Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Golden retriever
<< 1 ... 99 . 100 . 101 . 102 . 103 . 104 . 105 . 106 . 107 . 108 . 109 ... 223 . 224 . >>
Autor Zpráva
Zuzana T
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 19:47 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Jumi
Jasně,myslím,že ti ty plánované zkoušky bohatě stačí- a na podzim se uvidí,aby se vidělo.
Jo a na Pětileté tažení retr. jdou Dvořákovi s Bončou také.,tak se konečně poznáte.

Jumi
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 20:14
- Nahlásit

Zuzana T
no tak to se těšíme, až poznáme další ségru! a oni jedou i na Albeř si říkala ne?

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 20:22
- Nahlásit

Jumi
Ano,jedou už mi to potvrdili.

Juli
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2007 08:12
- Nahlásit

Ahoj holky!
Chodím na labradoří fórum, tam ale nikdo takový problém nemá, tak se jdu přeptat k vám. Juli má 9 měsíců a hodně trpí na zrůžovění spojivek a výtok ospalek... Nemáte s tím zkušenosti? Veterinářka mi před 14 dny řekla,že má mírný zánět spojivek, že by to řešila kortikoidy,ale mně se do toho hned nechtělo.. Nemá to pořád, jeden den zrůžovělé pak třeba dva dny pokoj, pak zase zrůžovělé. Ketrin mi poradila,že slyšela o světlíkových kapkách,ale v lékárně u nás to nemají a ve zdravé výživě jsou to kapky k užívání vnitřně..tak nevím..

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2007 08:57
- Nahlásit

Juli
Já nejsem žádný odborník,tak jenom nápad: nebude třeba na něco ve vašem okolí alergická?Může se to třeba projevovat těmi růžovými spojivkami a výtokem.
Já měla s mladší čubinou problém s ucpaným slzným kanálkem- byla jsem s ní u oftalmologa na klinice a ten jí ho pod narkózou prošťouchnul.Pak byl hned klid,ale stejně má očka citlivá a pokud je třeba hodně prašné prostředí,tak jí oči vykapáváme,jinak je má také podrážděná.

Juli
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2007 09:18
- Nahlásit

Zuzana T
Napadla mě alergie na prach..chodí pořád s rypáčkem u země a všude kolem se od loňského roku kope kanalizace tak je moc prachu..čím myslíš,že bych mohla vykapávat?

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2007 09:38
- Nahlásit

Juli
Já mám na podrážděná očka,¨popř. záněty od veta Maxitrol,ale když ji oči je vyplachujeme a zklidňujeme,tak užíváme lidské kapky - ophtalmo- septonex apod.

Juli
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2007 09:58
- Nahlásit

ophtalmo- septonex apod.
Zuzana T
Apod.??? Který ještě? Ten Maxitrol už bude asi nějaký kortikoid nebo ATB., že? Ale moc děkuji!!!

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2007 10:09
- Nahlásit

Juli
tak co je ve složení nevím,Maxitrol dám jen výjimečně.Počkej na Jumi,ta tohle má v malíku/ složení a sortiment/.

Jumi
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2007 10:55
- Nahlásit

Krásný den!

Juli
Ten Maxitrol už bude asi nějaký kortikoid nebo ATB
tak je to obojí je to kombinace glukokortikoidu a atb
takže
Zuzko!!! rozhodně ji to nekapej jen tak, když se ti nezdá, protože toho pak musíš nakapat celou léčebnou dávku a kápnutím sem tam ji jen pěstujete rezistentní kmeny, kterých už ji pak nezbavíte!

Juli nejlepší na běžné kapání je ten opthalmoseptonex, pak světlík a pokud u vás nemají kapky, tak si v lékárně kup normálně přímo bylinku a každý den ji 2x čerstvým odvarem očičko vytři...pokud se jedná o alergii, tak existuje množství kapek do očí ale u jejich použití bych se rozhodně poradila s vetem!

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2007 11:09
- Nahlásit

Jumi
Jejda Míšo,tak vidíš,člověk se pořád učí.Mě ten Maxitrol zbyl po posledním zánětu spojivek a tak to já ho radějí vyhodím a zůstanu u Ophtalmoseptonexu.Díky za info.

Juli
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2007 11:24
- Nahlásit

Jumi
Díky!! Zítra jedu do města a poptám se po bylince a koupím i ten Opthalm... Vyzkouším a pak asi nezbyde nic jinýho než ty svinstva...

Jumi
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2007 11:56
- Nahlásit

Děvčata - čtěte příbalové letáky!!!

Jumi
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2007 12:21
- Nahlásit

Juli
nebo se v lékárně zeptej, jestli by ti ty kapky neobjednali

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2007 12:25 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Jumi
Rozkaz!!!
Tak večer mi Heduli pošle fotky a info o štěňatech a dám si to k sobě na web.

Jumi
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2007 12:46
- Nahlásit

Zuzana T
a jak na tom jsou? asi nic moc co? Péťa ji včera psala jak to zvládli a ani se neozvala, ale co asi k tomu říct
Mohla byh dát klidně něco i k nám na stránky! Ale otázka je kolik potencionálních zájemců by na ně zabrousilo...

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2007 13:00 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Jumi
Rozepsala se o tom dnes na ZR.Asi už to bylo vysvobození pro všechny.Anička má hrobeček u nich na zahrádce a Heduli se teď už může plně věnovat jen štěníkům, Dagošovi a těšit se na výchovu té malé.
Ale ten duhový most a písnička pro Aničku mě včera a trochu i dnes dostaly.

Jumi
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2007 17:58
- Nahlásit

Zuzana T
mě včera a trochu i dnes dostaly
já u takových věcí vždycky bulim..takže jsem včera bulela v práci a pak znovu ještě doma!

Dneska bylo nádherně! a vzhledem k tomu, že zítra budu v práci od devíti do šesti, tak jsme si s Bernáškem dneska prochajdu nááádherně užili byli jsme venu 2,5h! Běhali jsme po lese - tahali se o klacky, Bernáš proháněl psí kámoše a naučila jsem ho běhat po kládách! No a jak jinak trénovali jsme aportky!
Nejprve u vody - což Bernáška šíííleně baví, akorát ta předávka stále už teda pochopil, že když se oklepe tak se zlobím...jenže to pochopil samozřejmě blbě! Já se nezlobím, že se oklepává, ale že to pustil - takže bernášek vyskočí z vody - pustí - a děsně zkroušeně se na mě kouká, přitom zvedá zadní nožičku, ze které mu crčí proudy té ledové vody, a pohledem ubožáček nejubožejší prosí jestli už se teda může oklepat no celou dobu jsem myslela na Soňu a její slova: PANIČKA BUDE MUSET ZRYCHLIT když já mám tááááák dlouhý vedení
Další věc byla, že toho chlupatýho dummíka pouští! Vždycky mu musím dát povel po cestě ještě znova, protože ho najednou pustí! Dohledávka mu šla super i odložení, když na ni čekal, jen ho trochu podezírám jestli si aporty nepřehodil!
A poslední byla vlečka! No bylo to poprvé a možná i naposled protože tam sem to zvorala! Za prvé bernášek ačkoli byl odložen se posadil otočil a čučel co to tam vyvádím, ale byl tak daleko, že neviděl všechno - ale bojím se, abych si tím nezkazila odložení.A pak jsem to taky docela dost zvorala já! Nějak jsem netušila, že když si to táhnu sama, že se musím vracet po té vlečce...takže jsem mu ji "logicky" nechtěla podupat. nasadila jsem ho na ni bernáš vrazil rypáček k zemi a krásně a zcela neomilně šel, ale pak k mému úžasu sešel a přišel k tomu obloukem z druhé strany! Koukala jsem co blbne, ale zase celou dobu nezvednul čumák od země a pak mi došlo, že přesně tudy jsem se vracela takže už je 100% jisté, že nejde po té vlečce ale po mé stopě - nevadí to? popř. co s tím?

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2007 18:24 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Jumi
nejde po té vlečce ale po mé stopě - nevadí to? popř. co s tím?
No to je klasika,jestli si vzpomínáš,tak jsem ti říkala,že Cathy nemůžu vlečku tahat sama,že ke zvěři dojde po mé stopě a ne po tažené zvěři.
Rada zní - netahat si ji sama,nebo si to pokazíte.Zatím to necvič,leda by šel s tebou někdo,kdo umí vlečku tahat.
U té vody se řiď radou Soni a raději na nic nečekej a bafni mu ten aport,jak vyleze s povelem pusť.Až to bude zvládat,tak můžeš interval odebrání aportu posunovat.
Zatím,pa,jdu mučit tělo na jÓgu.Vrátím se v 8,30.

Jumi
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2007 18:30
- Nahlásit

Zuzana T
U té vody se řiď radou Soni a raději na nic nečekej a bafni mu ten aport,jak vyleze s povelem pusť.
hmm dobrá rada nad zlato
když já mám vážně dlouhý vedení a nějak mi to zrychlování prostě nejde...kolikrát vim, že už mám skákat, mozek jede na plný obrátky ale tělo nic

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2007 18:37
- Nahlásit

Jumi
Tak se tím netrap,oba jste" ve výcviku",ono se to časem poddá.

Jumi
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2007 18:46
- Nahlásit

Zuzana T
Právě začli kácet stromy - to jsou takový mrchy nenávidím Lídla!!!! A proč to proboha fělaj takhle po tmě!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2007 20:25
- Nahlásit

Jumi
Se začínám bát, že za chvíli bude Bernáš pěkně přecvičený.
A vlečku jsem si taky vždycky z 99% tahala sama, ale vracela jsem se naopak OKLIKOU!
A jestli s tim máte jakýkoli trable, tak toho 1) nech, anebo 2) aspoň to cvič jen s někým kdo ví jak, a ještě 3) nejlépe ze začátku nevypouštět psa hned na nástřelu, ale vést ho po stopě až ke kusu, pak ho začít vypouštět třeba 5 m od kusu, pak 10, 20,.... atd. Pěkně to popisuje pan Blecha v nějakym zpravodaji RK CZ - já nevím - asi rok zpátky, půjč si to od někoho.

Jumi
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2007 20:45 - Změnil/a: Jumi
- Nahlásit

Ketrin
to jako myslíš vážně
mně nepříjde, že bychom něco nějak hrotili...cvičili jsme naposled se Zuzkou v pátek a dneska jsem si narazila batoh a šli jsme si to ven užít...jeho to cvičení baví...je nadšenej a často chce pokračovat i když už já to balim, když někdy vidím, že ho to třeba zrovna ten den neba, tak toho necháme...
třeba dneska u té vody - nešlo nám to tak jsem mu pak házela do vody jen tak bez povelů...

A jestli s tim máte jakýkoli trable, tak toho 1) nech
chtěla jsem to jen vyzkoušet, on má tyhle čenichové disciplíny nejraději - vždycky se úúúúplně tetelí radostí a letí mi ukázat, co to úžasného našel - očička plná jiskřiček a ocas i ušiska nahoru - vyklusává si jak lipicán ale už to zkoušet nebude neumim to a nechci ho mást

Jumi
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2007 20:59
- Nahlásit

Poslední dobou sem o tom hodně přemýšlela o těch zkouškách a tak...já nevím, jak je to s tím věkem a vyhráváním, ale prostě mám pocit, že my nemáme kam spěchat. V tomhle souhlasím se Zukou - když oblezeme všechno během prvních dvou let, co budeme dělat potom? Na zkoušky chodit chci a to proto abychom věděli jak na tom jsme v porovnání s ostatními, jak by náš výkon hodnotili nezávislé osoby a taky je to trocha vzrušení a adrenalinu...vím, že když vyhrajeme tak budu mít hroznou radost, ale nějak to není moje priorita - možná že až budu na zkoušce tak najednou budu toužit vyhrát, ale v tuhle chvíli, kdykoli na to myslím tak zjišťuju, že mi o to nějak nejde...že chci předvést pěknou práci, výkon na který budu hrdá, ale jestli to bude ten den nejlepší...to už je jedno.
Hodně se mi líbil ten článek Evy Černé v zpravodaji KCHLS a slyšela jsem ji na tohle téma mluvit i osobně a myslím, že mě to docela poznamenalo - vím, že tohle nechci...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2007 21:23 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit

Jumi
to jako myslíš vážně

Tak uplně vážně samozřejmě ne, ale tak trochu To víš, my dvě se nevídáme a tady pořád jen čtu jak cvičíte. Tak to je trochu optickej klam

nemáme kam spěchat atd. Tak to vidím i já. Nevím jestli ses byla někdy podívat na zkouškách jako divák. Samozřejmě ta atmosféra strhne každýho, ale občas na některým psovi je vidět, jak ho přehnané ambice páníka kazí, jak prostě některý lidi v touze vyhrávat tlačili na čím dál mladší psy... a nebaví se skoro o ničem jinym než kolik kdo má CACTů a kolik mu jich ještě chybí. v tom původním návrhu nových řádů bylo, že to kritérium věku se ruší a bude rozstřel, a na klubových zkouškách to tak bylo, a teď zas nedávno mi říkal takovej ten pán na OMSu že ne, že ten věk pořád platí. Mě to osobně je celkem fuk, protože vím že na vyhrávání stejně nikdy nebudeme mít. Konkurence je veliká a moji psi by na to sice měli, ale já ne - bohužel tomu výcviku nemůžu věnovat tolik času kolik bych chtěla a měla. V podstatě já to dělám tak, že každou disciplínu párkrát zkusím a jde se na zkoušky zatím to celkem vycházelo, teď nevím jak to bude s Borgem.
Prostě člověk se musí oprostit od přehnaných ambicí, i když to někdy v tom soutěživém prostředí je těžké, a brát to jako radost, zábavu a sport.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2007 21:33
- Nahlásit

Jumi
nenávidím Lídla!!!!
Co jsem ti říkala- potají kácejí stromy - šmejdi! Já je bojkotuji a u nich nenakupuji.
Tak si myslím,že máme holky v přístupu ke cvičení ,zkouškách a výstavám stejný přístup.To mě těší.
Jumi
Ještě jsem přemýšlela o to králičím dummy.Jak to po cestě pouští a kraví s tím.Ketrin tady o tom psala,že když blbne,tak mu vezme aport a nedá ikdyž žadoní.On si toho pak bude více vážit- co Ketrin?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2007 21:40
- Nahlásit

Samozřejmě že mu ho nedám, když kraví. Si pak najde klacek, s tím ať si dělá co chce.
Nebo když jdu s Brestou i s Borgem, tak pokud si něco nesou, tak musejí mít to samé - dvě jelení nohy, dvě činky... atd. Jinak Borgouš závidí a rve jí z tlamy to "lepší"... a ona aby byl pokoj mu to nechá... prostě všecko špatně.

Jumi
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2007 21:48
- Nahlásit

Ketrin
Samozřejmě ta atmosféra strhne každýho, ale občas na některým psovi je vidět, jak ho přehnané ambice páníka kazí, jak prostě některý lidi v touze vyhrávat tlačili na čím dál mladší psy...
jak sem psala věřím, že přímo na té zkoušce to na mě najednou padne a budu chtít vyhrát...ale to je to "strhnutí" doma v obýváku mi o to zas až tak nejde...chtěla bych se umisťovat v první ceně to jo, ale jinak...navíc já mám letos naplánovány jen WTE, OVVR a ty ZV a k těm sem se nechala "strhnout" (ale zase ráda - i když si nejsem pořád jistá jestli jsem se neunáhlila) nic víc a tohle jsou poměrně jednoduché zkoušky pro začátečníky - jestli příjde ještě něco jiného nevím, možná že když nám to půjde tak se ještě strhnu i na něco dalšího, ale rozhodně to nemám v plánu a 3 zkoušky za rok mi příjde na nás docela dost...když k tomu připočtu další psí akce a výstavy, tak abychom taky někdy dělali něco jiného než se věnovali bernáškoaktivitám!

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2007 21:49
- Nahlásit

Jumi
- třeba obhájili diplomky

<< 1 ... 99 . 100 . 101 . 102 . 103 . 104 . 105 . 106 . 107 . 108 . 109 ... 223 . 224 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání