| Autor |
Zpráva |
pajda222
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 10:24
- Nahlásit
Takže když v mém krmivu je 500 mg, tak tam není chemie?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 10:29
- Nahlásit
Rada
No je to zajímavý. A nemůže hrát roli i způsob balení? Třeba Fromm je balený vakuově. Podle mě logicky vakuově balený pytel má jinou trvanlivost než normálně balený pytel.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 10:31 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Tak vás jen čtu - o tom uvádění či neuvádění chemické konzervace na obalech a přikláním se k tomu co píše mallos - vzhledem tomu, že je to USA krmivo a k tomu, jak se u nich všichni soudí o každou kravinu myslím, že by si těžko dovolili neuvést - to už by zřejmě firmu dávno ,,zabily" žaloby
|
archie
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 10:37
- Nahlásit
Nemohli byste mi, prosím, napsat, co si myslíte o tomto krmení? http://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/exclusion/12 2559 Bohužel Cacine Caviar je na mě příliš drahý Vím, že Mallos psal, že by italskými granulemi nekrmil, ale můžeš mi napsat, co je tady špatně? Teď krmím James Wellbeloved, ale nějak to není ono... Takže hledám dál, ale bohužel, se musím řídit i financemi...
Zakládala jsem si tady i téma o "kručení v břiše", a tam mi někdo napsal, že by to klidně mohlo být i obilovinami v granulích, no a tady žádné nejsou Poradíte? Díky!
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 10:39
- Nahlásit
Barney09
jestli si vzpomínám, tak velikost granulí (u dospělých), byla asi jako u K9 large (tu najdeš ve zveráčích a kilovky mají průhledné pytlíky ). Pokud to od té doby nezměnili...
Ale jinak s granulema spokojenost. Pokud teda nemáš předsudky před evropskejma granulema.
mallos
Proč větší granule = větší plynatost?
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 11:02
- Nahlásit
Maya
presne tak... vyrobce na strankach uvadi, ze ma lepsi pytle nez na kafe, coz zarucuje dlouho trvanlivost bez potreby konzervace...
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 11:04
- Nahlásit
worick
dekuju, uz to vypadalo, ze me zacnou kamenovat...
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 11:08
- Nahlásit
archie
vzdyt tohle stoji stejne jako ten caviar...
tady mas na prvni miste brambory, je tam slunecnicovy olej, za ty prachy bych do toho nesel...
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 11:10
- Nahlásit
kachna_
tak to nevim, nekde jsem to cetl a to mi utkvelo v pameti, duvod si nepamatuju... ale nezni to tak nesmyslne
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 11:11
- Nahlásit
archie
Za ty prachy trocha masa zamíchaná do brambor a přelitá slunečnicovým olejem? Já bych to psovi nedala ani omylem a ty peníze za to už vůbec ne. Teda zdravému psovi. Píšou tam, že je to vhodné pro alergiky a to je možný, má to tak chudý složení, že tam fakt snad není nic, po čem by mohla být alergická reakce.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 11:16
- Nahlásit
mallos
za jak dlouho po otevžení je třeba cc spotřebovat? Nelze z toho také vycházet?
To jsem si donedávna myslela, že mi to několikadenní školení o granulích, co jsme měli když jsem nastupovala do firmy něco dalo....
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 11:18
- Nahlásit
kachna_
No dalo ti to určitě jak jakékoliv granule dobře prodat, ne?
|
Alka
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 11:18
- Nahlásit
archie
ahoj, hele a nevadí u vás náhodou ta rýže? ono nesnášenlivost rýže už dnes není taky nic vyjímečného.
Když prckovi vadilo i vařené s rýží, tak by možná stálo za to vyzkoušet něco bez rýže....
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 11:21
- Nahlásit
kachna_
tak to nevim, rekl bych ale tak mesic spis dva...
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 11:28
- Nahlásit
Aky mate nazor na Arden Grange?
Je to dobry pomer kvalita - cena, alebo sa v tejto cenovej kategorii (1300 -15kg) da najst aj nieco lepsie?
Diky za tipy.
PS: Artemis je super, ale na neho fakt nemam
|
Alka
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 11:30
- Nahlásit
archie
sem zapoměla dodat, že kdyby vám fakt vadila ta rýže, tak by ten Canine caviar (ten venison) měl být pro vás super
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 11:37
- Nahlásit
Alka
venison jsou ale nejdrazsi granule na svete
myslim, ze je rozdil mezi bilou a hnedou ryzi. a myslim, ze s hnedou ryzi by nemel byt problem... v caviaru myslim neni bila ryze, ale jen hneda...
|
Alka
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 11:39 - Změnil/a: Alka
- Nahlásit
jo to je možný že by hnědá taky nevadila, museli by vyzkoušet.
Já se na cenu nekoukala
|
archie
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 11:40
- Nahlásit
Alka
No právě proto se ptám na to Exclusive, tam rýže není...
ikdyž mě se ten cc docela líbí, našla jsem tohle: http://granule.shop5.cz/cz-detail-308492-canine-ca viar-lamb-pearl-millet-adult-large-breed-1-5kg.htm l
tak to možná zkusím objednat na zkoušku, jestli to bude baštit a jestli mu po tom nebude blbě...
ach jo, je to těžkýýýýýýýýý
|
Alka
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 11:45
- Nahlásit
no není, ale jak už psali výše, není to kvalita, to za ty prachy fakt radši zkuste ten Caviar
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 11:46
- Nahlásit
archie
zkus to, myslis, ze budes spokojena
http://www.ichovatelskepotreby.cz/zbozi/4596/Granu le-pro-psy-Lamb---Pearl-Millet-Adult-1-5-kg.htm
tady uz maji i nove pytle
|
Alka
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 11:48
- Nahlásit
ještě mě napadlo, tak se zkus domluvit s tím dovozcem, jestli nemají vzorek, jestli by ti neposlal, mallos si je pochvaluje , že jsou ochotní, tak třeba by vyhověli
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 11:51
- Nahlásit
Alka
vis, jak je to se vzorky, na tom nepoznas vubec nic, max jestli ti to zere...
|
allík
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 12:04
- Nahlásit
Přemýšlím o tom, že změním granule. Krmím Acanou grasland a já i psiska jsme spokojení. Psi mají nádhernou, lesklou srst, bobky super, akorát mi jedna čuba začala reznout. Jako mít na hlavě to, co má ona na zádech, tak si pískám, ale popravdě si říkám, kam až to reznutí půjde. Pokud by se to zastavilo na nějakém nádechu, tak to neřeším. Nevystavujeme, takže to, že prospívají je pro mě přednější. Ale zase kdybych z ní měla mít rezavou lišku, tak to taky nechci. Prosím o nějaké tipy na granule s jehněčím masem v základu, po kterých si myslíte, že reznout nebude. Díky.
|
Alka
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 12:05
- Nahlásit
no vzdyt, archie psala, "jestli to bude baštit"
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 12:06
- Nahlásit
allík
viz odkaz, ktery jsem dal vyse...
|
allík
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 12:15
- Nahlásit
mallos
Tak jo no, jdu si udělat oběd a pořádně si to celé pročtu. Než se k tomu dostanu, mám zatím jeden tip na FM jehněčí a rýže...
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 12:31
- Nahlásit
allík
jestli myslis Australian Lamb, tak ten pry uz dva mesice neni a asi uz ani nebude...
|
allík
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 14:19
- Nahlásit
Mohl byste mi prosím někdo srovnat a ohodnotit granule Arden Grange Adult Lamb a Canine Caviar Lamb? Díky
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 17:12
- Nahlásit
allík
vzhledem k tomu, ze jsem fanousek canine caviar, tak by to nebylo objektivni, ale ke slozeni obecne bych mel toto:
canine caviar obsahuje susene maso na misto moucky. Masa v nem tedy bude pri prepoctu vice.
arden Grange obsahuje kukurici (proto bych si ho nikdy nekoupil) a bilou ryzi.
canine Caviar obsahuje proso a hnedou ryzi, coz jsou daleko kvalitnejsi obiloviny.
canine Caviar bude mit lepsi kvalitu surovin (garantovanou v potravinarske kvalite).
vyhoda AG je jeho cena (je divne, ze jehneci je levnejsi nez kureci - to je podezreli), ale me by vadila ta kukurice, ktera podle me nema v dobrym zradle co delat.
doufam, ze jsem byl nestranny...
|