Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Jaké si myslíte, že jsou nejlepší granule - značka??
<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 . >>
Autor Zpráva
allík
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2010 11:30
- Nahlásit

pawLINka

Myslíš, že by se po i kdybych jim to maso uvařila? Ale v každém případě mám snad po problému. Paní z pesshopu mi odepsala, že odpoledne si můžu granule vyzvednout. Ale neuvěřím, dokud je mít nebudu

pawLINka
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2010 11:35
- Nahlásit

allík
Já ti to nepovím. Každý pes je jiný. Ovšem když jsem kdysi ještě krmila granulema a přidala jsem do toho vařené maso, tak se mi po tom krásně poeali. Syrové jim problémy nedělalo ani ke granulím. Ale každému psovi to sedne jinak. Proto bych neexperimentovala zrovna na dovolené...

Jinak když jsem přecházela z granulí na maso u toho extra citlivého, tak to byl běh na dlouhou trať, protože neuměl trávit nic krom granulí (teď už zažívací potíže nemá). Z toho usuzuji, že by to mohl být problém, jestli máš citlivějšího psa/psy...

Proto bych volila raději tu jinou značku granulí...

Ale jestli jsi už sehnala CC, tak je po problému.

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2010 12:30
- Nahlásit

allík
Joo, to jsem jáá
Konzervy dávám, tak se v nich trochu vyznám.
Jako já jako bordelář zásadně objednávající granule na poslední chvíli tohle řeším často, ale mejm plechovejm hubám klidně vezmu jiný nebo jim to namíchám s masem nebo konzervou.
Ale už jsem to musela řešit i u bráchy psa, který nemůže nic jiného než ty svoje granule, maso už vůbec ne, tak jsem mu granule prostě namíchala napůl s vařenou rejží. A žádný problém s tím neměl. Takže třeba pro příště se ti to bude někdy hodit.

allík
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2010 16:59
- Nahlásit

Maya

Já fakt myslela, že je to nějaká značka, co dělá konzervy. Tak pomiň no Jinak nakonec granule fakt nemám, páč paní z pesshopu sice dovozce objednávku potvrdil, ale když tam vyjela, tak se nedobouchala. Přijde mi to trošku sprostý. Jako já jsem je objednávala včas, akorát prostě CC se blbě shání normálně, natož, když si vezme dovozce dovolenou. Ale naštěstí měli v obchodě poslední malej pytel kuřecích granulí, tak jsem vzala ty. Aspoň je to stejná značka a na těch pár dní to snad zvládnou.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2010 18:17 - Změnil/a: Lucie Kratochvílová
- Nahlásit

allík

Tak to je na houno, taky beru CC, ale už 3 tejdny krmím jenom syrovým, před tím jsem to míchala cik cak, tak du teda vyndat hovězí žebra, no )))

pawLINka
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2010 08:29
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Nedá mi to: ž 3 tejdny krmím jenom syrovým

mirak
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2010 07:24
- Nahlásit

Maya

Fromm Family Gold se vyrábí pro EU v Británii. Tím padá 4 hvězdičkové hodnocení Dog Food Analysis, jelikož to se týká složení prodáváného v USA, evropské má složení jiné - méně masového podílu. Také padá proklamováná reklama - "vyrábí se v rodinné továrně z místních surovin"

Alka
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2010 10:49
- Nahlásit

mirak

hele nestraš , dej sem důkaz....

mallos
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2010 16:39
- Nahlásit

mirak
uz jsem to tady taky psal, takze jsem rad, ze to potvrdil jeste nekdo jiny, coz znaci, ze to bude asi pravda. bohuzel, tento dovozce lze o spouste vecech, cimz jsem ho vyskrtl z meho seznamu obchodu, nicmene krmiva ma celkem kvalitni...

Alka
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2010 18:05
- Nahlásit

hoši až mi dá někdo důkaz , tak uvěřím
Jinak samozřejmě neříkám, že to tak nemůže být, ale zatim je to pořád .....jedna pani povídala

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2010 21:18
- Nahlásit

Alka
Mirak má nejspíš pravdu, složení je oproti originálu trochu jiný. Mi to nedalo a šla jsem prozkoumat pytel, kde je to vyrobeno tam napsáno není, pytel je originál americký, ale je tam velká přelepka se složením psaným anglicky a německy a s adresama do Anglie, Německa a Dánska.
originál složení http://www.frommfamily.com/products-g-d-adult.php
naše složení http://dogdog.cz/1708-fromm-family-gold-adult-HOLI STIC.html
Mě to až tak nevadí, s Anglií problém nemám a maso moji psi dostávají stejně ještě z konzervy nebo domácích zdrojů, cena ujde a navíc tím stejně nehodlám krmit dlouho, pes mi po tom zůstává rezatej, čekám až dorazí Artemis, možná jim to pak budu střídat.
Jen dovozce zaslouží na budku, jenže takoví jsou všichni, nikdo nepřízná výrobu v Evropě.

Alka
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2010 22:32
- Nahlásit

Maya
no jo, ted jsem se vrhla na pytel, a fakt .
Tak to je teda křivárna, ale kde to bylo vyrobeno by tam mělo být , ne? Myslim ze zákona jako....

No já sice krmim jen granulema, ale péskovi Fromm sedl jak prdel do gatí, takže mi to ani vadit nemůže....ale teda zklamalo mě to

Mika
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2010 08:25
- Nahlásit

Prave koukam na zloženie Acana Grassland a celkom sa mi paci. Posledny mesiac som krmila Arden Grange, pred tym dlhodobo ProPlankou (napriek tomu, ze ProPlanka zlozenim nic moc, tak pes mi po nej konecne pribral, a celkovo prospieval) a s Arden Grange pes siel k horsiemu - s vahou dolu, srst nic moc, bobky obrovske. Takze Arden Grange dokrmime a hladam dalej.
Stale zvazujem ten Orijen, ale ta cena 1.600 Kc za 13,5 kila ma docela zrazila - neviete ake je tam davkovanie - je nizsie ako u inych granuli? Pri Ardene som musela psovi davku o polovicu zvysit, aby dalej nehubnul, ale mam pocit, ze mu proste nesadli.
Tak Acana Grassland, nebo Orijen?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2010 11:23
- Nahlásit

Moje pesy papají Chicopee, chutná jim a veterinář si pochvaluje, že po nich vypadají dobře. A tuhle po interním vyšetření říkal, že prý na svůj věk jsou moje pesy ve velmi dobré kondici. Tak to tedy nevím, páč máme artrozu a problémy s páteří, ale budiž.

allík
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2010 23:12
- Nahlásit

Mika

Já jsem Acanou grassland krmila celkem dlouho. Není to sice úplně to nej krmení, ale myslím, že na poměr cena/kvalita není nejhorší. Psiska po tom měli krásnou, lesklou, ba přímo naleštěnou srst. Taky bobky byly v pohodě a v přijatelném množství. Akorát mladší fenka si na tyto granule déle zvykala - tzn. potřebovala se častěji venčit. Dle slov mého veterináře si pes zvyká na nové granule cca 3 týdny a zhruba podle tohoto se to opravdu srovnalo. Jinak musím přidat pochvalu na CC -odpad opravdu kvalitní v menší míře než u Acany a vypadá to, že jim opravdu granule chutnají. Jinak proč jsem změnila Acanu bylo mimo jiné to, že mi po tom jedna čuba začala reznout.

pajda222
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2010 06:15
- Nahlásit

Mika
Pokud ti nebude vadit, že by pesan mohl zreznout, tak já bych osobně šel do Acany, pesani po ní měli opravdu krásnou srst, až na to, že do rez, ale kvalitně ta srst byla dobrá. Bobky byly taky v pohodě, jen ten mladej trochu víc prděl, ale když je pes venku, tak to tolik nevadí.

kachna_
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2010 07:19
- Nahlásit

Psíček
kvalitní srst je snad u normálního psa normální ne?
Ano, znám zdravé psy na levných granulích, u kterých byla srst vždy chválena, ale spousta příspěvků tady se ale týká spíš toho reznutí psů. Prostě nechtějí mít zrezivělého psa, no .
jak mo řešíte barvu, tvar velikost a kozistenci svých výkalů, když u těch psích jste o tomto skoro založili nový vědní obor.
Hele asi stejně jako u psů, pokud jsou problémy (konzistence, zápach) trvalejšího rázu tak to řešim úpravou stravy. Barvu a tvar neřešim, u psů ano, ale jen ve vztahu, zda ubrat kosti.

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2010 21:12
- Nahlásit

No já myslím, že lidi neřešej ty svoje bobky, hlavně konzistenci, porotože je nemusí sbírat do pytlíku.

kachna_
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2010 22:21
- Nahlásit

Psíček
Konečně někdo na hodnotnou debatu!
vo hovně...
Ani když děláš krychličky?
nedělám krychličky
takže prosím tě mohla by jsi mi popsat správný a špatný zápach jak u člověka, tak i u psa?
začínám litovat, že jsem ti odpovídala
- člověk - když jde v zápětí na záchod druhý člověk a nemusí ho resuscitovat
- pes - vlastně prakticky bez zápachu, když stojim, neměla bych ho ideálně cejtit.
Špatnej zápach popsat neumim
jsem ráda, že nemusím popisovat i konzistenci
Maya

a vyčesávat z chlupů

kachna_
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2010 00:01
- Nahlásit

Psíček
Tak co jsi to za kachnu_ dyž neděláš?
kachna_ na mateřský
Jakože ten druhý nemusí res, toho prvního?
osoba resuscitující je libovolná
Proč ne? Co pak ty granule obsahují, když to nejní cejtiit ?
spíš co neobsahují - ze zkušenosti mých psů nesmí obsahovat složku, která psům nesedí.
Ale je to zvláštní, když jsem dávala granulky, průjem neměli, přestože podle místních by ta konkrétní značka měla mít míň než 40% masa a když dám tomu samému psovi míň než 50% masa, tak má průjem
No pro úplnost by to bylo vhodné ....
no, když se dá bez problémů odkopnout v lese z cesty

mirak
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 19:09
- Nahlásit

mallos

s tou "nedůvěrou k určitému dovozci" s tebou vřele souhlasím. Jakej je tvůj názor na FirstMate?

mallos
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 19:50
- Nahlásit

mirak
driv dobry krmivo, ale cas sel dopredu a oni si jedou porad to svoje. ja nejsem zastancem brambor. brambory na prvnim miste za tyhle penize, tezko bych to koupil, navic jsem s tim krmil a nic moc. hlavne srst jsme meli spatnou...

mirak
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 20:23
- Nahlásit

mallos

já s ním zkušenost nemám, ale pořád někde slyším, jak to někomu pomohlo u psa ze stavů alergie a pořád tomu nemůžu nějak uvěřit. Prostě se mi to fakt nezdá. I kdyby to byla stará receptura ale kvalitní tak proč nevyrábět a inovovat, ale...

mirak
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2010 08:44
- Nahlásit

Psíček

as na tom něco bude -

ajunka
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2010 09:01
- Nahlásit

co krmivo autarky- http://www.dgdoggear.cz/holisticke-krmivo-autarky

mallos
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2010 10:24
- Nahlásit

ajunka
hele, muzou rikat holisticke, ale tohle je presne ten pripad, kdy je to jen marketingovy slogan. kukurici na prvnim miste nemaji ani premiova krmiva...

mallos
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2010 10:27
- Nahlásit

mirak
ja nevim, je rada lidi, kterym to asi funguje. mne to nefungovalo, ale to je celkem bezny. nicmene ja to posuzuju spis z pohledu slozeni, protoze to je objektivnejsi... a to mi prijde nic moc...

mallos
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2010 10:28
- Nahlásit

Psíček
hele, to si nemyslim, nicmene, i kdyby to tak bylo, pokud mi odpovidat nejak prodejce krmiv a bude mit padny argument, proc bych mel krmit jeho znackou, urcite mi to vadit nebude...

mirak
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2010 16:26
- Nahlásit

mallos

já to posuzuju taky z pohledu složení -

Psíček

nejzdravější uzenina-jasně že to nemá žádného bezchybného vítěze

ajunka
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2010 16:32
- Nahlásit

zrovna tohle u granulí neřeším- protože to má většina malokteré maj na prvním místě maso

<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání