Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Jaké si myslíte, že jsou nejlepší granule - značka??
<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 45 . 46 . >>
Autor Zpráva
mallos
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 14:30
- Nahlásit

Alka
psal jsem, ze je to rumun, takze to vozi do rumunska

a kvalitu z ceny exportni vyctes, pokud je 10USD asi bude jina nez u 20 USD

allík
to nevim, ja to vzdycky spotrebuju tak do mesice, takze to neresim...

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 14:35 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit

allík
Tak jo, i kdyby ti třeba zaměstnanec řekl, že výrobní cena kila granulí jsou dva dolary, tak co si z toho vezmeš?

No vezmu si z toho to, že suroviny na to kilo musel nakoupit míň jak za dolar. A pokud vím o jaké suroviny jde tak mi to řekne hodně.

Rada
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 14:39
- Nahlásit

allík

obsah masa...je těžko si představit, že se zajímám pouze o konzervanty v granulích a o ostatní ne. Mě především zajímají skryté konzervanty, proto, protože ty výrobce nemusí uvádět a já nejsem tak úplně ráda, když ze mě dělá někdo blba a tvrdí mi, že žadné chemické konzervanty nepoužívá. On třeba ne, ale vstupní suroviny s těmito konzervanty ano. Já mám ráda rovinu. Nedělám si iluze o ideálních granulích, ale taky nemám ráda, když někdo něco tají a oblbuje.

allík
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 14:43
- Nahlásit

Maya

Nevím nevím, pořád si myslím, že ne. Pokud je někdo šikovný, dokáže i s dražšími a kvalitnějšími surovinami vyrobit levněji než někdo, kdo má sice suroviny za pár šupů, ale zase neví, kde ve výrobě ušetřit. Prostě podle mě, kdyby před tebe někdo postavil kilo granulí xy a kilo ab a řekl ti, že výrobní ceny jsou např. stejné, tak podle těchto údajů nepoznáš, které jsou z kvalitnějších surovin. Ale to je v podstatě úplně jedno

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 14:44
- Nahlásit

Rada
Oni ani výrobci jídla pro lidi většinou nehrajou na rovinu, a když jsou přinuceni zákonem, tak aby člověk do krámu nosil lupu když už ne rovnou mikroskop.
Ale jediný, co donutí jakéhokoliv výrobce něco změnit, tak je to jedině tlak lidí, musí se v tom šťourat a šťourat, jinak by bylo jen hůř a hůř.

allík
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 14:44
- Nahlásit

PsíčekTrošku nechápu, proč zde stále již několik let diskutujete KVALITU granulí xD vy matematici.

To mně přijde tak trochu jako diskuze o tom, jestli Persil vypere opravdu doběla.

No ale když vás to baví, tak přejí hodně zábavy a s ní spojených logických dedukcí.

Jo, no jo, máš pravdu. Baví nás to

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 14:50
- Nahlásit

allík
No ale vždyť to samé jsem napsala taky, že když někdo vyrábí draho, tak se nedá říct, jestli je to kvalita nebo jen předraženost, ale když někdo vyrábí levně, tak to prostě kvalita být nemůže, protože prostě ta vstupní cena je příliš malá.
Laický příklad - jestliže víš, že nejlevnější metr dřeva který můžeš sehnat stojí 10 kč a potřebuješ ho celý na stůl, tak nemůžeš vyrobit stůl za 5 kč, ale když ten stůl bude stát 11 kč, tak víš, že výrobce použil to nejlevnější a nejméně kvalitní dřevo, ale jestliže stůl stojí 20 kč, tak buď výrobce koupil lepší dřevo a nebo se víc napakoval, to už se odhadnout nedá. Chápeš už?

allík
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 14:53
- Nahlásit

Maya
No ale vždyť to samé jsem napsala taky, že když někdo vyrábí draho, tak se nedá říct, jestli je to kvalita nebo jen předraženost, to jsem asi nějak přehlídla.

ale když někdo vyrábí levně, tak to prostě kvalita být nemůže, protože prostě ta vstupní cena je příliš malá. ano za předpokladu, že si znalá vstupních cen.

Chápeš už?

allík
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 14:55
- Nahlásit

Psíček
Ale to je moc jednoduchý. Jenže právě že se to takhle jednoduše spočíst nedá... To je fuč. Necháme toho. Chudáci ti, co to tu po nás budou muset číst

Rada
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 15:09
- Nahlásit

Maya

jenže jidlo pro lidi si můžeš přeci jen vybrat a nejíš každý den to samý. Asi dám dnes svým psím holkám svíčkovou, co jsem uvařila na sváteční sobotu a Artemis pošlu do světa..

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 15:12
- Nahlásit

Rada
Asi dám dnes svým psím holkám svíčkovou, co jsem uvařila na sváteční sobotu a Artemis pošlu do světa
Já už myslela, že Artemis si dáš ty.
jenže jidlo pro lidi si můžeš přeci jen vybrat a nejíš každý den to samý
Jo, to je pravda, akorát jsem chtěla říct, že ani v jídle pro lidi už člověk nemá na výběr něco kvalitního a přírodního a musí brát co je i s těma chemikáliema.

Rada
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 15:15
- Nahlásit

allík
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 15:17
- Nahlásit

Já už myslela, že Artemis si dáš ty To já taky

ani v jídle pro lidi už člověk nemá na výběr něco kvalitního a přírodního a musí brát co je i s těma chemikáliema. bohužel

allík
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 15:42
- Nahlásit

Psíček

jenže pokud to vidíš jako běžný spotřebitel, tak je jasný, že ti to bude připadat málo. Když si představím, že bych si měla něco takovýho vyrábět doma a na kolik by mě to tak asi vyšlo (pouze z hlediska surovin), tak je jasný, že mě cena výrobce vstupních surovin může přinejmenším zarazit (vykupuje ve velkém, od výrobců, atd.). Ale jak říkám, pokud se nepohybuješ v oboru a neznáš, jaké jsou ceny u jednotlivých surovin, tak to prostě nezjistíš.

mallos
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 22:13
- Nahlásit

allík

a ty ceny se jeste meni region od regionu, takze je v tom uplnej gulas...

kure v usa stoji napr. v obchode polovinu nez tady u nas...

Maya
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2010 01:28
- Nahlásit

Tak prý v Kanadě vyšlo nové nařízení, že vše, tedy i granule, označené Made in Canada musí obsahovat minimálně 90% ingrediencí pocházejících z Kanady.
Minimálně to asi omezí ingredience z Číny a pytle, na kterých nápis nebude, budou jasně podezřelý.
Jinak se tady teda dohadujeme, ale dost děsně se dá psovi ublížit i něčím jiným http://news.vin.com/VINNews.aspx?articleId=15950

Rada
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2010 09:18
- Nahlásit

Maya

to tedy vypadá dost obludně. naštěstí se tomu dá snadno předejít pokud to člověk ví.

Rada
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2010 20:50
- Nahlásit

tak jsem udělala známý pokus a namočila jsem 100g granulí Artemis do 1 litru vlažné vody na 2 hodiny. Po odlití vody byla váha granulí 360g. Totéž jsem udělala s Orijenem a ten se zvětšil jen na 145g. Vypadá to, že v Artemisu bude té rýže nějak víc
než by se mi líbilo. Ještě zkouším Fromm a Acanu. Mám 5 psic a různé granule

mallos
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2010 07:38
- Nahlásit

Rada

bohuzel sis asi spatne precetla slozeni, orijen ryzi neobsahuje vubec. pokud neveris, ze vic masa je v artemis, nemusis, ale je to proste fakt...

takovyhle test neni prece vubec objektivni, pokud vezmes, kolik tuku obsahuje orijen, je jasny, ze nemuze absorbovat tolik vody...

je hezky, ze se snazis si v tom udelat jasno podle svyho, ale tohle nebude ta spravna cesta...

mallos
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2010 07:41
- Nahlásit

Rada

btw, kazdopadne te absolutne slechti, pokud pouzivas tyto ctyri krmiva, patri urcite do top krmiv u nas a uz neni zase tak dramaticky dulezity, ktery si vyberes (pokud se tedy nebojis toho highproteinu od orijenu)...

Rada
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2010 08:59
- Nahlásit

mallos

ježiš to samozřejmě vím, že Orijen rýži neobsahuje, ale Artemis asi zas "maso" Fromm má 290g. Bohužel ne všem psicím chutná to samé. Nejvíc mlsná je kříženka z útulku, která se nejdřív tvářila, že sežere úplně vše jen ať si ji nechám

mallos
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2010 10:35
- Nahlásit

Rada
vsadim boty, ze nejvic masa je v artemis. muzeme se domluvit a nechat udelat nejakou analyzu...

Rada
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2010 12:14
- Nahlásit

já boty nechci ale analyzu bych brala..jelikož ty granule vypadaj jak sušené seno

mallos
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2010 12:37
- Nahlásit

to snad nikdo soudny nemuze rict, pokud ma o krmivech nejake info...

vsechny suroviny jsou uvadeny sestupne ve slozeni. pokud je maso nebo masove moucky na prvnich ctyrech mistech a potom ryze, tak tam bude asi vetsina masa...

ja vim, ze jsem ti pichnul do orijenu, ale ber to s nadhledem...

Rada
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2010 12:42
- Nahlásit

mallos

a jak si to myslel s tím Frommem na str.30?

Rada
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2010 12:45
- Nahlásit

no známej který prodává v obchodě s granulema a může porovnávat vzhled, tak se tedy vyděsil a ptal se mě jestli to myslím vážně, že s tím budu krmit "psa" když je viděl...třeba máš jinej...

Kaccka
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2010 13:07
- Nahlásit

Prubezne sem nakukuju a jako pokusy s namacenim a z toho vyvozovany zavery me pobavily, ale tenhle posledni prispevek je fakt neprekonatelnej. Neber to osobne, ale
Posuzovani granuli pohledem je teda novinka, to jsme tu fakt jeste nemeli. Rekl k tomu neco vic? Jako treba co konkretne ho k tomu zaveru vedlo?

Rada
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2010 13:13
- Nahlásit

mallos

jinak tedy moc se mi do toho nechtělo ale:

když uvážíme, že kuřecí maso obsahuje 15-20% bílkovin, tak potom dojdeme výpočtem k výsledku:
1/když někdo tvrdí, že používá v receptuře 3000g masa na 1000g granulí tak potom při obsahu 15%bílkovin by bylo 450 g bílkovin/N látek, proteinů/v sušině t.j.45% bílkovin. POZOR jen živočišných a kde jsou rostliný? /hrách atd./ Maximal Dog uvádí 42% už tady je nesoulad
2/když budu počít s 20% bílkovin v syrovém stavu dopracuji se k ještě zajímavějšímu číslu při tvrzení 3000g masa na 1000g granulí. Při tomto poměru by totiž byl obsah bílkovin živ.původu v sušině 600g na 1000g extrudéru, tedy 60% to ovšem nikde nevidím.
jinak já Artemisem krmím -

Rada
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2010 13:14 - Změnil/a: Rada
- Nahlásit

Kaccka

zůstává z toho krmiva takový rozdrolený smetí jako tvrdý dřevitý piliny a docela smrdí, nikde jsem netvrdila, že ze vzhledu poznáš vše nicméně smrdět nemusí a vypadat jako slisované obilí taky ne. O bobtnání granulí si můžeš najít na internetu spousty info.

Kaccka
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2010 13:43
- Nahlásit

Rada
zustava kde? Nejak nevim jak po necem, co je baleny v pytlich, muze nekde neco zustavat... nebo tvuj znamej ty granule pytluje? Nebo mluvi o poskozenejch pytlich? Tohle fakt moc nechapu.
Granule jsou prirozene tvrdy, cili cokoliv z nich odpadne musi logicky bejt taky tvrdy a jestli se z toho neco droli, to je klidne mozny, ale pokud nevim co to je, tak jen fakt, ze mi to neco pripomina, neni duvod k odsuzovani tech granuli.
Jinak vzhled pro me fakt neni meritko posuzovani, to, ze slozky nejsou rozemlety uplne na kasi a nejsou z nich pak jednolity granule bez struktury prece vubec nemusi byt na zavadu. Zajimalo by me, co by rikal na Timberwolf, ale ten se uz se bohuzel nedovazi, v nem bylo 'seno', pokud se dobre pamatuju, dokonce i videt. Akorat ze to byly bylinky

<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 45 . 46 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání