Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Jaké si myslíte, že jsou nejlepší granule - značka??
<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 45 . 46 . >>
Autor Zpráva
krecinek
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2010 14:32
- Nahlásit

mallosKaccka
Dik za vysvetleni,asi zkusim

Alka
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2010 16:51
- Nahlásit

mě by se Canine caviar taky líbil, ale vadí mi tam ten řepkový olej, je to prý levná a nepříliš zdravá surovina. Četla jsem o tom nějaký článek, už si to moc nepamatuju, ale hodně ten řepkový olej kritizovali . Byl to článek v angličtině.

Nízký glykemický index má myslím i Orijen

Alka
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2010 17:11 - Změnil/a: Alka
- Nahlásit

našla jsem článek o tom řepkovém oleji, ale není to ten co jsem myslela:
http://www.karinya.com/canola1.htm

a ještě jeden:
http://breathing.com/articles/canola-oil.htm

mallos
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2010 20:00
- Nahlásit

Alka
orijen urcite nizky glykemicky index nema. obsahuje hodne brambor a ovoce, coz jsou same cukry...

repkovy olej olej muze byt problem, nicmene pokud je lisovany za studena, stava se nejdrazsi surovinou v krmivu. je zasadani rozdil mezi lisovanym za studena a za tepla. v caviaru je lisovany za studena, ptal jsem se na to u dovozce...

Alka
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2010 20:50 - Změnil/a: Alka
- Nahlásit

no a ty mu věříš? to máš tak, jako když já věřím dovozci když mi řekl , že Fromm nekončí

...ale i lisovaný za studena, asi nebude uplně zdravý. Srny žerou mladou řepku taky "za studena" a motaj se jak blbý a skáčou pod auta

podle tohoto Orijen nízký glykemický index má:
http://www.orijen.ca/orijen/CPF-Pet_Food_of_the_Ye ar.pdf

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2010 00:25
- Nahlásit

Alka
No ono možná se to chce nejdřív zamyslet, než napíšeš takovou blbost ohledně srnek, snad každý ví, že řepkový olej se vyrábí ze semen a běžně se používá v lidský kuchyni, kdežto srnky v zimě těžko žerou semena, ale žerou listy a pak stačí jen zagůglit
Mladé řepkové listy totiž obsahují snadno zkvasitelné cukry i jedovaté glukosinoláty. Koncem února jsou na pole s řepkou navíc dávána dusíkatá hnojiva a nově přirůstající listy mají vysoký obsah nitrátů. Pastva na šťavnatých řepkových lístcích může srnkám způsobit těžké průjmy, ztrátu plachosti, poruchy nervového systému, oslepnutí a v krajním případě i smrt.

mallos
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2010 07:02
- Nahlásit

Alka
ja se ptal i u vyrobce...

nicmene jsem psal, ze ten dovozce frommu uz jednou lhal o avoderm a proto mu neveri. tento clovek neni duveryhodny, vzhledem k tomu, co pise o svych produktech na strankach. velmi prekrucuje fakta...

Alka
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2010 09:36 - Změnil/a: Alka
- Nahlásit

Maya
no možná to blbost je, to jsem fak neověřovala ani negooglila , já jsem měla na mysli spíš to, že celá ta rostlina není uplně v pohodě (moje osobní dedukce ). Jinak vím že olej je ze semen. Ale o těch cukrech a glykosilátech to jsem teda nevěděla.
Ale prostě všechny ty články o škodlivosti řepkového oleje ve vzbudily velkou nedůvěru.
..já třeba řepkový olej, nepoužívám, smrdí mi, a je nejlevnější, což ve mě opět vzbuzuje nedůvěru. Radši mám slunečnicový.

mallos
a prosímtě , co máš na mysli, že překrucuje fakta? Já jsem třeba FirstMatu věřila, co o tom píše. Nebo máš na mysli jiné granule?
Já pro svoje psy pořád hledám to nejlepší. Vyzkoušela jsem už různé granule, i Artemis...ale to byla naprostá katastrofa, ten nám fakt nesedl, a to jsem do něj vkládala velké naděje

kachna_
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2010 11:10
- Nahlásit

Alka
já třeba řepkový olej, nepoužívám, smrdí mi, a je nejlevnější, což ve mě opět vzbuzuje nedůvěru. Radši mám slunečnicový.
No vidíš a já četla,že slunečnicový olej může být rakovinotvorný . Odkaz nemám. Třeba Sehnerka (krmení masem) ř. olej propagovala

Alka
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2010 11:25
- Nahlásit

...od rána sedím, a lozim všude možně po netu, a je fakt, že jsem našla i spoustu článků o zdravé výživě, kde ho taky chválejí (ten řepkový).
I jsem našla že jsou různé vyšlechtěné odrůdy řepky, kde jsou sníženy právě hodnoty , těch škodlivých látek.
A pak taky samozřejmě spostů článků, kde píší o škodlivosti.

..smrdí mi fakt, třeba topinky na řepkovým oleji jsou hodně fuj.
Takže už používám jen slunečnicový a občas olivový.

I jsem našla na jedné slovenské diskuzi, od Fosilia (myslim že jednu dobu přispíval i sem), psaní že řepkový do krmiv pro psy nepatří. Že byl v USA zakázaný a pak ho zase povolili.

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2010 15:37
- Nahlásit

Alka
Ono všeho s mírou, debaty, jestli je pro psa vhodnější řepkový nebo slunečnicový olej mi připadají fakt mimo mísu.
Navíc vím, že spousta lidí řeší granule, ale už ne zbytek, co psovi dávají. Víš, kolik lidí,kteří řeší, jestli granule mají to či ono, dává psům třeb olej Dermanorm, aby měli lepší srst? A nikdo z nich si nepřečte složení. Protože kdyby jo, tak by věděli, že je nejen převážně z tak zatracovaného rostlinného oleje, tak je taky konzervován rakovinotvorným BHT, který tihle lidi v granulích nechtějí ani vidět a dál obsahuje ethoxyquin, kdo z nich se namáhal vyhledat, co za jed to je?
jen pro info
Antioxidant účinný proti žluknutí tuků a zajišťuje stálost barvy některých barevných koření. Je v podezření, že poškozuje vnitřní orgány. V ČR není jeho používání povoleno. V USA je použítí látky povoleno.

Alka
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2010 17:13
- Nahlásit

máš pravdu, moc to řeším .
Ty konzervanty znám, a
můžu být vůbec ráda, že jdou sehnat granule i bez chemie.

mallos
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2010 18:30
- Nahlásit

tak, abych taky vlozil svou trosku do mlyna:
pokud je pouzit v krmivu primarne zivocisny tuk (kureci apod.) a pak je treba pouzit repkovy (za studena lisovany) jako doplnek, napr kvuli nenasycenym mastnym kyselinam, nevidim repkovy olej jako problem. urcite by to nebylo mezi dulezitymi body pro vyberu.

firstmate jsou u me granule, ktere si hraji na neco, co nejsou. pred peti lety, dobra volba, nebylo moc alternativ, ale dneska? u receptury MOC cena 1600Kč/13kg, kde jsou na prvnim miste brambory? to bych musel byt blazen... dovozce napriklad uvadi, ze granule fatoria nuovo (snad se to pise takto), jsou pouzity suroviny v potravinarske kvalite - to rozhodne nemuze byt pravda. to je duvod, proc jim neverim s tim frommem apod.

artemis ma podle me nejlepsi slozeni na trhu. urcite nebude fungovat u 100% psu. problem taky muze byt v krmeni. rada lidi u nas psy prekrmuje. pokud psa prekrmis krmivem typu artemis, muze mit pejsek problem. pokud ti ale artemis na pejskovi bude fungovat, za tri mesice budes prekvapena, jak dobre muze vypadat.

ja prechazel z firstmate a byl to neuveritelnej rozdil...

nicmene bych rekl, ze canine caviar nema tak "sexy" slozeni, ale zase bude fungovat u 99% psu...

koukam, ze jsem se nejak rozepsal

lachtanek
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2010 18:38
- Nahlásit

Ten Canine Caviar můžu jen potvrdit. Také jsem hledala nejlepší granule pro svojí fenku. Vyzkoušela jsem Firstmate, Orijen, z německa si dovezla Natural Balance, ale po všem jsme měly průjem. Teď krmím už dva měsíce Canine Caviar Lamb Adult a nemáme jediný problém...

Alka
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2010 19:25
- Nahlásit

mallos

chápu, důvěryhodnost si dovozce podtrhl sám.

Vím, že překrmování granulí typu Artemis můžou být průjmy. U nás nebyly průjmy jako takové, ale stolice nebyla pevná. Navíc mi fena tloustla šíleným způsobem, a to dostávala sotva polovinu doporučené dávky, a byla tudíž hladová. Musím ještě říct, že jsme skrmili 2 a půl pytle, a celou tu dobu to bylo stejné. Zažívání jsem jí dávala do pořádku dalších několik měsíců. Přecházeli jsme z EaglePacku, a pak jsme začali s FM. Eagle už totiž nebyl

mallos
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2010 19:38
- Nahlásit

Alka
a jakou jste meli recepturu a jak je to dlouho?

Alka
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2010 20:38
- Nahlásit

bylo to vloni myslim takhle z jara, a měli jsme tu Adult medium/large

mallos
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2010 20:49
- Nahlásit

tuhle pouzivam taky. meli jsme taky trochu ridsi stolici. nicmene pak byla v dodavkach pauza. znovu jsme zacali po novem roce a ani pri prechodu nebyl jediny problem. pry zmenili tovarnu...
ted maji dokonce akci:
http://www.ichovatelskepotreby.cz/zbozi/4550/2x-ML -Adult-13-6kg-+-ML-Adult-6-8kg-zdarma.htm

Alka
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2010 21:01
- Nahlásit

po té zkušenosti už se mi do Artemisu moc nechce, zatím zůstanu u feny u "bramborovejch FM" , a pak možná teda vyzkoušim tak vychvalovaný canine caviar. Nebo jí šupnu taky Fromm, jestli teda ještě bude.

..Sakriš ještě že mám 3 čokly, aspon mám co zkoušet

mallos
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2010 21:07
- Nahlásit

Alka
artemis je super, ale zkus se podivat podivat bliz na cc. podivej se primo na stranky vyrobce. vypada to, ze maji kazdou surovinu promyslenou...

fromm nevypada spatne, ale ja bych do nej nesel kvuli domu dovozci...

nevim, jak jsi spokojena s FM, ale ty brambory a ryba nejsou na dlouhy krmeni. za ty penize se fakt da poresit daleko lepsi krmeni...

Alka
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2010 21:34 - Změnil/a: Alka
- Nahlásit

S FM jsem zatim spokojená, ale už ne s cenou ta je teda, na to jednoduchý složení strašná.
Já jsem byla hrozně spokojená S EaglePackem, ten mi hrozně chybí. Dostávali ho oba, a oboum seděl.

...Na dovozce s prominutím prdim, dávám ho (fromm) ted psovi a spravil se.Byl pořád hubený, a po Eaglu mu sedly jen AG , po tech nesral a nehubnul (blbounek má totiž citlivý zažívání). A ted je teda v poho na Frommu, tuk tuk

A třetí baští celkem všechno, tý to střídám cca po pytli, protože jí to přestane vždycky chutnat.Točim jí Acanu různé příchutě a FM. Jo a ještě měla Dog lovers gold, ale ten jí nejel vůbec, sotva dožrala pytel, a camrala se v tom...

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2010 21:43
- Nahlásit

Alka
Pokud ti vyhovoval Eagle pack, tak kupuj Golden Eagle, je to stejná receptrura, jen majitel s ní přešel do Anglie a vyrábí to pod novým názvem.
Taky jsem dřív EP krmila a byla jsem spokojená, ale to tu tenkrát byla jedna z nejlepších značek, dneska už je toho na výběr víc, tak chci radši něco lepšího.

mallos
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2010 21:55
- Nahlásit

Maya
uz jsem na to taky koukal. kazdopadne kvalita sla vzdycky dolu s presunem vyroby do evropy...
uz nic nepisi o potravinarske kvalite...
za ty oficialni ceny bych si vybral asi neco z us...

Alka
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2010 22:02
- Nahlásit

Jo Golden Eagle mi už byl nabídnut, ale nemyslím že to stejná receptura. Možná je podobná, ale rozhodně ne stejná. To už jsem porovnávala vloni, co jsem měla pytle od Eaglu. Nebyly tam ani stejné poměry bílkovin a tuků.
Takže nevyzkoušená nová receptura vyráběná v evropě, radši ne.

Maya
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2010 08:44
- Nahlásit

Alka
Tak to nevím, mě to tak bylo řečeno a i jsem to četla někde na netu, já to nekontrolovala, protože mě to nezajímá.

Barney09
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 18:43
- Nahlásit

Rád bych se zeptal, zda má někdo z vás zkušenosti s krmivem Trainer pro štěňata velkých plemen. Zajímala by mě i velikost granulí. V současné době krmím AvoDerm, ale jsou to tak malé granule, že štěnikovi často zaskočí. Je to 6 měsíční VSSP a má cca 33kg.

Rada
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 19:31
- Nahlásit

Chtěla bych poprosit,můžete mi někdo napsat kolik vit E obsahuje Canine Caviar Adult a FM Adult? Nemůžu to najít ani na stránkách výrobce a v obchodě pytle nemají. Děkuji

Alka
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2010 11:12
- Nahlásit

FM:
http://www.firstmate.cz/cz/index.php?id=ultrapremi um&np=Katalog%20krmiva&menu=menu1

veber si recepturu, klikni na ni a pod obrázkem jsou hodnoty

Canine caviar nevim, ti to na stránkách nemaj

mallos
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2010 17:44
- Nahlásit

Barney09
zkusenost nemam, ale muzu k tomu rict to, ze pokud jsou granule vetsi, hrozi vyssi plynatost...
ja bych si ale jidlo pro psy od italu nekoupil...

mallos
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2010 17:46
- Nahlásit

Rada
jestli to cc na strankach nema, tak napis dovozci, urcite ti to sdeli...

<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 45 . 46 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání