| Autor |
Zpráva |
jana33
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 13:26
- Nahlásit
No to budu ráda,když napíšeš,zajímá mě to
andras@centrum.cz
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 13:28
- Nahlásit
Zuzana T
ti o něm napíšu na emila
mně to taky napiš a na to vodění by se teda nehodil?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 13:37
- Nahlásit
Ketrin
Ketrin teď jsem to poslala Janě 33,jakého máš emila ty?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 13:39
- Nahlásit
Helenakotasova@seznam.cz
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 13:45
- Nahlásit
Ketrin
jana33
Odesláno
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 14:06
- Nahlásit
Zuzana T
Nic nepřišlo jana33 tobě jo?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 14:13
- Nahlásit
Ketrin
Poslala jsem to znovu- a nic mi zpět nedošlo!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 14:19
- Nahlásit
Zuzana T
druhý pokus úspěšný
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 14:19
- Nahlásit
Zuzana T
Ketrin
Mě to dorazilo,Zuzce jsem odepisovala. Jestli ti to Ketrin nedorazí,tak ti to přepošlu
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 14:29 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Holky - jj,je to ten psík,ale třeba se po pauze srovná.Promiňte mé překlepy,píšu jen levou rukou.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 14:36
- Nahlásit
Jejda jejda - tady se dneska ale dějou věci
Včera nás v milíčáku napadnul obrovský urostlý rtw...měl sice koš, ale od té doby co známé málem zabili čubu košema mě takoví psi děsí. Sámo šel hned po Bernáškovi - ale Petr vzal velkou kládu a zastoupil mu cestu, takže ne sebe strhl pozornost..pes vyjížděl i po něm...párkrát se mu podařilo se k bernáškovi dostat a košem ho praštit, ale to byla moje chyba, protože místo abych se držela Petrovi v zádech jsem se pokusila s Bernášem utéct, což jsem neměla...
panička v klidu došla a psa začala trestat ale ten docela hnusně vrčel a vyjížděl i na ní a to sebou měla tak 4leté dítě..no děs..nevím co bych dělala být tam s bernáškem sama! Mimochodem tento pes už do bernáška jednou košem mlátil - loni v létě - klidně napadl i malé štěně!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 14:37
- Nahlásit
Někteří psi prostě patří na vodítko! Koš nekoš!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 14:46
- Nahlásit
Jumi
a pánečkové do polepšovny,chudák Bernášek,jak to vzal?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 14:49
- Nahlásit
Zuzana T
No jestli je to zanedbaná socializace,tak se relativně srovnat může,ale tu spolehlivost pro vodícího psa asi mít už nikdy nebude
Jumi
Je to děs,já mám z toho taky hrůzu
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 14:51 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
jana33
No právě - socializovat ho holky dokázaly,ale na normální živo¨t v rodině,na práci to asi nevypadá.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 14:51
- Nahlásit
Jumi
Fuj to jsou věci
Zuzana T
víš já myslím, že když už to trvá tak dlouho, že to není důsledek špatné socializace ale prostě taková povaha. I když bych všem přála aby se srovnal, ale moc tomu nevěřím
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 14:52
- Nahlásit
Ketrin
No asi všechno dohromady
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 14:56
- Nahlásit
tak zatím páčko,jdu dom.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 14:57
- Nahlásit
Ketrin
No jestli byl do sedmi měsíců někde zavřenej,tak to špatnou socializací bude,ale jak se tahle doba proflákne,tak je to v prd.. to už nedoženeš. Jen u výjimečně otevřených a pohodových psů,ale normálního psa to poznamená
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 15:11
- Nahlásit
Bernášek se trochu bál ale nijak moc byl takovej zaraženej ale možná spíš z nás...z toho že páník výhružně řve a panička vyšiluje,ale jen v době incidentu, jak jsme poodešli tak zase řádil jak černá ruka....
jo a v době kdy ho pes napadnul měl v hubě míček, kterej sámo pustil....jak jsme byli překvapení tak jsme odešli docela dost daleko než jsme to zjistili, tak jsme se vraceli a jak jsme se přiblížili k tomu místu tak bernášek hned sám od sebe začal hledat a v mžiku míček našel - musím říct, že ta jeho paměť mi vyrazila dech! nebýt toho, že tam ležele ta kláda co ji měl petr v ruce, tak ani nevím, že už jsme tam!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 18:53
- Nahlásit
Jumi
No jo,to je přece náš Šikulááááá
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2007 20:09
- Nahlásit
jana33
Já ti nevím, bych to zas tak tragicky neviděla. Naše Salina žila do 5 měsíců u chovatelů na dvorku, pak jsme si ji koupili a protože jsme tehdy věděli veliký prd, tak socializace veškerá žádná - prostě to byl rodinný pejsek, znala jen rodinný provoz, vycházky do přírody a do města tak max.na očkování k veterináři. Aby bylo jasno, bydlíme na samotě kde 2x denně projede traktor a to je tak všecko. A pak byla najednou hozená do vody a všecko to dohnala - cesty vlakem do Prahy, metrem po Praze, courání centrem, Matějská, výstavy... a ve třech letech se dohrabala k canisterapii. Přitom ona není výjimečně otevřená a pohodová, je trochu poserka. Prostě si myslím, že ta povaha, která je daná, má větší vliv než (ne)socializace. Nebo Brestin otec-import ze světoznámé anglické CHS, kde byl taky asi do roka jen v kotci. A nikdo by to na něm nepoznal.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 07:53
- Nahlásit
Ahoj holky, prosím o radu ohledně tý mojí velký holky. Nastávají nám pomalu, ale jistě ty "nejlepší" dny a nápadníky poctivě odháním. Naštěstí to jde zatím v pohodě. Ale mám takový dotaz, bylo mi řečeno, že bude krvácet cca týden, no a dneska už je to dýl jak týden a ona krvácí furt a docela festovně, je to normální nebo se krvácí celý hárání? To snad ne ne? Nebo se mám zeptat vetky? No, musím naznat, že bych nebyla schopná, kdyby byla chovná, aby měla štěňata, jí nechat - a hlavně mě to nechat absolvovat znova Tohle člověka vyléčí z chovatelských plánů
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 08:16
- Nahlásit
ko4ka
To máš u každý feny jinak. Bresta třeba nejdřív taky dost krvácí - jasně červeně barví - a pak to bledne a bledne, ale něco z ní teče pořád hzruba ty tři týdny a taky je dost cítit. Jenže se čistí, takže to třeba na první pohled tak hrozně nevypadá. Tvoje feňule hárá poprvé tak to může být trochu netypický... dobré je naučit ji aby se čistila a uklízela po sobě
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 08:21
- Nahlásit
Ketrin
jj, to ona se naštěstí hodně snaží čistit. Ze začátku ani ne, ale teď posledních pár dní si ta potvora i vytáhne vložku z kalhotek, aby se k tomu dostala.... Soustavně musím vymýšlet čím to tam přilepit, aby to nevyndala Jako, vím, že z ní celý ty 3 týdny něco půjde, ale krvácet mi bylo řečeno, že bude zhruba týden, tak jsem se jen bála, jestli se něco neděje...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 09:40
- Nahlásit
Ketrin
add nesocializovaný pes - ono je to hodně povahou,ale né jestli je bázlivý,ale spíš temperamentem. Jestli je pes flegmatik a všechno bere s nadhledem,tak mu to tak neublíží (viz Sam,kterej byl z vesnice převezenej do centra Prahy a vůbec to neřešil),ale když je nervoznější nebo prostě ten práh vzrušivosti má hodně nízko,tak pak jsou ty podněty pro něj strašně silný
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2007 19:36
- Nahlásit
Dobrý večer,
tak už se nám vrátili členové místního pokecu z Albeře,tak se to tu snad zase rozjede.
Já byla v sobotu na " hárací " návštěvě u kamarádky,které harájí všechny fenky,co má doma,aby se Cathy také nakazila. No zatím to tedy nevypadá,že by se pro hárání nadchla.Z celé návštěvy ji nejvíce zajímala morčáčice Julča,u jejíž klece vydržela ležet hodiny.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2007 20:54
- Nahlásit
Už jsem taky zvědavá na povídání a zážitky z tábora
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2007 21:09
- Nahlásit
choco
No jo,vypadá to,že aktéři jsou ještě unavení!
|
choco
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2007 21:29
- Nahlásit
Zuzana T
Už to tak bude, ale do zítřka by mohli nabrat nové síly
|