| Autor |
Zpráva |
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2010 13:45
- Nahlásit
Uz je to sice hodne dlouho, co jsme doma meli Artemis, ale ze by to vypadalo jako slisovany obili, to si teda fakt nevzpominam...
Nemate nekdo ty granule doma a nemohli byste je vyfotit? Fakt by me to zajimalo.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2010 16:19
- Nahlásit
Kaccka
Já krmím Artemisem
mladší fenu už přes rok,krmím jí přes celou březost i nyní,když kojí a měla by jsi vidět její srst.Kdyby neměla vytahané cecíky,tak může jít z fleku na výstavu.Granule jsou normální,nepáchnou a nedrolí se.
|
Rada
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2010 16:43
- Nahlásit
ale já ty granule neodsuzuju, já jima krmim ale jsem jednoduše zcela obyčejně zklamaná, to je vše. Předtím jsem krmila Innova Evo a to bylo úplně o něčem jiném. o pozitivním vlivu na zdraví psů zatím hovořit nelze
|
Alka
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2010 17:14
- Nahlásit
Innova Evo? A to sis od někud vozila? Tady přece sehnat nejdou
|
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2010 17:28
- Nahlásit
Rada
ale me prece nejde o to, jestli ty granule odsuzujes nebo ne, jestli se ti nelibi tak v pohode, ja je neprodavam, ani nevyrabim, takze je mi to v zasade jedno. Ale prestoze mymu psovi nesedly, povazuju je za jedny z nejlepsich co se tu daji koupit, proto me zajima nazor lidi, kterym se nezdaji. A nemuzes se divit, ze v pripade, ze uvadis takovyhle argumenty, ktery jsou pro me dost nesrozumitelny, tak se ptam dal. Ja te nebudu premlouvat, je mi to jedno cim budes krmit, ale proste me zajima jaky argument mel dostatecnou vahu te presvedcit, ze to nejsou dobry granule.
|
Rada
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2010 18:02
- Nahlásit
Alka
Innova se tady chvilku dala koupit a pak mi ji vozili známí. U Artemisu zatím všechny pytle které mi přivezli tak byly potrhaný, na dně pytle rozdrcená kaše, divnej zapach. Pořád si říkám ano, je to asi to nej co se tu dá koupit, ale koukám na to s nedůvěrou, viz přepočty N látek a jiná výroba v jiné továrně pro EU. Krmím tím jen dvě feny z pěti a teprve uvidím jak se to projeví. Už jsem se setkala se stejným názorem jako mám já.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2010 19:54
- Nahlásit
Ty jo, co tu máte s Artemisem a Frommem? Ani u jednoho jsem neměla na dně pytle kaši ani žádné piliny a ani jedny nesmrdí.
|
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2010 20:32
- Nahlásit
Rada
a reklamovala jsi to? Ze granule v roztrzenym pytly jsou nebo byly treba rozmoceny a smrdej me ani moc neprekvapuje, ale to fakt asi nebude granulema...
Maya
no ja prave taky nevim, ja s tim taky zadnou podobnou zkusenost nemela, tak se toho snazim dopatrat, ale zatim bezvysledne
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2010 23:10
- Nahlásit
KacckaMaya
ja jsem nikdy taky nezanamenal nejmensi problem...
pokud nekdo chce psa bit, hul si vzdycky najde...
Artemis je kazdopadne absolutni spicka...
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2010 23:16
- Nahlásit
Rada
bohuzel, opet trochu mimo. pokud si vzdycky vezmes jen to, co se ti hodi, nikdy se nedobores skutecnosti. pokud se pouziva moucka, nemuzes brat tech 15-20%, ale o trochu mene, protoze v moucce je treba popel a podobne, pak se ti tech par procent v tom ztrati...
pokud artemisem nechces krmit, nekrm, mne je to fuk, ale predtim nez neco napises, si to radsi dobre rozmysli, at to neni uplnej nesmysl a nevypadas pak hloupe...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2010 06:55 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Rada
Artemis se dováží přímo ze zámoří,v EU se tedy rozhodně nevyrábí.Pokud máš pochybnosti o kvalitě - roztržený pytel,zápach,piliny - tak kontaktuj autor.prodejce Artemisky,konkrétně p.Pučálku http://www.artemispetfood.eu/
,protože ho to bude jistě zajímat.Trvalo dost dlouho,něž se jim povedlo dostat Artemis opět na náš trh a mají opravdu zájem,aby to zůstalo kvalitním krmivem,zrovna tak Canine caviar.
Nevím,kdo ti Art.dodává,ale já si u Pučálky objednám,přijde mi emailem objednávka,následně faktura a do dvou dnů mi granule přiveze DHL pěkně zabalené ve folii.
|
lachtanek
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2010 08:35
- Nahlásit
Zuzana T
Já mám úplně stejnou zkušenost, se službou jsme absolutně spokojený...
|
Alka
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2010 09:54
- Nahlásit
když jsme artemisy zkoušeli, tak mi je taky vozili od p.Pučálky, zabalené a nepoškozené, ale musim se Rady zastat, mě teda taky nevoněly masem, spíš opravdu jak obilnej šrot. Navíc barva granulek taky byla hodně světlá...obilná.
|
lachtanek
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2010 10:04
- Nahlásit
Alka
pokud je maso na prvnich ctyrech mistech slozeni, nemuze ho tam byt mene nez 40%...
|
Alka
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2010 10:12
- Nahlásit
ted moc nechápu tvoji odpověd, já o procentech nic nepsala, ale o tom, že ty granule mají divnou vůni
|
lachtanek
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2010 10:16
- Nahlásit
Alka
Já myslím, že spíš voní po bylinkách...
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2010 10:20
- Nahlásit
kazdopadne, podle hodnoceni nezavislych recenzentu patri artemis k absolutni spicky, z toho co se sem vozi je urcite nejlepsi (z pohledu vyuzitelnosti)...
tezko by
www.dogfoodanalysis.com
nebo whole dog journal
http://www.ichovatelskepotreby.cz/clanek/45/Test-s uchych-krmiv-v-roce-2010.htm
udelal takovy hodnoceni, kdyby to nebyl spickovy krmivo...
|
Alka
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2010 10:22
- Nahlásit
neříkám, že to není špička na trhu. Jen že člověk čeká, že to aspon bude vonět za ty prachy ...aspon trošku
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2010 10:23
- Nahlásit
Alka
Voní po bylinkách, Timberwolf voněl ještě mnohonásobně víc, psi se po tom mohli utlouct. Aby ne, mě třeba běžně jeden pes žere trávu. Nic mu není, jen mu chutná.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2010 10:25
- Nahlásit
Alka
A jinak teda nevím, ale v názoru na to co voní a co ne se teda já se svejma psama dost rozcházím.
Navonět granule tak, aby lidem voněly po masu, není problém pro výrobce, co běžně používá chemikálie, ale u granulí typu Artemis bych toto fakt nečekala.
|
Alka
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2010 10:26
- Nahlásit
..no je fakt, že mám doma byliny od Phytovetu, a ta směs teda taky nevoní, přestože jsem si myslela, že to bude krásná vůně bylinek
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2010 10:30
- Nahlásit
Alka
tak vidis...
ja myslim, ze my, co jsme tomu nejakej cas venovali (myslim granulim), bysme spis tady meli vsem vysvetlit, ze pokud si koupi Artemis, Fromm, Orijen, Canine Caviar... za stejny prachy jako napr RC, tak to je ta spravna cesta...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2010 10:31
- Nahlásit
mallos
Co já mám info, tak za nejlepší granule v USA v kombinaci složení x původ surovin, se teď považují Blue Buffalo. Ale Artemis, Fromm, Canidae jsou prý hned v závěsu.
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2010 10:54
- Nahlásit
Maya
to je ale znacka, ktera se sem nebude dovazet nikdy...
jinak ja mam zase info, ze treba canidae je brana v us za prumerny zradlo, pry zadny hit...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2010 11:05
- Nahlásit
Já si myslím,že když těmto granulím Rada nevěří natolik,že jsou pro psa ze zdr.hlediska přínosem,tak ať připravuje psům stravu z čerstvých surovin - ví ,co tam dá/ teda,když si např. odmyslí,že v kuřatech,hovězím jsou ATB,že v rybách bývají těžké kovy,zelenině dusičnany atd/.Myslím,že nám,kteří nemají čas,podmínky ani náladu připravovat psům stravu čerstvou,jsou Artemis,CC,Fromm dobrou alternativou - mým psů chutnají a obě čuby jsou ve skvělé kondici i veteránka.Takže nějaká procenta toho či onoho neřeším a co je a co není vůně,na to mám já a mý psi odlišný názor
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2010 11:10
- Nahlásit
Zuzana T
když si např. odmyslí,že v kuřatech,hovězím jsou ATB
můžeš tuhle hloupost nějak dokázat (například kauzou z poslední doby, odkazem na něco co není jedna paní povídala)?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2010 11:20
- Nahlásit
kachna_
ATB jsou myslím v EU už zakázané, ale asi netřeba si dělat iluze, že nebyly nahrazeny něčím jiným. Něčím se ty zvířata tu chvíli do porážky při životě udržet musí.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2010 11:20
- Nahlásit
kachna_
nemám v úmyslu nic dokazovat tady ani jinde.Jen pracuji " u jídla" už hodně dlouho.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2010 11:33
- Nahlásit
mallos
Hm, to nevím, co já mám info, tak si Caniade stojí dobře. Co mě překvapilo, že z toho průměru, co je u nás tak profláknutý, tj.Proplan, Eukanuba, Royal Canin prý je nejelepší RC a to z důvodu kvality surovin. Konzervace BHA jim tak nevadí, prý to není žádná hrůza.
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2010 11:40
- Nahlásit
Maya
ja jezdim do us celkem casto, mam tam hodne kamaradu, kteri maji taky psy a s canidae spokojeni nebyli a celkove to tam povazuji za prumerne krmivo, urcite nizsi tridu nez tady zminovana. nicmene jejich uhel pohledu je urcite jiny, predevsim diky sirce sortimentu...
mozna ma vyssi kvalitu surovin, ale je jedno jestli mas pytel kukurice v krmny nebo potravinarsky kvalite
pro plan pry zmenil slozeni - misto ryze, kukurice a psenice - kupredu ni krok...
|