Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Golden retriever
<< 1 ... 99 . 100 . 101 . 102 . 103 . 104 . 105 . 106 . 107 . 108 . 109 ... 223 . 224 . >>
Autor Zpráva
Jumi
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 20:27
- Nahlásit

Zuzana T
Ten tvůj šikula asi o ten svůj rypák brzo příjde! jehně mu nestojí ani za nimrání

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 20:35
- Nahlásit

Jumi
On to fakt vůbec nežere?A zkusili jste se rozlobit a jako dát mu povel- příkaz" žer ty mizero!"?
No jo no,tohle se musí jednou zlomit.Asi nezbyde než být trpělivý a snažit se do něho nějaké to plnidlo dostat.

Karol
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 20:36
- Nahlásit

Jumi
Zuzana T
Vlečku jo? Tak to je úúúúžasný, to my ještě pořád nevíme, jak vypadá. A co se vleko?

Jumi
A ty ani nic neřekneš

Jumi
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 20:38
- Nahlásit

Zuzana T
No to už jsme zkoušeli jenže to se sebere a zaleze do pelechu a tváří se na nás jak na vrahy - taky jsem mu řekla, že ať si klidně chcípne hlady, že mi to je fuk, ale moc dobře ví, že kecám...sežere to jen když mu na to nastrouhám piškot a to sámo jen tu vrstvu obalenou piškotem, tak nad nim stojim a dostrouhávám - připadám si jak magor!!!!

Jumi
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 20:41
- Nahlásit

Karol
to my ještě pořád nevíme, jak vypadá
no ono je to takový magický obávaný slovo, ale ve skutečnosti je to úplná jednoduchost - návrat do dětských let prostě za sebou na provázku taháš "kačenku"

Karol
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 20:49
- Nahlásit

Zuzana T
Jumi
Všimly jste si, že holky maji už víc informací o plánovaném překvapení na stránkách výcviku?

Jumi
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 20:51
- Nahlásit

Karol
Všimly! Včera jsem na to koukala, ale asi v půl jedné ráno, tak už jsem se nepřihlašovala, ale 100% pojedem

Vám už bude za 9dní rok! to je hrůůůza jak to letí!

Jumi
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 20:55
- Nahlásit

Karol
Jo a psyllium jsem nakonec vyřešila tak, že jsem mu dala do misky půl litru vody s medem a do toho 2lžičky psyllia a vylízal to až odtlačil misku pod stůl!

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 21:25
- Nahlásit

Karol
Vlekly jsme dummy obalený nevydělanou králičí kůží- já to táhla a pak se schovala na konci.Míša vypustila Bernáška od značky a nástřelu/ pár natrhaných chlupů/ a čekala,až to Bernáš donese.
Jumi
tak to ti nezávidím.Pohroz mu,že ho pošleš do ozdravovny,to zabíralo na děcka- nežravce.

Jumi
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 21:30
- Nahlásit

Zuzana T
No místo hrozeb pokorně strouhám piškotky na misku granulí výjdou tak dva strouhaný na 6x připadám si sice jak magor ale pak sežere plnou misku....

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 21:44
- Nahlásit

Jumi
Tak přesně tohle dělala Lucka H s Bončou.Když tak jí napiš a ona ti popíše,jak to probíhalo u nich a co zabralo a co ne.Bonča byla velmistr v nežraní.Teď mám dojem už se to upravilo.
Kdyby to šlo,jako že v Bernášově případě to nejde,tak by potřeboval pořádně vyhladovět,pacholek.

ko4ka
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2007 16:42
- Nahlásit

mám dotaz ohledně těch vloh, jak je tam stopa vůdce, jak to probíhá? Prosila bych podrobný popis, my to dneska zkusili na cvičáku a Chelsinka mě našla, ale nevím jestli jsme to dělali dobře. Co znamená věta, pes se na stopu nasadí obvyklým způsobem? A jak pozná ta osoba, co ho vypustí na stopu, že už jsem s rozhodčím v úkrytu a má ho na tu stopu nasadit?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 07:07 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit

Jumi
Zuzana T
Ahoj,
k tomu moxon.vodítku - sice jsem loni byla jen na 2 zkouškách(podle nových řádů), ale nijak to tam neřešili. A měli ho tam skoro všichni. Používám jen moxon.vodítko, i na běžné procházky, obojky vůbec nenosíme. (Akorát samozřejmě na barvu široký obojek a na vlečku obojek + vypouštěcí vodítko.)
Takže já zůstanu u toho. Ptala jsem se na to i vrchního když jsem pořádala OVVR, a říkal že by nerad viděl kovové řetízkové stahováky, ale tohle že je ok - pokud tedy pes netáhne

Ketrin
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 07:14
- Nahlásit

ko4ka
Vůdce s 1 rozhodčím se jdou ukrýt přehledným terénem - tzn.že jdou po louce nebo poli a zalezou do houští nebo do lesa, pod mez apod.- takže ten co drží psa ještě chvíli počká a pak ho nasadí. Prostě ho zavede tam co šli, pár kroků ho po té stopě vede a pustí se slovy (většinou) hledej paničku (apod.) Ale asi by ani nic řikat nemusel, páč 99% retrívrů jsou závisláci a metou za páníčkem. Tady u té disciplíny jde jen o to, aby byl v pořádku vztah mezi vůdcem a psem a o nic jinýho. Nemusíš se toho bát ani to nijak extra cvičit, stačí to párkrát zkusit aby věděla co má dělat. Když se tohle nepodaří, je to většinou buď hrozná smůla (např. vyběhne zvěř a pes se pustí za ní) anebo není něco v pořádku ve vztahu těch dvou.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 08:20
- Nahlásit

Ketrin
Ahoj,no o tom vodítku jsem si to hned myslela,že moxon smyčky jim vadit nebudou.Výrobci na to hned zareagovali a určitě se chytí spoutu lidí a budou vyměňovat vodítka.Když si to tak uvědomím,tak většina myslivců na honech má řetízkový stahovací obojek a vodítko s vypouštěcí karabinou.Já také mám obojek se známkou už léta ve skříni a používám moxon vodítko na cvičení,výstavní bílé ,když jdu někam,kde musí vodítko být ,ale většinou chodíme na volno.

Jumi
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 11:29
- Nahlásit

Zuzana T
Ketrin
No oni výrobci zareagovali tak, že ke starému produktu přidali novou zarážku a právě to si říkám, že bych nějak mohle vykoumat i sama...

My na cvičení chodíme s motox smyčkou, protože je to rychlejší než mu pořád zapínat karabinku, ale ven chodí pěkně s oboječkou a kupou známek...mám pocit, že ve městě je to s obojkem lepší - lidi vidí, že to není nějaký jen tak pobíhající pes - má přece obojek a známku, kdyby ho potřeboval chytit někdo jiný má za co a kdyby se přeci jen nedej bože ztratil, tak volají hned nám a nééé přes bůh ví kolik lidí Zuzce! Navíc cinká a hlavně za tmy mi to je příjemné, že ho slyším, kde je a jestli už letí!

Karol
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 11:31
- Nahlásit

Ahoj holky, tak já mám spáchanou nějakou fotgrafickou aktualizaci na stránkách, tak můžete juknout.
Ale celkově mě to počasí teď teda fakt neuspokojuje - vůbec nemám náladu někam chodit, natož na dlouho. Ach jo

Včera jsme byli na procházkce kolem Letňanskýho letiště (žádnej betón - je celý travnatý ) a že jako budem s Bondíkem trénovat ten marking, když mu to chudáčkovi nejde. Víte, co nám předved? Že má paměť bezmála geniální, ví všecho, vidí všechno, najde všechno a navíc nic na světě nedělá radši než marking pěkně daleko. - a bez pískání
Ale za ten sobotní výkon bych ho teda
Mrška jeden, jestli nám tím chtěl předvést, jak se bude chovat do budoucna na zkouškách, tak si jich moc neužije a půjde brzo do salámu. Nebo minimálně do Jirn

Jumi
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 12:05 - Změnil/a: Jumi
- Nahlásit

Karol
Ajajajaj! Další kterýmu vzhrožujou grilem a nebo návratem do rodného hnízda! tak to je na tom chuděrka stejně jako bernáš!

My na minulém cvičení s RS dostali za DÚ trénovat pamět - jde na to prý moc ze široka a také nám hned při první příležitosti ukázal, že není trénovat co!
Jenže oni dělají strašně moc ty podmínky, který se třeba zdají obdobné, ale pro psa nejsou..např. v Libčicích byl ten přechod do lesa mnohem zarostlejší, světlo takové, že les byl uvnitř mnohem tmavší atd. takže se to asi odhadnout a nacvičit nedá - jen holt pořád střídat místa, kde se cvičí...

Jinak my si včera udělali procházku přes milíčák kolem Botiče na Pitkovickou stráň - koniklece zatím žádné a dál k hostivařské přehradě - bernáš se už na konci táhnul jak med a doma se hned ode dveří doploužil do pelechu kde padnul a spal několik hodin..

Ale hrozně mě trápí s tím jídlem..od toho zvracení je to děs a bída, co dělá za cavyky..a to pořád ještě není úplně ok, tak se na něj nechci moc zlobit, když mu možná není úplně dobře

Karol
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 12:11
- Nahlásit

Jumi
To jíííííííííííííídlo
Bondíkovi trčí v misce ještě skoro celá včerejší večeře...
Jestli jsme se s tím jehnětem neradovali předčasně. uvidíme večer...Dorča prý taky ráno nejí vůbec a večer trochu

Jumi
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 12:15
- Nahlásit

Karol
No mě se do něj včera povedlo vpravit celou snídani. Večeři ožral jen krapet a ani ráno, když jsem odcházela se netvářil, že by ji hodlal sníst a to jsem zkoušela horkou vodu, piškoty, sýr - jenže on má pořád ještě trochu průjem, tak uvažuju, že dnes bude zase kuře s mrkví a rýží...
A k jehněti vždz jen čuchne a odejde - já si stejně myslím, že ty granule chutnají všechny podobně, když jsou od jedné značky a že už je má přežraný...

Jumi
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 12:37
- Nahlásit

Právě jsem se dozvěděla velice smutnou zprávu - Aniččin boj o život je u konce...bohužel se ji nepodařilo strašlivou nemoc zvládnout a dnes ji vezou na uspání. Víc nevím došla mi baterka u mobilu.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 13:03
- Nahlásit

Jumi
tak se ani chudák nedočkala odchodu štěňat.
Budou to mít Heduli s manželem teď těžký.Takže se nakonec zlé prognozy potvrdily,já myslela,že po posledním vyšetření to má nadějnou budoucnost.ach jo.

Jumi
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 17:24
- Nahlásit

Zuzana T
Tak už jsem doma...
Aničce chemoterapie bohužel nezabrala, naopak objevili se další nádory. Od pátku už vůbec nežrala ani nepila, velmi trpěla...bylo to pro ni obrovské vysvobození
viděla jsem výsledek histologie a z diagnózy nebylo zřejmé, zda se jedná o maligní nebo benigní formu - byla jsem překvapená, když se mi ten papír dostal do ruky, jak Heduli mohli říct, že na umření to rozhodně není, když toto nebylo zřejmé, ale mlčela jsem, nechtěla jsem nikomu brát naději, nebylo by to k ničemu - přesně tohoto jsem se ale obávala

Stále mají 5 volných štěňátek...

Budou to mít Heduli s manželem teď těžký.
myslím, že je pro něj to že mají štěňátka i částečně dobře, protože nezbude čas příliš truchlit...štěňátka kojí umělě od začátku, Anička od nich od počátku často odcházela...myslím, je to sice možná zlé jak to říkám, ale spíš jim o starosti ubylo, protože museli pečovat i o Aničku - upravovat ji stravu, částečně i krmit, podávat léky...

Je to hrozně smutné

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 17:38
- Nahlásit

Jumi
Jo to je,ale máš pravdu,než fenku trápit,je lepší tomu udělat milosrdný konec.Je fakt,že ti malí nezbedové budou teď čím dál víc roztomilejší a pomohou jim zapomenout.
Já jsem nabízela,že si dám odkaz na stránky!?!
Mám fotky Bonny ze včerejška.

Jumi
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 18:50
- Nahlásit

Zuzana T
Já jsem nabízela,že si dám odkaz na stránky!?!
Já jsem to říkala Irče, ať se zeptá, ale možná bude nejjednoduší, když ji svoji nabídku prostě pošleš po mailu..na PC je hodně a nebude to přes další dva lidi...

Mám fotky Bonny ze včerejška.
a jak roste ta tvoje favoritka?

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 19:11
- Nahlásit

Jumi
Je to fešanda,chodí zase na cvičák a chystají se na ZZO.
Mrkni na náš web- novinky.

Jumi
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 19:16
- Nahlásit

Zuzana T
chystají se na ZZO
já chtěla taky na ZZO a ZOP ale nevím, jestli můžu používat vlastní povely a máchat si rukama kde jak mám naučeno, takže z toho nějak sešlo!

Jdu se juknout

Jumi
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 19:21
- Nahlásit

Zuzana T
Hmm pěkná sestřička!

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 19:23
- Nahlásit

Jumi
Tak napiš Lence od Bonči: lenkadvorakova.bonna@seznam.cz
a zeptej se co je přesně v ZZO a ZZP a jestli musíš mít přesné povely rukou.
Ona má letité zkušenosti se služebním výcvikem,tak to určitě řekne.

Jumi
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 19:28
- Nahlásit

Zuzana T
No ono to asi nebude tak aktuální - myslím, že v současné době jsme si o zábavu postarali, i když na tohle se asi člověk moc připravovat nemusí, jen bychom si museli trošku ujasnit tu chůzi na vodítku

<< 1 ... 99 . 100 . 101 . 102 . 103 . 104 . 105 . 106 . 107 . 108 . 109 ... 223 . 224 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání