| Autor |
Zpráva |
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2010 13:27 - Změnil/a: Lucie Kratochvílová
- Nahlásit
Strejda
Alexa
pawLINka
dobrý
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2010 13:34
- Nahlásit
Alexa
Ale já to pamatuju a před granulemi se rozhodně nekrmilo barfem, ale vařeným, i já vařila, dát psovi syrový by tenkrát moc lidí nenapadlo, ani se to nedoporučovalo. Mám i jídelníčky z tý doby a vše bylo vařený. Granulemi se tu krmí už tak 20 let, jako první hned po revoluci přišlo Pedigree a spol.
Takže můj předchozí pes byl na vařeným, současní jsou na granulích a žádný rozdíl nevidím. Tak teď musím počkat, jestli se mi ještě dožijou stejného věku.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2010 13:35
- Nahlásit
Strejda
Přesný, jo, taky znám lidi, co snídají i obědvají u Mekáče, protože to tam mají nejblíž a bez práce.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2010 13:49
- Nahlásit
Alexa
staci, ze jsem z domu pryc denne 12h,
předpokládám že ti psa někdo venčí?
se venci sama na koberci prece ) ji to 3x denne jeste nestaci;)
Ale vazne, 12 hodin sama neni, je sama nejakych klasickych 8
Maya
Hlavne aby i v tom vysokym veku meli dobry zuby )
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2010 13:56
- Nahlásit
cernej caj
Hlavne aby i v tom vysokym veku meli dobry zuby
Tak to doufám že jo.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2010 17:00
- Nahlásit
Maya
nase prvni selticka mela spatnej nejakej zadni zub a nemohla moc kousat, ale kdyz nahodou prisel k misce jinej pes, ( i kdyz ke svoji misce) hnedle zapomela ze nemuze zvejkat a vsechno mu to sla sezrat )
Lucie Kratochvílová
Konkretne si myslim, ze psovi je mnohem lip s milujicim panickem, kterej se o nej stara, venci, necha probehat a na granulich, nez treba chudak celej zivot na dvore na retezu ale na mase
Tak tohle je zatím ta největší hovadina, jakou jsem četla. Srovnáváš hrušky s toaletním papírem.
to bylo jen prirovnani, ze proste ne vzdy je pes na mase stastnejsi nez pes na granulich.
a tomu nasemu se zda, ze ke stesti staci ten toaletni papir...
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2010 19:57
- Nahlásit
cernej caj
no právě jen přirovnání, ale právě že se to srovnávat nedá
Hm, ale když nad tim tak uvažuju, tak Britě by ten hajzlpapír stačil k životu taky
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2010 20:15
- Nahlásit
kachna_
Jsem dala špatně citaci - to, že krmíš zvíře granulema neznamená, že mu vytváříš nevyhovující podmínky.
no myslim, že tohle byla blbost, když to řikala Sehnerová a je to hloupost i když to píšeš ty.
Já jsem se nad tím schválně ještě zamyslela, ne teda v souvislosti s p. Sehnerovou, protože jsem četla akorát ty asiaty a eště si z toho nic nepamatuju Ono to asi zní třeba i dost ujetě, když někdo odmítá krmit svoje psy výhradně jenom granulema nebo konzervama, tj. stravou průmyslově vyráběnou, jak hezky psal Strejda, ale proč, že jo? Myslim, že proto, protože lidi už jsou tak masově zblbnutý reklamou, jednoduchostí a chytlavě a ideálně popsanýma složeníma těch hnědejch i barevnejch kuliček, že chápu, že nechtěj krmit hm "přirozenějším jídlem". Ale hlavně ta jednoduchost, ta je krásná, bezpracná, složení jsou taky krásný, teda hlavně některý.. takový super alibi pro lidskou mysl ))))))
Ale těma vyhovujícíma podmínkama jsem myslela nejenom granule, ale jak někdo psal, že nemá doma prostor dávat psům syrový maso že má koberce asi nebo co, proč teda nemá dlaždice, když by dejme tomu chtěl i krmit masem, ale kvůli koberci to prostě nejde Taky když mám psa, tak s ním musím (chci) trávit hodně času. Ale to už jsem fakt myslela spíš obecně a nejenom, že když krmím granulema, tak nemám hm příznivé podmínky.. Jo a taky bych měla mít finanční zázemí.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 07:27
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
(ted si to prosim neberte nijka osobne)
bych k ty masovy X granulovany strave dodala jen ...
vsak kdyz vehlasna pani zertova radi, aby majitelka nekrmila psa masovou stravou varenou specialne pro psy ale granulema... http://archiv.nova.cz/multimedia/polepsovna-mazlic ku-4-dil-hugo.html?s=0
tak to by mel snad granulema krmit kazdej, kdyz to radi v televizi;)
(na druhou stranu bylo videt, ze ten pes zvyklej na maso se na ty granule netvaril)
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 08:18
- Nahlásit
Jo, paní věhlasná odbornice Žertová vydala i knížku, jak jsem viděla nedávno v knihkupectví, chudáci ti co za to dají prachy.
Ale jinak myslím byl jednou v PPČ odborný článek o tom, jak jídlo a snížení živočišných bílkovin ovlivňuje chování psa.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 08:56
- Nahlásit
Jo tak tu knizku jsme videli v knihkupectvi taky... co sem nakoukla, tak hlavne treba ohledne vyberu stenete tam mela takovy ty obecny rady co pisou vsude a nic desiveho se nanich najit neda, ale dal koukat jsem odvahu nemela...
Ono to teoreticky muze ovlivnovat i chovani cloveka, ze jo... kdyz se mu nejak razantneji zmeni pomer kdovi ceho ve strave.
PS: sou v otm casopise zajimavy veci? jestli stoji za to obcas koupit?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 09:03
- Nahlásit
sou v otm casopise zajimavy veci? jestli stoji za to obcas koupit?
Pro mě už ne, ale býval, odebírala jsem ho léta, bývalo tam právě hodně odborných článků o chovu, výživě, nemocech a tak. Co se změnila redakce rok dva zpátky, je to spíš o výcviku, závodech a max. o útulcích. Takže jsem zrušila předplatný a ani ho nekupuju.
Pokud si chceš polkat nad psími osudy a číst příběhy a tak, tak to jsou nejlepší Psí kusy. PPČ jak býval částečně nahradil Svět psů, teď je mnohem lepší, ale taky tam pořád omílají ty základní věci, jak vychovat štěně atd, ale bývají tam i super odborný články, takže to ještě celkem jde.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 09:05
- Nahlásit
me by spis zajimaly ty odborny clanky... o psech v utulkach, jak cvicit a tak, toho se najde spousta na internetu nebo dotazem na zkuseny pejskare...
ale nejaky zajimavy clanky o haficich, to vubec netusim kde hledat
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 09:39
- Nahlásit
cernej caj
Odborný články týkají se výcviku či sportů jsou v PPČ nebo samozřejmě Psí sporty. Odborné články týkající se chovu - genetika, výživa, nemoce atd. bývají teď už jen ve Světě psů, ale obvykle jen tak jeden dva v jednom čísle.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 10:04
- Nahlásit
Mayacernej caj
Dřív jsem ty časopisy taky hodně kupovala. Především PPČ, ale právě proto, že už tam nejsou žádné zajímavé články, už je nekupuju. Nebo jen ojediněle.
Číst pořád dokola o tom, že někde byl závod IPO, agi nebo třá frisbee mě fakt nebaví.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 11:43
- Nahlásit
Číst pořád dokola o tom, že někde byl závod IPO, agi nebo třá frisbee mě fakt nebaví.
Přesně, mě to taky nezajímá a stejně koho to zajímá, kupuje si Psí sporty co vím, vůbec nechápu, kdo to v PPČ čte.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 13:09
- Nahlásit
Ale to je osud vetsiny casopisu...
bohuzel. Misto zajimavych clanku jsou tam veci, ktery snadno najde kdokoli na internetu
|
jessiie
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 15:53 - Změnil/a: jessiie
- Nahlásit
Maya a pawLINka
Tak už to neřeš. Pro mě a mou čubinu je důležité, že vím, že jí nedávám s Belcandem žádný hnus ze zeleného masa a jiného odpadu ani žádnou chemickou a rakovinotvornou jedovatinu. Maso tam na rozdíl od jiných krmiv skutečně je a granulky jí chutnají a dělají jí dobře.
Ani vlk v přírodě není jenom na mase, ale žere i trávu, kořeny, ovoce atd.
Psi mého dědy, milovali namočenou pšenici, kterou měl pro slepice. Málem na slepice nic nezbylo, jak jim po tom psiska šli. A nebylo to pro ně nic škodlivého. Jenom maso pes mít nemůže, to by byl z toho chudák nemocnej...
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 15:58
- Nahlásit
jessiie
Maso tam na rozdíl od jiných krmiv skutečně je
No moc ho tam teda není.
Psi mého dědy, milovali namočenou pšenici,
Jistě, moji psi taky chodí slepicím na šrot a na brambory. To ale neznamená, že je to pro ně to nejlepší a že chci šrotem krmit denně. Ale to je třeba jen můj názor.
Jen nechápu, proč tady to krmivo tak propaguješ, když to až takový zázrak není.
Jenom maso pes mít nemůže, to by byl z toho chudák nemocnej...
Jak nemocnej?
|
jessiie
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 16:34
- Nahlásit
Třeba kožní problémy. Po pár letech tedy, ne okamžitě. Pes musí mít vyváženou stravu a samotné maso mu může spíše škodit.
Ještě k té mé značce. Když jsem dávala čubuně granule s nejvyšším podílem masa, tak je odmítala. A takových psů je více. Tato nám zkrátka vyhojuve Toť vše.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 16:40
- Nahlásit
je dobre, ze mate zradlo, co vam vyhovuje, ale na druhou stranu by to chtelo trochu tolerance k jinym zradlum a ne jen - belcando je jediny dobry zradlo a ostatni je hnus.
Tobe vyhovuje, jako jinym vyhovuji jine zancky a jinym zase maso a tak... ale skoro to vypada, jako ze to je nejbozstejsi zradlo na svete a pritom ma slozeni jak hromada dalsich.
Hlavni ale je, ze mate vy to svoje, akorat to cloveku moc nerozsiri obzory, pokud se chce dozvedet neco vic a kazdy mu propaguje jen to jeho jedine a celkove pak clovek nevi poradne nic
|
jessiie
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 17:12 - Změnil/a: jessiie
- Nahlásit
cernej caj
je dobre, ze mate zradlo, co vam vyhovuje, ale na druhou stranu by to chtelo trochu tolerance k jinym zradlum a ne jen - belcando je jediny dobry zradlo a ostatni je hnus.
Hlavni ale je, ze mate vy to svoje, akorat to cloveku moc nerozsiri obzory, pokud se chce dozvedet neco vic a kazdy mu propaguje jen to jeho jedine a celkove pak clovek nevi poradne nic
Odpověď:
Aha, tak že pro příště bude lepší si nechat raději pro sebe čím kdo krmí, aby to nevyznělo jako propagace, vychvalovat supermaketovky a pak to možná druhým něco dá a něco se dozvědí. V podstatě nač tedy zakládat vlákna tohoto typu?
To jsem z toho teda celá nějaká zmatená
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 17:12
- Nahlásit
cernej caj ale na druhou stranu by to chtelo trochu tolerance k jinym zradlum a ne jen - belcando je jediny dobry zradlo a ostatni je hnus.
Tobe vyhovuje, jako jinym vyhovuji jine zancky a jinym zase maso a tak... ale skoro to vypada, jako ze to je nejbozstejsi zradlo na svete a pritom ma slozeni jak hromada dalsich.
Asi tak...
|
jessiie
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 17:32 - Změnil/a: jessiie
- Nahlásit
pritom ma slozeni jak hromada dalsich.
Ano souhlasím, ale ... Složení má možná jako i jiná krmiva, ale důvod proč jsem zvolila zrovna tuto značku je proto, že Belcando má komplexní nutriční program založený hlavně na potravinářské čistotě surovin a poctivosti. Je jen pár značek, které jsou na tom stejně. A ty patří také k mým favoritům. Jmenovat je však raději nebudu, aby nebyly také nejbožtější...
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 17:47
- Nahlásit
jessiie
Jéžiš a mě by ty ostatní značky zajímaly - čistě pro osobní potřebu, klidně mi je napiš na mail zasmam zavináč seznam.cz, jestli by ti to nevadilo... Díky
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 17:55
- Nahlásit
jessiie
Třeba kožní problémy. Po pár letech tedy, ne okamžitě. Pes musí mít vyváženou stravu a samotné maso mu může spíše škodit.
to je nějaká osobní zkušenost? Já jsem si díky granulím vypěstovala alergičku na obiloviny, takže skoro na všechny granule, takže když jí krmím teď nevyváženě, má tak 90% kuřecího masa, trochu zeleniny a řas, přestaly jí všechny kožní problémy a záněty a otohematomy a je v dokonalý kondici, tak mám vlčí mhu?
Když jsem dávala čubuně granule s nejvyšším podílem masa, tak je odmítala
to je snad jasný, když je zvyklá trávit šroty...
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 18:04
- Nahlásit
jessiie
No mě by ty jiné značky taky upřímně zajímaly. A to teď bez rýpání...
|
jessiie
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 18:35
- Nahlásit
Ebony
Hmmmm, ale granulema s nejvyšším podílem masa jsem začínala krmit po granulích Hills, na kterých byla u chovatele. Hi ,hi, hi. Tak že Hills je šrot ... Souhlasím.
pawLINka
Tak dobře. Když už, tak už. Tak třeba FirstMate a PROformance.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 18:38
- Nahlásit
jessiie
ano Hills je jen předražený šrot
nebo mě snad někdo chce přesvědčovat, že kukuřice a sója je maso?
Hill's Canine Adult
mletá kukuřice, kuřecí a krůtí moučka, mouka ze sojových bobů, živočišné tuky, kukuřičný lepek, bílkovinný hydrolyzát, lněné semínko, rostlinný olej, chlorid sodný, L-lysinhydrochlorid, chlorid draselný, kalium citrát, uhličitan vápenatý, L-tryptophan
|
jessiie
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 18:50
- Nahlásit
Ebony
Hills už nechci nikdy ani zadarmo. Čubina trpěla jako štěně odchovaná na Hillsu na zánět očí ( zánět třetího víčka ). Vytrpěla si s tím chuděrka až, až. Navíc se pořád drbala - zřejmě alergie na složení Hillsu. Od doby co jí tím nekrmím, tak je bez problémů
|