| Autor |
Zpráva |
Rada
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2010 20:56
- Nahlásit
Děkuji. No právě, že FM má ty hodnoty uvaděné v jednotkách m.j. a na jiných krmivech je vit E v IU. Nevím jak to přepočítat. Myslela jsem, že na pytli jsou ty hodnoty též v IU. Dovozci CC jsem psala, ale nějak dlouho mu trvá odpověď.
|
Barney09
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 14:25
- Nahlásit
mallos
diky za info. Zrejme pujdu do FM Maintenance. FM je opet v listu TOP Food pro rok 2010, tak je zkusim.
Nevim jestli velikost granuli zavisi na plynatosti, protoze AvoDerm je opravdu hodne drobny, ale stenik po nem dokaze zamorit celou mistnost
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 15:33
- Nahlásit
Barney09
FM sice je mezi top dry food, ale pouze ultrapremium rada. maintenance je peknej shit - kukurice, psenice. to bych psovi nedal...
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 15:34
- Nahlásit
Rada
tak jsem si o to taky napsal a poslali mi to hned:
Chicken Adult 84,6 IU/kg
Lamb Adult 104,4 IU/kg
|
Barney09
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 16:55
- Nahlásit
mallos
Mas tedy nejaky tip na granule? Prochazim si fora, hledam si informace a vsude se najde neco, co neni uplne idealni. Zajimam se o granule, protoze se psem dost casto cestujeme, tak nechci varit. O BARFu ani neuvazuju.
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 17:13
- Nahlásit
Barney09
taky jsem vzdycky vybiral podle whole dog journal. ja ted pouzivam canine caviar a artemis. uz jsem to tady par lidem doporucoval. spousta lidi na to pise chvalu. artemis je celkem drahy, ale u cc jsou i chovatelska baleni a ty vyjdou rozumne.
ja jsem taky zastance granuli, ale tech kvalitnich. rada lidi barf, ale nemyslim, ze je to vhodne pro kazdeho. to uz tomu musi clovek trochu rozumnet nez s tim zacne...
|
Alka
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 17:46
- Nahlásit
FM Maintenance složení:
http://www.firstmate.cz/cz/index.php?id=maintenanc e&np=Maintenance&menu=menu1
není tam ani kukuřice ani pšenice, ale ječmen a oves
|
Barney09
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 18:02
- Nahlásit
mallos
dik za informace. Jsem rad, ze jsi napsal konkretni znacky. To kazdy na foru neudela .
Alka
taky jsem se dival
|
Alka
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 18:09 - Změnil/a: Alka
- Nahlásit
já myslim že jsou i jiná krmiva než Artemis a canine caviar.
Třeba ten Fromm Family (a ted se nebavím o tom jestli skončí ), nebo třeba Orijen, taky na seznamu TOP. A na Orijen jsem slyšela taky hodně chvály
nebo ještě Canidae..
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 18:27
- Nahlásit
Alka
tak to se omlouvam, asi zmenili slozeni...
frommem kamarad krmil, pes mel vic jak mesic prujem...
orijen je super, libi se mi, ale mam obavu z vysokoproteinu, nemyslim, ze je to dlouhodobe vhodny...
jinak moc neverim kanadanum...
|
Alka
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 18:49 - Změnil/a: Alka
- Nahlásit
No jo, ono prostě univerzální granule, který by sedly každýmu psovi , nejsou. Každý musí vyzkoušet. My zase měli skoro dva měsíce "skoro průjem" po Artemisu.
Ten orijen je ohledně bílkovin hodně diskutovaný, ale nakonec se všichni shodují na tom, že je důležitý původ tech bílkovin. Pokud je z masa, mělo by to být v pohodě.
Barfisti vlastně krmí ještě vyššími bílkovinami....
PS: našemu citlivkovi zase Fromm sedl perfektně
|
Barney09
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 18:53
- Nahlásit
Alka
Orijen jsem zkousel. Mel jsem Puppy Large Breed. Pejsanovi ale nesed, mel po nem prujem a hrozne prdel.
mallos
canine caviar vypada dobre, Artemis je na me moc drahe
jeste jsem se koukal na Whole Dog's Journal, tak u Firstmate tam je Classics formulas, tam patri i Maintenance -> Taplow Feeds - FirstMate's Grain-free; FirstMate's Classic
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 19:09
- Nahlásit
Já teď dokrmuju pytel Fromm Gold a oba psi jsou v pohodě. Jenže mě vadí, že ho prodávají jen v tom jednom obchodě, většinou potřebuju nakoupit i pro další zvěř, takže teď jsem byla nucená vzít jinde, tak mám objednáno Dog Lover Gold.
|
Alka
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 19:28
- Nahlásit
...jo ten Dog Lovers vypadá taky moc dobře, na ten jsem zapoměla.
Na Dogfoodanalysis dostal 4 hvězdičky, což je na tamní poměry dobrý hodnocení.
|
Rada
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 19:30 - Změnil/a: Rada
- Nahlásit
mallos
Tak to má CC hodně málo vit E. To znamená skrytou konzervaci v moučce, kterou nemusí výrobce uvádět. Bohužel. Artemis má 300 IU.
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 19:39
- Nahlásit
Rada
v canine caviar ale zadna moucka neni, snad tedy krome venison...
|
Alka
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 20:04
- Nahlásit
a když píšou že tam sušené kuřecí maso, tak to tam dávají ve formě moučky, nebo ne? přece to tam nedávají celý? Nevim teda, tomuhle zpracovávání moc nerozumim
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 22:35
- Nahlásit
Alka
No já někde četla, že když je napsaná moučka, tak jí výrobce kupuje a už může být konzervovaná a tato konzervanty nemusí uvádět, kdežto když je tam maso, tak výrobce granulí koupí maso a dělá si moučku sám v rámci výroby granulí, tak dané konzervanty musí uvádět ve složení.
Ale co je na tom pravdy netuším.
|
Rada
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 07:41
- Nahlásit
mallos
No každopádně je tam toho vit E tak málo, že na konzervaci "přírodně" to nestačí a někde ta chemie být musí./tuk atd/ Krmiva která jsou konzervována vit E /směs Tocopherols/ by měla mít okolo 200 IU a nebo rostliný tuk místo živočišný. Jinak by se kazila.
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 07:47
- Nahlásit
Rada
cetl jsem na strankach vyrobce, ze pouzivaji pytle lepsi nez na kavu, coz zarucuje vzdy cerstvost. dalsi vec je ze maji expiraci pouze 15 mesicu...
kazdopadne neverim tomu, ze by mohly mit na pytlich napsano bez chemickych konzervantu, ale nakonec by chemicky konzervovane byly, to je nesmysl...
|
Rada
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 08:41
- Nahlásit
ale oni přeci skutečně konzervanty nepřidávaj, oni je už kupujou.- mě je to fakt líto a nechci nikomu brát iluze, ale jsem chemik a jinak stačí na téma vit E zaguglit, protože každý se věnuje obsahu proteinů, tuků a zjevných BHT. Já jsem se na CC dívala už před rokem a protože nikde vit E nemají uveden, raději jsem své psy svěřila Artemisu..myslím to dobře
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 08:53
- Nahlásit
Rada
dobre, oni koupi masa a ususi ho... kdy tam pridaji ty konzervanty?
|
Rada
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 08:57
- Nahlásit
toto je např ze slovenského diskuzního fora www.dogforum.sk
Uz sa to viackrat pisalo tak len zopakujem. Kuraci tuk je od vyrobcu konzervovany najcastejsie BHA. Niektori vyrobcovia pouzivaju aj BHT, ktory je najviac nebezpecny. Podla novej legislativy vsetky nove krmiva musia mat uvedene presne co sa nachadza v krmive podobne ako u potravin. Doteraz sa neuvadzalo cim su konzervovane suroviny, ktore vyrobca nakupuje.
Pozri sa na udaj vit. E. Ak je pod 200mg tak vyrobca urcite konzervuje chemicky. Ak je nad vyrobca konzervuje urcite alfa-tokoferolom.
Vsetky stare krmiva, ktore obsahuju kuraci tuk nemusia udaj o BHA uvadzat. V dietnych radach sa vacsinou pouziva rastl.olej a ten nemusi obsahovat BHA. Este je moznost kupovat kuraci tuk pri teplote -18C, ale naklady pre vyrobcu by boli vysoke a skladovatelnost obtiazna. Aj pri konzervovanych tukoch je doporucovana skladovacia teplota +4C.
|
Alka
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 09:13
- Nahlásit
a jak je na tom teda FM, ten má dost vit E?
At teda vim jestli krmim zdravě nebo chemicky.
A teda Fromm má 180 IU/kg, to je teda někde schovaná konzervace?
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 09:15
- Nahlásit
Rada
ja proste neverim tomu, ze by si nekdo dovolil takhle lhat. myslim, ze muze existovat jeste i jina cesta...
|
Rada
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 09:18
- Nahlásit
já myslím že Fromm je na tom ještě dobře a je hodně dlouho na trhu/myslím světovým/ a zkušennosti jsou dobrý. FM je tajuplnej-
|
Rada
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 09:20
- Nahlásit
mallos
jak myslíš, ale to že vyrábí to nej krmivo pro psy tvrdí úplně všichni
|
Alka
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 09:30
- Nahlásit
díky,aspon něco
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 09:57
- Nahlásit
Rada
tady ale nebyla rec o nejlepsim krmivu. tady je rec, ze pokud vyrobce na strankach, pytlich atd. garantuje, ze krmivo neobsahuje chemicke konzervanty, nemuze si dovolit, aby tam byly...
|
Rada
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 10:10
- Nahlásit
no já myslím, že buď někdo chce vědět víc a nebo nechce, toť vše
|