Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Jaké si myslíte, že jsou nejlepší granule - značka??
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 45 . 46 . >>
Autor Zpráva
kachna_
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2010 16:37 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Roxana
tak já vycházela z téhle informace http://obchod.hafbezobav.cz/index.php?akc=detail&i dvyrb=309&kateg=55, kde je uvedeno, že se vyrábí z čerstvého masa a srovnávám s cenou maloobchodně prodávaného hrubomletého . Navíc si tam kousky (edit. masa) pamatuju, tak nemám důvod tomu nevěřit

pawLINka
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2010 16:39
- Nahlásit

kachna_
Ono je to hlavně někde jinde cenově...

Roxana
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2010 16:41
- Nahlásit

kachna_
tak já vycházela z téhle informace
nevim, ze ceho vychazi HBO, kazdopadne deklarace od vyrobce:

Gran Carno Fleisch pur Senior Veal + lamb
Meat and animal derivatives (68 % beef, 15 % veal, 15 % lamb), minerals

Gran Carno Fleisch pur Senior Chicken + turkey hearts
Meat and animal derivatives (80 % beef, 9 % chicken, 9 % turkey hearts), minerals
zdroj http://www.animonda.de/int/products/dogs/wet-food/ tin/gran-carno-fleisch-pur-senior.html

je to celkem levna konzerva, takze slozeni tomu i myslim odpovida .. a urcite lepsi nez pedigree apod ..

kachna_
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2010 16:51
- Nahlásit

Roxana
Meat and animal derivatives
to by se z toho jeden zbláznil

Roxana
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2010 17:45
- Nahlásit

kachna_
nj, je to tak - ale tady fakt ta cena ukazuje, ze ciste jen maso vevnitr nebude .. ale aspon si ani na nic nehrajou ..

kachna_
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2010 18:22
- Nahlásit

Hele, ale jediná definice vedlejších jatečných produktů, co jsem našla na http://www.sous.ji.cz/pages/sipvz/stahni.php?soubo r=555.pps.
:Ostatní jatečné produkty
droby:
játra, jazyk, dršťky (hovězí, telecí), ledvinky, slezina, plíce, srdce, mozek,
krev,
výsekové kosti (masité, morkové, řídké a ostatní),
střeva (obaly některých druhů masných výrobků).
netvrdim, že tam nespadají i zobáky atd., ale co když ne?
Ještě se poptám dál

jana33
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2010 18:36
- Nahlásit

kachna_
Já se v granclích nevyznám,ale on bude rozdíl mez "vedlejšími jatečními produkty" a "vedlejšími živočišnými produkty"

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2010 19:47
- Nahlásit

kachna_
Konzerva nebyla nafouklá, byla normální, voněla, ale Kim se po ní zes...l, poprvý a naposledy v životě, takže další už jsem nezkoušela.
Jinak musím říct, že ty levnější a dražší se poznají i podle vzhledu už po otevření, u těch levnějších jsou to většinou namleté kostky, na kterých je vidět, že jsou tam i kosti a tak, třeba ta Porta 21, to jsou jen natrhaný kousky masa, třeba to kuřecí vypadá a voní tak, že bych si to dala i já

kejtlin
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2010 20:05
- Nahlásit

Maya
co třeba rinti, ta s kuřecími srdci tam jsou fakt kuřecí srdíčka nebo max tam je celý hovězí srdce.

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2010 21:10
- Nahlásit

kejtlin
Rinti jsem nikdy neměla, ale pochybuju o tom, co píšeš, že v tom je.
Složení: maso a výrobky živočišného původu (hovězí maso min.20%), obiloviny, minerální látky

kejtlin
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2010 21:12
- Nahlásit

Maya
vždyt´ jsem ho dávala čubě po nemoci jsou to asi 3 roky a bylo to čistý maso, kupovala jsem jen to se srdíčkama jiný ne.

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2010 21:31
- Nahlásit

kejtlin
To asi těžko. Asi to jen vypadalo jako srdíčka.
Složení: drůbeží srdíčka maso a výrobky živočišného původu, (drůbeží srdce min.25%), minerální látky

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2010 19:56
- Nahlásit

Myslíte, že by šlo krmit psa jen konzervama? A je to zdravé? A jaké konzervy byste doporučili? Dik moc

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2010 20:47
- Nahlásit

asi by to ale vyšlo finančně hodně draho, si představ že nějaké kvalitnější konzervy 60kč 400 gramů... pes dospělej velkej ti sežere třeba 3 konzervy aby se nažral... jináč když je to "kompletní" krmivo, tak by mu to asi nic udělat nemělo a měl by tam mít dle mě vše potřebné.

kachna_
tak sme zkusili ty grancarno od animondy a teda vonely fakt naaadherne a pes kvicel uz kdyz sem ji otevrela... to teda u te podivne konzervy z mistniho obchodu se tak nadsene netvaril... tak sme měli úspěch a cenově celkem přijatelný pro mě.

Jinak sem jí namíchala trochu granulek do toho a pořádně, aby se jim nemohla vyhnout a naprosto nechapu, jak mohlo na dně misky zbýt tolik granulí

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2010 20:59
- Nahlásit

A ta Animonda je dobrá? Dávali jsme to pejskům když byli štěňata a strašně jim to chutnalo. Dospělou konzervu od Animondy jsme zatim neměli..

pawLINka
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2010 21:02
- Nahlásit

na kterých je vidět, že jsou tam i kosti a tak, třeba ta Porta 21, to jsou jen natrhaný kousky masa,
Můžu otázku?
Nechápu proč vyhazujete peníze za konzervy, když vám jde o to, aby tam bylo jen maso? Není lepší a levnější dát zrovna to maso?

A ještě - co je špatného na kostech? Je nesmysl chtít psa krmit jen masem.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2010 21:12
- Nahlásit

pawLINka

jasný, ale já radši připlatim, než abych musela dnně chystat maso pro dva psy. Hrozně se masa štítim, sama ho nejim. Nejsem žádnej militantní vegetarián, ať si každej jí, co chce, ale mě nikdo nedonutí na to šahat. Tak bych chtěla najít nějaký konzervy, který obsahujou co nejčistší a nejpřírodnější maso..

Roxana
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2010 21:18
- Nahlásit

pawLINka
Nechápu proč vyhazujete peníze za konzervy, když vám jde o to, aby tam bylo jen maso? Není lepší a levnější dát zrovna to maso?
tak jestli muzu za sebe - ja teda celkem casto jezdim s cubou na vikendy apod a maso s sebou vetsinou brat nemuzu .. takze granulim i konzervam se v urcity mire nevyhnem a celkem mi zalezi na tom, aby mela neco slusnejsiho ..
na kostech nic spatneho samozrejme neni, jenze neco jinyho je domaci strava nebo jakoze BARF ... a neco jinyho konzerva ..

pawLINka
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2010 21:20
- Nahlásit

neco jinyho je domaci strava nebo jakoze BARF ... a neco jinyho konzerva ..
Proč?

Roxana
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2010 21:22
- Nahlásit

pawLINka
jak chces do tepelne upraveny konzervy s urcitou trvanlivosti "zapracovat" kosti??

worick
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2010 21:40
- Nahlásit

Roxana
jak chces do tepelne upraveny konzervy s urcitou trvanlivosti "zapracovat" kosti?? - tenhle dotaz jsem nepochopila - proč ne? U nás, pokud se ještě zabíjela doma prasata, se kosti běžně do plechovek s masem zavařovaly.

Roxana
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2010 21:41
- Nahlásit

worick
budes davat psovi tepelne upravenou kost?

worick
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2010 21:46
- Nahlásit

Roxana
tak já ani ne, i když prasečí nožky jim ovařuju, syrové nežrali ani náhodou. Ale pokud někdo krmí konzervama - jak říkáš, stejně jsou tepelně upravené.A náš Alf žere skoro 15let vařené kosti - no a je mu bezmála 15 a je v pohodě.

Roxana
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2010 21:52
- Nahlásit

worick
no, jestli davas psum kosti z veprovych varenych nozicek, tak ja bych to asi nedelala, ale tvoje vec ..

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2010 22:40
- Nahlásit

pawLINka

A ještě - co je špatného na kostech? Je nesmysl chtít psa krmit jen masem.

To na co jsi reagovala, jsem psala já. No možná by to chtělo přečíst alespoň trochu zpátky, pak bys věděla, že já trochu konzervy přidávám do granulí, protože je to zvyk z doby, kdy mi pes jako štěně nechtěl granule, takže žádný krmení výhradně masem, to by mi ani nežral.
No a proč konzervy? Protože se líp skladujou. Ale masíko z domácích zdrojů občas dostane taky, ale nesmí to být moc, zrovna v sobotu dostali syrovou slepici a co zbylo, jsem jim dala dneska a jeden pes k tomu čuchnul a už to nechtěl, musela jsem mu dát granule, s radostí si je schroupal a vedle misky mu ležel flák masa.

worick
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2010 07:05
- Nahlásit

Maya
dostali syrovou slepici a co zbylo, jsem jim dala dneska a jeden pes k tomu čuchnul a už to nechtěl, musela jsem mu dát granule, s radostí si je schroupal a vedle misky mu ležel flák masa. - tak se mi zdá, že s tím jídlem jsou ti špicovití všichni stejní exoti

cernej caj
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2010 07:32
- Nahlásit

Maya
to ti celkem zavidim, ze chtel granule... ja nemuzu donutit moji, aby granule v nejaky podobe chtela...

aj z ty konzervy je dokaze luxusne vypreparovat... nemas nejaky tip, jak smichat granule s konzervou tak, aby ty granule musela sezrat taky?

Jinak mela po konzerve takovy mekci bobky a taky to hafo smrdelo, ale uplne prujmovy to nebylo. muze to byt, ze na konzervy neni moc zvykla a spis ma granule a casem se to upravi? nebo ze by treba mensi davka ty konzervy tohle spravila nez si zvykne? (davam ji o vikendu 1/2konzervy - 200g cca v dobe obeda), dostala ji vlastne zatim jen 2x. Po te minule konzerve noname to bylo o dost horsi ale.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2010 08:06 - Změnil/a: brezen2008
- Nahlásit

já dávám z konzerv,hlavně elišce tohle
http://www.zviratales.cz/konzerva-butcher-s-pro-ps y.php
nedrbe se po tom a bobky krásné
jinak dastymu a sindy dávám grand s granulema
anebo ,když to maj ve slevě,tak jí dávám tohle,nemůžou to prodat,tak to maj třenas i za 10kč
http://www.zviratales.cz/konzervy-shiny-dog.php

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2010 08:28
- Nahlásit

cernej caj
Tss, kdybys věděla, co mě dělal Kim jako štěně s jídlem, taky nechtěl vůbec jíst, to je asi nějaká vlkoší úchylka.
Měkčí bobky, to nevím, já nikdy nedávala tolik konzervy a samostatně.
Jinak smíchání granulíí s konzervou - já teda osobně jsem se nakonec dopracovala k tomu, že konzerva musí být paštikoidní, teda že vypadá jako játrová paštika třeba, pak jsem dala lžíci na granule, namočila to a rozmíchala, to fakt neměl šanci vypreparovat.
Akorát se ty konzervy blbě schání, já kupovala dlouho Eagle pack, ale to už se neprodává, teď jsem dostala ke kupovaným konzervám taky jednu zdarma a ta je paštikoidní, ale nevím, jak se jmenuje, bych se ti musela podívat doma. Jinou jsem už dlouho neviděla, všude jsou buď kousky masa a nebo ty kostičky.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2010 09:09
- Nahlásit

Maya
je to desny, od rodicu seltie sezraly proste naprosto vsechno, zadna vybiravost tak doufam, ze ted po eminentu jim posmakuje i acana, co mamka naznala ze teda vyzkousi (k nelibosti sestry, ktera s ni ma spatnou zkusenost a povazuje to za nejhorsi jidlo na svete)

jinac s tou pastikou to vyzkousime... ono by mozna trochu pomohlo i zalit ty granule trochou vody a rozmichat v konzerve trochu, aby se to lip spojilo... dneska dojedem zbytek konzervy, tak to vyzkousim...

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 45 . 46 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání