| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2010 10:08
- Nahlásit
Maya
me prave prijde tak "akorat" jakoze ma jeste nahoru trochu rezervu, aby byl porad peknej, ne tlustej, i kdyby neco pribral ale kosti uz mu nikde netrci. Jenze to nedokazu odhadnout presne, ale dle toho, co pises je teda tak akorat, tak ho necham. Taky sem zvazovala senior granule, mozna kdyby dostaval vetsi objem, aby mel lepsi pocit zasyceni, jestli by to pro nej v jeho hltani vseho nebylo lepsi? Protoze kdyz se citi plnej (prezranej;) tak tolik nezere a pokud se seniorky rovnaj nizsi davce adultek, nemuselo by mu to nejak vadit, ne?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2010 11:55
- Nahlásit
cernej caj
Jestli z něj netrčí kosti, tak je v pohodě. Navíc pořád lepší hubenější než tlustší, i na klouby je to lepší když nevíš, jak na tom je a jestli skáče jako koza stejně jako Kim, tak to je fakt každý kilo znát.
No jak už jsem tu psala, mě seniorky moc nesedí, protože se tam nižší obsah tuku řeší nižším podílem masa. Možná by pro Tima řešení bylo granule seniorky doplněné masem, ať už z konzervy nebo normálka syrové/vařené.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2010 12:13
- Nahlásit
Maya
to mas vlastne pravdu, to jste tady zrovna resili, vubec jsem si to nespojila. Prave by bylo super, kdybysme meli velkej objem granuli, at se neciti tak hladove... davat jim do vody vlakninu, jak se oblafujou zasycenosti lidi, by asi nebylo idealni
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2010 12:38
- Nahlásit
cernej caj
No právě, já bych to asi řešila tak že bych mu dala nějaký kvalitní seniorky nebo lightky a k tomu bych mu přimíchávala maso.
A nebo co mu třeba alespoň obden dán tak hodinu před jídlem trvdý rohlík nebo chleba, vyčistil by si zuby a trochu by se zaplácnul a pak by nemusel ty granule tolik hltat?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2010 12:54
- Nahlásit
Maya
hm, to tvdy pecivo neni tak spatnej napad, to vyzkousime, jestli nejak pomuze. A to je dobry i na zuby, jo? to sem ani nevedela... to bysme jim aj davali casteji. To je proti tvorbe kamene, nebo ceho?
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2010 13:00
- Nahlásit
cernej caj
pěčivo je dobré jako prevence. Čistí se tím zuby, takže je to hlavně proti plaku, zápachu atd.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2010 13:54
- Nahlásit
cernej caj
I to zabrańuje alespoň trochu tvorbě zubního kamene, já to dávám jak si vzpomenu, někdy několikrát do týdne, někdy jednou za měsíc, sušíme nakrájený chleba pro králíky, tak když jdu kolem, hodim na zem i psům
Ale musí to být úplně tvrdý, jak kámen.
Rohlíky jim dávám celý, rozkouše to i Dori.
A nebo prodávají suchary Dingo, ty působí stejně, akorát ti moji mlsouni je nechtějí žrát, zato minulý vlčoun jich sežral tuny, nic jiného tady tenkrát nebylo a ještě v 15 letech měl všechny zuby.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2010 09:53
- Nahlásit
doplňovala jsem u svých stránek větu:Dokud jsme krmili granulemi, krmili jsme zejména značku Trainer, Calibra, psům vyhovovala také značka Winner, Brit care a Royal canin. Po Fitminu a Bewidogu nám hubení psi hubli,
"stará Acana" způsobovala průjmy.
o: S dnešními vědomostmi o granulích bych volila pravděpodobně značku Trainer, která má ze mnou jmenovaných nejlepší složení.
Od Brit Care mě odrazuje internetová reklama, kdy jsou na diskusích oživována veškerá témata o granulích a vložena chvála na granule Brit Care. U Calibry je to potom vyšší obsah kukuřice a rýže na úkor masa.
Royal canin obsahuje málo masa a konzervanty.
Lze s tím takhle souhlasit? českým věcem věřím a vedl. jat produkty mi v dané cenové relaci nevadí
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2010 09:59
- Nahlásit
my jsme ted´ na závodech vyhráli brit care activity a first mate lamb and rice, krmím dost masem a grancle mám jen jako doplněk nebo málo času, tak jsem na ty zázraky zvědavá.
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2010 10:09
- Nahlásit
kejtlin
tohle bohužel zázraky nejsou...
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2010 10:12
- Nahlásit
mallos
Nuova Fattoria - prosím tě, neslyšel jsi někdy o těchle granulích? Nevíš nějaké podrobnosti?
Moc díky za odpověď
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2010 10:13
- Nahlásit
mallos
nevím v granulích se až tak nevyznám, mým psům dávám když ne maso, tak nutra gold a jsem spokojená a oni taky vypadaj spokojeně a dobře.
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2010 10:25
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
to jsou sileny granule, vypadaji jako krupky, jednou jsem je mel v ruce. rekl bych navic, ze dovozce velmi lze, kdyz rika, ze je to potravinarska kvalita.
nic proti italum, pizzu maji skvelou, ale psovi bych italsky krmeni nikdy nedal...
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2010 10:27
- Nahlásit
kejtlin
nutra gold neni spatny, sice je tam min masa, nejaky vedlejsi produkty, ale jinak to jde, si myslim...
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2010 10:38
- Nahlásit
mallos
Složení
Extrudovaná kukuřičná moučka, masová moučka ze svaloviny (vepřové, kuřecí), vepřový tuk, loupaná rýže, kukuřičný gluten, komplex vitamínů a minerálních látek, antioxydanty: BHT, BHA.
Analýza
Metabolická energie: 4650 kcal/kg
Stravitelnost: 90%
Bílkoviny: 28%
Tuk: 22%
Popeloviny: 6%
Vláknina: 4%
Vápník: 1,5%
Fosfor: 1%
Vlhkost: 9%
Vitamín A: 10000 IU/kg
Vitamín D3: 1000 IU/kg
Vitamín E: 100 mg/kg
Měď: 12 mg/kg
Mohl bys mi napsat něco k tomu složení? Co to jsou ty BHT a BHA? Někdo tady psal, že nebrat, ale proč?
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2010 10:49
- Nahlásit
podle toho slozeni to je sileny:
extrudovana kureci moucka - kukurici je nejlevnejsi surovina; kdyz je na prvnim miste a jeste ve forme mucky, muze ji tam byt tak pulka
kukuricny gluten - viz vyse
nebude tam moc masa
90% stravitelnost je absolutni lez
BHT a BHA - to jsou chemicke konzervanty, ktere pouziva snad uz jen royal
tyhle granule bych psovi nedal ani zadarmo...
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2010 11:59
- Nahlásit
mallos
asi tam mělo být extrudovaná kukuřičná moučka?
Díky moc za rozbor, fakt díky! )))
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2010 12:10
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
mela, to sorry...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2010 12:31
- Nahlásit
kachna_
Já bych s tím takhle souhlasila.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2010 19:07
- Nahlásit
Máte někdo zkušenost s Nutra Gold Holistic? Barví srst? Doted jsem krmila FM, ale bohuzel mi po nem jeden pes zreznul a druhy zacina taky, tak musim menit...
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2010 20:18
- Nahlásit
krecinek
to se sem jeste dovazi? ja myslel, ze uz to skoncilo... jinak zkusenost nemam.
mam zkusenost s FM a vubec nechapu, jak tady vzniklo, ze je to uplne super krmivo, nejak jsem to nepochopil...
|
Klárka Chodová
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2010 20:53
- Nahlásit
Dejte každému Red Mills a nikdo nezrezne.Nejsem fánynka ale podrobnosti na www.cgdf.cz
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2010 21:02
- Nahlásit
Klárka Chodová
uz zase ty nejzoufalejsi granule na svete, to snad nemuzes myslet vazne...
pokud mas argument, proc jsou tak super, tak to napis...
muzu taky rict tri super znacky, ale taky si to umim obhajit...
|
Žanetka
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2010 21:03
- Nahlásit
Klárka Chodová
16 let se věnuji koním, z toho jsem 10 let strávila coby asistent trenéra v jedné nejmenované dostihové stáji, Nicméně i zkouška krmiva RED MILLS tam jednu sezonu proběhla a bez valného úspěchu. Zkrátka nic univerzálního, co by vyhovovalo každému neexistuje. Bohužel
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2010 21:07
- Nahlásit
Žanetka
tak jsem mozna mimo misu ja, ale tady resi psi nebo ne?
|
Klárka Chodová
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2010 21:13
- Nahlásit
uz zase ty nejzoufalejsi granule na svete, to snad nemuzes myslet vazne...
pokud mas argument, proc jsou tak super, tak to napis...
muzu taky rict tri super znacky, ale taky si to umim obhajit...podívej se na hafíky z Irska na hl.straně www.cgdf.cz žere to v Irsku 10 000 chrtů a jsou v pohodě
|
Žanetka
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2010 21:19
- Nahlásit
Psi...samozřejmě, Ale pročítala jsem tuto diskuzi pár stránek dozadu a narazila jsem na to, jak slečna Klárka vyzdvihuje používání RED MILLS u irských plemeníků a dostihových koní...tak jsem jen přidala svůj postřeh z této oblasti,pokud nevhodně, tak se omlouvám
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2010 21:21
- Nahlásit
Klárka Chodová
bohuzel nikde na netu neni slozeni, uz se to tady resilo, ani jednou jsi sem to slozeni nedala...
to, ze je banner na dostihovy federaci vubec nic neznamena...
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2010 21:29
- Nahlásit
mallos
FM se ještě dováží, ale taky už bývají problémy s nějakými recepturami. Ale ted právě hledám něco jiného a celkem mě zaujalo Nutra Gold Holistic.
Jinak nevíte, jestli řasa na podporu pigmentu funguje i na "odrezivění" psa?
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2010 21:57
- Nahlásit
krecinek
ja prave myslel, jestli se dovazi nutra gold. mel jsem pocit, ze se uz nedovazi...
kterou z tech receptur vybiras? Nepusobi verohodne suroviny typu obilna zrna nebo psenicka moucka - to nevypada dobre...
|