po hárání poprvé do rybníka. Byla jsem v pohodě, říkala jsme si, že se do hloubky znova nepustí a pobrouzdá se u břehu. Asi za 5 minut mi můj milovaný chlupatý sebevrah uzkázal, že jsem naprosto mimo... Mrskla sebou a hasila si to pěkně do půlky rybníka a jen tak pro srandu si tam dělala kolečka a odbočky do leva a hned do prava.... A toto mi udělala 2x za sebou.... Jestli jsem nebyla klidnější když jsem si byla jistá, že můj pes je neplavací, teď se bojím, že bude machrovat a někde jí nevyjdou síly a že je toho schopná, ona je teď taková nafoukaná až to hezký není Můžete mi teda poradit jak správně postupovat při jejích plavacích lekcích, aby nepřišla k ujmě ani jedna z nás a zase si to Chelsinka pěkně užila, aby se to později dalo spojit i s výcvikem?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 18:38
- Nahlásit
jana33
Nojo ale Ondra mi právě na cvičáku říkal,že prďola žere úplně všechno krom granulí
já vím - oni jsou si chlapci dost podobní - jestli to nebude tím, že jsou mamky sestřenice takže bernášek je úplně to samé v bleděmodrém - oni žerou i granule jak ti psala Karol - doslova je hltaj, ale jen první dva dny a pak šlus!!! a tak je to se vším - třeba i s kuřetem s rýží a kde máš záruku, že se jim nepřežere i vařený - Dorča se prý ofrňovala úplně nad vším....
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 08:46
- Nahlásit
jana33
Jumi
Nazdárek. Tak ještě jednou ke granulím
Ještě nikdy to nebyl takovej průšvih jako teď - Bondík se vždycky nechal nakonec překecat třeba přimácháním jogurtu, tvarohu nebo tuňáka. A kromě toho, vždycky tak do 3/4 ten 15kg pytel bez keců sežral a až ke konci se mu to začlo přejídat. Ale Hills to teda projel na plný čáře.
Ani jsme to nijak náročným konkurzem nevybírali - prostě jsem se zeptala Evy, co je ve stejný ceně a kvalitě, ona řekla Hills a tak Bondík dostal Hills. Ale upřímně, kdyby nadšeně žral Pedigree, tak budu snad spokojenější
Nevim, jestli je v tom soja, a je mi to fuk. My taky jíme sóju ve všech uzeninách, tak proč by nemoh pes
Shodli jsme se, že zatim nejúspěšnější byly jehněčí granule, tak asi ještě jednou jehně zkusíme. Ale fakt je, že teď nevim, jak velký koupit balení
Než se rozhodnem, necháme Bondíka užívat si těstovinky a rejžičku s tuňáčkem a s mrkvičkou a tak. Je na vrcholu blaha a miska velmi rychle dokonale vyleštěná. Ale chtěla bych ho vidět, jestli by to žral ještě po týdnu
Jo, máte nějaký typy, co dalšího bych mu mohla tahle po domácku udělat? Musíme to určitě vydržet ještě přes víkend, tak ať to má pestrý
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 08:50
- Nahlásit
Jumi
Rako allegro je super! Takže budete mít ty malilinkatý čtverečky? To je fakt pěkný. Taky jsme o tom uvažovali, ale Ondra pořád tvrdil, že by si připadal jak v bazénu (což mi ani nepřijde tak špatný ), tak nakonec máme černobílou kombinaci a obklady 10x10, takže taky docela malý.
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 08:58
- Nahlásit
ko4ka
Jé ahojky, prosím Tě už pár měsíců se Tě zapomínám zeptat na Tvé ICQ, kdysi jsem Tě žádala o autorizaci a nic .... nějak mi to občas blbne, tak nevím, jestli je to tím nebo zda ICQ nepoužíváš...
Už jsem koukala u Tebe na stránkách, že jste se setkali, je to vážně fešák! Hned mrknu i na stránky!
Je vidět, že je Chelska segruška, taky máme doma takovou kachnu Byli jsme s ním o víkendu u vody a vůbec z ní nevylezl ) Snad bude mít nožky v pořádku, za 2-3 měsíce pojedeme ještě na kontrolu, tak snad nám povolí i cvičák, ale uvidíme....prý když se budeme stěhovat, tak do přízemí a počítat s tím, že celoživotně ho budeme muset hlídat a odměřovat aktivitu, aby mu nečinila potíže...ale jsme s MVDr. Musilem velice spokojeni, Charlie ho dokonce i nadšeně vítá, což se u jiného veta nestane Jinak my ho cpeme Nutradylem už třetí měsíc a pak zkusíme zase něco jiného třeba Alavis 3. Budu vám držet palce, ať se vám na výstavě daří! My musíme počkat, až doroste srst, ale beztak bychom šli jen na jednu, abychom se dozvěděli názor na exteriér, nějak nás to nevzalo. A jak jste na tom s výcvikem a se zkouškama? My musíme aporty ještě odložit, kvůli rychlým startům a brzdám( ty rychlé starty sice u nás moc nehrozí ale...) , takže i to se nám protáhne. Zdravím celou smečku a Charlie posílá Chelsince blízanec na čeníšek
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 09:02
- Nahlásit
jana33
Jumi
Tak jsem v lékarně koupila i řepík i betadine, přijdu domů, koukám na Charlieho nadoční puchýře a oni tam žádné nebyly Asi to tušil, že bych ho něčím zase patlala, tak to radši zmizlo, uuufff, to se mi ulevilo, ale je mi to divný, co to mohlo být....
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 09:04
- Nahlásit
ko4ka
aha, tak Chunnýskovy stránky jsou ve výstavbě, tak nic )
Jinak máme zaktualizováno
www.charliechlupatestesti.estranky.cz
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 10:44
- Nahlásit
HanuleGR
musíš vydržet, ale adresu si už uložit můžeš Čekám až mi Chunnýskovi zašlou CD s materiálama na stránky, jinak já už je mám hotový, čekám jen až to budu moc dopsat Na stránky jsem ti mrkla, Charlie už vypadá krásně a začíná zase obrůstat, už to není takový holátko vyholený pooperační. Já teď ICQ nemůžu používat, už hodně dlouho - nemám net doma a u dědy nemám icq instalovaný. Máme tu ale Skype, tak jestli ho máš, tak moje přezdívka je ko4kaM - ale u dědy chodím pod jeho a to je krejcajiri. Tak jestli máš i Skype, tak určitě písni
Já to s těma výstavama taky nějak přehánět nebudu, letos jdem jen na ty v září, příští rok uvidím, třeba se bude Chelsula líbit a začne nás to bavit... Ehm, výcvik... co k tomu říct. Chtěla bych s ní v říjnu na podzimky, ale to jen za předpokladu, že to stihnem natrénovat. Ona je šikovná, ale ta puberta s ní třiská, není na ní spoleh. Jednou jsme z ní děsně nadšená a podruhý bych jí nejradši věnovala do čínské restaurace na "kuřecí" Poté co se seznámila s chutí chlupů králíka, tak mi pěkně kašle na dummíka a pracuje pouze v případě, že má ona náladu ne že jako musí. To jí nic neříká, zkoušela jsem naprosto všechno, brát to jako hru, rozdovádět i prostě, že musí ( to ona by se nechala klidně i zabít ), ale když nechce tak s ní nehne ani tank Ještě jsem slyšela o variantě "zlýho strejdy" - jako, že zlej strejda na ní skočí když nespolupracuje a panička je ta hodná, ta co motivuje ( no, hlavně, by se s ní rozčiloval někdo jinej že ) No, je to prostě umanutá potvora Taky jsem našla pár zkoušek v záchranařině, kde není v poslušnosti aport šplhem a ani jiný skočky, takže bychom mohli mít nějakej důvod opět navštěvovat cvičák a začít se stopama a pak to rozvinout i do záchranařiny, takže by ten výcvik takovej rozmanitější. Ale musím jí pochválit, naše trénování nese své ovoce, naučila se povel "dej pac" a dokonce "druhou", takže je vidět, že se neflákáme a opravdu pracujeme
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:04
- Nahlásit
HanuleGR
Tak to možná byla nějaká alergická reakce a samo to zmizelo,buď ráda
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:33
- Nahlásit
ko4ka
No tak v tom výcviku jsme na tom asi stejně ) Doma mi dummíka nosí nadšeně i krásně předá, ale z vody ta předávka a ten elán není takový....na suchu nezkoušíme....ale je fakt, že když měl přinést srnčí nohy nebo bažanta, tak to bylo úplně bezva Když půjdem na OVVR tak od Retriever klubu, protože tam se nos zkouší se zvěří a když to i přinese tak je i aport hotový. Jednou jsem zkoušeli barvu a to mu šlo krásně, šel úplně sám po stopě. I malá vlečka napoprvé byla dobrá. Už se nemůžu dočkat až zase budeme chodit cvičit, na cvičáku je vidět, že ho to baví a mě taky. Taky má teď takové neposlouchací období, radši oňuchává pesemesky a značkuje i když nezvedá nohu Myslela jsem, že když ho pustíme z vodítka, tak bude jako střelenej, ale byl v pohodě, nikam nezdrhnul Jako vy cvičíte ,,pac", tak my cvičíme ,,štěkej" což mu jde, hlavně u skoro tchýně si pod oknem na ní vždycky ,,zazvoní", aby mu hodila sůšu
Skype nemám
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:34
- Nahlásit
jana33
No ráda jsem, ale ony se ty roztoky doma neztratí....pes už má lépe vybavenou lékarničku než my
|
choco
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:46
- Nahlásit
HanuleGR
my jsme dělali teď OVVR u Kchls a na nos sme měli srnčí nožky
|
hab a Archie
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:54
- Nahlásit
HanuleGR
Ahooojky ,nechávali jsme ti u tebe vzkazíík )
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 12:06
- Nahlásit
hab a Archie
jjj, my vám děkujeme Snad se na podzim potkáme na cvičáku
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 12:08
- Nahlásit
choco
No vida, takže co si kdo přinese, s tím se dá aportovat nebo to bylo jen na nos a aport byl dummíkem?
|
hab a Archie
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 12:44
- Nahlásit
HanuleGR
no to nevím,jestli budeme jezdit,maximálně bych to zvládala jednou za 14 dní
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 13:03
- Nahlásit
HanuleGR
aport je s dummíkem,nos se dělá s nožičkama
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 13:15
- Nahlásit
hab a Archie
A chodíte cvičit někam jinam nebo je cepuješ sama?
|
hab a Archie
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 14:30
- Nahlásit
HanuleGR
cepuju sama,malej poslouchá víc než velkej,jo a ten prdola už váží 30kg...
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 14:39
- Nahlásit
hab a Archie
ten prdola už váží 30kg...
Fakt? Tak to ho asi nepoznám
Bondík má pořád asi 36, takže to už neni nijak velký rozdíl
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 15:12
- Nahlásit
hab a Archie
Ty brďo, to je kus psa! Náš buřt má 37 a ještě potřebuje ubrat Snad se nám to podaří, když má už víc pohybu, dávku jsme snížili na 300 g/den. Kdyby to šlo takhle i u lidí, nadávkovat stravu, to by se to hublo, hihi
|
hab a Archie
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 15:35
- Nahlásit
Karol
až ho uvidíš tak to do něj vůbec neřekneš,má silnou kostru
HanuleGR
buřtík to zrovna není já do něj můžu cpát "cokoliv" a nepřibere
|
hab a Archie
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 15:39
- Nahlásit
Karol
v kolik chodíš večer s Bondíkem??Zítra budu doma docela brzo,tak mě napadlo že bychom se mohli sejít
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 16:10
- Nahlásit
HanuleGR
prosim tě, když máš teda toho Chelsinýho rodnýho bratra a on ti jako na povel fakt štěká? Tak to máš dobrý, my zarytě mlčíme a čučíme Mohla bys mi dát radu, jak tu potvoru rozštěkat na povel? Už jsem říkala, že až pojedem na cvičák, tak prvnímu co jí naučí "štěkej" na povel a ze psa mi dostane víc než baf popřípadě kojotí zavití, tak mu koupím flašku!
To Chelsinka ještě vlečku nezkoušela, ale máme v plánu začít řádně drtit stopy, zato zkoušela dohledávku několika dummíků naráz v lesíku a jednou i králíka v louce a musím uznat, že mi spadla čelist, když jsem viděla, jak mi ty dummíky a pak toho králíka fakt nadšeně nese, když ho našla Jenže, pak nám do všeho vlezlo to hárání, tak jsem zvědavá, jak se bude tvářit teď až jí zase vezmu pocvičit loveččinu
Jo, tak si Skype stáhni, je to program na telefonování přes net, je v češtině, samozřejmě zadarmo a dá se přes to i chatovat úplně krásně. Najdeš ho třeba na www.instaluj.cz nebo to stačí zadat do vyhledávače. Každopádně je to fajn program a hodně lidí ho na komunikaci přes net používá. Od dědy přes Skype nevoláme, jelikoš jeho počítač by nestíhal, ale na to dopisování je dobrej a oproti icq bezpečnější zhlediska napadení počítače z internetu Pozdravuj brášulu Charlieho!!!
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 16:14
- Nahlásit
hab a Archie
My odpoledne odjíždíme na víkend na chalupu (máme jí kousek od MB, takže odtamtud v sobotu na výstavu) Nějak to klukům ani nám není souzeno. Ale až se vrátíš z dovči, tak už určitě. To už snad nebudou ty děsný vedra, tak budem moct jít v nějakou normální hodinu, nebo až budeš mít volno, tak třeba v 9 ráno, to je ještě celkem slušně i teď! Ale musíme to pak zase stihnout během jednoho týdne...pak zas jedu na dovču já
|
hab a Archie
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 16:53
- Nahlásit
Karol
no až se vrátím tak se nějak domluvíme,budu Vám v Boleslavi držet palce
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 20:55
- Nahlásit
Karol
Takže budete mít ty malilinkatý čtverečky? To je fakt pěkný. Taky jsme o tom uvažovali, ale Ondra pořád tvrdil, že by si připadal jak v bazénu (což mi ani nepřijde tak špatný
malé čtverečky máme na vaně na stěnách máme pruhy a různé plochy barev použili jsme všechny 3 modré i bílou - vypadá ro naprosto skvěla a jsme z toho nadšení - já se toho docela dost bála ale nakonec to vypadá nad očekávání dobře!
malé čtverečky jsem pracovně nazvala "Podolí" jelikož jsem na ně měla stejný názor jako Ondra a bránila jsem se jim zuby nehty ale Petr po nich moc toužil a pak jsme viděli vzorovou koupelnu, kde to vypadalo docela slušně tak jsem povolila a jsem moooc ráda - vypadá to vážně skvěle!!!
Jen ten bordel
Jinak dneska jsem obdržela svůj diplom, při promoci ve mně najednou hrklo a došlo mi, že už jsem vážně magistra, úplně jsem se lekla, ale s koncem promoce mě to zase opustilo a už o tom opět nevím
HanuleGR
tak to vážně vypadá spíš na nějakou alergickou reakci...
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 08:18 - Změnil/a: HanuleGR
- Nahlásit
ko4ka
No s tím štěkáním, když je v zápalu hry, třeba v přetahování, tak když zvítězíš, ukaž jí to a pozvbuzuj jí ke štěkání, když se jí to podaří, samo velká pochvala a dej jí hračku.... I třeba když mu dávám sůšu, tak ho nechám štěknout....jelikož je nenažranec, tak to funguje. Stane se, že jen tak pro nic za nic mi neštěkne, ale jen tak houkne Ale naučil se, že štěkne za dveřma, když jdeme na návštěvu ke skorotchýni, ta v mžiku přiletí,otevře, on jako tryskáč vletí do kuchyně ke špajzu a čeká na sůšu Ale má to i nevýhody, někdy štěká, když to opravdu nepotřebujeme ))
|