Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Jaké si myslíte, že jsou nejlepší granule - značka??
<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 . >>
Autor Zpráva
MilanS
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 18:33
- Nahlásit

mallos

ale houby, v surovinovém složení se to udává tak jak to jde do zpracování, to co jde v sušině tak v sušině, to co s vodou tak s vodou. Proto taky součet procent přesahuje 100, jinak by to byl totální nesmysl. To co je nad 100% je právě voda, která se v průběhu zpracování odpaří. Teprve v analýze je vše v čisté sušině. Nicméně tvé metodiky se zdá se nedočkám, tak si tu zase pěkně rozumujte, rozumbradové

mallos
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 20:28
- Nahlásit

MilanS
bohuzel, nemas pravdu... videl jsi nekdy, jak se granule vyrabi?

pokud by sis precetl poradne vse vyse napsane, videl bys, ze to byl muj odhad, proto ten vypocet nevysel...

Rada
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 22:05
- Nahlásit

Maya

asi si maso představuju jinak

mallos

svůj výpočet jsem dala přepočítat Doc. Špručkovi, který přednáší o výživě psů a povrdil mi správnost, což je tedy důležitý především pro mě. Jinak mi též prozradil, že velmi záleží na kvalitě moučky odstupňované od A až po D/popel/ a její stravitelnosti, nebo-li stravitelnosti N látek, aby zas nebyl nějaký nesrozum. Tzn. že pokud Art používá tu nejkvalitnější tak tam ty bílkoviny musí být, že., měly by být. amen

mallos
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 22:50
- Nahlásit

Rada
takze ti pan docent rekl, kolik moucka tridy obsahuje popela a bilkovin? jake je krmivo doporucovane panem docentem (myslim granulovane)?

mallos
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 22:53
- Nahlásit

myslel jsem moucku tridy A...

Rada
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 00:00 - Změnil/a: Rada
- Nahlásit

pokud vím, tak Art operuje s číslem "čerstvé maso"- 300 na 100 a kuřecí má až 20% bílkovin, dnes v Planeta psů psali dokonce o 25% což jsem nikde jinde nenašla, takže můj výpočet 15-20 bude tak optimální. Pan docent by doporučil Ziwi Peak, ale ten se tu vážně neprodává, pouze něco v Německu za opravdu dost peněz.

mallos
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 07:29
- Nahlásit

Rada
tak se podivej poradne na slozeni artemis...

mirak
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 04:55
- Nahlásit

Rada

samozrejme, ze mas pravdu ve svym vypoctu, i me vyslo ze muze mit Artemis /predpokladam, ze je rec o Fresh MIx Large/ maximalne 120 na 100. 300 nebo-li 250 na 100 muze mit Maximal Dog, ktery ma 42% N latek. Je pravda, ze je to asi to nejlepsi co se do Cech dovazi, i kdyz trochu nejasnosti okolo nej je tez, ale neni treba se nechavat manipulovat reklamou. Vzdycky je dobry, kdyz si kazdy umi sam soudne spocitat a vyhodnotit zhruba jak na tom krmivo je.Pro moje psy v zatezi neni vubec vhodny.
a co se tyka ethoxycinu, tak to presvedceni, jak se do Evropy dovazi jen bez nej je fakt dost choulostiva otazka. Spis by to melo zajimat chovatele kocek nez psu.

mirak
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2010 21:46
- Nahlásit

koho to zajímá a umí anglicky

http://www.api4animals.org/facts.php?p=359&more=1

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2010 23:33
- Nahlásit

mirak
Hezky popsáno proč nekupovat marketovky a vůbec pšeničnokukuřičné granule s vedlejšími produkty.

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2010 00:35
- Nahlásit

V USA pozdvižení, 1.6. prý Innovu koupil Procter a Gamble.

allík
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2010 15:56
- Nahlásit

Prosím o radu. Kamarádka má roční labradorku, kterou krmí acanou puppy large breed. Dle veterinářky musí nutně zhubnout, páč je tlusťoch a má snad 1. stupeň displasie či co. Brali jí krev a zjistili, že má hodně málo bílkovin. Není skoro vůbec osvalená. Veterinářka doporučila co nejdříve změnit granule a doporučovala Pro Plan, Pro Pac nebo Hills. Vařené nedoporučila, o syrovém se nezmínila. Takže, jaké tedy granule pro roční štěně, které musí zhubnout a osvalit se??? Dík.

kachna_
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2010 16:21
- Nahlásit

allík
Na mase by nasvalila rychle. Jen ani netuším na koho se obrátit, aby jí sestavil jídelníček, protože na mase se taky dobře tloustne. jana33 krmí masem a má retrievry, třeba by poradila. Jinak - a co plavání?
Není lepší, než změna granulí, rozdělit mírně sníženou denní dávku nejméně na dvě, lépe tři? DKK 1? není žádná trága.

Kaccka
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2010 16:32
- Nahlásit

allík
no nevim, ale teda na hubnuti bych asi granule s kukurici a dalsim obilim nedavala, po tom se prave pekne tloustne. Zkus mrknout do tematu o krmeni syrovym, pokud te zajima i maso, je tam toho spousta. Mam flata a kdyz jsme v jeho necelem roce presli na maso, nejdriv zhubnul a pak zacal svalit, ted je z nej fakt atlet a kdyz potrebuju aby trochu ztloustnul, musim ho cpat prilohama, jen na mase mi netloustne ani za nic.

allík
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2010 18:06
- Nahlásit

Kaccka

No jo, jenže kamarádka syrovým krmit nechce...

Alka
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2010 18:27
- Nahlásit

Maya

cože? Innovu koupil ten gigant? no tyjo. Se amíci zbláznili

Kaccka
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2010 22:40
- Nahlásit

allík
aha, tak to je blby. Osobne bych teda Acanu za Pro Plan nemenila, kdyz uz, tak za nejaky kvalitnejsi granule bez obilovin. Otazka taky je, jestli labrusku neprekrmuje, jsou to desni zrouti a ono to k tomu svadi. Kazdopadne to spis bude chtit pridat pohyb - klusani na mekkym povrchu a hlavne plavani, to fakt funguje, bez pohybu se neosvali at ji krmi cim chce.

mallos
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 09:44
- Nahlásit

Kaccka
proc bez obilovin?

Kaccka
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 09:59 - Změnil/a: Kaccka
- Nahlásit

mallos
protoze prispivaj k tloustnuti a pes potrebuje hubnout Dobre, ted si uvedomuju proc se ptas, takze znova a lip, protoze jsem to napsala tak jak si to pro sebe zjednodusene pojmenovavam To cemu rikam obiloviny jsou kukurice, psenice. Zejmena po kukurici se tloustne. ;)

mallos
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 10:12
- Nahlásit

Kaccka
ono je to totiz trochu pochybny to bez obilovin. pokud jsou obiloviny nahrazeny brambory, myslim, ze je to horsi nez treba hneda ryze nebo proso...

jinak souhlas, psenice a kukurice nema v krmivu pro psy co delat...

Kaccka
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 10:57
- Nahlásit

mallos
pokud se to s nima neprehani, tak ja osobne proti bramboram vubec nic nemam, porad lepsi kdyz jsou ty granule vycpany bramborama nez sojou a kukurici

Jinak mimochodem k diskusi o CC - oba psy mam na mase a kvuli cestovani jsem jim ted koupila CC kureci a coklove se muzou zblaznit, kdyz jsem jim dala prvni zkusebni davku, oba zacali silet a chodej mi ted okukovat pytel s granulema, jestli by nahodou jako jeste k masu nemohli dostat ty bobule, no je to normalni?

mallos
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 11:46
- Nahlásit

Kaccka
tak to je slusny... jako obhajce techto granuli z toho mam velkou radost

ajmila
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 11:57
- Nahlásit

Kaccka
proč by jsi neměnila Acanu za Pro Planku. Myslím, že obě krmení jsou kvalitní. Chci také přejít u štěněte z Acany na jiné krmivo, poraď, které by bylo vhodné pro Německého ovčáka

kachna_
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 12:02
- Nahlásit

ajmila
Proto: Mrkni na složení, Acana má mnohem víc masa, nemá kukuřici, pšenici
Vše je puppy large breed
Acana
Dehydrované kuřecí maso (40%), oves, čerstvé kuřecí maso, hrách, čerstvé maso z lososa, hnědá rýže, kuřecí tuk (přírodně konzervován směsí tokoferolů a rozmarýnu), kuřecí játra, čerstvá celá vejce, vojtěška setá, lososí olej, tykev, kuřecí chrupavky (přírodní zdroj glukosaminu), červená jablka, mrkev, mladé lístky tuřínu, brusinky, bobule oskeruše, ekologicky pěstované mořské rostliny (chaluha, řasa měchýřnatá, mořská řasa dulse), kořen lopuchu, kořen ibišku, bobule jalovce obecného, pískavice řecké seno, fenykl sladký, kořen anděliky lékařské, rakytník úzkolistý, kořen čekanky, kopřiva dvoudomá, listy maliníku obecného, ostropestřec mariánský, lístky máty peprné, květy měsíčku lékařského, květy heřmánku lékařského, enterococcus faecium, lactobacillus acidophilus + vitamíny a minerály.

Purina - jehně
Jehněčí maso (19%), rýže (17%), dehydrované drůbeží bílkoviny, kukuřičný lepek, kukuřice, živočišný tuk (konzervovaný směsí tokoferolů), vedlejší výrobky z jater, dehydrované bílkoviny z lososa, řepná dužina, sušená vejce, rybí tuk, pivovarské kvasnice, fosforečnan vápenatý, chlorid draselný, chlorid sodný, minerální látky, L-lysin, mlezivo, DL-methionin. Síran měďnatý pentahydrát (měď = 12 mg/kg), síran zinečnatý (zinek = 180 mg/kg), seleničitan sodný (selen = 0,15 mg/kg). Vitamín A 21000 m.j./kg, vitamín D3 1600 m.j./kg, vitamín E (α-tokoferol) 280 mg/kg, vitamín C (kyselina askorbová) 70 mg/kg, vitamíny skupiny B 200 mg/kg, taurin 1000 mg/kg. S antioxidantem – směs tokoferolů bohatá na extrakty přírodního původu.
Purina - kuře
Kuřecí maso (18%), rýže (15%), kukuřičný lepek, dehydrované drůbeží bílkoviny, pšenice, kukuřice, živočišný tuk (konzervován směsí tokoferolů), ovesná vláknina, vedlejší živočišné výrobky, řepná dužina, dehydrované rybí bílkoviny, rybí tuk, sušená vejce, pivovarské kvasnice, rybí tuk, forečnan vápenatý, chlorid draselný, chlorid sodný, uhličitan vápenatý, minerální látky, mlezivo, L-lysin, DL-methionin, L-karnitin, síran měďnatý pentahydrát (měď 12 mg/kg), síran zinečnatý (zinek = 180mg/kg), seleničitan sodný (selen = 0,15mg/kg).
Vitamín A 21000 m.j./kg, vitamín D3 1600 m.j./kg, vitamín E (alfa-tokoferol) 170 mg/kg, vitamín C (kyselina askorbová) 70 mg/kg. S antioxidantem: směs tokoferolů bohatá na extrakty přirozeného původu.

kachna_
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 12:05
- Nahlásit

Kacckamallos
No jo, ale moji psi na mase se s chutí vrhají i na Brita a směs pro králíky

ajmila
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 12:28
- Nahlásit

kachna
díky za rychlou odpověď. Tak pokud jsem správně pochopila Acana je kvalitnější. Chtěli jsme přejít na Royal Canin Junior ale slyšeli jsme, že Royalka není moc vhodná pro štěňata.

mallos
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 12:36
- Nahlásit

ajmila
zapomen na tyto znacky: Hills, ProPlan, Eukanuba, Royal Canin... projdi si tuhle diskuzi, napsali jsme toho tady fakt hodne o krmivech...

kachna_
a to se teďka ProPlan ještě změnil k horšímu...

ajmila
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 12:43
- Nahlásit

mallos,
díky za odpověď, zůstaneme tedy raději zatím na Acaně

Kaccka
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 12:57
- Nahlásit

kachna_

kachna_
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 13:07
- Nahlásit

ajmila
No nám třeba ještě ta stará acana vůbec neseděla :, novou jsme už nezkoušeli). Stejně je to i o tom, co konkrétnímu psovi sedne, ale když jsem ještě granule prodávala, pamatuji si, že po Royalce psové hodně tloustli.
Krmim masem, za svou osobu bych tedy acanu označila za méně chemickou,což možná znamená i potenciálně méně alergizující. A taky, proč vykrmovat psy předraženou kukuřicí?

Mallos a ostatní tu doporučují granule z USA (myslí si, že tam lépe funguje kontrola vstupních surovin ).

<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání