Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Golden retriever
<< 1 ... 99 . 100 . 101 . 102 . 103 . 104 . 105 . 106 . 107 . 108 . 109 ... 223 . 224 . >>
Autor Zpráva
Zuzana T
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2007 18:13 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Jumi
Tak jsme s Cathy i pánečkem zalezli odpoledne do pelíšků a spali a spali a spali,jako Trnkovi broučci.
Jo a přčedstav si,že mi došlo od policie předvolání,že jsem u vás překročila na hlavní rychlost / 21.1. - neděle 14,30/,vůbec nevím,kde tam mají radar?Asi příjdu o své první body.

Jumi
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2007 18:25
- Nahlásit

Zuzana T
Jééé tak to mě mrzí! Ale já si nějak myslela, že jezdíš z druhé strany kolem metra. Ten radar je hned tady vedle jak jsou ty dvě autobusové zastávky naproti sobě (mezi kruhákem a odbočkou k nám) je tu kvůli těm zastávkám 40

Bernáš si snídani snědl až ve 4 odpoledne a to jsem mu na rejži musela nastrouhat piškoty

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2007 18:49
- Nahlásit

Jumi
No jo,za blbost se platí,Petr říkal: neboj maximálně tě zavřou".- pacholek!Snad to s nima uhraju za levnější pokutu.Navíc nevím o kolik jsem překročila.

Jumi
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2007 22:24
- Nahlásit

Zuzana T
Petr říkal: neboj maximálně tě zavřou
Jo to oni takhle žertujou - ale jak by plakali!

Tak nevím nevím, jak moc výhodný kup bylo to jehně - bernáš k němu čuchne a jde otráveně pryč...

Jumi
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2007 22:34
- Nahlásit

Tak super!
Právě jsem se koukala na stránky kanea - chci si koupit ještě nějaké dummyše a zjistila jsem, že vodítko s motox smyčkou, tak jak ho máme se podle nových řádů nesmí na zkouškách používat - takže buď do toho května něco vynaleznu a nebo kupujeme nové udidlo - vážně super zpráva!

ko4ka
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 09:10
- Nahlásit

Ahoj! Tak Chelsinky nové stránky mají adresu www.neznylovec.ic.cz
Ale špatná zpráva je, že, je tam zatím jen úvodní stránka Snad do konce víkendu tam už bude všechno.
Jumi
vodítko s motox smyčkou se nesmí na zkouškách používat
Proč? A co se teda může používat?

Jumi
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 18:50
- Nahlásit

ko4ka
vodítko prý podle nových řádů nesmí být plně stahovací, takže se tam musí udělat nějaká zarážka...

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 18:59
- Nahlásit

Jumi
Čauky,
to jsou zase výmysly! Něco nám tam kluci určitě vymyslí,přece nebudeme kupovat nová vodítka.Já mám na vodítku takové gumové kolečko,ale ne ve smyčce ,ale před ní.
Máš info z WT nanečisto?

Jumi
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 19:02
- Nahlásit

Zuzana T
Karol už si tu se mnou dává sraz, tak bude podrobné info!

Kolečko za smyčkou mám taky, teď potřebuju ještě něco před smyčku!

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 19:02
- Nahlásit

Jumi
Provedla jsem pokus - nacpala to gumové kolečko před kovové očko smyčky a rázem to není smyčka plně stahovací.

Jumi
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 19:04
- Nahlásit

Zuzana T
Mně už napadlo, že to tam pořádně pevně a tlustě omotám nějakou tkaničkou...

Jumi
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 19:05
- Nahlásit

tak to jd prorvat jo!? To mě napadlo taky ale bála jsem se aby to kolečko tento můj pokus přežilo!

Karol
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 19:05
- Nahlásit

Čau holky, tak jsme doma (to ted už trochu dýl) a máme to NAŠTĚSTÍ NA NEČISTO za sebou.
Bondík se rozhodl své první "zkoušky" pojmout značně kreativně, a tak jsme se od první disciplíny v podstatě až do konce jen divili. Teda, abych nekecala, kromě poslušnosti, kterou zvládnul skoro dokonale.
Ale všechny ty markingy, ze kterých se to skládá (takže 3) byly jednak docela těžký /nepříjemný terén - například pokosená louka s řadama suchý trávy...takže ani já jsem za chvíli nevěděla, za kterou hromádku ten dummík dopadnul.... tak tady Bondík kromě důkladného dohledávání dummy taky heldal myšičky...; potom memory marking, kdy mu to zas přišlo asi moc snadný, takže dummy přeběhnul a chvilke se ještě procházel po okolí; a marking přes překážku, ke kterýmu se dokonale rozběhnul, ale metr před nim si to rozmyslel, a běžel ještě 20m doprava, pak doleva, a pak to teda dohledal a přinesl; no a při té 5. disciplíně, dohledávce dvou dummy na kraji lesa ten první zvládnul skvěle, ale při návratu s druhým narazil na nějaký třetí, mnohem lepší, a tak si to musel vyměnit

Takže celkově a nemám slov. Ale i tak byl z přítomných devíti psů čtvrtý se 76 body. Takže bysme prošli. Překvapilo mě, že hodnocení je mírnější, než jsme čekali.

A kdo vyhrál? No, tak to byste neuhodly - Bondův brácha Rony!!!My ho od listopadu v Letňanech neviděli a on si přijede vyhrát
Ale hlavně, že je to v rodině

Karol
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 19:09
- Nahlásit

Takže Hujer dneska rozhodně ne. Ale nejvíc si to pokazil výměnou dummy při dohledávce - za to je 10 bodů dolu. A pro představu, před náma měli pejsové 81, 78 a 77 bodů ....takže vlastně o prsa
A bylo to moc hezký, jen trochu nuda - při devíti psech už to docela trvalo, a pak jsme byli samozřejmě trošku zklamaný.
Dorča bohužel nedonesla hned ten první dummík, takže dostala 0 v první disciplíně, ale pak už to bylo jen lepší, takže by jinak prošla v pohodě.

Jumi
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 19:10
- Nahlásit

Karol
Tak to jste super úspěšná rodina! a kdo tam byl s vámi ještě? Bondík je taky kabrňák - nemáte ho brát na tak lehký zkoušky - pak se nudí no!

Karol
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 19:11
- Nahlásit

Tak jsem to rychle napsala, protože už jste určitě nedočkavý. Omlouvám se za překlepy a ptejte se, jestli jsem na něco zapomněla.

Karol
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 19:15
- Nahlásit

Jumi
No, taky mě napadlo, že disciplíny se dvěma dummíkama by mu možná šly líp
Ale ba ne, on mu ten marking nikdy moc nejde a pak jsme přišli taky na to, že je asi chyba, jak mu pořád pískáme - asi už si na to zvykl a tam se to pak nemá dělat...
Takže musíem cvičit paměť

Kromě Dorči a Ronyho tam byla ta goldenka, co byla v Libčicích (jak přebíhala při návratu), potom dva labíci, který asi neznáš (Bohouš a nějaká fenka), jeden flat, Pedro a a a a.... Charlie...z tábora, teď nevim "příjmení"

Jumi
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 19:30
- Nahlásit

Karol
A jak dopadla Dorča?
Já dopískávám většinou už jen u té philadelphie a podobně u normálního markingu se to když už to pes zná vůbec dělat nemá - to nám říkali na tom teoretickém výcviku...
Pak vzniká právě to, že pes ztrácí samostatnost a krouží kolem aportu dokud mu nepískneš...

Vypadnul mi net tak jsem se odmlčela!

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 20:04 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Jumi
Hm,tak ten pokus s kroužkem uvnitř smyčky bude asi na nic- stahuje se to taky!Musíme vymyslet něco jiného - a kdo ví,jestli to bude tak horký.Možná to myslivci ani nezaznamenají.

Karol
Karol gratulujeme.No ,že to čekání u WT je nuda vím už od Martina s Connym.Ŕíkal,že po loveckých zkouškách jsou WT nudné a nezáživné,ale to už byl po prvním titulu " prac.pes roku" a měl těch zkoušek za s sebou hodně.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 20:06
- Nahlásit

Karol
Pedro - tím myslíš Májina psa?

Karol
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 20:11
- Nahlásit

Jumi
Dorča byla celkově sedmá, 65 bodů. Za tu nulu by neprošla, ale jinak měla dvě disciplíny lepší než Bondík. Zmetek jeden, takhle se předvádět
Co je philadelphie? Ono je to s tím pískáním naprosto logický - tak nevim, proč nám to už dávno někdo neřek

Jumi
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 20:12
- Nahlásit

Karol
Koukám, že jsem slepá - už jsem si přečetla jak dopadla Dorča!

Takže voda tam ale nebyla - jestli to dobře chápu?

jen trochu nuda - při devíti psech už to docela trvalo
to mě právě docela dost děsí u těch vloh - já už vím s náma o 6ti psech, takže jich tam asi bude vážně hodně - děsim se aby bernáš nekňučl a taky pak z nudy neměl chuť když už je na řadě si to pořádně užít a moc to neoživoval vlastními nápady!

Jumi
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 20:15
- Nahlásit

Karol
To je ta řada z dummy za sebou v jedné lajně - tam pískám, aby věděl, že má vzít už ten první a né letět k dalšímu no a pak sámo u poloblindu - ale ten nám zatím moc nejde...

Karol
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 20:18
- Nahlásit

Zuzana T
Jojo, Pedro s Májou, resp. Mája s Pedrem

Zuzana T
Člen
- Nahlásit

Jumi
Na těch vlohách půjdete určitě ve skupinách a snad vás v jedné nebude moc.Myslím,že z kňučení nemusíš mít strach,většinou se čeká dost daleko v koroně na disciplínu.Korona je pohromadě,někdy i s diváky - nestojí se v řadě,může se sedet,ležet atd.

Jumi
Člen
- Nahlásit

Zuzana T
A v čem je čekání jinde záživnější? mně příjde čekání jako čekání...

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 20:22
- Nahlásit

Jumi
Jo je to vždy nuda,ale třeba na cvičáku,jste v řadě a jeden cvičí blízko vás ostatních a pesani se dívají a chtějí jít taky cvičit.Třeba na OVVR je u rozhodčího jeden a ostatní jsou daleko vzadu a mají celkem volný režim.Můžeš psa uklidňovat,dát mu např.napít atd. - snad to bude na vlohách stejné.

Jumi
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 20:22
- Nahlásit

Zuzana T
na klidech teď budeme muset začít intenzivně pracovat - ty jsem dost podcenila, pořád jsem si říkala, že je na takové buzerování ještě maličkej a teď když má jít na řadu tak táhne jak kůň, který o povelu k noze v životě neslyšel!

Karol

Ono je to s tím pískáním naprosto logický - tak nevim, proč nám to už dávno někdo neřek
Hele právě oni nám nějak zapomínaj tyhle logický věci říkat - jako nám, že když jdem na řadu, tak pes jde spořádaně u nohy a né že letí a já za ním vlaju - a taky je to logický!

Jumi
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 20:24
- Nahlásit

Zuzana T
ale třeba na cvičáku,jste v řadě a jeden cvičí blízko vás ostatních a pesani se dívají a chtějí jít taky cvičit.
takže kňučej a páník je z toho na nervy co s tím! a ještě se to od sebe navzájem učí!

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 20:26
- Nahlásit

Karol
Míša se nechlubí,tak to musím udělat za ní.Bernášek v pátek vypracoval svojí první vlečku,byla sice jen přímá a kratší,ale zvládl ji velmi dobře s nosem u země.Šikulka

<< 1 ... 99 . 100 . 101 . 102 . 103 . 104 . 105 . 106 . 107 . 108 . 109 ... 223 . 224 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání