Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Jaké si myslíte, že jsou nejlepší granule - značka??
<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 45 . 46 . >>
Autor Zpráva
pajda222
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2010 14:26
- Nahlásit

Alka
neboj, když mě nevidí, tak si občas koupím ji jogurt z krámu.

Alka
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2010 14:30
- Nahlásit

no tohle, žena se o tebe tak pěkně stará a ty jí to takhle kazíš

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2010 14:37
- Nahlásit

Alka
Psů je taky moc.

Alka
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2010 15:08
- Nahlásit

no jo, pravda

pajda222
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2010 19:19
- Nahlásit

Alka
Ale zas na druhou stranu, mám každý den udělanou svačinu i oběd do práce. Hezky v uzavíratelné dózičce. Už ani psi to nechtěj.

Rada
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2010 23:43
- Nahlásit

abych trochu vysvětlila. mam chov stanici LR. moje prvni fena byla krásná, výstavy, zkoušky všechno, v tý době jediná chovná hnědá, ale od zhruba dvou let neuvěřitelně nemocná. ani nemá cenu vyjmenovávat, už není mezi námi. štěňata samozřejmě neměla. v tý době jsem krmila hrůzostrašnejma granulema. nebyly info. po třech letech jsem pořídila štěně a další a začala krmit eucanubou a u jedné se začaly objevovat podobné problémy, tak jsem se začala více zajímat/dík internetu/ a nestačila se divit. změnila jsem stravu a musím zaklepat. ale pořád ve mě zůstává trochu té paniky, když vím, jaký vliv výživa má. takže se v tom hrabu a sleduju. ach jo. lepší to nebude. ta představa, že jsem pořád u veta mě úplně děsí.

mallos
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2010 10:11
- Nahlásit

Rada
vyziva ma zasadni vliv. genetika ovsem taky.
snazim se krmit nejlepsim, co je, bez ohledu kolik to stoji (nastesti to nemusim resit)...

mam tri pesany, nejstarsimu je pet, nejmladsimu dva a za cely zivot jsme nemeli jediny zdravotni problem (krome urazu). doufam, ze jsem k tomu prispel prave tou dobrou stravou. sourozenci krmi ledasjak a taky to tak vypada...

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2010 10:18
- Nahlásit

Teď byl nedávno někde článek, že jídlo ovlivňuje i přímo geny u dospělých jedinců. U myší snad již vyzkoušeno a snad to budou zkoumat u psů.
To mě docela překvapilo, jsem si vždycky myslela, že co za geny dostane kdo do vínku, ty má.

nefritt
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2010 10:20
- Nahlásit

Maya
Teď byl nedávno někde článek, že jídlo ovlivňuje i přímo geny u dospělých jedinců. U myší snad již vyzkoušeno a snad to budou zkoumat u psů.
To mě docela překvapilo, jsem si vždycky myslela, že co za geny dostane kdo do vínku, ty má.

Jo taky jsem to četla

Pihatka
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2010 14:18
- Nahlásit

jbat

jestli myslíš Orijen Regional Red s masem z bizona (mimo jiné), tak tím krmíme a fena je nadmíru spokojená..strašně jí ty granule chutnaj a prospívá moc dobře..

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2010 23:11
- Nahlásit

Nové info:
Artemis prý používá vitamíny a minerály z Číny.
Nutro a Pro Plan obsahuje syntetický vitamín K zvaný menadione, zakázaný v jídle pro lidi.
A jejich konzervy a taktéž plechovky Solid Gold, nevím jestli se u nás prodávají, obsahují BPA neboli Bisphenol A.

No celkem by mě zajímalo, pod čím se tam to BPA a vit.K schovává.

Alka
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 08:38
- Nahlásit

no a Artemis taky používá rybí moučku konzervovanou Ethoxyquinem, prý teda není v tech co se vozí do evropy, kvůli tomu že je tu zakázaný, no a zbývá než věřit

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 08:44
- Nahlásit

Alka
Ne ne, Artemis prý vydal nedávno prohlášení, že ethoxyquin už nemá v žádné receptruře ani v USA.

mallos
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 08:54
- Nahlásit

AlkaMaya
taky jsem to cetl, nicmene pro evropu ho v granulich nemel nikdy...

artemis deklaruje na svych strankach, a ma to tam i dovozce, ze vsechno je z USA, vyjma par drobnosti, ktere jsou z evropy...

Rada
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 09:11
- Nahlásit

itle: Artemis is now Ethoxyquin FREE 5/25/2010
Artemis will now be using naturally preserved fish meal in all our products.

We have switched our supplier of fish meal and now our fish meal will be naturally preserved with mixed tocopherols (vitamin E). The supplier we have acquired has obtained all of the required permits in order to use natural preservatives instead of ethoxyquin.

Artemis Products are now Ethoxyquin FREE...
Tak tato zpráva se objevila na stránkách výrobce Artemis...s datem 25.5.2010. tak takhle je to s těmi konzervanty..

mallos
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 09:13
- Nahlásit

Rada
jak psala alka, pro evropu to ale dle vyrobce vyrabeli jinde a z moucky bez ethoxyquinu...

Rada
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 09:17
- Nahlásit

kdepak se asi vyrábí tedy Artemis pro Evropu??? Prý v jiné továrně..v jaké? oni mě ti výrobci nakonec stejně donutí krmit masem, protože tohle mě už točí. No jakpak je to asi s tím Canine Caviar? Dokonalé obaly? jiné postupy? jaké?

mallos
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 09:22
- Nahlásit

Rada
v jake tovarne se vyrabi preci neni vubec podstatne. muj pejsek vypada na artemis, jako na nicem jinem a slozeni ma pravdepodobne nejlepsi, takze neni co resit...

Rada
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 09:23
- Nahlásit

jo takhle, že výrábí Artemis v jiné továrně pro Evropu odpověděl dovozce mé známé chovatelce, která také krmí Artemisem. Ale už nenapsal v jaké..dost neúplná info ne?

Rada
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 09:27 - Změnil/a: Rada
- Nahlásit

mallos

já když budu jíst jenom buřty z Lídlu a k tomu syntetické vitaminy, tak pravděpodobně taky ihned neonemocním
navíc by mě zajímalo, proč výráběli jiné krmivo pro Evropu a jiné pro USA. To se jim to vyplatilo? V čem? Pokud jedno není horší za stejné peníze. Nebo se pletu? Jistě je jednodušší vyrábět jednu recepturu ne?

mallos
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 09:32
- Nahlásit

Rada

ber to tak, ze nic lepsiho stejne nesezenes...

mallos
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 09:33
- Nahlásit

porad nechapu, pro by to melo byt dulezity, v jake tovarne se vyrabi...

Rada
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 09:35
- Nahlásit

protože to nedává logiku. Buď výraběli jinde a levněji pro Evropu a pak je to jistě na úkor kvality a nebo je to kec

mallos
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 09:45
- Nahlásit

Rada

nevim, jestli vis, jak to presne chodi...

pro evropu se vyrabí draz, protoze tovarna musi certifikaty pro evropu, ktere nejsou zadarmo...

ne pro vsechny tovarny je produkce pro EU zajimava, takze ani certifikaty nemaji, proto je tady tak malo US znacek...

tovarne, kde se artemis vyrabi si neprodlouzila certifikaty a tak artemis nasel jinou fabriku, ktera certifikaty ma, proto tam byl ten vypadak (vyjadreni dovozce), mne se to jevi jako naprosto logicke...

Rada
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 09:53
- Nahlásit

Takže si přesvědčen že rozdíl mezi Artemisem prodávaným v USA a Artemisem dováženým do Evropy je jen v té moučce bez Ethox?

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 09:58
- Nahlásit

mallos
Souhlas, Evropa má přísnější předpisy než USA, proto se sem spousta značek nedováží, nesplňují normy, kromě jiného prý musí i doložit přesnou adresu továrny, nejen sídlo výrobce, kvůli tomu prý skončil Timberwolf.
No u Artemisu je alespoň jistý, že na rozdíl od jiných značek i verzi pro Evropu vyrábí v USA, když používá originální pytle s americkou váhou, i když teda když to vyrábějí mimo, tak nechápu, proč nenajeli na evropský váhy, asi by to pro ně byl náklad navíc.

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 10:01
- Nahlásit

Rada
Myslíš, že by se jim vyplatilo nakupovat suroviny dvakrát, když při nákupu všeho najednou určitě dostanou takovou slevu, že i nákup levnějších surovin v menším množství by vyšel dráž?
Navíc dvojí dodavatelé, dvojitá agenda, papírování, další náklady navíc... no nedovedu si představit, proč by to dělali.
Právě prot kvalita granulí šla dolů vždycky až s přesunem výroby do Evropy.

mallos
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 10:02
- Nahlásit

Rada
to tezko rict, kazdopadne suroviny museji byt certifikovane, takze by mely byt vic hlidane...

mallos
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 10:04
- Nahlásit

Maya
ja myslim, ze je to kvuli pytlum, stalo by je hodne penez nechat vyrobit specialni pytle jen pro evropu...

mallos
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 10:05
- Nahlásit

mallos
myslel jsem tovarna, uz z toho nejak blbnu...

<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 45 . 46 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání