Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Golden retriever
<< 1 ... 189 . 190 . 191 . 192 . 193 . 194 . 195 . 196 . 197 . 198 . 199 ... 223 . 224 . >>
Autor Zpráva
Jumi
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2007 10:39
- Nahlásit

Karol
A to jako myslíš, že jí doprovod Bondíka neni dost dobrej, jo
no já teda nevím Karol ale uvědom si jejich příbuzenský poměr - přecejen člověk ty vlastní sourozence většinou zas až tak moc bezmezně nezbožňuje, ale bernášek s tím už by nějaké ty techtle mechtle šli navíc já sama si pamatuju jak se mi děsně líbili moji dva o mnoho starší bratranci pane jo....

Jumi
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2007 10:42
- Nahlásit

Jééé a víte, co jsem včera koupila!
Jahůdkovej toaleťák - jsou na něm nakreslené jahůdky a voní jako jahodová žvejkačka - to mu se prostě nedalo odolat - jen Petr se na to tvářil takhle -

Karol
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2007 10:51
- Nahlásit

Jumi
A víš, že si teď na táboře spolu hrozně vyhráli? To se samozřejmě změní, jakmile se objeví Bernášek, ale bez něj byli teď nerozlučný

Nemůžu soudit, já mám jen sestry a s těma mám vztahy výborný. A pak mam taky čtyři bratrance a je fakt, že jako malá jsem taky pro jednoho z nich měla zvláštní slabost . Ale zase teď už s nima nemam vztahy v podstatě žádný....

Hele a kam se chystáte na houby? Já jsem zatim pořádně nezaregistrovala, že rostou....jen tu byl včera švagr z Varů a říkal, že tam rosotu jak divý. Asi tam o víkendu stejně jedem, tak uvidíme, ale jinak bych vůbec nevěděla, kam vyrazit, protože na Albeři nebyly ještě v podstatě žádný (a jinde to neznám )

Karol
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2007 10:52
- Nahlásit

Jumi
Jahůdkovej toaleťák
Tak ten musí bejt
To by asi Ondra koukal ještě hůř , na to tu chybí smajlík

Jumi
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2007 11:03
- Nahlásit

Karol
já mám mladšího bráchu, máme spolu úžasnej vztah - od malinka se bezmezně milujeme a na základce jsme byli terčem neustálého posměchu protože jsme spolu chodili do školi za ruku, ale stejně, brácha je prostě něco jiného že a bratrance už taky skoro nevidím tak max 1 za rok a to je ještě moc...

Houby jsem zmerčila hned, protože o víkendu chodili po milíčáku všichni s ohromnejma kloboukama já sámo nic na houby chodíme vždycky kus autem u nás na chalupě ale to nám příjde děsně z ruky, pak taky do Slaného u Petrovi babičky, ale nějak si říkám, že by to chtělo objevit něco nového a blíž! Ona celá praha jezdí na houby k našim do Mukařova, tam jak jsme byli cvičit, ale já tam nějak nikdy nic pořádně nenašla, tak to tam na houby nemám ráda!

Tak ten musí bejt
taky že je! ačkoliv o tyto věci bernášek normálně zájem nejeví tak tenhle velice pečlivě a značně nedůvěřivě pěkně dlouho lustroval čumáčkem

Ketrin
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2007 11:05
- Nahlásit

Zuzana T
tak to jó
Karol
Do Itálie-ale to máš fuk, je to Tyrolsko... letos budem pod Ortlerem a už se děsim tý zimy a na táboře teď teda taky asi nemají počásko nic moc my jsme si to vybrali loni, tak by letos v srpnu mohlo být líp

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2007 11:46
- Nahlásit

Karol
No bojovku sice nemiluji - děsně ječíííím a nesmíte mě pustit na trasu s Evičkou P.- my jsme ta nejbojácnější dvojice.
Včera mi Evča psala,že počasí ujde a lidi jsou dobrý ,o Dorče nic - to začala dneska hárat,nějak brzy ne?

Karol
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2007 12:31
- Nahlásit

Zuzana T
Začla hárat prý dneska ráno.
A představ si, že Evička i Milan při prvním táboře prostě bojovku zaspali. Ona teda začla hodně pozdě (protože v červnu je prostě ta správná tma až hrozně pozdě...), ale stejně to myslim Jindru i všechny, kdo se na tom podíleli celkem mrzelo...

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2007 13:24
- Nahlásit

Karol
No holky berte také v úvahu věkový rozdíl mezi námi.Ty síly se regenerují jinak ve 20 - 35 - 45 a více.Já to vidím na naší surferský partě,my jsme s Petrem nejstarší pár a na něco nestačíme s dechem - tedy hlavně já,Petr vydrží hodně.

Karol
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2007 13:36
- Nahlásit

Zuzana T
Já vim, oni taky říkali, jak byli hrozně unavený a i vim, že je pro ně náročnej celej ten tejden utáhnout výcvik a ještě nějaký ten odpolední program, do toho tam Evička pořád vyřizovala nějaký telefony kvůli obchodu...já vim a taky bych jí to nevyčítala, jen v tu chvíli to bylo prostě pár lidem líto. Ale to bylo i celkově tím, že šlo vlastně hrozně málo lidí a to zas bylo tim, že byl celej tábor plnej mamin s miminama a těhotnejch holek....takže většina osazenstva prostě v 10 zalehla a trhněte si

Karol
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2007 13:37
- Nahlásit

Zuzana T
A navíc, v srpnu to bude určitě jinak. Třeba Míša s Petrem půjdou určitě dvakrát, že jo Jumi? A už nech toho uklízení, my máme taky bordel a neřešim to Máš přece dovolenou!

Jumi
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2007 14:32
- Nahlásit

Karol
no jasně jednou sama a jednou s Bernášem to je totiž největší srab v naší rodině a taková bojovka s ním bude určitě k popukání

A už nech toho uklízení
no já ti neuklízela - já si odskočila do milíčáku a nějak jsem si řekla, že udělám průzkum jak je to s těma houbama - no neměla jsem to asi dělat protože na asi 5metrech čtverečních jsem ji nasbírala celej batoh a pak jsem zbaběle utekla zpátky na cestu, protože už nebylo kam s nima! Bernáš z toho byl poněkud frustrován nebo se možná snažil označit tak bohaté naleziště či co, ale nicméně tam vyhrabal úúplně obří kráter do kterého se pomalu vlezl celej, pak nás ale zmerčili nějaký důchodci a tvářili se na nás jak na vrahy, že sbírám jejich houby, tak jsme se raději přesunuli na maliny
Takže už se nemůžu dočkat zítřka kam vyrazíme! Jen doufám, že bernášek se bude držet svojí letošní nežravosti a nebude se zase futrovat muchomůrkama!

Jumi
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2007 14:34
- Nahlásit

Karol
a pak mě taky venku napadlo, že jsou vlasně prázdniny - takže by i tvůj workoholický duch mohl na chvíli polevit v neustálé práci a mohli bychom vám s bernáškem oplatit vaši návštěvu, třeba kolem toho letňanskýho letiště - jak jste nás na něj lákali

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2007 14:44
- Nahlásit

Jumi
Karol
Tak holky loučím se,jedeme na Vysočinu a v sobotu do Vev.Bítýšky.Cathy má zatím nízký progesteron,tak to vidíme tak na so - po.Z toho plyne,že Bernáška na zkouškách neuvidím - Cathy mi to komplikuje.
Tak pá.

Karol
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2007 14:48
- Nahlásit

Jumi
jednou sama a jednou s Bernášem
Proč sama, Můžeš jít dvakrát s Petrem, většinou se chodí po dvojicích - to by jeden neřek, ale dva lidi se vzájemně vystresujou daleko líp než samotný extrémně odvážný jedinec
A Bondík je taky pěknej posera. Teď "hlídá", takže vždycky začne štěkat, když jsme třeba v lese a někdo se nečekaně objeví proti nám a tak...Nebo začal hrozně štěkat na malou Jindru, když došel na konec barvy, našel tam nějakou tu prasečí kůži, byl pochválenej a ona se najednou objevila, protože tam tu kůži nesla a byla schovaná asi 20 kroků od ní za stromem

Můj workoholický duch bohužel značně polevuje sám od sebe a bez sebemenšího mého ovlivnění. A tím právě se ocitám v hrozném stresu, protože termín odevzádní králíků se blíží a já jsem pořád asi ve třetině
Ale procházky jsou samozřejmě pořád ještě nejlepší součástí dne, takže se rozhodně domluvíme. Do kdy máš dovolenou? I příští týden? Teď už bysme to asi nestihli - vy jedete na houby a my nejspíš nějak v pátek do Varů....i když nevim, co tam budem dělat, když festival končí až v sobotu a oba Ondrovi rodiče pracujou v kuchyních, takže je až do soboty v noci nejspíš neuvidíme protože festival je hlavně o hnusnym bordelu ve městě, nechutných povalečích v parcích a ožralých nenažraných "hvězdách" na různých rautech. Fakt bych se toho účastnit nejela.

Takže někdy příští týden? Já začínám učit intenzivní kurz, ale to je každý den až od 6 večer, jinak bych měla celkem moct.

Karol
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2007 14:50
- Nahlásit

Zuzana T
Tak si to pěkně užij.
Na jakých zkouškách neuvidíš Bernáška?

Jumi
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2007 15:07
- Nahlásit

Karol
no jasně tak některej den příští týden - krom pondělka.

Na bojovku se chodí po dvou ju tak to je dobrý!
Bernáš je srab na entou, ale má správnou vazbu na pánečky, takže v nich vidí oporu tudíž to probíhá asi takto - Bernášek vidí něco naprosto podezřelého, takže štěkne - bacha já jsem tady! dosprintuje ke mě když je tam Petr tak sámo k Petrovi, já jsem přeci jen vetchá dívka, schová se člověku za nohy a odtud vystrukuje jen houbičku, vrčí a ňafe!
Když hlídá doma tzn. v noci se ozve něco podezřelého tak ňafne - páníku vstávat! a zalítne do koupelny za pračku a odtud opět vystrkuje max čenich!

Nejvtipnější bylo když k nám jednou večer přišel brácha - má klíče. Bernášek spal za křeslem v obýváku jak slyšel, že někdo přišel tak ňafnul a letěl do předsíně vítat, ovšem v půlce obýváku mu nějak došlo, že vlastně taky klidně mohl splést a vůbec to není brácha ale nějakej bestiální vrah, takže prudce zabrzdil otočil se jak na obrtlíku a stejnou rychlostí kterou vyběhnul zalítnul zpátky za křeslo a za nim výhrůžně ňafnul málem jsme se s Petrem počůrali smíchy!

Jumi
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2007 15:13
- Nahlásit

Asi mě klepne!!!!!
Furt nic a teď najednou maj tejden volno a v neděli to zbouraj tak to je teda mazec
tak to teda s tou prochajdou budeme muset ještě nějak převymyslet....

Karol
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2007 16:44
- Nahlásit

Jumi
No hlavně, že to budete mít hotový, ne? Na prochajdy máme ještě času

Karol
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 10:27
- Nahlásit

Jumi
Čím teď krmíte Bernáše? Mně přijde, že Bondíkovi už ta Purina docela leze krkem, tak bych to celkem ráda změnila...ale nevim na co. Vy máte nějaký ty Proformance, ne? A který?

anyny29
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 18:23
- Nahlásit

Hojky všem chtěla bych se dozvědět vše co se týka retrívru jací jsou a jestli je pravda že trpí na klouby víc než jakekoliv jiné plemeno.Mám totiž v plánu koupit mamince toto plemeno a každý mi to rozmlouvá tak se obracím tady mezi vás abych věděla co je na tom pravdy a taky jací jsou povahově díky

Karol
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2007 09:10
- Nahlásit

anyny29
Ahoj! Tak jestli potřebuješ podporu v tomhle nápadu, nejspíš jí tady u nás samozřejmě najdeš

Budeš muset mít trochu trpělivost, vypadá to, že holky odjely na prodloužený víkend a žádné moudro z nich teda ještě tři dny nevypadne.

Co můžu říct já jako majitelka prvního psa ve svém životě, šťastnou náhodou GR? Rozhodně je pravda všechno pozitivní, co se píše o jejich povaze a nic negativního se o ní tuším ani nepíše. Takže ohledně toho můžeš věřit celkem všemu, co najdeš na jakýchkoli stránkách zlaťáků např. hezké všeobecné povídání hned tady na úvodní stránce: http://www.aurearosa.com/index.php?p=101&lang=1

K druhé otázce ohledně kloubů a všeobecně zdraví...to je jádro mnoha sporů a věčné téma rozhovorů. Já nejsem odborník, takže můj laický názor je takový, že problémy s klouby samozřejmě u retrieverů existují, ale neřekla bych, že větší než u řady jiných středních a velkých plemen. Do značné míry se potížím s pejskem můžeš vyhnout hodně dobrým výběrem chovatelské stanice. Tady samozřejmě vycházím z předpokladu, že bys pořizovala psa s PP a nikdo ti tady rozhodně ani nic jiného nedoporučí. U psa bez papírů se nedá zaručit vůbec nic, a to ani kdyby chovatelé byli tvoji dobří přátelé...
U psa tzv. z dobrého chovu jsou rizika podstatně menší (bohužel se nedá říct že žádná, ale pejsci nejsou roboti...).

Že jsou goldeni úžasní a neuvěřitelně chytří, to ti tady potvrdíme všechny. Zdravotní potíže, pokud se objeví, se většinou dají řešit a osobně neznám ani z doslechu psa, u kterého by se nenašlo takové řešení, aby vedl inadále kvalitní život.
Možná ale je daleko důležitější otázka, jestli se takový pes hodí taky k tobě či tvé mamce. Takže pokud tě to dosud neodradilo, napiš zas ty něco o tom, co by se od pejska očekávalo a jaký by vedl život....takovou úvahou se nejspíš dojde k tomu, jestli je tohle to pravé ořechové

Jumi
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2007 14:21
- Nahlásit

Karol
Čím teď krmíte Bernáše?
jo jo PROformance - už máme třetí pytel a bernášek to v rámci svých možností docela obstojně žere - prostě nemám dojem, že by toho byl přežranej, ale sámo se nimrá...
máme tu obyčejnou puppy je to totiž žrádlo, kde jsem našla úplně největší obsah tuků a proteinů oproti všem ostatním a to jsem teda prostudovala skoro všechny značky jejichž název jsem znala...k tomu ještě dostává tučnej tvaroh - a výsledek??? vypadá pořád absolutně stejně - hubeňour...

Navíc s mu nějak vrací puberta nebo co, ale už jsem o něm začala prohlašovat jak se hrozně zklidnil, takže se rozhodnul mě vyvést z omylu, to co vyváděl včera na houbách má jeden tryskopsí záchvat za druhým, lítá po lese jak střelenej, hrabe, hází klackama a šiškama - no hrůůůza, doma mu teď neřeknem jinak než prase divoký a venku když se jdem před dům vyčůrat tak si stoupnu na jedno místo a on kolem mě v kruzích sprintuje dokud mu nepodjedou nohy a když už je teda na zemi tak se alespoň s pořádním chrochtáním začne válet!

anyny29
Plně souhlasím s Karol, nejdůležitější je, co od pejska mamka čeká, jestli s ním chce běhat po lesích a nebo si ho spíš muchlovat doma na gauči u telky a na procházky se chodit jen cournout do parku atd. od toho se odvíjí veškerý výběr plemene
Ale jinak jsou ZR opravdu skvělí a jistě lepšího psa není - jsou chytří, veselí, milí, chápaví, poslušní - ale jako každý pejsek k tomu, aby byli příjemnými společníky musí být vychovaní a vycvičení a je tomu třeba i u tohoto plemene věnovat dostatek pozornosti...
Co se zdraví týče - ano na klouby trpí, ale jak psala Karol toto riziko se dá omezit, na druhou stranu je ale nutné říct, že pokud chcete čistokrevné plemeno a ne oříška, tak každé plemeno má nějaká zdravotní rizika, něco na co trpí a co je u nich časté, jako je u retrieverů displazie, tak jsou u malých plemen luxace pately, dalmatini prý zase hodně trpí na rakovinu atd. u každéh něco...

Karol
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2007 14:32
- Nahlásit

Jumi
Čau! A jak jste teda dopadli s houbama?

Bernášek je náhodou super, mě to vždycky strašně potěší, když Bondík nějakej ten tryskomyší záchvat dostane....je to čím dál tím míň a skoro mi to chybí . Začíná z něj bejt velkej pes
A teď mě ještě štve tim, jak se děsně bojí malých psů! Normálně se za něj skoro stydim. Jdem kolem prťavýho pejsa a Bondík se mi přilepí na nohu a tlačí mě. abych jako šla ještě větším obloukem. Přikrčuje se u toho jako by míjel vlkodava a ten na něj ještě cenil zuby. Je to teda vtipný, ale nevim, co to má za zvláštnost povahy. Je prostě nějakej děsně submisivní. A přitom o klacek se zas umí porvat. Tak fakt nevim.

My jedem dneska večer do Varů, tak jsem zvědavá, jestli taky něco najdem.

Jumi
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2007 20:01
- Nahlásit

Karol
tak už jste asi ve Varech a užíváte si pohostinosti Ondrových rodičů
My s houbama dopadli na štíru, zkoušeli jsme nějakej novej les a stál za nic, ale vzhledem k tomu, že tam nebyli ani prašivky, tak byl ten les asi vážně divnej - milíčák praská houbama ve švech!

jak se děsně bojí malých psů
a ty se mu divíš! já jestli se nějakejch psů bojim tak malejch, ten se zakousne a už ho nesetřeseš
Bernášek malé psy naopak zbožňuje - jorkšíry nejraději, pro ty má slabost, ale tuhle se na něj vrhli dva krysaříci a buldoček, děsně na něj ňafali a když k nim přiběhl tak dostali takový hysterák, že jsem čekala že je z toho klepne, Bernášek dostal tryskopsí záchvat a panička bestijí z toho usoudila, že je kamarád, vzala buldočka do rukou a začala ho Bernáškovi cpát k čumáku se slovy, že je kamarád - no buldoček se teda bernáškovi nelíbil, toho se bál a poctivě uskakoval!

Jestli se ale zase něčeho bojí náš bernáš tak jsou to malé děti - batolata miluje asi jak je zvyklej na Anežku, ale jak už to běhá a vříská tak má bernášek smrt v očích a zdrhá co mu síly stačí! Nevím, kde k tomu přišel, ale je fakt, že naše sestřenice takové hyperaktivní splašené uječené dítě má a že u nás loni byli na několik dní o pradninách a je klidně možné, že malému Bernáškovi v nestřeženou chvíli prostě něco klidně omylem vyvedl....

Jumi
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2007 18:38 - Změnil/a: Jumi
- Nahlásit

Krásný večer!
Tak mi to nedalo a musím se pochlubit - Bernášek dnes získal svoji první medaili, když se na WT Zahradiště umístil na nádherném 3. místě z 12 pejsků!

Když jsem mluvila s Evčou tak se mě ptala jak to bylo obtížné v porovnání s čelákovicema, dost mě to zaskočilo a řekla jsem že stejné nebo lehčí, ale když jsem si to pak promyslela, tak bych řekla, že se to nedá srovnat, terén byl asi členitější v čelákovicích ale tady zase bylo spousta disciplín na klidy, poslušnost, memory...takže těžko srovnávat...
Byli jsme dost překvapení, jak jsme se umístili, protože Bernášek nebyl úplně ve své kůži a rozhodně nepracoval s takovou radostí, chutí a hlavně tak rychle, jak jsme zvyklí, takže po skončení jsme věděli, že to máme ale byli jsme docela zklamaní...u poslední disciplíny se např Bernášek 2m přede mnou rozhodl, že aport nepředá, ale půjde si raději lehnout do stínu, tenhle jeho nápad nás stál 5bodů a největší zapeklitost přišla hned v první disciplíně, kde dráha k aportu omylem vedla přes místo kde leželi nějaké zvratky...no Bernáš letěl míto minul, ale pak bylo krááásně vidět jak ho to praštilo přes čenich otočil se o 180° a šel ochutnač oč jde, tahle jeho ochutnávka nás stála dalších 5bodů - holt bylo potřeba přihodit pár povelů
Ale jinak to byla krásná akce, nádherné ceny, kterých bylo spousta a mě osobně nadchnul pan Sieber, který vždy zhodnotil práci psa a řekl, co a jak a proč dává tolik bodů - což je super! Navíc používal zdravý rozum příklad za vše - ve třídě L přibíhala fenka z markingu, předvedla velice pěknou práci, ale když přeskakovala spadlý kmen asi tak dva metry od vůdce vykvikla a aport pustila - na povel se samozřejmě opravila. Pí Sieberová navrhovala srážku bodů za upuštění aportu a nový povel pan Sieber to ale naprosto zamítl s tím, že se fenka očividně zranila a svou ženu umlčel slovy - já ti dám taky něco do pusy, praštím tě pěstí do břicha a uvidíme jak budeš držet

Karol
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2007 11:52
- Nahlásit

Jumi

Moc gratulujééééém!!!Jste úžasný, oba....víme přecem, jak snadno páneček připraví tým o body I když jak píšeš, u tohohle rozumnýho rozhodčího bys určitě o tolik bodů jako tehdy nepřišla...

To je fakt skvělý! Ani jsem nevěděla, že tam jedete, jen mě to napadlo, jak se Zuzka zmiňovala, že nebude u Bernáškových zkoušek...teda určitě jsi mi to kdysi dávno říkala, ale to už je prostě dávno. Tak se vám daleká cesta vyplatila, viď? To je dobře, Bernášek je velikej šikulka.

My jsme se zase dobře napapali ve Varech, Bondík se tam vyblbnul s Maxem, ale jeho výcvik teď teda už od tábora trošku zanedbáváme. Snad všechno nezapomene.

Jo, nechceš třeba něco trošku napsat o disciplínách, co tam byly? A Bernáš teda už zvládá klidy dobře? A taky odložení? Nějak si ho pořád neumim představit
A jak vám roste koupelna? Nebo zatim jen ubývá?

Jumi
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2007 14:15
- Nahlásit

Karol
Snad všechno nezapomene.
Já jsem s Bernášem před státnicema nedělala asi měsíc lautr ale lautr nic a strašně mu to prospělo, získal ohromnou rychlost a chuť do práce.

A Bernáš teda už zvládá klidy dobře? A taky odložení? Nějak si ho pořád neumim představit
klidy měl dobrý vždycky, on je poslušnej, takže nijak nevyrážel bez povelu, jen při walk up a to myslím, že by neustál ani teď
odložení nezvládá, teda tak abych ho někde položila a zmizla mu z dohledu, to si sedne otáčí se popř. mě vyrazí hledat, ale pokud mě vidí tak ok i když tuhle jsem ho zcela proti svým zásadám posadila před obchodem, ale bála jsem se ho uvazovat, že na vodítku by ho někdo mohl odvést ale na volno, že by se snad odlkákat nedal..tak jsem mu dala sedni a zůstaň a musím se přiznat, že když sem vylezla tak se rozhlížím a pes nikde - no byl to šok zůstal přesně tam kde jsem ho nechala ani se nehnul ale tam mě nenapadlo ho hledat!!!!

Jo, nechceš třeba něco trošku napsat o disciplínách, co tam byly?
1. pes u nohy, odhodili dummy s výstřelem, pak si se psem u nohy vyrazila v pravo asi 20m - přesně nevím nemám odhad, obešla studnu a odtud psa poslala (bariera z blitek)
2. na skoro tom samém místě - se psem u nohy s výstřelem hodili dummy do vody, pak bez výstřelu na tvoji pravou stranu tak pod úhlem 120° druhý aport na sucho asi tak 20m daleko (možná dál nevim nemám odhad na vzdálenosti), psa si nechala na místě - mohla si ho otočit k druhému dummy nebo nechat směrem k vodě to bylo na tobě a sama si šla pro druhé dummy (ten na souši sámo ) pak si se vrátila a psa poslala pro ten ve vodě
3. dohledávka - v lese takový svah nad potůčkem, polomy větve a hlavně spousta trsů vysoké trávy s chocholama mezi holou zemí, za tím na vršku už poměrně rovinka a normální smrkovej les bez trávy, ty si stála pod kopcem ve svahu byli rozmístěné dummy, na vrchu kopce hazeč, vystřelil a hodil dummy - nám do velkého trsu trávy a mezi skupinu stromů, já jen velice matně tušila, kam asi dopadl, pes neměl šanci vidět absolutně nic - úkol donést libovolné dva dummy - terém opravdu členitý, chvilku nám to zabralo, ale nakonec jsme dva našli, ten co hodil hazeč ne, Bernášek v těch místech docela dlouho hledal ale nic...
4. marking přes barieru - z jedné louky na druhou mezi nima hluboký a dost široký příkop na to aby šel přeskočit, takže pes musel běžet dolem a na 100% přerušit kontakt s místem kam dummy dopadlo...
5. obyčejný jednoduchý marking na louce s výstřelem na tu předepsamou max. vzdálenost, tahle disciplína ač byla podlemě nejsnažší, tak jak už byla poslední stála body dost psů - nás protože Bernášek šel do stínu, jedné fence vypadl dummy z tlamy a už se pro něj nevrátila, spousta pejsků, dlouho, hledala jiní se šli s aportem proběhnout, jiní pořádně nepředali a lítali kolem pána - řekla bych že pokud by to zařadili jako první disciplnu mělo by to asi jiný průběh, ale oni asi věděli proč je to na závěr!

Jumi
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2007 14:19
- Nahlásit

jo u dohledávky byl trochu problém vysvětlit Bernášovi, že je to tak blízko, kde má hledat - to byl pravý opak čelákovic kde si psa musela dostat opravdu hodně daleko přes několik barier a proč jsme teda doma dělali časteji dohledávky právě mnohem dál než tady

Jumi
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2007 14:25
- Nahlásit

jo a u 4. disciplíny byl zase velký problém v tom, že při cestě tam psi příkop normálně přímo překonali, ale cestou zpět nešla naprostá většina přímo ale běžela podél příkopu až k místu kde byla prošlapaná pěšinka a Gilla od Petry (co má ještě Chillinka a Trejoše) ta se s tím nemazala oběhla celý příkop až ke koroně a vzala to pěkně po cestě přes most
Bernášek sice běžel zpátky krásně přímo, ale cestou tam se v příkopu trochu zaseknul a pak se během náročného hledání aportu musel trochu občerstvit pastvou na čerstvé trávě

<< 1 ... 189 . 190 . 191 . 192 . 193 . 194 . 195 . 196 . 197 . 198 . 199 ... 223 . 224 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání