| Autor |
Zpráva |
Azash
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2010 22:17
- Nahlásit
Roxana
Ja to mám jasne píšem česko-slovensky
Dik za prodloužení života, ale máme v rodine Alzheimera, takže mi to je celkom zbytočné
"takze by nebyla uvedena jako "krevni moucka", ale jako "vedlejsi zivocisny produkt"? "
Může tam být i obecně uvedeno VŽP i krevní moučka, obě jsou správně. Všetci tu omielate donekonečna nejaké "vedlejší živočišní produkty", ale mám pocit, že je to len pojem pre nejakého strašiaka a nikto presne nevie čo to je.
Pojem "nejkvalitnější granule" som nemyslela ako kategóriu, bolo to myslené obecně, bez akejkolvek špecifikácie. Ale dajme tomu, ak ma už chytáš za slovo, možeme uvažovať granule vyrobené zo vstupných surovin určených pro lidskou spotřebu.
Ale počkaj, ja som písala niečo o masokostní moučce?
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2010 22:31
- Nahlásit
Azash
Ja to mám jasne píšem česko-slovensky
vyborne, federativni uzivatel, to jsme tu jeste nemeli
pokud mluvis o urceni oznacovani, co je spravne a co ne - to podle koho? AAFCO, USDA nebo jak?
k tem vedlejsim zivocisnym produktum - nic proti nicemu ale s dovolenim radeji sveho psa budu krmit masem a ne jeho vedlejsimi derivaty popr. necim vlastne uplne jinym
a prosim te, ty suroviny pro lidskou spotrebu - muzes mi ukazat jediny obal krmiva, kde je uvedene, ze suroviny maji tuhle kvalitu? Diky predem ..
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 08:29 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
tak jdu nakonec kupovat dospelou acanu pro utulkace... idealne kdyz mu pojede, abych mohla sjednotit se stendem casem, ale podle tech mnozstvi "odrud" co acana ma nejak vubec nevim, co vybrat... nekdo tu psal, ze akorat rodicum kupuje grasland, ale ta se me zda zas celkem drazsi...
kterou recepturu konkretne byste me doporucili? akorat teda dodam, ze utulkac (mam ho od vcera) ma ted prujem, ale to muze mit z cehokoli a muze to mit do tydne upravene... tak jsem zas z toho duvodu premyslela o lamb & apple ale nejsem si jista
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 08:34
- Nahlásit
cernej caj
myslim, ze udelas nejlip, kdyz vezmes klasickou adultku. rekl bych nejlepsi pomer cena/slozeny...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 08:42
- Nahlásit
mallos
tojo, 18 kg pytel za 970 je hodne dobry pomer ale me obecne ty slozeni prijou jakoze podobny a moc v tom nevidim rozdil, takze nejsem schopna posoudit, jestli nekterou muzu udelat lip, nebo je to celkem jedno.
Predpoklad je, ze prujem ma pes z utulkove stravy/stresu z utulku a prevozu/ podobneho nefiziologickeho zapricineni
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 08:56
- Nahlásit
cernej caj
Zkus tu obyčejnou adultku, on navíc v útulku asi neměl nic moc, tak aby to neměl moc velký skok na ty lepší receptury najednou, když se mu upraví ten průjem, tak pak můžeš časem přejít na grassland nebo prairie.
|
Azash
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 12:36
- Nahlásit
Roxana
Mluvim o označování v EU.
Inak ja nie som vobec zástanca krmení psů VŽP a ani ich nikomu nevnucujem. Ale ma naozaj "bavia" výroky typu, "to nebo ono je hnus", od ludí ktorí nemajú ani šajn o spracovaní a technologii. Sama by som možno najradšej krmila BARFem, ale momentálně to pre mňa nie je absolutne realizovatelné a preto čítam aj túto diskusiu a snažím sa nájsť "nejmenší granulí zlo" dostupné na trhu.
Čo as týka toho pojmu "nejkvalitnější granule", to samozrejme nebolo myslené na nejaké konkrétne, použila som toto spojenie len pre názorné porovnanie. Ale na druhej straně existujú granule u ktorých výrobca uvádza suroviny "potranivové kvality". Či sa ale jedná naozaj o suroviny v kvalite "pro lidskou spotřebu" to nikto netuší - kritéria pro výrobu potravin (tj."krmiva pro lidi") jsou určitě někde jinde, resp. jsou stanoveny přesně (v EU), zatímco pro výrobu psích granul (tj. krmiva pro zvířata) je to jenom na dobré vůli výrobce.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 13:29
- Nahlásit
Azash
promin, nejak asi 100% nerozumim, co tim chce basnik rici, ale neva
urcite nejsem zadny odbornik pres technologie a zpracovani, ale neco malo o vyrobe granuli snad prece jen vim, takze s dovolenim si posoudim sama, jestli je krevni moucka hnus nebo slozka bez ktere se granule neobejdou ... A pokud te to bavi, proc ne samozrejme nikoho presvedcovat nepotrebuju, at si koupi co kdo chce, takovych granuli neni malo, go for it
tvrzeni "vybrat nejmensi zlo" mi v pripade granuli pripada docela trefne.
Pokud nechces/nemuzes krmit BARFem, muzes psovi varit nebo je tu samozrejme jeste mokra strava
ano, vyrobce samozrejme muze uvadet co chce, jak jsem tu uz psala x-krat, letaky a internet snese vsechno, jedina jakztakz kontrolovana skutecnost je slozeni na obalu ..
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 15:46
- Nahlásit
tak Tim dneska 2x blil... a ridka mu tece chudakovi porad zitra jedem pro klasika adultku, vcera a dneska dostal jen vazenou acanu /nevim jakou/ ze zveracu...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 16:18 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
cernej caj
tak mi neblijeme nikdy, ovšem včera jsme byli ,,musherkovat" a po cestě Worick takovou sr....., ža měl zašmolené celé ,,kalhoty" a u babči si pak sednul na zem a udělal jí šmouhu na linu, než jsem mu to hadrem očistila. Babča to sledovala, jak myju psa, pak podlahu, pak pes dočišťoval sebe a nakonec jen suše poznamenala, že si líže pos....pr....a za chvíli se s ním budu olizovat já Tak jsem jí na to řekla:,,vidíš, teď teprve oceníš, že tě nepusinkuju!"
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 16:27
- Nahlásit
cernej caj
O tom, že kupuju psovi od rodičů grassland, jsem psala já.
Dostávala štěněcí a teď tu grassland.
Jiného psa jsem dřív krmila adultkou, ale nebyla jsem s ní tak spokojená (větší a řidší odpad, prdy). Byl to ale pes, který má všeobecně problémy s trávením granulí (co krmím maso, problémy nemá žádné).
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 16:30 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit
Acana adult:
Dehydrované kuřecí maso (40%), oves, čerstvé kuřecí maso, hrách, hnědá rýže, kuřecí tuk (přírodně konzervován směsí tokoferolů a rozmarýnu), čerstvý losos, kuřecí játra, čerstvá celá vejce, vojtěška setá, lososí olej, tykev, kuřecí chrupavky (přírodní zdroj glukosaminu), červená jablka, mrkev, mladé lístky tuřínu, brusinky, bobule oskeruše, ekologicky pěstované mořské rostliny (chaluha, řasa měchýřnatá, mořská řasa dulse), kořen lopuchu, kořen ibišku, bobule jalovce obecného, pískavice řecké seno, fenykl sladký, kořen anděliky lékařské, rakytník úzkolistý, kořen čekanky, kopřiva dvoudomá, listy maliníku obecného, ostropestřec mariánský, lístky máty peprné, květy měsíčku lékařského, květy heřmánku lékařského, enterococcus faecium, lactobacillus acidophilus + vitamíny a minerály.
Acana grassland:
Dehydrované jehněčí maso (35%), batata sladké brambory, hrách, vykostěné jehněčí maso, čerstvá vejce, vojtěška setá sušená na slunci, slunečnicový olej, čerstvý candát obecný, tykev, čerstvá severská štika, červená jablka, mrkev, listy tuřínu, ekologicky pěstované mořské rostliny (chaluha, řasa měchýřnatá, mořská řasa dulse), bobule jalovce obecného, brusinky, bobule oskeruše, černý rybíz, kořen anděliky, kořen čekanky obecné, jetel luční, listy maliníku obecného, kořen smetanky lékařské, lístky máty peprné, květy měsíčku lékařského, květy heřmánku lékařského, rozmarýna lékařská, lactobacillus acidophilus, enterococcus faecium + vitamíny a minerály.
Acana praire harvest:
Dehydrované kuřecí maso (40%), červenohnědé brambory, čerstvé kuřecí maso, hrách, kuřecí tuk (konzerervovaný směsí tokoferolů a rozmarýnu), čerstvý candát severoamerický, tykev, celá vejce, vojtěška setá sušená na slunci, čerstvý jezerní síh, kuřecí chrupavka (přírodní zdroj chondroitinu a glukosaminu), červená jablka, mrkev, listy tuřínu, ekologicky pěstované mořské rostliny (chaluha, řasa měchýřnatá, mořská řasa dulse), bobule jalovce obecného, brusinky, bobule oskeruše, černý rybíz, kořen anděliky, kořen čekanky obecné, jetel luční, listy maliníku obecného, kořen smetanky lékařské, lístky máty peprné, květy měsíčku lékařského, květy heřmánku lékařského, rozmarýna lékařská, enterococcus faecium, lactobacillus acidophilus + vitamíny a minerály.
Tady je jasně vidět, že to složení je velmi podobné. Rozdíl je hlavně v tom, že v adult je oves, v grassland jsou brambory. Jinak je to na stejné brdo.
Příště psovi od rodičů koupím zase jinou řadu - třeba adult nebo pacifiku... Aby aspoň měl trochu změnu, když už nechtějí krmit masem...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 16:42
- Nahlásit
worick
to babi urco nalezite ocenila;)
no proste doufam, ze se mu to spravi... ale radost z toho nemam
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 16:45
- Nahlásit
pawLINka
dekuju za nazornou ukazku nejak tak jsem to vykoumala taky, ze rozdily minimalni, nejvetsi sou v cene
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 16:58
- Nahlásit
cernej caj
no proste doufam, ze se mu to spravi... ale radost z toho nemam - to mi povídej.....
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 18:14
- Nahlásit
pawLINka
mimochodem, cetl jste nekdo slozeni na pytlich u acany v aj? tam je misto dehydrovane kureci maso napsana kureci moucka
bavil jsem se o tom s jednim clovekem a ten mi tvrdil, ze za ty penize nemuze byt u acany takova kvalita surovin jakou uvadeji a ze v kanade se to moc neresi...
nicmene uz chybne preklady neco znamenaji, protoze jsou jiste zamerne...
kazdopadne, i presto je to jedno z lepsich krmiv, za tu cenu teda...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 21:06
- Nahlásit
mallos
touhle informaci si me teda moc nepotesil... to si fakt muzou prelozit jak se jim zachce?
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 21:26
- Nahlásit
mallos
a ze v kanade se to moc neresi
tak to bych nerekla, spousta rekneme kvalitnich krmiv je prave z kanady a zaklada si na pouzivani kvalitnich vstupnich surovin (moucky s vyssim cislem cistoty atp.)
mmch - acana je od stejneho vyrobce jako orijen (champion pet foods)
cernej caj
tak nevim, jestli muzou, kazdopadne to delaji - a to dehydratovane maso - to je uz klasika .. pak jsou taky konzervanty jako napr. BHT apod uvadeny pod prezdivkou "konzervanty povolene v zemich ES" atp. ..
nejlepsi je orientovat se podle jazyka zeme puvodu
|
MilanS
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 21:44
- Nahlásit
mallos
A hlídač parkoviště k tomu řekl co ?
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 21:58
- Nahlásit
MilanS
mam to od cloveka, ktery acanu dovazi. rekl doslova, ze neni mozne, aby ty suroviny za cenu, kterou to kupuje, byly v kvalite, kterou deklaruji... a ze je to divny...
prodavam, jak jsem koupil...
cernej caj
to nevim, ale duveru to kazdopadne nebudi...
Roxana
nekde jsem cetl v nejakem hodnoceni, ze tam nemaji standardy podobne treba americkym, takze muze byt vetsi rozdil mezi tim, co rikaji a co tam davaji. nicmeni mi rekni krome acany a orijenu jiny dobry krmivo z kanady...
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 22:34
- Nahlásit
mallos
first mate, canidae, nutra gold ..
pokud vim, CA vyrobci vyrabi a prodavaji krmivo tez pod AAFCO standardy
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 23:26
- Nahlásit
Roxana
Canidae i Nutra Gold jsou z USA.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2010 07:16
- Nahlásit
achjo a to sem si celkem myslela, ze tou acanou aspon nenapacham skody... no same lepsi zpravy... abych zacala hledat nejlevnejsi canidae nebo nutra gold... artemis sem nasla za v potstate totoznou cenu, takze to ani neresim... treba i ta acana se lisi cc az o 200 za pytel, tak kdyz clovek dobre najde obchod, je to dobry kup... ale tu maji skoro vsude, s tema ostatnima vama udavanyma granule uz je to potiz...
mozna to arden grange teda zkusim, tam je 15kg jeste kolem 1300 ale ted s dvouma hladovyma krkama to bude asi horsi... (Tim ani nekouse, ten polyka...)
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2010 08:04
- Nahlásit
cernej caj
tou acanou urcite skody nenapachas. pokud nemas penize na artemis nebo canine caviar, urcite bych asi i ja za ty penize tu acanu zkusil...
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2010 08:08
- Nahlásit
Roxana
ne ne, jak pise maya, jen FM je z kanady. a pokud vim, tak nevyrabi pod standardy AAFCO...
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2010 10:38
- Nahlásit
Maya
aha, tak to se omlouvam za uvedeni v omyl.
mallos
FM je z kanady. a pokud vim, tak nevyrabi pod standardy AAFCO
podle toho, co vim, ja, tak ano ..
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2010 10:48
- Nahlásit
No nevím, mě se teda na stránkách FM nic o AAFCO najít nepodařilo.
Mají tam jen nicenříkající toto
Our government inspected pet food factory, pictured above, meets or exceeds United States and European Union pet food manufacturing standards.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2010 10:54
- Nahlásit
Maya
mě se teda na stránkách FM nic o AAFCO najít nepodařilo
a co napr. artemis, co ten zminuje na svych strankach?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2010 11:09
- Nahlásit
Roxana
Zmińuje alespoń USDA=,
dále u konzerv má toto
ARTEMIS CHICKEN FORMULA DOG FOOD IS FORMULATED TO MEET THE NUTRITIONAL LEVELS ESTABLISHED BY THE AAFCO DOG FOOD NUTRIENT PROFILES FOR ALL LIFE STAGES.
a u granulí vyjmenované ingredience omega 3 a 6, které nejsou na seznamu AAFCO, tudíž se dá předpokládat, že ostatní tam jsou
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2010 12:08
- Nahlásit
Roxana
artemis ma aafcoo guarantee dokonce na pytlich...
ja to aafco nemyslel k firstmate, spatne jsem to napsal, ale ke kanadskym krmivum obecne. nicmene to nevylucuje, ze nektery vyrobce tyto standardy muze dodrzovat. kazdopadne jsou pak jeste dalsi standardy usda, jak jsem psal a znacky, ktere chteji vyvazet z usa museji byt pod jejich kontrolou - jak jsem psal s tema surovinama...
|