| Autor |
Zpráva |
mallos
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 10:02
- Nahlásit
tak uz ani neumim psat...
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 11:07 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 11:37
- Nahlásit
No abychom se vrátili ke granulím tak můžu říct, že doporučení nelhala a po zkrmení jednoho pytle Kronch je srst asi tak tisíckrát lepší dokonce natolik, že si všimli i nepsí známí.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 11:53
- Nahlásit
Maya
Kurňa Mayo, nedělej mi v tom zase binec , já už byla rozhodnutá zkusit Artemis a teď zase ty přijdeš s chválou na Kronch
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 12:00
- Nahlásit
Maya
po zkrmení jednoho pytle Kronch je srst asi tak tisíckrát lepší dokonce natolik, že si všimli i nepsí známí.
no, to jiste, prece jenom ten rybi/lososovy olej ma nejake ucinky .. jinak slozeni celkem bida
Suroviny: celozrnný ječmen, celozrnná pšenice, ryba (čerstvý losos 6%, rybí moučka), živočišný tuk, kukuřičná mouka, krevní moučka, bloson (zdroj minerálních látek), řepná vláknina, pivní kvasnice, česnek, vitamíny a minerály zvlast ta krevni moucka je hnuuuus!
worick
já už byla rozhodnutá zkusit Artemis a teď zase ty přijdeš s chválou na Kronch
proc chces davat psum artemis? je to hodne "nabuseny" krmivo, pokud maji ted problemy s travenim, bylo by lepsi vybrat jim (aspon prozatim) jednoproteinovy granule .. ale to uz jsem ti tu psala (Dania tusim taky) .. ovsem zrejme zbytecne ..
|
Dania
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 12:15
- Nahlásit
worick
mám na tebe otázku. Z JAKÉHO DŮVODU VLASTNĚ CHCEŠ MĚNIT GRANULE?
1/ proto že psům nechutnaj ty, který mají
2/ protože mají průjem
3/ jiný důvod
Protože po zodpovězení téhle základní otázky bys měla granule vybírat
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 12:20
- Nahlásit
Maya
tak super, že se to bafům zlepšilo. Nestačilo by ale na lepší srst dávat k běžně poytívaným granulím ten rybí olej třeba bokem?
berte to prosim jako zvídavou otázku, ne že mam neco proti tem granulim
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 12:44
- Nahlásit
cernej caj
Jen klidně měj, já taky mám proti Kronchu hodně, složení je děsný a normálně bych s ním nekrmila, ale jak už jsem psala, pes vypadal po Acaně jak ochechule a potřebovala jsem ho dát rychle dohromady a tohle mi bylo doporučeno. Mám ještě půl pytle, zkrmím to a pak koupím něco jiného. I když třeba mě ta krevní moučka tam až tak nevadí, moji psi se můžou po krvi utlouct, když podříznem slepici , ale dlouhodobě bych tím psy nekrmila.
Jinak rybí olej z lékárny, lososový psí olej i Dermanorm, to všechno už jsem tak průběžně za ty roky zkoušela a nikdy jsem nějaký výrazný účinek nezaznamenala, proto v takovémto extrémním případě mě přiznám se ani nenapadlo to zkoušet.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 12:48
- Nahlásit
worick
Já chválím Kronch jako zkvalitňovač srsti, to ty snad nepotřebuješ, teda tvoji psi ale složení a krmení tím nafurt viz Roxana.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 12:57
- Nahlásit
Maya
mě ta krevní moučka tam až tak nevadí, moji psi se můžou po krvi utlouct, když podříznem slepici
hm, a myslis, ze ta krevni moucka je tam ze slepice? nebo ryb? nebo je drubezi? nebo .. ?
krevni moucka je hodne levnej zdroj proteinu a dobry hnojivo, ale do psich granuli fakt nepatri ..
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 13:20
- Nahlásit
Roxana
Popravdě po původu krevní moučky jsem nikdy nepátrala, protože jsem se s ní v granulích nikdy nesetkala, až teď, ale tak z čeho je? Krevní moučka snad musí být z krve a krev z nějakého zvířete, ne? Nebo je v tom zase nějaký fígl?
Jinak myslím, že 2měsíční krmení tímto mi psy neodrovná a hlavně že už pes vypadá jako pes.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 20:16 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Dania
b) je správně
S tím, že: Worick blbě žere, ale momentálně míň průjmuje. Berry žere dobře, ale momentálně víc průjmuje. Nechci dávat rozličné granule - aby si je záviděli a začali mi ještě k tomu ,,dělat bordel" u misek
Takže: hledám granule, které budou chutnat oběma psům, budou po nich vypadat dobře a nebude průjmovat ani jeden. Proto musím zkoušet
Jak jste s Mayou začali rozebírat ten přídavek lososového či rybího oleje tak mi stejně cvaklo - Berry rybí nemá rád
Nechtěl ani granule stříknuté rybím olejem, pokud jsem jim do nich míchla sardinky či něco podobné - tak je nežral a posledně jsem jim chtěla udělat pomyšlení s filetama z pangacia a Berry utekl a Worick alespoň vzal do huby - a vyplivnul
Takže stejně nic - rybí nebrat
Roxana
Artemis....hodne "nabuseny" krmivo, pokud maji ted problemy s travenim, bylo by lepsi vybrat jim (aspon prozatim) jednoproteinovy - protože bylo v seznamu doporučených granulí od...bla, bla nevím jak se to jmenovalo - jako jedno z mála, které se k nám dováží. To víceproteinové má hodně firem, i u Acany byla kuřata, vejce, ryby a nevím co ještě v jedné řadě krmiva. Zatím pořád nemám vysledované, co by ty problémy mohlo způsobovat, takže si říkám, že granule zkusím a pokud se stav nezlepší, či nedejbože ještě zhorší, půjdu od nich.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 20:21
- Nahlásit
worick
co třeba nutra gold? mám 11 psů a ještě jsem nenašla granule, které by vyhovovaly všem, až na nutra gold.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 20:32
- Nahlásit
worick
Ono je hodně psů, co ryby nemusí, tak zkus vybírat kuřecí nebo jehněčí, Nutra gold jsou taky dobrý, chci je taky zkusit, ale prý mají taky nějaký problémy s dovozem nebo co, chtěla jsem koupit adultku a nebyla, tak nevím, jestli je to pravda nebo ne.
|
Dania
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 21:37
- Nahlásit
worick
b) je správně
tak v tom případě bych neváhala ani chvíli a řídila se tím, co píše Roxana.
Hledej jednoproteinový granule na citlivý zažívání a než se průjem upraví, nic jim k tomu nepřidávej.
Chceš moc věcí najednou a to pochybuju, že se ti povede. Největší problém je ten průjem, řeš tedy průjem...A víš co, ono nakonec to, že pes bude vypadat dobře může souviset i s tím, že bude bez průjmu. Je dobrý si uvědomit, že pokud má pes průjem, tak nedostatečně vstřebává vitamíny a minerály-to střevo to jaksi nezvládá....
Zatím pořád nemám vysledované, co by ty problémy mohlo způsobovat,
protože mícháš spostu věcí najednou, to se pak vysleduje těžko, resp., je to nemožný vysledovat. Ale fakt mysli na to, že to může bejt cokoliv z toho, co ke granulím přidáváš. Vůbec to nakonec nemusí bejt granulema. V tomhle prostě musíš bejt tvrdá a důsledná.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 22:14
- Nahlásit
Maya
já kupuju nutra gold ve skladu, mají velkoobchod i maloobchod, a sklad mám asi 100m od domu, bydlím u neratovic.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 22:27
- Nahlásit
Maya
krevni moucka - no jiste, je z krve. Ale jakych zvirat? drubeze? mozna ... nebo je naopak hovezi nebo veprova? nebo z uhynulych zvirat treba ze zoo? jo, kdo vi .. v kazdym pripade nemas jedinou moznost, jak poznat, odkud ta moucka je, natoz jeji "kvalitu" - a jestli napr. neobsahovala zbytky nejakych leciv apod .. jako hnojivo OK, jako soucast granuli ne-e
samozrejme asi dvoumesicni krmeni psa neznici, ale uz z principu bych za tohle slozeni cca 100,- Kc/kg nedala ani omylem .. ale to je samozrejme kazdyho volba ...
worick
myslim, ze opravdu nejdriv bys mela resit ten prujem, jak dlouho uz Berry vlastne ten prujem ma?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 22:34
- Nahlásit
Roxana
nebo z uhynulych zvirat treba ze zoo?
to jí jako z těch zvířat chceš vyždímat nebo jak? Abys mohla vytěžit krev, musí být zvíře omráčené, nebo pár vteřin mrtvé, jinak ti ta krev nepoteče ven (vykrvování funguje na tom principu, že srdce pumpuje krev ven z těla).
Nejatečná zvířata si odváží kafilerka, a to by tam muselo být napsáno kafilerní moučka
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 22:40
- Nahlásit
kachna_
OK, nevim, jak se vykrvuje zvire, nikdy jsem u zadny zabijacky neasistovala
Nejatečná zvířata si odváží kafilerka, a to by tam muselo být napsáno kafilerní moučka
vazne? muzes mi prosim uvest nejaky zdroj, ktery uvadi povinnost to takhle oznacovat? Dik ..
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 15:24
- Nahlásit
worick
Takhle dlouho bych psům jídlo nenechávala povalovat, je to fuj bek e e Kor když mají dlouhodové střevní problémy.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 16:16
- Nahlásit
Roxana
vazne? muzes mi prosim uvest nejaky zdroj, ktery uvadi povinnost to takhle oznacovat? Dik .
My se to tak učili na střední. Ale je to už skoro 15 let, je dost možný že se to změnilo . Mám sš technologie masa
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 17:46
- Nahlásit
worick
asi by bylo lepsi, abys zkusila nejaky to jehneci, jak tady pisou. v tom pripade bych asi vybral ten canine caviar, ty myslim maji jednoproteinovy formule. a je to levnejsi nez artemis
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 19:59
- Nahlásit
Roxana
Berry má průjem už cca 4 měsíce, jak jsem psala - ne pořád. třeba i dva dny dobrý a pak zase jde jednou ,,řídce" a tak pořád dokola. Ve čvrtek už jsem chtěla psát, že byli 3 dny bez průjmu a odpoledne se oba pos.... To ale byla moje chyba - dostali mleté maso co jsem sehnala v akci.
mallos
a je to levnejsi nez artemis - cena tu nehraje roli, jenom chci vybrat - jako většina tady - to nejlepší
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 20:41
- Nahlásit
worick
asi jsem to prehledl, ale cim krmis?
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 21:23
- Nahlásit
worick
uf, 4 mesice, to je sakra dost (byt to neni kazdy den) to by asi fakt chtelo uz vyresit. mimochodem, nejsou ty 4 mesice tak nejak ta doba, odkdy krmis tema Best Choice?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2010 07:48
- Nahlásit
Roxana
4 mesice tak nejak ta doba, odkdy krmis tema Best Choice? jo, tak ještě dýl, protože k Best Choice jsme šli právě kvůli průjmu
mallos
Teď Best choice - s těma k nám berňák přišel jako štěně od chovatelky, takže když průjmoval, jsme se k nim vrátili v naději, že by mu měli vyhovovat víc. Nezměnilo se to.
Včera jsme byli na obědě u tchánů, švagrová má retrívra, se kterým si hrajou a zastavila jsem se s ní na kus řeči. A ona hladila Berču a říkala mi, že má teď takovou hezkou srst, že ji nemíval tak hezkou. No, mě se zase zdá, že se mu začíná horšit - nad ocasem ji začíná mít právě šedivou, matnou. To mu dělalo po Eagle packu a po té Acaně se to zlepšilo. Otázka je, jestli to není částečně tím, že bude línat - vždycky v létě je to horší...
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2010 09:47
- Nahlásit
worick
urcite bych, co nejdriv vymenil granule. ctyri mesice je opravdu dlouho. navic jsem koukal na to best choice a to tedy neni nic moc...
|
AmAkita
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2010 10:17
- Nahlásit
worick
.....měla bych návrh řešení (zadarmíko) průjmu přes intestinal dietu .
V případě zájmu mi prosím napište na mejl (pod členem ho nemáte).
|
Azash
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2010 16:23
- Nahlásit
Roxana
"nebo z uhynulych zvirat treba ze zoo? "
Tak to som sa fakt pobavila
Krevní moučka nie je to o nič vačsí "hnus" jako moucka z masa, z ktorého sú napr. vyrobené aj tie najkvalitnejšie granule Ak obsahuje nejake léčivo, resp. ak je podozrenie že ho može obsahovať (napr. nedodržení ochranné lhůty), pri nedodržení technologie spracovania jatečného zvířete apod., je zaradená do kategorie VŽP (vedlejší živočišný produkt) - a to by býva na krmive uvedené (většinou).
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2010 20:30
- Nahlásit
Azash
jsem rada, ze jsem te pobavila aspon sis prodlouzil/a zivot, no ne?
pri nedodržení technologie spracovania jatečného zvířete apod., je zaradená do kategorie VŽP (vedlejší živočišný produkt) - a to by býva na krmive uvedené (většinou).
pockej, takze by nebyla uvedena jako "krevni moucka", ale jako "vedlejsi zivocisny produkt"?
mimochodem - nejkvalitnejsi granule? dost zavadejici pojem, takova vec ani neexistuje
a promin, mezi krevni mouckou a tou masokostni rozhodne rozdil je, to prvni je prima do hnojiv, do krmeni pro psy fakt e-e
a jestli si vyjasnis, jestli pises vlstne slovensky nebo cesky, zase napis
|