| Autor |
Zpráva |
Jumi
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 13:29
- Nahlásit
Zato bondík to je učiněný poklad!
Mazlíček ve znamení Ryb (19. únor - 20. březen)
Podívali jste se někdy do psích očí a doslova změkli z dobroty, která vyzařovala z oněch tůní lásky: Takové jsou oči Ryb. Oči, které máme na mysli, když vyslovujeme tu starou větu, že oči jsou okna do duše. Ryby jsou znamením služby, ani ne tak služby z povinnosti jako spíš obětování se pro ni. Je to jen druh služby, která si neklade podmínky a je vykonávána z jediného důvodu - pomoci druhému. Jestliže máte mazlíčka ve znamení Ryb, bude asi velmi jemný, "málomluvný", citlivý a celkem křehký. Tělesný a duševní stav těchto zvířat nepatří k nejodolnějším. Bývají velmi citlivá jak k problémům doma, tak k zdravotním potížím svých chlupatých tělíček. Výrazným charakteristickým rysem Ryb je neuvěřitelná intuice . psychická. Možná budete jejich obrovskou citlivostí vyděšeni a přísahali byste, že jsou z jiného světa. Mazlíček Ryba bude naladěn zcela na vaši vlnu. Zdraví Ryb nemusí být zrovna nejpevnější. Pamatujte si, že jsou tato zvířátka velmi křehká. Chovejte se k mazlíčkům Rybám tak jemně, jak jen můžete. Oni opravdu žijí jen pro vás, tak jim ukažte, jak moc si toho ceníte. Postarejte se o to, aby teplota v domě nebyla extremní, aby krmení bylo lehké a křehké a aby strava byla výživná a nezatěžovala Rybí trávící ústrojí. Ryby vládnou nohám, proto je potřeba udržovat tlapky, drápky upravené a čisté. Pravidelně je prohlížejte a udržujte ve zdraví.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 14:46
- Nahlásit
Jumi
No tedy ten horoskop je síla- ale hodně na Bernáše sedí.Ještě,že si ho nečetli nynější majitelé Béček - to bych je tu měla všechny doma!
Máš horoskop na Cathy 6.6. a na mé Áčka 24.9.,popř budoucí céčka - ti by měli být ve zn.panny?
No ruka ještě není dobrá,musím mít pořád ortézu.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 14:51
- Nahlásit
Zuzana T
Cathy je blíženec jako náš Thorinek, takže ten mám v mailu od tchýně - pamatuji si, že tam je že jsou ukecaní, což sedí a áčka ti najdu
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 14:54
- Nahlásit
Pes ve znamení Blíženců
Lidé Blíženci s oblibou mluví, stejné je to i se zvířaty Blíženci, jen používají vlastní jazyk. Pes Blíženec bude štěkat mnohem více než pes Býk, Blíženci milují hluk, jsou rádi v neustálém pohybu, ale musí to být různé druhy činností a velmi často všechny naráz!
Kromě toho, že se hlasitě projevuje, je mazlíček Blíženec i velmi bystrý. Není neobvyklé, že je takové zvířátko neobyčejně vnímavé a velmi rychle dokáže pochopit, co po něm chcete. S oblibou se učí různým triků, a povelům, často od lidí odkouká nějakou činnost a pak se opičí.
Pokud má dost věcí, kterými se mlže po celý den zabývat, bude se zvíře Blíženec zřídka nudit. A protože všechna ta aktivita Blížence dost vyčerpává, je potřeba, aby Blíženci dostatečně odpočívali. Mělo by mít pohodlné místo ke spaní a člověk by ho neměl rušit. Odpočinek působí jako aspirin.
Většina zvířat vnímá okolní svět čenichem. Zvířata Blíženci jsou extrémně citliví na pachy. Psi, kteří pracují pro policii při vyhledávání lidí, drog, zbraní, jsou pravděpodobně pod silným vlivem Blíženců, když mají tak ostrý čich. Mazlíčci v tomto znamení budou mít velmi bystré všechny smysly – ostrý sluch, bystrý zrak a dokonalý čich. Mazlíček Blíženec bude pravděpodobně mlsný, jelikož chuť je dalším smyslem, který je u Blíženců velmi vyvinutý.
Blíženci vládnou nad nervovým systémem a také pažím a ramenům. Pokud není váš mazlíček opicí, nemusíte se starat o nic jiného než o jeho nervový systém.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 14:57
- Nahlásit
Mazlíček ve znamení Panny (23. srpen - 22. září)
Pokud je vašim miláčkem Panna, nemusíte se obávat, že by byl ve vašem domě nepořádek. Tato zvířata jsou extrémně čistotná, jemná a pečlivá, příroda je už taková stvořila. Vše, co dělají vykonávají velmi pečlivým, řádným a tichým způsobem. Stěží si všimnete, že jsou někde kolem vás. Mazlíčci Panny stejně jako lidé Panny, mají neustálou potřebu něco dělat, a když nic nedělají, cítí se bezmocní a nudí se. Dávejte zvířátku Panně různé úkoly tak často, jak můžete, učte ho nějaké triky, které se vždy hodí, například nosit noviny, rozsvěcet světlo, když se setmí. Zvířata Panny jsou velice chytrá, rychle se učí a mají neuvěřitelnou paměť. Mazlíček Panna bude víc než potěšen, když vám bude moci sloužit. Vaše přání pro něj bude rozkazem. Zvířata jsou od přírody velmi čistotná, vždy o sebe pečují, čistí se a žijí rády v relativně čistém prostředí. Postarejte se o to, aby se pelíšek Panny pravidelně čistil, zajistěte, aby tito mazlíčci měli vždy čerstvou stravu a vodu. Panna vládne vnitřnostem a také nervové soustavě. Buďte velmi opatrní na to, čím se váš mazlíček živí. Často mu nabízejte podmáslí nebo jogurty. Živé bakterie v těchto produktech umožňují, aby jeho citlivý zažívací systém pracoval hladce. Stejně jako Blíženci, i Panna vládne nerovové soustavě, takže není neobvyklé, když mazlíček Panna trochu znervózní nebo znejistí. Kromě toho, že potřebuje neustále něco dělat, potřebuje také hodně spánku.
Mazlíček ve znamení Vah (23. září - 22. říjen)
Pokud máte v domácnosti zvířata, která se neustále perou, mazlíček Váha bude ten, který vše vyřeší a uklidní. Nezáleží na tom, jaké zvíře máte. Je-li ve znamení Vah, udělá pro klid cokoliv. Váhy nejsou bojovníci, ale občas si musí zařídit, aby nebyla harmonie v domácnosti narušována. Je velmi těžké přimět Váhy bojovat, obyčejně se tomu pokusí vyhnout a nebo se snaží boj zastavit. Proto všichni ostatní mazlíčci, které máte budou vždy mírumilovné Váhy uznávat a respektovat. Když jiná zvířata nemáte, bude to na vás, protože Váhy potřebují přátele. Jste-li stále doma, pak bude váš pes ve znamení Vah naprosto spokojen. Potřebuje mít jen někoho kolem sebe, někoho koho mohou milovat a kdo se o ně postará. Od Vah neuslyšíte tolik kňourání jako od raka, Váhy si vystačí sami, pokud vědí, že mají společníka. Nepotřebují, abyste jim byli neustále nablízku, jen chtějí vědět, že k vám patří, že jsou sou-částí rodiny. Protože jde o znamení vzdušné, nejsou příliš při zemi. To neznamená, že by jim vadilo, když je občas podrbete za ušima, ale většinu času stráví s ostatními zvířaty z okolí nebo s hračkou, kterou jim jejich majitel prostě "musel" koupit. Neočekávejte, že Váhy budou kvůli mazlení vyhledávat vaši společnost. A ještě jedna věc týkající se mazlíčků, Váhy jsou velmi přitažliví, protože jsou vedeni planetou lásky a krásy. Váhy vládnou ledvinám a proto je potřeba dávat vašemu zvířátku dostatek čisté pitné vody a je i potřeba ho povzbuzovat jej v pití tak často, jak to je jde.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 15:07
- Nahlásit
No jak tak na to koukám tak podle znamení je Bernášek ten největší zmetek v okolí
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 15:33
- Nahlásit
Jumi
Tak nevím,v každém znamení poznávím něco z našeho A i B a z Cathy,ale v něčem to zase nesedí.Nejvíce rozporů je u Áček - tam bych těch znamení našla víc.
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 09:16
- Nahlásit
Ahoj holky, tak teď jsem se zas odmlčela já....udělali jsme si nečekaně výlet na Orlík ke známým na chatu a bylo báječný. Jen jsme zas ztratili celý pracovní den...takže teď bude legrace to dohánět. Ale měli jsme včera výročí svatby, tak jsme si řekli, že se to musí trochu oslavit. Například tak, že jsme hodinu a půl vyprošťovali auto z rozbahněné cesty v lese, samosřejmě patřičně příkré směrem vzhůru (Naštěstí to nebylo naše auto, i když to je aspoň vyšší a možná by to přejelo všechno snáz...)
Ty horoskopy jsou pěkný...ně že bych na ně teda nějak moc věřila....a Bonídk je sice zlatíčko, ale rozhodně neni zas až taková křehule
Jumi
Tý vydařený firmě byste měli asi dát nějaký ultimátum. Jestli se vám podařilo, že v tom ještě nemáte sami žádný peníze, tak se na ně snad fakt vykašlete, ne? Takhle s váma přece nemůžou jednat, když jim pak zaplatíte bůh ví kolik a za kdoví jako kvalitní práci . Nevim, na co se vymlouvají, ale nevěřila bych, že člověk, který jedná tímhle způsobem bude dobře pracovat
Na Bernáška jsem moc zvědavá, jaký dělá pokroky, nebyli jsme společně cvičit ani nepamatuju!
A vy se chystáte na tu maďarku do Čelákovic? Ondra dost rozhodně nechce, vzhledem k cenám a k počtu psů ve skupině a tak....spíš možná v ten den zkusíme nějaký ty podzimky.... - je to totiž náš jediný volný víkend v srpnu. Tak jsme si teď říkali, že bysme zkusili v srpnu nějaký OMSácký PZ a v říjnu pak klubový v Jirnách. To byste mohli zkusit taky, teda podle toho, jak bude Bernáš pracovat se zvěří na táboře Nebo teda můžete samozřejmě jít taky už v srpnu, co já vim, jak skvěle vám to teď jde
Zuzana T
Jsem zvědavá, s kým budeš krýt Cathy, ale to je zatim určitě tajný, viď? Vždycky se těšim, co si u tebe na stránkách přečtu a ono je tam pořád jen "vrh C" a nic
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 09:40
- Nahlásit
Karol
Koukni se Berniemu do očí a bude ti to jasné
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 10:57
- Nahlásit
Zuzana T
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 11:12
- Nahlásit
Karol
jéééé Orlík tak to vám závidím!
V Milíčáku chodí všichni s náručema hub a já nic no je tohle spravedlnost! Musím petra přinutit aby mě také už konečně někam vyvezl!
Ta vydařená firma určitě kvalitní je a udělá to jisto jistě super, už toho pro naši rodinu nedělali zrovna málo a protože jsou to známí tím víc si dají záležet, ale právě protože jsou to známí a dělají nám to za dobrou cenu, tak mi je pořád blbé jim volat a buzerovat, kdy teda příjdou a jelikož oni toho maj moře po celé republice a to za úúplně jiné peníze než vydělají na nás, tak asi myslí víc na jiné zakázky, takže závěr je, že to vlasně visí na tom jak moc aktivní budu já....
A vy se chystáte na tu maďarku do Čelákovic?
no já se na ní docela chystám na ty WT určitě a o tom cvičení docela dost uvažuju...ono 12 lidí je docela dost ale zase on člověk nesmí brát v potaz to co zná z pražského RS, např. u Martina Rytíře přinesl Bernáš jen pár aportů, byl by konec konců stačil jeden a za těch 10min jsem dostala takovejch rad a přínosnejch podnětů, že by mi stáli i za těch 5OOKč. Když vezmu kolik jsme dali peněz za to ježdění támhle na druhej konec prahy a bylo to absolutně k ničemu, rada žádná a ještě jsem si tam jednou Bernáše super pomrvila...
Já o podzimkách nějak vůbec neuvažuju, uvidím co bernáš a ptáčci na táboře ale nějak si neslibuji žádný zásadní zvrat k lepšímu a zážitek ze ZV nehodlám opakovat!
Zuzana T
tak jsem to četla, dokonce i mně spadla čelist a to jdou tyto věci zcela mimo mě!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 11:17
- Nahlásit
Na muchlování štěňátek už se nemůžu dočkat! A Petr taky už se ptal jestli budeme mít muchlovací protekci
Jen na mě bude muset bejt přísnost! Druhýho Bernáška už bych nemusela přežít tak ať s nějakým neuteču pod svetrem!
Jo Zuzi a to vlastně nepojedeš do Budějek na klubovky viď, tak to teda asi taky nepojedem, nevím jak to bude mít Petr se státnicema a sam nejedu!
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 11:40
- Nahlásit
Jumi
Ono je to totiž přesně tak, že člověka láká to, s čím má pozitivní zkušenosti - vy jste teď určitě zas nadšenější do WT díky tomu víkendu a Bondíkovi zas tak pěkně šly mršinky na táboře, že jsme se zas přikolinili k těm loveckým věcem....ale rozhodně chcem udržet obojí, nejsem zvědavá na to, že pes odmítá nosit cokoliv, co nevoní zvěřinou..., to si s ním pak vůbec tak člověk neužije. Takhle popadnou dummíka a mít kdykoliv o zábavu pro oba postaráno, to je prostě parádní! Ještě s Ondrou tu Maďarku proberu...zas mi přijde taky škoda nevyužít toho, že je to kousek od nás.
Byli jsme v pátek zas na večeři v tý mexický restauraci v Brandejse a bylo to SUPER. Mám od tý doby naprosto úchylnou a neustálou chuť na jejich rajskou polívku....
Kdybysme nááááhodou jeli na ty WT, tak bysme tam zas mohli zajet, tentokrát i s Petrem, ne?
Ale před Ondrou bych musela takovej plán asi tajit, ono to dost leze do peněz a my jsme teď nějak hrozně rozhazovali a to bysme měli asi spíš šetřit...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 11:40
- Nahlásit
Jumi
No s těmi Budějkami to je ještě otevřené- chtěla jsem jet,podle všeho by mimčům mělo být 10-14 dní a navíc je se mnou počítáno jako s handlerem - uffff.Je to ještě daleko,uvidím ,jak to dopadne- domluvíme se ještě.Do kdy je uzávěrka?
Protekci muchlovací máte,dokonce můžete i na hlídací a " odklízeci"brigádu .Psíka bych ti dala klíďo,ale leží mi na srdci blaho tvé budoucí rodiny!!
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 11:41
- Nahlásit
Jumi
Jo, a četlas něco , co je jen mezi váma, nebo si můžu taky nechat spadnout svou zvědavou čelist?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 11:55
- Nahlásit
Karol
tak to je teda ďábelský plán! Do toho bych rozhodně šla! Snad se tentokrát přidá i choť - minule se trošku urazil, že jsem mu nezavolala...navíc teď se do toho cvičení nějak vrhnul a když jdeme trénovat tak jde pokaždý s náma a pak se dme pýchou jak krocan, když to Bernášovi jde...jenže aby zas neměl moc učení ale to bude ještě do státnic hafo času!
Zuzana T
právě nějak ani ne do konce července a pořád ještě nad tím visí to jestli v sobotu raději nezvolím WT s rakušákama se kterýma se to kreje....taky nevím jestli investování do výstavního poplatku není mrhání penězi, přecijen v tom Bernáškovi toho psa člověk vidí jen když zapojí fantazii
Karol
no já nevím jestli to ty dotstečně oceníš ale pošlu ti maila
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 12:07
- Nahlásit
Jumi
hm první uzávěrka do 28.7. a druhá do 10.8. - to ještě příští týden probereme,musím vás taky vidět,než odjedu na dovču.Doufám,že v neděli budu moci přijet na ty WT a že nebudu jinde .
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 12:10
- Nahlásit
Jumi
Jo určitě jwe vhodnější pro B ta neděle - toho rozhodčího už jsem viděla posuzovat,ale jinak je to v celku fuk,všichni jsou chovatelé labíků
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 12:22
- Nahlásit
Zuzana T
no ono jestli ses Bernášovi posledně smála, že je nahatej tak nevím, co budeš říkat teď! Když před tebou běží tak už má i zadek tak holej, že mu jsou jasně vidět kulky Každej den ho poctivě češu a každej den z něj vyčeávám plné hrsti chlupů, už ani nevim kde se to na měm bere....
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 12:23
- Nahlásit
Letím teď do města tak se tu mějte!
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 12:25
- Nahlásit
Jumi
Tak až přiletíš zpátky, chtělo by to fotku Bernáška, musí to být vážně zajímavý . Bondík pořád ještě po zimě nijak podstatně nevylínal. Takže si to nejpsíš šetří před nějakou výstavou
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 14:12
- Nahlásit
Jumi
Líná se teď všeobecně- akorát BONDÍK si to schovává na výstavní sezónu.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2007 08:00
- Nahlásit
ahoj holky,
Na LR nikde nikdo, tak se vám aspoň vtírnu sem a pozdravím vás před dnešním odjezdem na dovolenou. Vidím že v botičských meandrech se chystá pejsčí svatba? - tak Zuzko ať se zadaří a ať to všecko dopadne podle tvých představ! a to už asi ani nepojedeš na srpnovej tábor,co? - budeš chystat plínky a bryndáčky
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2007 09:52
- Nahlásit
Ketrin
Já pojedu- Cathy bude mít termín porodu nejdříve 10.9. a tak bude těhulku doma hlídat manžel a já jedu cvičit a na houby!!!
Budu mít jednu dorostenku a snad ji dovedu k OVVR.
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2007 09:57
- Nahlásit
Ketrin
Ahoj, tak si krásně užijte dovču - že jsi psala, že jedete do Rakouska do Alp, viď? My jezdíme taky každý rok, tentokrát až 4.srpna. A v posledních letech míváme hroznou smůlu na počasí. Tak třeba jsme se letos trefili - vypadá to na nepříliš hezký červenec....což ještě neznamená, že srpen bude lepší Ale naděje tu je
Tak si představte, Bondík nám tu už asi dva týdny tak děsně smrděl, že jsme si řekli, že to dál nejde a já začla na netu hledat, co dělat, když pes smrdí (ale jako fest smrdí) a nakonec jsem našla tady na CZ psovi celý téma, který padlo na Bondíka jak ušitý. Příšernej puch, nejhorší na kříži a odtud se šířící vždy po umytí vpřed, až zahltí celýho Bondíka a celý náš byt. Takže pravděpodobně anální žlázky. A Ondra byl odvážný a pravil, že to nejdřív zkusí vymačkat sám....protože prostě k doktorovi člověk nerad a pes taky. A povedlo se, Bondík držel a koukal, co se mu to děje přímo tam a vylezlo z něj cosi nechutnýho...smrdutýho Ondra je šikulka. Ale zatim teda smrdí dál (Bondík, ne Ondra), chtělo by to asi vydrbat, ale když je takhle zima, tak se mi do toho nechce, aby ještě navrch nenastyd, když bude pomalu schnout.
No, ale bylo to docela vzrůšo.
Takovej puch
Tak když vám psi začnou smrdět tak, že vznikají pochybnosti, jestli toho smraďocha ještě vůbec lze milovat, asi to budou anální žlázky
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2007 09:58
- Nahlásit
Zuzana T
To je dobře, taky mě napadlo, jestli se náhodou nechceš vyhnout noční bojovce, když se teď Ondra dostal mezi organizátory
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2007 10:00
- Nahlásit
Jo a představte si, psala mi Eva (jestli vám teda nepsala všem taky), že Dorča začla hárat, takže OVVR zas dělat nemůže....při prvním turnusu dostala zánět mléčný žlázy.....no a jak dlouho se vůbec hárá? Stihne to v tom srpnovym termínu? To je vážně pech. Ale zas je dobře, že když má ty vlohy, tak už nutně veverky nepotřebuje na uchovnění....takže za rok v nejhoršim taky dobře
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2007 10:05
- Nahlásit
Krásné dopoledne!
Dneska si konečně užívám dovolenou nikam nemusím a nikam nejdu! Sice jsem plánovala očaře ale ten počká na pondělí...
ráno jsem vypravila muže do práce a zalezla si zase pěkně zpátky do pelechu - v tomhle počasí je pod peřinkou stejně nejlépe
Teď už budu jen mejt nádobí, žehlit a zkulturňovat byt, protože ten už to vážně potřebuje a na zítra nám páneček slíbil výlet na houby - jupííííííí
Chtěla jsem teda na víkend pod stan ale to asi nedopadne, protože v tomhle počasí by to bylo na nic a navíc by byl Bernášek úplně sprasenej a to by ho Petr pak určitě nechtěl vzít do stanu a já bych zase nepřežila, kdyby chuděrka moje malinká musel spát v chodbičce - sám a opuštěn moskytierou od nás oddělen
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2007 10:08
- Nahlásit
Karol
Jestli ona Dorinka nečeká náhodou na Bernáška - víš! Třeba si řekla ne ne já jsem zvyklá zkouškovat se svým milovaným skorobratrancem a bez něj ani nic - no to se asi chuděra podiví jak její skorobratranec teď vypadá, aby ještě nelitovala
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2007 10:28
- Nahlásit
Jumi
A to jako myslíš, že jí doprovod Bondíka neni dost dobrej, jo ? Ale možná je tak hodná, že si řekla, že Bondík dělal veverky s Roňasem a Bernášek, že by byl sám, tak se jí ho zželelo a čeká na něj. Taková empatická dušička, to se u psa hned tak nevidí
Ale že maji teď na táboře dost blbý počasí, co? Moc moc doufám, že v srpnu bude líp. Tam umí bejt tak náááádherně...
|