Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Golden retriever
<< 1 ... 189 . 190 . 191 . 192 . 193 . 194 . 195 . 196 . 197 . 198 . 199 ... 223 . 224 . >>
Autor Zpráva
jana33
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2007 10:57
- Nahlásit

Jumi
Eva Černá je profík,to se ví. Nevím,mě na těch WT vadí velká ztráta samostatnosti psů,všude je navádíš.I když samozřejmě na oko u vycvčeného psa je to nádhera. Ale to je úhel pohledu a pokud je cvičitel i pes profík jako je to u Evy,tak pes zvládá oboje. Ale pro mě je prostě nějak ta zvěř atraktivnější,nevím,no.Ale myslím,že pro spoustu lidí je zajímavější právě WT a nakonec je super,že si člověk může vybrat nebo dělat oboje
Jsem myslela,že knihy o WT jsou stále jen v němčině.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2007 11:10
- Nahlásit

Karol
Ona má Cathy jiné načasování pro správné krycí dny - po anatom.stránce a jiné po té psychické.Ona pokaždé vije až když by psa na sobě už sežrala!
Jumi
ta k citron je určitě překlep - je to Cotton od K+K.

Jumi
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2007 11:29
- Nahlásit

Zuzana T
právě že jsem znala jen bavlnovýho Inassicase od K+K a ten citrónovej mě docela zmátnul, tak se proto ptám

jana33
no úplně zcela na rovinu, já jsem nikdy na žádném honu nebyla a tak jsem nikdy žádnýho super workingovýho psa při práci neviděla a stejně tak jsem nikdy neviděla při práci nějakého velmi dobrého lov. psa..takže nemůžu soudit..všechny dojmy z toho mám jen zprostředkované, a o té ztrátě samostatnosti to nějak slyším pořád ale pořád jen od lidí co k WT nemají takměř žádný vztah, když o tom pak mluvíš s lidmi co WT dělají řeknou ti k tomu své a taky to má svoji logiku, takže na tohle názor nějak nemám a je otázka kde je pravda....
navíc WT je sport a jako sport by měl být vnímán, což z toho v téhle zemi moc dojem nemám, že by byl, nesnaží se lovecký výcvik nahradit, nebo se tvářit, že je lepší přínosnější a kde co - je to prostě jen sport jako každý jiný...

Jumi
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2007 11:37
- Nahlásit

jana33
úplně stejně nic nevím o nějakých "loveckých strategiích" v čechách a v místě odkud WT jsou...tím chci říct, že jde taky dost o to co od toho psa čekáš...jestli ho prostě pošleš a on ti nanosí co cestou potká a nebo máš třeba dva kusy mrtvýho a křídlovatýho a ty prostě potřebuješ a by vzal toho zraněnýho dřív protože mrtvola neuteče ačkoli je mrtvola prostě po cestě k nemrtvole a tudíž se k tomu aby byla přinesena první doslova nabízí....

jana33
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2007 11:39
- Nahlásit

Jumi
No já asi stoprocentně špičkovýho WT psa taky neviděla,ale stačí mi třeba Bailinka,která teď hodně WT chodí a uznávám,že když panička ukáže malíčkem směr a pesa se tam vydá a běží přes celej cvičák,tak to vypadá jak fotomontáž
Co se týká té samostatnosti - zrovna na táboře mi to např. potvrdila Jindra,že pro pesany cvičené na WT je třeba ohromný problém práce v rákosí,kdy musí samostatně třeba 10 minut hledat a majitele vůbec nevidí. Nejsou na to zvyklý,jsou zvyklý,že je páník směřuje,radí jim.
Ale já proti WT fakt nic nemám,jen se mi prostě víc líbí klasika se zvěří.

Jumi
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2007 11:53
- Nahlásit

jana33
je třeba ohromný problém práce v rákosí,kdy musí samostatně třeba 10 minut hledat a majitele vůbec nevidí. Nejsou na to zvyklý,jsou zvyklý,že je páník směřuje,radí jim.
to ale není chyba WT ale v přípravě psa, podle výcviku WT by to mělo být tak, že psa vyšleš ve směru on běží tam kam si mu ukázala - pořád rovně, dokud mu neřekneš tady se zastav a hledej, ale potom už by ten pes měl hledat sám, od místa kde dostal povel hledat by měl sám zvětšovat "kruhy" okolo startu a systemeticky tak prohledat např. to rákosí dokud aport nenajde...
podle toho co zase já vím o disciplínách na mistrovství WT tak ti co by měli takový problém jak popisuješ by tam rozhodně neuspěli, tudíž to asi není tak jak by mělo...

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2007 11:54
- Nahlásit

Holky- jak vás tak tady "čtu",tak mě napadlo,že bychom holkám navrhly,aby zorganizovali na srpen nějakou přednášku na téma WT versus Lov.zk. s někým obojím křtěným.Myslím,že by to zajímalo dost lidí.
Já jsme nejdříve měla proti WT averzi ,důvody např. Jumi zná,to tady nechci rozebírat.,Musím ale postupem času říct,že pro pmaldého psa jsoudobrou průpravou,hlavně v poslušnosti a ovladatelnosti a je na pánečkovi,jestli bude ve WT pokračovat a zavrhne LZ nebo bude dělat obojí a nebo se pak přesune jen na LZ.Já osobně bych asi přeferovala třetí možnost,protože se mi LZ také zamlouvají víc.Pravdu má Míša LZ jsou účelně zaměřené na lov a WT je sport a tak se to musí brát.

jana33
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2007 11:58
- Nahlásit

Jumi
Jo to je možný,tohle mi říkala Jindra. Ale faktem je,že v Čechách WT funguje relativně krátkou dobu,takže to ještě asi nebude kor u těch nejvyšších tříd vybroušený. Ale jinak to jsou čistě moje dojmy,já se vlastně ani o WT moc nezajímám,takže netvrdím v žádným případě,že moje dojmy jsou správný.
Takže už se v tom nebudu dál patlat,páč o tom vím vcelku prdlačku,tak nechci,aby to vyznělo,že něco kritizuju a nic o tom nevím. Nechtěla jsem tu WT kritizovat,původně jsem tě chtěla pdopořit,že když vás víc WT baví,tak se máte zaměřit na ně a lovečák neřešit

Jumi
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2007 12:00
- Nahlásit

jana33
na druhou stranu je těžké si na to myslet...
třeba já jsem zjistila, že v některých situacích pískám moc, je to pozůstatek z doby kdy jsme se teprve aport učili, takže teď se odnaučuju v některých situacích pískat a teda je to fuška a možná to je ten zakopaný pes, protože nejprve je potřeba radit a pískat aby se to pes naučil a pochopil co teď chceš a pak je třeba to přestat dělat...my jsme třeba teď s Bernášem ve fázi, kdy to vořu víc já než pes a musím teď při každém cvičení pracovat víc na sobě než na něm

jana33
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2007 12:03
- Nahlásit

Jumi
myslím,že v týhle fázi je většina z nás celej život

Jumi
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2007 12:05
- Nahlásit

jana33
já to neberu jako patlání nebo kritiku - mě prostě jen tahle diskuze zaujala a docela baví a ani tě nechci nijak přesvědčovat, jen jsem chtěla říct jak to vidím já ale já o tom taky skoro nic nevím, takže třeba je to úplně jinak.

Jumi
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2007 12:09
- Nahlásit

Jinak můj poslední argument pro WT je, že pes na vrcholu WT kariery je tak v šesti sedmi letech, a to už si jestli to dobře chápu, na loveckých zkouškách asi moc neškrtne...

Jumi
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2007 12:12
- Nahlásit

navíc ve WT jde o to co pes umí a ne o to jestli je starej nebo mladej,pes nebo fena, a už vůbec jestli je chovnej nebo nechovnej...

Karol
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2007 12:12
- Nahlásit

Jumi
Proč by si neškrt? Jen pravděpodobně kvůli věku nedostane žádný titul...ale jak to myslíš?

Jumi
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2007 12:19
- Nahlásit

Karol
Proč by si neškrt? Jen pravděpodobně kvůli věku nedostane žádný titul...ale jak to myslíš?
no právě takhle - už prostě nemá šanci být nej...
já vím, že o to nejde, ale zrovna ty si tady psala, že když člověk někam jde tak přece jen trochu touží být nej...a ono to tak je...
já nejsem člověk který by se honil za medailema a pohárama a cvičení je pro nás jen zábava, ale tyhle věci mě přišli zvláštní už v době kdy jsem měla jen Thorinka - proč když máš dva "stejně" dobré psy rozhoduje o tom který bude "lepší" např. jeho pohlaví a ne to co umí?

Karol
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2007 12:30
- Nahlásit

Jumi
Tak to máš pravdu. Ale přijde mi, že tu loveččinu se pes naučí daleko rychleji - pokud se mu teda věnuješ. Takže když je fakt dobrej, ty ceny si nasbírá včas - anebo prostě nikdy žádný nenasbírá a člověk to dělá jen tak, aby se pobavil pes i on sám...a je radost se na to dívat. Vzhledem k tomu, kolik psů je v současný době už cvičených a vyscvičených na vynikající úroveň, tak se snažim na žádný tituly vůbec nepomejšlet, protože mi přijde, že záčíná jít jen o to, kolik zkoušek odchodíš a jestli se někdy usměje štěstí....za předpokladu, že pes skvěle pracuje a ty to o něm víš, už přece hraje roli jen náhoda a příroda a utěch WT je to stejný.
Spíš ty WT mají tu výhodu, že jsou pokaždý jiný...a můžeš je teda dělat do zblbnutí. ALe když uděláš řekněme všechny typy loveckých zkoušek, tak tě to baví třeba dvakrát všechno udělat v I. ceně, ale pak už je to vyhazování peněz...a vlastně můžeš po třech letech zjistit, že není co dělat a cesta k WT už neni, pokud člověk nechal psa na dummy úplně zapomenout, tak už je asi brát nebude, a když tak ne s chutí...

No, ale tohle u nás ani jedný myslim nehrozí. My si totiž včas pořídíme ty ještě o něco důležitější členy rodiny....a budem jen vzpomínat na sny o titulech, ne?

Jumi
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2007 12:44
- Nahlásit

Karol
Ale přijde mi, že tu loveččinu se pes naučí daleko rychleji
asi jak jakej u nás je to teda docela fuška ale uvidíme třeba se to v Bernáškovi za tu dobu alespoň trochu rozleželo!

Já na nějaké tituly nemyslím vůbec a máš pravdu jde opravdu hodně i o štěstí - třeba na rozhodčí ale i na soupeře atd.

No, ale tohle u nás ani jedný myslim nehrozí. My si totiž včas pořídíme ty ještě o něco důležitější členy rodiny....a budem jen vzpomínat na sny o titulech, ne?
no tohle je další můj soukromí argument pro WT že půjdu na louku hodím dummy a zatím co Bernáš poletí pro aport tak já poletím ke kočáru a budu strkat mimču dudlíka do pusiny to si ještě dokážu představit, ale rukama od mrtvoly mu přece na dudlík nemůžu chmatat navíc mrazák bude jisto jistě plnej mražený potravy pro mimčo a na nějaký opeřence tam místo nebude!

hab a Archie
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2007 12:48
- Nahlásit

Karol
ok tak zítra jako vždy,beru foťák už se těšíme
Jumi
úplně jsme ti zapoměli poblahopřát no vlastně Bernáškovijste velké šikulky

Jumi
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2007 12:48
- Nahlásit

Holky, jak je v Praze? Tady pořád leje a to jsme chtěli jít odpo do lesa na houby a na borůvky

Karol
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2007 12:51
- Nahlásit

Jumi
Naprostý souhlas.

Já to asi nechám osudu. Sama s Bondíkem cvičim pořád s dummíkama, takže v tom budem pokračovat a ono se pak uvidí.

A představ si, že moje švagrová žádnýmu ze svých čtyř dětí nikdy dudlíka nedávala, protože je přesvědčená, že to vyvíjí pozdější závislosti na kouření....je trhlá, ale je fakt, že děti byly bez dudlíku a žádnej velkej řev jsem kvůli tomu u nich neslyšela...to je takovejch věcí, který si musí člověk rozmyslet

Jumi
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2007 12:51
- Nahlásit

hab a Archie
dík moc - nás hlavně potěšila ta lahev vína - Mikulov, Vlašský ryzlink - pozdní sběr - naše oblíbené! Máme radost, že Bernášek pochopil kdy má máknout protože ceny stojí za to ona ta taška psích dobrot, kterou tu teď s Thorinem spásaj mu asi stála za to

Karol
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2007 12:52
- Nahlásit

hab a Archie
Tak jo, taky se těšíme, jsem na Campína moc zvědavá!

Jumi
U nás střídavě prší a střídavě se to tváří, docela přívětivě.

Jumi
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2007 12:55
- Nahlásit

Karol
no já jim ho nedám, ale myslím si že nakonec podlehnu, nedělám si iluze..Anežka dudlík neměla asi 2,5 měsíce pak se nechali na dovče ukecat a zkusili ho a Jitka tvrdí, že pak prostě dítě bylo mnohem spokojenější, klidnější a tolik neřvalo, tak jí ho začli dávat - jen na noc nebo když řve - jinak ji ho berou a snaží se aby ho měla co nejmíň že se jí děti s dulíkem nelíbí - takže si myslim, že tak nějak to bude i u nás...

hab a Archie
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2007 13:22
- Nahlásit

Karol
no toho fakt nepoznáš,je už skoro velkej jak Arčucha

hab a Archie
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2007 13:26
- Nahlásit

no mrkněte na naše fotky z tábora,už to není žádná malá bílá kulička,pěkně rychle to uteklo...

Karol
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2007 09:20
- Nahlásit

Ahoj!
Tak já hlásím naprosto neuvěřitelný línání
A jak by taky ne - za týden jedem na výstavu....naháčů
A to jsem si říkala, že máme konečně jednou trochu štěstí a je nás ve třídě jen 6. No jo, Bondík se asi těší na 6. místo

jana33
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2007 09:23
- Nahlásit

Karol
A taky máte druhý kolo? Nám teď zase začíná línat Rozára a to přestala snad před 3 týdnama,já fakt nevím

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2007 09:34
- Nahlásit

Karol
jana33
nebojte línají úplně všichni - ,tedy kromě naší dámy - ta je jako medvěd.

jana33
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2007 09:42
- Nahlásit

Zuzana T
No Rozára tenhle rok líná nějak furt,aspoň se nám to zdá. Od jara,co začala ty parna,teď to bylo chvilku lepší a už zase jede. Biotin nezabírá. Sam línal dva tři týdny a pohoda,jen se mi zdá,že moc nenasrstil,ale to on zas až na zimu

Jumi
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2007 10:01
- Nahlásit

Zdravím všechny!

Tak já hlásím naprosto neuvěřitelný línání
jo jo jo - to je jak si tu posledně říkala, že si srst nechává na výstavy určitě si to tu přečet a řekl si tůdle nůdle - když bernášek tak já taky
ale s tím vašim kožichem to vám to nezávidím! ono stačí co doma nadělá nahjatej Bernášek!

<< 1 ... 189 . 190 . 191 . 192 . 193 . 194 . 195 . 196 . 197 . 198 . 199 ... 223 . 224 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání