| Autor |
Zpráva |
Alka
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 10:09
- Nahlásit
mallos
to tezko rict, kazdopadne suroviny museji byt certifikovane, takze by mely byt vic hlidane...
no tak to by ale mělo platit i např. u toho Orijenu, jak jsme diskutovali o té kvalitě vstupních surovin, ne?
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 10:16
- Nahlásit
Alka
ale v kanade se neresi potravinarska kvalita a v eu taky ne... z pohledu eu jde o zakazane latky...
|
Alka
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 10:20
- Nahlásit
mallos
já jsem nemyslela ten ethox., měla jsem na mylsi jak píšeš , že pro vývoz se musí používat na výrobu certifikované suroviny, tak v tom Orijenu přece taky jsou hlídané a certifikované suroviny (jsem o tom před chvílí diskutovali v tématu Granule pro štene)
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 10:26
- Nahlásit
Alka
ano, ale to neznamena, ze museji byt v potravinarske kvalite, dovazi se sem rada krmiv, ktere jsou v krmne kvalite...
ja mluvim o tom, ze kdyz reknou vyvazime v usa v potravinarske kvalite, prijde usda, ktere dava razitko pro vyvoz a zkontroluje, jestli to tak je, to se v kanade proste nedela...
|
Rada
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 10:54
- Nahlásit
Maya
já stále čekám na info, kde se tedy vyrábí Artemis pro Evropu. Informace - v jiné továrně, není informace.
|
Rada
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 10:57
- Nahlásit
já prostě opravdu nechápu, proč když pro Evropu výrábí údajně bez Etox, tak proč pro USA výrábí s Etox? To jsou přeci dvojí náklady ne???
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 11:03
- Nahlásit
Rada
Pro USA už taky vyrábí bez Etox.
Já myslím, že tady to bylo z nutnosti, bez této úpravy by nemohli do Evropy vyvážet, tak prostě si na rybí moučku našli jiného dodavatele bez etox, celkem logicky udělají jen ty minimální změny, které musí.
Ale měnit celé složení, k tomu neměli důvod, když jinak to původní vyhovuje.
|
Alka
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 11:05
- Nahlásit
mallos
to se v kanade proste nedela...
a jak to víš že se to nedělá?
Lilith ve vedlejší diskuzi psala:
Na Orijenu píší:
" Dodržujeme, nebo překračujeme všechny standarty pro výrobu krmiv, naše továrna a krmiva jsou držiteli mnoha cen a mají certifikáty the Canadian Food Inspection Agency(CFIA), the United States Department of Agriculture(USDA) a Evropské unie."
Tak pokud by to nebyla pravda, tak si dost koledují ne? Když budeš ten certifikát chtít vidět, tak ti ho musejí ukázat. Kdyby ho neměli, tak by byl průser, si teda myslim.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 11:22
- Nahlásit
Alka
Já si myslím, že když píšou, že mají certifikát USDA, že ho opravdu mají, aby mohli při prodeji v USA deklarovat potravinářskou kvalitu a prostě stejně jako u Artemisu nevěřím, že by do Evropy prodávali jinou recepturu vyrobenou z horších surovin než do USA. Mě se to prostě zdá z hlediska nákladů nereálný, aby to takhle výrobci dělali když nemusí.
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 11:53
- Nahlásit
Alka
protoze neni mozny, aby nakupka byla tam kde je s pouzitim v potravinarsky kvalite...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 11:58
- Nahlásit
mallos
No nevím jaká je nákupka, ale dělám v obchodě, tak vím, že nákupky jsou u všech výrobků tak nízký, že by spousta lidí nevěřila vlastním očím.
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 12:02
- Nahlásit
Maya
to jsou, ale tady je to hodne extremni...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 12:27
- Nahlásit
mallos
Tak o nákupkách granulí fakt nic nevím, to by se musely porovnat nákupky Orijenu s jinými srovnatelnými značkami, jeslti ty máš tu možnost a proto tvrdíš, že je to extrémní, tak někde ten zakopaný pes bude.
|
Alka
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 12:30
- Nahlásit
no ta já například vím jaká je nákupka Orijenu, a zas tak nízká není. Ovšem nevím za kolik to nakupují dovozci, to může být uplně jiná cena
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 13:04
- Nahlásit
Alka
Směrodatná je nákupka dovozce jakožto prvonabyvatele a od toho si můžeš jakžtakž odvodit výrobní cenu. Nákupka prodejce se pak už odvíjí od marže dovozce, což se může lišit v prostoru i v čase, tzn. že od jednoho dovozce mají různí prodejci různé marže a marže se čas od času mění, z toho už moc nepoznáš.
|
Alka
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 13:15
- Nahlásit
Maya
jo to je pravda
|
allík
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 13:34 - Změnil/a: allík
- Nahlásit
Já nějak vůbec nechápu, o čem tady diskutujete. Nákupka dovozce z hlediska zjištění výrobní ceny absolutně není směrodatná. Ano, je zcela logické, že výrobní cena bude pod touto hodnotou, ale stejně Vám absolutně nic neřekne. Výrobce může svoje výrobky prodávat s jakoukoli marží. Opravdu jakoukoli. Třeba taková výrobní cena rumu se údajně pohybuje kolem 5 Kč. No a co z toho zjistíte? Že si na tom někdo rejžuje? Ale tak o tom to přece je ne. Pokud bude poptávka po zhruba takové a takové ceně, tak se za tuto cenu bude prodávat. Tečka. A to, že tu přemýšlíte, jestli náhodou někdo nelže v tom, že schovává chemii bůhví kam a proč vyrábí v jiné továrně a v jaké, to mě osobně přijde trošku zbytečné. Pro mě je důležité zhruba nějaké složení granulí, kterému si myslím, že jakž takž rozumím, dále důvěřuji výrobce, že to, co uvádí je pravda a v neposlední řadě je důležité, že psi vypadají tak, jak vypadají. A pokud se na tom někomu cokoli nelíbí, tak mu nikdo nebrání v tom, aby si na zahrádce pěstoval zeleninku, choval prasátko, ovečku, kravičku a kmil z toho celou svoji rodinu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 13:38
- Nahlásit
allík
No ale víš co se říká - Důvěřuj, ale prověřuj. A my teda prověřujeme.
A jinak marže výrobců, pokud dodávají dalším prodejcům a ne koncovým spotřebitelům jsou tak nějak +- stejný, liší se to výrobek od výrobku ,ale zase ne o tolik, odhadnout něco z toho se dá.
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 13:40
- Nahlásit
MayaAlka
muj kamarad (rumun) dovazi acanu a orijen primo z kanady. kdyz se ho zeptam, jak muze byt ta cena tak nizka, rekne, ze se na to radsi nepta
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 13:40
- Nahlásit
allík
No a když tě tak nezajímá původ surovin, tak ty bys koupil třeba od Vetamixu zelený shnilý maso a tím krmil svý psy? Podle toho co píšeš je ti to jedno, hlavně že je to maso.
|
allík
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 13:51
- Nahlásit
Maya
Podle toho co píšeš je ti to jedno, hlavně že je to maso. Když si to myslíš, tak tě v tom nechám. Netřeba vymlouvat... Mě se jenom líbilo, jak jste tu začali šťourat do výrobní ceny a co se z toho dá poznat. Kvalita výrobku rozhodně ne....
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 13:56
- Nahlásit
allík
Já si myslím, že nemáš pravdu, u nízké výrobní ceny se dá říct, že kvalita nebude nic moc, protože vstupní suroviny musí být pořízeny ještě levněji, prostě když koupíš salám 3 koruny za kilo, tak je jasný ,že z masa to být nemůže a to už je odhad kvality.
Kvalita se nedá odhadnout akorát u vysoké výrobní ceny, protože může to být výrobce co nakupuje draho kvalitní suroviny stejně jako nějaký vydřiduch, co levno nakupuje a draho prodává.
|
Alka
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 14:06
- Nahlásit
mallos
muj kamarad (rumun) dovazi acanu a orijen primo z kanady. kdyz se ho zeptam, jak muze byt ta cena tak nizka, rekne, ze se na to radsi nepta
já myslela, že dovozce je jen jeden, ten weber mlýn
|
Rada
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 14:11
- Nahlásit
Takový lidi, kteří do ničeho nešťouraj přesně výrobci granulí potřebujou. Ti jsou totiž ideální.
|
allík
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 14:13
- Nahlásit
Maya
No hele, nechci nijak šťourat, ale možná s těma třeba korunama za kilo salámu nebudeš tak daleko od pravdy. Ale zpátky ke granulím. Já jsem chtěla jenom vyjádřit, že my laici nemůžeme z výrobní ceny granulí, které se navíc vyrábí v zahraničí, opravdu nic vyčíst. Nemůžeš srovnávat rozdílné trhy (jako samozřejmě jde to, ale vzorečky nechtěj vidět ) a navíc věc, která se doveze. Prostě kvalitu z toho nevyčteš.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 14:14
- Nahlásit
Rada
To je pravda. Myslím, že kdyby se nezačalo šťourat třeba do toho etoxu v Artemisu, tak ho v USA jedou pořád.
Alka
Za prvý to může být zaměstnanec, ty znají ty ceny taky a za druhý myslím, že mallos neřekl, kam to dováží
|
allík
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 14:17
- Nahlásit
Rada
Já ti nevím no, nemám potřebu šťourat. Svoje výrobky si nevyrábím, syrovým, popř. vařeným krmit nebudu, tož zbývají pouze granule. Ale ty se zase snažím vybrat a zhodnotit podle toho, jak můžu a vybrat dle mého to nejlepší. A prostě jsem taková, že výrobci věřím, že to, co udává, je pravda. Ostatně ono to u granulí podle mě ani nijak nejde. Když si odmyslíme tolikrát propírané chemické konzervanty, napadlo tě třeba uvažovat nad tím, jestli je v granuli opravdu takový podíl masa a jestli tam vůbec nějaké maso je?
|
allík
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 14:18
- Nahlásit
Maya
Tak jo, i kdyby ti třeba zaměstnanec řekl, že výrobní cena kila granulí jsou dva dolary, tak co si z toho vezmeš?
|
Alka
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 14:18
- Nahlásit
Maya
aha
|
allík
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 14:25
- Nahlásit
Trošku z jiného soudku - do kdy od otevření pytle je dle Vašich zkušeností třeba spotřebovat CC?
|