| Autor |
Zpráva |
jana33
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 13:30
- Nahlásit
Zuzana T
My jsme se o tom bavili právě na cvičáku s Jindrou a Evčou a oni říkali,že se to udělalo kvůli záchranářům,že si stěžovali,že nemůžou uchovňovat,když ve psech potlačují jakýkoli zájem o zvěř. Ale to by pak ztrácelo smysl,když by se na nos používala noha nebo králičina
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 13:33
- Nahlásit
jana33
Já mám dojem,že záchranářský pes to snad může nosem označit,ale nesmí to vzít.Takže když se zkouší nos na atrapu a zachr.pes ho nedonese,atkse tím nekazí a aport pak udělá s dummy.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 13:40
- Nahlásit
No mně to přijde trochu na hlavu, u lovec.plemene nepoužívat zvěř byť jde jen o vlohy.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 13:59
- Nahlásit
Ketrin
Kohouti jsou malý páni........ já si taky klepala na čelo,ale můžem být rádi,že aspoň ty veverky jsou furt nutný,už jsem slyšela i hlášky typu,že je to dneska přece úplně zbytečný,zatěžovat se jakýmakoli zkouškama,když většina retrívrů žije jako společník
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 14:18
- Nahlásit
jana33
jo jako že by se zkoušel jen gaučing
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 14:24
- Nahlásit
Ketrin
Tak něco,nebo jsem slyšela i teorii,že by stačili ZOP,no děs a hrůza. Já jsem asi jiná,já bych to klidně zpřísnila nebijte mě!!!!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 14:38
- Nahlásit
Hezký den!
Karol
moc moc vašemu šikulkovi gratulujeme! jen tak dál
no jinak k tomu zpřísňování....
asi záleží jak by se to zpřísnilo a hlavně co by byl účel zpřísnění...to že pes umí např. dvojitej marking, nebo vypracovat nějakou vlečku, to už nemá s vlohama a genetikou za tolik společného, ale jde tu o to, jak je veden a jakého má páníčka a to podle mě není věc, která třídí kvalitu jedinců na chovné a nechovné....
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 14:46
- Nahlásit
Ketrin
Dík, Bondík je fakt dobrej, všechny gratulace mu vyřizuju
A ty disciplíny se asi změnily kvůli času - s vlečkama to prý bylo skoro na celý den....když bylo teď 29 psů, těžko říct, jestli by se stihla večeře, tak asi proto Navíc se teď vlečka moc neliší od dohledávky....podle těch nových pravidel si může pes najít tu zvěř na konci jak chce, že jo?
Zuzana T
Zajochů bylo dost, shání je teď Platoš a zdá se, že má neomezený zdroje. Bondík je vesele nosil....tak vesele, že zája bimbal a Bondík měl celej hrudník krvavej, protože zajíčci maji chudáci krvavý čumáčky
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 14:49
- Nahlásit
Jumi
No jasně, tak zrovna marking a přesný navádění mě se teda moc nelíbí,nějak mi furt nepřijde to pravý ořechový prolínání WT do klasickejch loveckejch zkoušek,ale s tím asi těžko něco uděláme. Ale jinak si myslím,že by se klidně OVVR a ZV mohli sloučit a víc pesany prověřovat,myslím,že dobře to mají udělané ohaři,třeba. A nebo taky ne,já nejsem žádnej odborník,jen se děsím toho,že to za pár let fakt dopadne tak,že se zkoušky pro chov zrušej a nebude trvat dlouho a retrívři dopadnou jak kokři. Úžasný lovecký plemeno,který bylo ale tím,že zkoušky nejsou nutný,strašně degradovaný a jde do kopru, psi ztratili hlasitost,tak se namísto toho,aby se s tím něco udělalo a chovatelé se snažili,aby se jim lovecké vlohy vrátily,prostě rozhodlo,že na třetí cenu může mít kokr hlasitost 0.
Nojo jsem holt chytrá jak rádio
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 14:49
- Nahlásit
A k tomu zpřísňování...klidně by mohli povahu zpřísnit...třeba teď jsem viděla, že prošel pes s reakcí na střelbu, protože to prostě nějak ustál a panička a utáhla...ale bylo evidentní, že by se šel nejradši někam zahrabat, než to poslouchat. Navíc se střílelo z nějaký pistolky, že to byly fakt malý ráno. To loni byla brokovnice a otřásalo se všechno široko daleko, to by 100% tenhle pes nevydržel...na každou disciplínu ho musela táhnout vší silou, protože se prostě evidentně bál.....
Jo, už jsem teda stihla něco napsat na stránky. Fotky budou později. Nestíhám
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 14:50
- Nahlásit
Karol
Hele a jsou kačenky? Já jí Samovi slibuju,tak abych neměla průšvih
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 14:51
- Nahlásit
jana33
No koukám že my dvě si budeme opravdu rozumět
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 14:52
- Nahlásit
jana33
Jojo, kačenky jsou. Vůbec to vypadá, že zvěře je dost. Ani jsme všechnu nespotřebovali, co se počítala na první turnus a teď na druhý jí nebude moc potřeba, protože jede hodně moc oveverkářů...a prý mezi nima hafo flatů, tak už se holky chystaly, že to bude náročný na nervy....
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 14:54
- Nahlásit
Karol
Jééé tak to je dobře,to tam ještě ty naše obludy budou za vzorňáky
Ketrin
Jsi taky chytrá jak rádio?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 14:57
- Nahlásit
zvěře je dost
hurá jana33 tak nám něco nechte na srpen, jo?
taky chytrá jak rádio? jasně zato když má pes něco předvést, tak je po hehe
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 15:00
- Nahlásit
Ketrin
nenecháme,nenecháme ježiš já už se těšíííím
zato když má pes něco předvést, tak je po hehe
nekecánkuj,to ti nikdo nebaští,jak dopadla poslední zkouška? výýýýýborně
|
choco
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 21:15
- Nahlásit
Karol
A koupou se i páníčci? nebo jen psíci? ))))))))))))))
|
choco
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 21:18
- Nahlásit
jana33
teda teď už na suchu dummík nosí,ale trvalo mu to rok než se rozhodl,že se k tomu sníží .... koho mi to jen připomíná
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 21:41
- Nahlásit
choco
Koupe se všechno, co chce. Jen ty rybníky, kde se dopoledne cvičí nejsou moc pro lidi, jsou trochu nehezký. Ale odpoledne se dá jít koupat do Osiky a to už je pro všechny. My jsme se letos taky párkrát vykoupali a bylo to super. Jediný riziko jsou sinice - jestli bude horký léto, tak můžou být koncem srpna všechny rybníky špatný a nevykoupem se...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2007 08:41
- Nahlásit
choco
nojo pán je důležitej,kožešáka,bažanta,králíka to joo,ale něco textilního? To jako proč???
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2007 08:58
- Nahlásit
Holky na stránkách KCHLS v rubrice SOS je tetovanej zlaťáček v útulku jen moc nechápu,proč podle tetování nekontaktují přímo chovatele?
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2007 09:43
- Nahlásit
Zuzana T
ahoj, já si tam "vedle do štěňátek" jen odskočila Nějak sem nestíhám chodit, protože dost skáču okolo Chelsinky,protože to hárání nějak nezvládá. V neděli jsme byli i u vetky, ale teď už je to o něco lepší... hlavně, už aby to skončilo
Děvčata, jak dlouho po dohárání může fenka do vody aniž by tam něco chytla ( z hlediska gynekologického myslím )? Potřebuju s ní začít přes léto něco už zase něco dělat, aby na ten podzim mohla spíchnout nějakou tu zkoušku nebo aspoň OVVR, ale abych jí zase něco neuhnala..
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2007 10:27
- Nahlásit
ko4ka
No do vody by neměla v době hárání vůbec a vzhledem k znečištěným vodám v ČR ještě alespoň 2-3 týdny,než se zavře.
Jak dlouho už ti hárá?
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2007 18:21
- Nahlásit
Zuzana T
mám totiž obavy, že to přímo v tom rybníku dostala... protože jsme byli v to pondělí, jak jsem psala, že se topila - zdálo se mi, že má křeč a tohle mě napadlo až dýl, že to mohlo být hárání a v úterý začala hárát. Hárá od 12.6. Mám to spočítaný na těch 20 dní do 2.7. Vetka mi řekla, že mi nesmí hárat dýl než 21 dní... Ale při našem štěstí se bojím, že to hárání nebude ani při konci úplně bez problémů, protože to co se dělo teď bylo fakt dílo
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2007 18:46
- Nahlásit
ko4ka
To je podle mě blbost,že nesmí hárat dýl.Catky má cyklus skoro celý měsíc.
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2007 09:59
- Nahlásit
Teda holky, ale že toho v poslední době nakecáme, co?
Jumi
Ty máš jedinou omluvu, jestli vám dělají tu koupelnu.
Nikdo jiný - včetně mě - žádnou omluvu nemá.
Teda doufám, že nikdo nemá žádný vážnější důvody své absence.
Já se teda strašně snažim pracovat, ale vůůůůůůůůbec mi to nejde a pravidelně strávim prostě nesmyslně půl dne hledáním hovadin na netu. Už jsem sama ze sebe docela zoufalá, ale odpojit to stejně nemůžu, protože na netu používám při práci slovníky. Takže mně nic nepomůže. Pitomý králíci. Doufám, že víc knížek o nich ta pitomá Němka fakt nenapsala....Dvě bohatě stačí
Tak co je s váma, ozvěte se!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2007 21:19
- Nahlásit
Krásný večer!
Karol
Omluvu bohužel nemám, protože ze strany stavební firmy se ozývá tak max tvrdošíjné mlčení a mě už nějak nebaví jim pořád volat. Navíc už mají nakoupený všechen materiál asi za 50 tisíc, tak by se sakra taky mohli trochu snažit oni, páč jim v tom ležej vlastní peníze a jak říká Petr taky by jsme jim mohli nakonec říct ať se s tím klidně nechaj vyfotit, že už nemáme zájem....
Jinak jsem po dlouhém vysedávání doma u PC a učebnic nějak spadla do pracovního procesu pěkně rovnou po hlavě jsem v laborce celé dny a PC pak už doma pouštím jen sem tam abych vyřídila maily a to je vše...ale tohle je vážně ostuda jak nám to tu skomírá! Budu se muset polepšit vzala jsem si teď tři dny dovči tak třeba bude víc času!
S Bernáškem jsme nějak polevili v aktivitě a trénujeme jen sem tam, ale psisku to jen a jen prospívá! Je vážně docela šikovnej a především čím dál tím rychlejší. Stává se nám z něj asi trochu LR protože ped pár dny vyrazil pro aport tak děsně rychle, že si nevšiml rygolu a kus cesty jel po břiše Pracujeme teda podle rad co nám byli uděleny především na rychlém návratu zpátky a to se tedy také náramě zrychlilo...no uvidíme jak se příště vytáhnem na nějakých WT ale obávám se, že to minimálně jeden z nás zase pěkně skoní jak už se stalo naším zvykem
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2007 21:42
- Nahlásit
Jumi
Ahoj- to jsou tedy umělci,ti vaši řemeslníci.Já už bych je asi vyměnila.
U nás se vesele hárá,Cathy byla dneska nějaká marodná.Na chatě v sobotu lítala celý den s Jessy a ráno měla nějak divně zatuhlý zadek,nemohla vstát a čůrala v sedě.Celé dopoledne ležela v chatě na vetbedkách,odpoledne už trošku popocházela a pak zalezla pod karavan.Teď se nažrala a leží v předsíni.No nijak čiperně nevypadá,uvidím zítra a kdyžtak půjdeme k vet.Petr tvrdí,že je jako ženská a má své dny!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 13:17 - Změnil/a: Jumi
- Nahlásit
Krásný den!
Abych to tu trošku oživila, dávám sem Bernášků horoskop, který mi poslala tchýně...není sice zrovna lichotivý, ale musím konstatovat, že některé části poměrně přesně sedí
Pes (Bernie) ve znamení Skopce
Pokud je váš kamarád narozený ve znamení Skopce, nikdy se nebude zdrženlivě ochomýtat kolem a dávat ostatním najevo, že on či ona je na řadě první. Mazlíček Skopec spíše bude chtít být mnohem častěji v řadě ten jediný! (přesně tak) Zvířata Skopci jsou nejraději v domácnosti jedničky a dovedou být pěkně nepříjemní, je-li tam jakákoliv konkurence. Samozřejmě vašemu retrieverovi asi nebude vadit hezká, tučná kachna, kolébající se kolem domu, do níž se občas zakousne jako do předkrmu. Ale dělit se s někým, na to zapomeňte. Tihle chlapíci jsou sobečtí – nedělí se o hračky, potravu ani pána (Thorinek by vám mohl vyprávět jak milého má brášku).
Je-li vaše zvířátko Skopec, buďte velmi opatrní, když v okolí vypukne rvačka. Králík Skopec může být stejně agresivní, jako buldok Skopec. Skopci se velmi rádi perou, a když už začnou, je skoro nemožné přinutit je, aby přestali. Protože Skopec vládne hlavě, když bude agresivní, bude ji mazlíček Skopec používat více než kteroukoliv jinou část těla.(tady teda nesouhlasím, bernášek se rád rve ve srandě třeba s Bondíkem ale opravdovým konfliktům se spíš vyhýbá)
Snažte se vyhnout tomu, abyste měli ve stejné době více než jednoho mazlíčka Skopce – hlavně jde o zvířata stejného druhu. Možná si padnou do oka, budou si užívat hojnou energii tohoto druhého, ale když nastane úplněk, jakékoliv zvíře se může proměnit ve vlkodlaka a Skopci jsou k tomu náchylnější než většina ostatních znamení. Pamatujte si, že Skopci jsou velmi statní, a tak není neobvyklé, že se čas od času rádi poperou.
Právě proto, že to jsou zdatná zvířata, jsou Skopci extrémně energičtí a aktivní (100% souhlas!!!). Mají rádi každou činnost. Také mají rádi sex. Mazlíčci Skopci mají tendenci utíkat, takže se starejte o to, abyste je drželi doma nebo na dvorku pod dohledem a v bezpečí.
Protože Skopec vládne hlavě, občas jim prohlédněte zuby, dásně, oči, čumák, uši a celou hlavu, aby nenastaly neobvyklé potíže. Chraňte mazlíčka před velkým horkem.
Skopci potřebují hodně pohybu hlavně na velkém otevřeném prostoru, kde mohou šťastně a svobodně běhat, létat, hopsat a dovádět (jo jo Bernášek na louce to je pohled!). Zavírat Skopce doma je jako držet ho ve vězení.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 13:21
- Nahlásit
Zuzana T
úplně jsem se tě zapoměla zeptat co ta tvoje ruka? Jak to s ní vypdá?
A taky jsem ti chtěla říct, že bernáš stále neuvěřitelně líná!!! už na sobě pomalu nemá ani chlup, je to fakt hrůza asi budu muset začít schánět opalovací krém pro psy
|