Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Jaké si myslíte, že jsou nejlepší granule - značka??
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 45 . 46 . >>
Autor Zpráva
archie
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2010 12:11
- Nahlásit

Měla bych dotaz na toto krmivo: http://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/james_wellbe loved/19618/122595
Co si o něm myslíte? Potřebuju pro psíky mopsíky 9 a 10 let, jehněčí, s nižším obsahem tuku, vápníku a fosforu (to je prý kvůli ledvinám u starších psů potřeba). Jenže zrovna u tohoto není obsah Ca a P uveden, jinak se mi to docela zamlouvá. Vypadá to, že tady tomu docela rozumíte, tak mi, prosím, poraďte. Nebo máte zkušenost s nějakým jiným pro seniory? My jsme bohužel limitovaní tím jehněčím, a taky tukem... Díky za rady a postřehy či vlastní zkušenosti!!

kachna_
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2010 08:08
- Nahlásit

Maya
vyhlášku přesně definující ingredience v granulích,
Super odkaz, díky. Pochopila jsem to správně, že tam teda kůže, paznehty, rohy atd. být nesmí? Ale že péřová moučka tam smí být? Nebo jsem už z tý mateřský tak zblblá, že ani nechápu význam textu?
archie
Jsou tu v tomhle tématu vzdělanější, ale není tam málo masa? A jen házím myšlenku do pléna - není lepší nějaká známější značka? Jde mi o to, že jestli mají pejsci citlivé zažívání, tak jaká je pravděpodobnost, že značka za rok nezmizí z trhu?

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2010 08:28
- Nahlásit

kachna_
Péřová moučka tam smí být, ale musela by být uvedená extra v ingrediencích, jinak třeba běžná masová nebo drůbeží moučka má být bez peří, paznehtů atd.

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2010 08:37
- Nahlásit

archie
Na seniorku to nevypadá špatně, ale já osobně bych psovi seniorky nedávala, protože nižší obsah tuku se u nich řeší právě nižším obsahem masa. Asi bych spíš snížila dávku.

mallos
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2010 08:58
- Nahlásit

archie
v tomhle krmeni je tedy zatracene malo masa. maso je az na tretim miste. za ty penize bych asi zkusil neco jinyho...

kachna_
james wellbeloved je znama znacka. patri mezi ty lepsi, ktere jsou vyrabeny v UK a ma dlouhou historii. urcite bych se nebal, ze brzy skonci. navic je koupil (nebo ho koupili oni) Royal Canine...

Maya
problem neni, ze by zde nebyla legislativa, ta celkem je, ale jeji dodrzovani, nasledne kontrola a pripadne sankce uz nikdo neresi, takze se tam cpe, co si kdo usmysli. to je prave ten rozdil mezi EU a USA. proto tam vsechno funguje dale lepe - kvuli te kontrole a vymahatelnosti...

archie
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2010 22:21
- Nahlásit

mallos
archie
v tomhle krmeni je tedy zatracene malo masa. maso je az na tretim miste. za ty penize bych asi zkusil neco jinyho...
A mohl bys mi, prosím tedy poradit konkrétní granulky? Děkuji.
Maya
Když ono je to těžký, mopsíci trpí docela dost na nadváhu, a tak raději hlídám, abychom nebyli moc kulatí, a mohli se hýbat, denně chodíme cca 2-3 hoďky ven. A taky vzhledem k jejich krátkému čumáčku je potřeba, aby byli spíš lehčí a udýchali jsme teplo...
A jinak všem moc děkuji za názory!

mallos
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 09:52
- Nahlásit

archie
muzu, proc jste limitovani jehnecim?

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 10:49
- Nahlásit

archie
Já chápu, ale je úplně jedno jestli zvolíš granule s nižším obsahem tuku a nebo snížíš dávku. Já jen napsala, že já osobně bych si vybrala to snížení dávky.

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 10:50
- Nahlásit

mallos
Jj, s tou kontrolou máš pravdu, proto já taky radši granule made in USA.

kachna_
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 11:36
- Nahlásit

Maya
mallos
Jj, s tou kontrolou máš pravdu
Myslíte - máte indicie, že s tou kontrolou, je to tak špatný? Úplatní jsou podle mě všude. Né asi tolik jako u nás, ale jsou. Nebo prostě obecná nedůvěra v české věci?
Hele, tušíte, odkud se bere tolik jehněčího? Nový Zéland?

archie
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 12:11
- Nahlásit

mallos
archie
muzu, proc jste limitovani jehnecim?
Protože ten starší má docela dost citlivý zažívání, a po kuřecích granulkách různých značek zvracel a měl průjem, tak jsme zkusili na doporučení jehněčí, a bylo po problémech. Ale přitom mu nevadí, když je tam kuřecí tuk... Do teď jsme krmili PROFormance, jenže změnili recepturu a máme z nich průjem, a do toho oba chytili nějakou střevní chřipajznu, takže teď baští veterinární dietu, protože tohle mu to zažívání rozbombardovalo úplně, koupila jsem probiotickou pastu Diarsanyl, a hledám nové granulky, abych mohla plynule (přimícháváním) přejít z vet.diety na normoš granulky. Zkusili jsme Bento Kronen, ale měli z toho průjem, ale možná už to začínala ta střevnice...
Jo a taky míval problémy s močovými kamínky, měl struvity, ale jak jsme přešli na ty jehněčí, tak se všechno hezky spravilo. Je tedy fakt, že už je oba na zimu oblíkám, a do deště mají taky pláštěnky, ale bylo vidět, že jim ty granule fakt sedí. A teď mi klidně změní recepturu

mallos
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 12:14
- Nahlásit

kachna_
ja myslim, ze je to problem evropy, alespon v tomto segmentu. vsichni vedi, ze kdyz se vyroba (hill's, eukanuba atd) presunula do EU, sla kvalita hodne dolu. prave z duvodu spatne kvality vstupnich surovin. proto mam taky radsi madi in USA (byt jsem v podstate antiglobalista a odpurce svetovlady USA). tam je tak silna konkurence a kontrola typu AFFCO, USDA + nezavisle kontroly (WDJ apod.).
V USA pouzivaji jehneci vyhradne z NZ...

archie
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 12:21
- Nahlásit

mallos
Poradíš mi, prosím, ty granulky? Díky

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 12:23
- Nahlásit

Myslím, že v Evropě není žádný jednotný kontrolor vstupních surovin, jako je třeba AAFCO v USA a že to zřejmě řídí zákony jednotlivých států, takže nikdo neví, kdo co kontroluje a jestli vůbec, tak bych spíš řekla, že nikdo nekontroluje nic.
A není v lidských silách si to ověřit, to by člověk musel znát zákony všech států a tím pádem vědět, kdo je v daném státě zodpovědný za kontrolu.

mallos
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 12:39
- Nahlásit

archie
tak to bych ti asi doporucil canine caviar lamb adult. to jsou asi nejlepsi granule pro citlivy psy. maji i seniorku, ale to jsem nezkousel. kamarad tim (labm adult) krmiv psa, kterymu je 11 let (vlkodav!) a je uplne v pohode. kdyz by ti pribiral, můzes primarne zkusit snizit davku...

worick
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 14:50 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

archie
Měli jsme u obou psů problémy s průjmama, nějak plíživě to začalo a vleklo se to skoro celou zimu. Měnila jsem postupně různě granule, ale pořád nic moc. První ´špatně prospíval samojed, pak začal průjmovat, postupně i berňák - to už samojedu ty průjmy skoro ustaly, zato berňák hrůza.
mallos díky
mi poradil Canine caviar a na jiném fóru mi taky schválili, ať jdu radši jen do jehněčích a zatím dobrý Průjem už jen občas (ale to, když jim třeba podstrčím nějaké přilepšení ) dobíráme druhý 18kg pytel, takže krmíme měsíc a půl. Jehněčí jsou deklarované jako dietnější než např.kuřecí, což u nás je trošku smůla, neboť bych samojeda potřebovala vykrmit, ale právě tobě by mohly vyhovovat. A taky jsou dost malé (na berňáka až směšně malé ) takže pro mopse akorát
mallos
Myslím, že jsem to sem nepsala: mimo jiné jsme měli u psů a koček parádní tasemnice Už jsou všichni odčervení - 2x po sobě, tak snad jsme se těch potvor zbavili. Mrzí mě, že jsem nevyfotila, jak kočka vyblila doma na schodišti takovou 25/1,5cm ,,mašli"

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 15:09
- Nahlásit

worick
Mrzí mě, že jsem nevyfotila, jak kočka vyblila doma na schodišti takovou 25/1,5cm ,,mašli"
Fuj, naštěstí jsi to nevyfotila.
Jinak pokud máš kočky venkovní, tak je nutný jim dát očervovaní prášek každý měsíc, maximálně ve výjimečných případech po dvou měsících, jinak budeš mít tasemnici brzo zpátky.

worick
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 16:47
- Nahlásit

Maya
Kočky venkovní mám, i když to jsou britky Sem tam najdu na zemi ulovenou myš, někdy jí třeba chybí hlava...a pes si jí nevšimne, respektive čichne a jde si po svých, ale už se mi dvakrát stalo, že než by mi samojed ulovenou (vyhrabanou) myš ukázal (ví, že bych ji sebrala a vyhodila ) radši ji honem do sebe nasouká jako anakonda Odčervujem čtvrtletně a i to se mi zdálo moc, protože je to přeci jen dost hnusná chemie

mallos
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 18:30
- Nahlásit

worick
to jsem rad, ze to funguje...
pokud by tu tasemnici jeste nekdy meli a chytla bys nejakou vyvrhnutou zivou, schovej mi ji, potreboval bych schodit tak 5kg a vypada to, ze tohle bude posledni moznost

jehneci granule maji obecne mene bilkovin nez kureci, ale spis je to tim, ze je tam mene masa, pac je drazsi. jinak si myslim, ze jehneci pokryva sirsi spektrum aminokyselin. ktere ma vic tuku presne nevim, ale typnul bych si, ze taky jehneci...

myslim, ze pokud je pouzito kvalitniho zdroje kureciho masa, nebude to delat problem. vsadil bych na to boty...

archie
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 18:57
- Nahlásit

mallos
Díky za tip, jde se na to mrknout

sramka00
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 19:19
- Nahlásit

Já měla problém s kuřecím masem v granulích- právě proto, že byly dietnější a pejsek mi fakt hubnul...Pak jsem přešla na jehněčí a byl v tom určitě znatelnej rozdíl! Zvěřina mu taky přilepšila.

mallos
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 19:34
- Nahlásit

sramka00
tak zverina je asi uplne nejlepsi, ale neni ani tak klicovy zdroj (jako kureci apod.) jako mnozstvi. muzes si koupit treba zverinu BC, ale tam je tak co se za nehet vejde, takze pak je lepsi treba nejaka jehneci receptura, kde to maso skutecne je a je ho tam dost

mallos
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 19:37
- Nahlásit

sramka00
nicmene tedy jeste obecne; tuk je do granuli stejne pridavan a ze samotneho masa tam vsechen neni, takze mohou byt granule tucnejsi a mene tucne; dale, viz predchozi prispevek, mas granule, kde je 10% masa a mas granule, kde je masa treba 50%. v tom bych vzdy hledal primarne rozdil...

worick
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 22:21
- Nahlásit

mallos
schovej mi ji, potreboval bych schodit tak 5kg a vypada to, ze tohle bude posledni moznost - tak to jsme na tom stejně Sem si právě naivně myslela, že když je Woriček taková lízajda, že už nějakou jistě musím mít, ale prdlajz, počítám že:,,tasemnice psí na člověka nejdou"
Jinak už je 3 týdny odčervený a když ho chci plácnout přes zadek (ne trestat, z legrace ) , tak to bych si o pánev přerazila ruku Doufala jsem, že snad když už neprůjmuje, tasemnici jsme zlikvidovali, tak konečně přibere, ale zatím nic

Strejda
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2010 06:30
- Nahlásit

worick
tak to jsme na tom stejně
Tak Ty s tím nepřestaneš?

mallos
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2010 07:13
- Nahlásit

worick
dockej casu, tri tydny je malo, uvidis za mesic...

worick
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2010 07:46
- Nahlásit

Strejda
Tak Ty s tím nepřestaneš? - jéžíš kontrola! To je jak na zahradnickém fóru čéče. Všichni se tam ptají co, kde a jak sehnat, já se jednou zeptala, kde sehnat násadu kalifornských žížal do kompostu a hned mi přišel maila, že to není inzertní časopis Tady kde kdo hodí do placu, že chce zhubnout , ale já nesmím ani pípnout

mallos
začíná línat a tím pádem to bude zase hodně vidět. Před týdnem nás potkal známý a říkal Workovi:,,ty jsi teda medvěd" Pak ho plácnul po zádech a že:,,no, ale moc tlustý nejsi", chňapnul ho kolem pasu a jen vyvalil oči:,,šmarjá, tak to jsem si myslel, že je mnohem tlustší...."

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2010 08:16
- Nahlásit

Já chci taky zhubnout!! Ale tasemnici nechci, leda až někdo vymyslí způsob, jak se jí pak elegantně zbavit.
worick
Hele já bych to tak neřešila, ono u psů to bude jako u lidí, některýho prostě nevykrmíš a nevykrmíš i kdy by ses na hlavu stavěla.
I když musím říct, že mě teda hodně psi přibrali po tom Kronchu. Nechápu, protože jsou to rybí granule, ale fakt jo. Teď co mají Artemis, tak zase rychle zhubli.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2010 08:56
- Nahlásit

nahodou, ja ted po tejdnu strevni chripky su o trochu lehci, nez jsem byla predtim a nemuzem se houpat s muzem na ty dvouramenny kovovy houpacce, protoze me prevazuje, coz predtim bylo 50:50 (ale uz 3 dny normalne snesu jidlo a vaha se vraci na normal, takze pristi houpani uz zase bude pohodlny;)

jinak ja Tima vykrmila asi o 2-3 kg, ma ted neco mezi 18-19, prijde mi tak akorat. zebra sou trosicku citit, ale fakt jenom malicko. Jenze rodicum se zda porad hrozne hubenej, tak nevim, jestli jeste 1-2 kg nepridat? ma tak 48cm, prijde mi teda ze je celkem v poho s 18.5 kg...

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2010 09:50
- Nahlásit

cernej caj
Ono hodně záleží na typu, na kostře, u těch lehčích si myslím je ta váha akorát, ti těžší váží při téhle výšce kolem 20 kg. Ale dej spíš na sebe, určitě je lepší hubenější, vlčí většinou mívají opačný problém, sežerou všechno a pak jsou tlustý a lidi je překrmujou, protože v těch chlupech to není vidět.
Pokud z něj netrčí kosti, tak bych ho nechala, jak je, přes léto určitě, přes zimu záleží, kde většinou bude, pokud venku, tak bych ho trošku vykrmila.

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 45 . 46 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání