Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Golden retriever
<< 1 ... 99 . 100 . 101 . 102 . 103 . 104 . 105 . 106 . 107 . 108 . 109 ... 223 . 224 . >>
Autor Zpráva
Jumi
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2007 20:39
- Nahlásit

Ketrin
jo a matku bernášek nakrýval už v den odběru (teď mi ale příjde, že už by si to netrouf)

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2007 20:43
- Nahlásit

Jumi
No vždyť já si nestěžuju. Spíš si pořád ještě zvykám že je jinej než Rambo... ale už mu přicházím na chuť
Se lžící na boty mám taky zážitek, nedávno jsem ji hodila po Sali, ona zapadla do sněhu a už jsem ji nenašla. Teď sníh roztál. lžíce nikde, takže je jasné že si ji pučil Borgo a kdoví kde ji má a co s ní provádí

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2007 20:46
- Nahlásit

teď mi ale příjde, že už by si to netrouf když nejsou spolu pořád, tak je to jiné - Bresta na něj při tom dost zle vrčí, ale on se nedá odbýt... navíc je mu úplně jedno, jestli jí zrovna míří na hlavu anebo na ten správný konec - prostě je to
matku bernášek nakrýval už v den odběru
Chachá, vážně? To muselo vypadat asi nějak takhle - koukni na LR - dnes jsem tam dala fotky co mi včera došly-Borgova brněnská sestra s kamarádem

Jumi
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2007 21:12
- Nahlásit

Ketrin
no ale s Thorinem se nakrývají o 106 a taky je jim jedno na který konec se zrovna trefili!

Karol
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 10:03
- Nahlásit

Ahoj holky, máte tu takový pěkný témata....třeba to nakrývání
Bondík hned jak jsme si ho přivezli domu, tak začal nakrývat největší hračku, co dostal - byl to pejsek toho času větší než on - a my naprosto nezkušení novopečení pejskaři jsme byli hned přesvědčení o tom, že je jednak geniální, protože poznal, že je to taky pes (rychle jsme se ujistili o opaku, když začal nakrývat deku nahuhlanou, tak že byla vyšší než on ) a kromě toho jsme hned udělali závěr, že je hypersexuální a tudíž, že to je pěknej průšvih. A nekecám, ještě ten den jsem hledala na internetu hypersexualitu psa a Bondík chudák byl už skoro vykastrovanej
Teď to naštěstí zkouší jen na menší psy.

Karol
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 10:13
- Nahlásit

Jumi
Koukala jsem taky na ten canis kurz, vypadá to zajímavě, jen ten čas se mi nelíbí - když už učim v pondělí a středu do devíti, podle novýho rozvrhu mám navíc v úterý do šesti a ve čtvrtek do sedmi školu....tak to už bysme se s Ondrou fakt neviděli osobně bych tomu radši věnovala třeba dva víkendy...

Ketrin
Na jaký se chystáš s Borgem zkoušky? My jsme přihlášený taky na vlohy (už 5.5.) a pak uvidíme. A ty OVVR vážně už mít nemusí, když bude mít právě třeba ty vlohy. To nás Eva překvapila - pořád mluvila o tom, kdy půjde s Dorčou na veverky, a jak to chce ještě před Albeří stihnout....a pak se jí ptám asi po dvou týdnech a ona s naprostou samozřejmostí, že OVVRka vůůůůůůůůbec neřeší, že se hlásí na ty vlohy a OVVRka buď budou později nebo taky nebudou vůbec, protože to není nutný...Tak my si je asi uděláme v červnu na Albeři.

A ještě jsem se tě chtěla zeptat, jakou máš zkušenost se psama, když jednou začnou opravdu pracovat se zvěří, jestli pak ještě vůbec mají chuť nosit dummíky. Jindra nás dost varovala, že když už letos protáhněm Bondíka několika loveckejma zkouškama - a tudíž budem i hodně cvičit se zvěří, že už pak není v podstatě možný mu vrátit a udržet chuť jen tak nosit pytle s pískem (Byla to dlouhá debata, tohle je hóóódbě stručný závěr, tak mě nechytejte nikdo moc za slovo )

Jumi
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 10:28
- Nahlásit

Karol
Tak jsem se paní právě dozvěděla, že Evča místo prochajdy s náma, stříhá nějakého psa! Nevíte o tom něco

Jejda koukám že ZV budou přeplněný našima známýma! No já o tom také uvažovala, ale vzhledem k tomu, že stopu jsem nikdy nedělala a Bernáš nosí i bažanta jak prase kost, tak nevim jak by asi táhnul kachnu, si na to nějak netroufám...

Jumi
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 10:31
- Nahlásit

Karol
není v podstatě možný mu vrátit a udržet chuť jen tak nosit pytle s pískem
Tak zrovna v tomhle bych ji věřila...Bernášovi stačilo, když jsme v jednom týdnu byli s bažantem a pak chodili s nohou...a jak to pak vypadalo...

Karol
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 10:32 - Změnil/a: Karol
- Nahlásit

Jumi
Jojo, nějakýho psa stříhá - ale o procházce mi neřekla ani slovo, tak jsem se a) neptala a považovala to za vaše veřejné tajemství a b) jsem myslela, že teda asi jdete v nějakou jinou denní dobu. Ale dost možná, že to dnešní počasí není dostatečně inspirující k daleké cestě přes celou Prahu...

Kdo jde ještě na ty vlohy? Já ani pořádně (zatim) nevim, co tam je za disciplíny, ale říkám, si, že když Eva natolik věří Dorče, tak to nejspíš s trochou cíleného cvičení zvládnem taky.

Jumi
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 10:42
- Nahlásit

Karol
No nevím jestli na tyhle co jdete vy - ale myslím, že jsou to ty v malešově jde ještě smečka Famous Golďáků - já jsem se na to koukala protože jsem o tom uvažovala už na začátku roku, ale na cvičáku stopu neděláme - prý je to jednoduché, ale já si na to sama netroufám a potřebovala bych to raději ukázat a vysvětlit, co a jak a jaká jsou úskalí, protože bych si nereda něco pomrvila unáhleným učením...a pak je tam aport kachny z hluboké vody a já když si vzpomenu, jak Bernáš zápasil s tou podivností, co měla tehdy Evča v Milíčáku, tak si nějak nedokážu představit, jak vyrve z vody kachnu (ta bude pomalu větší než on...)

Karol
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 10:42
- Nahlásit

JumiTak zrovna v tomhle bych ji věřila
Já jí věřim, ale hrozně ráda bych od někoho slyšela opak - protože jsme se shodli, že nás vlastně working začal docela bavit, ale neni to u nás zatim tak rozvinutý, aby to množstvím akcí uspokojilo naše touhy - loveckých zkoušek je daleko víc, ale zas je u nich nejspíš mnohem horší rivalita a míň příjemný prostředí, protože tam většina lidí jde "produkovat" šampiony a velké titulky na webový stránky...
Zároveň se nám ale ty lovecký zkoušky taky hrozně líbí, ale Jindra to v podstatě postavila tak, že se musíme rozhodnout - opravdu dobře může pes děla jen jedno, ale kdybysme s loveckýma ještě třeba rok počkali, tak je prý šance, že se "vycvičí" a vžije si ty dummíky tolik, že je bude brát i po zvěři.....jakoby automatičtěji
....což by vypadalo dobře a třeba bysme si s dummíkama ještě rok vystačili, ale pak zase ztratíme rok času a Bondík už asi nikdy nic nevyhraje , protože pořadí se na zkouškách dělá podle věku - myslim samozřejmě za plnýho počtu bodů u více psů (nechme stranou, jak moc si teď s Bondem fandim) a přiznejme si, že když už člověk na nějaký zkoušky jde....tak prostě vždycky na to vítězství trochu pomýšlí

Karol
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 10:46
- Nahlásit

Jumi
No jasně, že to jsou ty v Malešově, protože to je u Kutný Hory, tak je to i lokálně logický - takže Bekošek a Arwínka a spol?

My to s Evou dneska proberem, co všechno budem muset docvičit a dovyzkoušet....ona prostě řekla, že je potřeba se rychle přihlásit, protože bude brzo plno, tak jsem nás přihlásila a je to.

Jumi
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 11:00
- Nahlásit

Karol
No právě, že mě ty ZV strašně lákají a hlavně i kvůli Malešovu - prostě to tam miluju a říkala jsem si už když jsme si vezli bernáška dom, že do malešova chci na zkoušky chodit! Ale prostě nevím...musel by mě někdo naučit tu stopu...no bylo by to super - hlavně v tomto obsazení - ale nechci se unáhlit jinak to není těžká zkouška...

ale hrozně ráda bych od někoho slyšela opak
já myslím, že na tohle téma už jsme spolu diskutovali, tak nevím, jestli se opakovat - já hodlám s bernášem dělat obojí a podle mě to i jde (i když Ketrin by nesouhlasila) ale vím, že to má svoji daň prostě nemůžeš mít asi workingového a současně loveckého šampiona... na druhou stranu koukni na Baili na Petra Bártu na Kačku Zelenou - všichni tito dělají obojí a na obojím poli sklízí úspěchy - vyhrávají...
jde o to proč to chcete - já s bernášem pro zábavu, sámo, že mě potěší, když vyhrajeme, ale nehodlám se za tím honit a když ne tak ne

Karol
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 11:11
- Nahlásit

Jumi
Teď jsem si uvědomila, že jsem se Jindry s Evou na stopu ptala - a vyšlo z toho, že to je většinou trochu fraška, že ti rozhodčí řekne "pani, zalezte si támhle za ten strom" a náročnost je asi taková, že by tě ten pes našel i poslepu a bez nosu...takže třeba za jediný strom široko daleko....ale ještě se Evy přeptám, jestli to máme nějak víc zkoušet a cvičit.
V tom řádu u KCHLS jsem teď našla, že vůdce odchází po větru, takže jestli to dobře chápu, je to pro psa těžší...
Kdybyste se přecejen chtěli přihlásit, tak bys asi musela rychle.
Hele a ona je kachna větší a těžší než bažant?

K tomu rozhodování a možnostem....bavily jsme se o tom, dokonce přesně vim i kde a kdy , ale teď jak to začlo bejt aktuální, tak stejně nevim - asi trochu záleží s čim začnem...a tak se uvidí. Třeba budem moudřejší, až budem mít ty první zkoušky za sebou.

Jumi
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 11:20
- Nahlásit

Karol
aaaachjoooo
já jsem teď naprosto nahlodaná! Už včera mě nahlodala Irča a teď ty - a ty myslíš, že bychom to teda nějak zvládli - je fakt, že bernášek se teď den ze dne zlepšuje, ale jak dlouho mu to vydrží!Jenže jestli nepůjdem tak začínám mít pocit, že mi to bude děsně mrzet! ale zase se přihlásila i Irča a Arwínka je od nás jako mi od vás a je na tom stejně bídně jako my v jejím věku...

Karol
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 12:27
- Nahlásit

Jumi
Jsou to ještě celý tři měsíce! Během tý doby se toho dá hodně nacvičit....já bych Bernáškovi věřila. Kdyby to bylo zítra, tak by to asi byl nesmysl, ale za tři měsíce? To bych viděla velmi reálně!!!Tak honem na poštu, zaplať složenku a vše odešli mistru Horynovi
Jen si představ, že Bernáš bude za tři měsíce skvěle pracovat a ty si budeš rvát vlasy v Milíčáku, žes měla být v Malešově

Jumi
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 12:33
- Nahlásit

Karol
no asi to tak udělám - takže se to platí Cčkovou složnkou na adresu, jestli to chápu? (musim to ale poslat až večer až doma ofotím ten KCHLS průkaz )

Ketrin
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 12:49
- Nahlásit

Karol
Ahoj, já jdu 8.5. na OVVR, 26.5. na ZV (ne klubové, ale tady u nás-mám to skoro u baráku) a pak jsem si na letos naplánovala LZ,SVP,PZ a možná když mu to pude VZ, ale letos všecko OMSové, ne klubové. Zatím si nekladu žádné velké cíle, uvidím jak mu to pude a jak bude šikovný. To se brzy uvidí. Ambice vyhrávat nemám, konkurence je veliká, budu šťastná jak blecha když se nám zadaří v prvních cenách. A s tou zvěří bych souhlasila s Jindrou, mám taky tu zkušenost. Ramba jsem před VZ naučila vlečky v pohodě v jelení nohou a s napachovaným dumíkem, ještě jsem si libovala jak to jde i bez zvěře, jenže on týden před VZ mi to najednou odmítl dělat. Radila jsem se s holkou co má hodně zkušeností s lovec.výcvikem (ne retrívrů, ale to je v tomhle vedlejší) a ta říkala jednoznačně chce zvěř a že to zvláště u temperamentních samců tak bývá, že ty náhražky jim prostě už pak nic neříkají. A měla pravdu - sehnala jsem králíka a zase vyšlapoval ok.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 12:51
- Nahlásit

Jo a s tím pořadím je to nějaký nejednoznačný. V řádech je zase podle věku, ale na vrcholných zk.se už loni dělal většinou rozstřel... tak já nevím. Mělo by to být vždycky v propozicích.

Karol
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 13:31
- Nahlásit

Ketrin
Jak se ty OMSové zkoušky hledají?
To máš docela velký plány, ale fakt je, že do podzimu času dost a pejsi umí být děsně šikovný

S tou zvěří...mě by totiž asi hlavně mrzelo, že už bysme si jen tak nemohli jít zaházet dummíkama....a pořád shánět zvěř a běhat po pražských poloparcích s mrtvolama - prostě i z prakticých důvodů je to hrozně nepraktický

Jumi
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 13:57
- Nahlásit

Karol
Ale já pořád myslím, že to jde - jak už jsem psala víš! Akorát mě už se stalo, že bernáš prostě hledal něco "lepšího"...

ko4ka
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 15:32
- Nahlásit

Holky, když už tu probíráte ty zkoušky, není ono lepší se na nějaký "veverky" vykašlat a radši zkusit rovnou podzimky nebo vlohy? My jsme chtěli zkusit podzimky v říjnu, pokud by se nám povedly veverky, ale teď si říkám, jestli nejít rovnou na to. Máme člověka co by nám i pomohl se připravit. Tak co myslíte?

Karol
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 15:48
- Nahlásit

Jumi
To víš, že to asi jde - vždyť taky Jindřin Herbert je docela nadšený dummíkář....ale prý je v tom rok práce a nervů, aby byl po úspěšnym absolvování různých loveckých zkoušek ochoten nadšeně běžet pro dummy. A právě před tim nás Jindra asi chtěla varovat.

ko4ka
No, o to tu právě jde. OVVR už potřeba nejsou - k uchovnění, ale i já jako začátečník už jsem si zažila, že že je to taková klasika...
A pupřímně, jít jako první na podzimky mi z nějakýho důvodu přijde trochu zběsilý - považuju to za docela už náročný zkoušky....kde by člověk už měl trochu vědět, jak se chovat...ale možná jsem moc upjatá

To už spíš ty vlohy, tak na to jdem právě my. Tak trochu otestovat terén.

Jumi
Jo, Céčkovou složenkou a my jsme to zatim poslali bez průkazu (psala jsem si s tim pánem po mailu, protože my ještě nemáme průkaz zpátky, ale dostanem ho nejspíš příští týden a napsal mi, ať to pošlu bez toho a přivezu ho sebou na zkoušky - to prý bude mít i vruce aktuální seznam členů.)
Tak to je super!!!! Uvidíme se v Malešově

Jumi
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 16:25
- Nahlásit

Karol
jsem magor! A vlastně za to můžeš ty, že se takhle veřejně ztrapníme - ale už je to v poště!
A opovažte se jít někam tajně trénovat s Evčou bez nás! (tím myslím prosím prosím vemte nás případně sebou! )

a ještě větší magor jsem, že před diplomkou a státnicema budu jeden týden v Malešově a druhý v Hluboké!

...ale možná jsem moc upjatá
Tak to já asi taky, ale nemít OVVR mi prostě příjde divný! My si je uděláme každopádně!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 17:39
- Nahlásit

Karol
S tou zvěří...mě by totiž asi hlavně mrzelo, že už bysme si jen tak nemohli jít zaházet dummíkama....a pořád shánět zvěř a běhat po pražských poloparcích s mrtvolama - prostě i z prakticých důvodů je to hrozně nepraktický To máš pravdu. Ona i Bresta se loni před těma dvojíma zkouškama pořád tvářila jako - hmmm, dumík, pch. A pak na zkouškách to nadšení - WOW, ZVĚŘ!!! - to na ní bylo uplně vidět.
Jak se ty OMSové zkoušky hledají?
Měly by být na netu na stránkách ČMMJ, ale nedávno ještě nebyly. Takže já si vyzvedla co kde je v okolí (zhruba býv.VČ a SČ kraj), na našem okresním OMS. Nebo si na OMS zavolej a oni ti to třeba pošlou.
Proč bysme neměli dělat OVVR? Čím víc zkoušek, tím víc zábavy, ne?

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 18:08 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Jumi
Karol
Hooolkýýýý,jen na ty ZV jděte,každá zkušenost dobrá.Míšo,Bernáš to zvládne neboj a navíc vás tam bude parta,budete se vzájemně podporovat - alespoň doufám!!! -a užijete si to.Evča vám pomůže radou a to je u zkoušek k nezaplacení.Já měla u PZ Jindru a chudák měla hoňku nás všechny oběhnout a podržet.
Jestli chceš,tak v pátek mám volno,můžeme dopoledně zapracovat na stopě vůdce a vůbec ZV nanečisto.

Jo a ,že byl nějakýá nám neznámý pes na stříhání - to víš,Bernáš ostříhaný je,tak ON nemůže zůstat pozadu.

Jumi
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 18:36
- Nahlásit

Zuzana T
Tak to teda určitě chci!
Právě jsem si to podrobně pročítala a začla jsem se děsně bát! Do čeho jsem se to proboha namočila!
Vždyť on tam vlastně bude chudák muset aportovat opravdový mrtvoly a to nám teda zatím vůůůbec nejde!!! Na druhou stranu jsem si dnes v Milíčáku říkala, že se budeme muset začít učit něco nového, protože tohle už mu jde super a začíná to být poněkud stereotip....a dokonce dneska předával i se zvednutou hlavičkou - no dočista nadšeně. Akorát teda to vodění na řemeni - to je na nás pěkný bič!

Jumi
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 18:38
- Nahlásit

Zuzana T
no já to Evče hned psala, že to Bondík určitě slyšel, že už je bernášek ostříhanej, tak na to začal taky spěchat, aby nebyl pozadu - takže chápu, že se musí naše prochajda odložit!

Jumi
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 19:29
- Nahlásit

JUPÍÍÍ už mám barel!!!! a je naprosto supééér! Bernášek dostal spousta dárečků a my slevu na šampon! no prostě komfort největší!

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 20:58
- Nahlásit

Jumi
Už jsem tady,bolí mě celej človíček - joga mi dneska nějak dala zabrat!
Máš černý plechový barel a jehněčinu,jo?Jdu se mrknout,co máme za šampón.

<< 1 ... 99 . 100 . 101 . 102 . 103 . 104 . 105 . 106 . 107 . 108 . 109 ... 223 . 224 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání