Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Jaké si myslíte, že jsou nejlepší granule - značka??
<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 . >>
Autor Zpráva
mirak
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 21:03
- Nahlásit

další zajímavost, můžete kouknout, která USA a Kanada krmiva dostala černý bodík od FDA "SOME PRODUCTS RECALLED" včetně CC /melamin, salmonela atd/

http://www.thepetfoodlist.com/petfoods_pg1.htm

Kaccka
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 22:21
- Nahlásit

mirak
No cerny bodik, to je asi prani otcem myslenky, je to celkovy prehled vcetne info o tom, ze nektere spolecnosti stahovaly nektere produkty, resp. nekterou cast produkce. A co z toho vyvozujes za zaver? Tohle se muze stat komukoliv a kdekoliv, nevim, jestli mas nejaky zkusenosti z vyroby cehokoliv, ale to se proste bezne stava jak u granuli, tak u jidla nebo treba u aut Ja bych z toho zvlastni zavery nevyvozovala. Nemluve o tom, ze napr u CC to bylo pred tremi lety a pokud vidim dobre, tak slo o konzervy ;)

mirak
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 22:31
- Nahlásit

Kaccka

no asi nemáš moc smysl pro humor, nevadí
už jsem se lekl, že by si se nad tím mohla pozastavit, ale jelikož víš, že se to stává běžně, tak si mě uklidnila. Měl jsem takovou prima brigošku ve výrobně granulí, ale to ty asi taky.

Kaccka
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 23:04
- Nahlásit

mirak
No tak v souvislosti s predchozima diskusema jsem tohle jako vtip nebo nadsazku fakt nepochopila. Ve vyrobe granuli jsem nikdy zadnou praci nemela, nicmene mluvila jsem obecne o stahovani vyrobku pri nejakem problemu, to je proste realita, ze se to stava, na tom nevidim nic moc zvlastniho, z myho podhledu je mnohem zajimavejsi sledovat jak se k takovymu situaci dana spolecnost postavi. Kazdopadne proto, ze to nepovazuju za nijak zasadni, jsem se taky ptala jaky zavery z toho vyvozujes. Treba se poucime.

Martinna
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 09:30
- Nahlásit

Ahoj, dneska jsem byla u veterináře a jen tak ze zvědavosti jsem se ho zeptala co by doporučil pro tříměsíční štěně dogy se zanedbanou výživou, křivé nohy, podvýživa, atd. Pořád přemýšlíme o tom štěněti v havířovském útulku, přítel to sice zavrhl, ale ted se mu to rozleželo a pořád to rozvažujeme. No nic no a veterinář mi řekl, že by mu dával Hills pro velké plemena a vodu. Což mě dostalo, tak se ho ptám co nějaká kloubní výživa Alavis, Gelapony, atd. a on prý, že ne jen granule a vodu. Kalciovky jsou prý taky zbytečné.
To mě teda dostal, ohledně veterinární péče mu docela důvěřujeme a v té chvíli mi přišel jako dealer .
Ale co by jste dávali vy?
Já přemýšlím na Artemis, to ale nemáme vyzkoušené a nebo ultraprémiové FirtMate, tím krmíme a na to jaké máme frfně nám sedí.

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 09:50
- Nahlásit

Martinna
No určitě je lepší Artemis než FirstMate. Jinak myslím, že na tu zanedbanou výživu skutečně stačí kvalitní granule a voda. Ale ne Hills.
Na křivý nohy nevím, nedodává se vápník? Ten v kloubních výživách nebývá. Nebyla by lepší kombinace kloubní výživa + vápník? Ale fakt nevím, já osobně bych se asi radši poradila s ortopedem.

Martinna
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 10:03
- Nahlásit

Maya
Ještě jsem se dívala na Orijen.
Jn, to bych se asi pak poradila s MVDr. Štouračem, pokud bychom se pro toho bobka rozhodli, zatím fáze pro a proti.
Jinak co jsem se tak dívala různě po netu, na dobrou výživu se má dávat velkým plemenům, kloubní výživa, vápník a ještě myslím někdo psal vitamín C.

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 10:34
- Nahlásit

Martinna
Orijen se pro štěňata velkých plemen moc nedoporučuje, má hodně bílkovin a tudíž po něm můžou moc rychle růst.
Jj, vit.C taky, pomáhá vstřebat vápník.

Mika
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 11:22
- Nahlásit

Som prave vo fazi, kedy pre svojho dva a pol rocneho zlataka tiez hladam novuý znacku granuli. Posledny rok som krmila ProPlankou, pred tym maso a predtym Eagle Pack, ktory nam bezkonkurencne "sadol" bohuzial uz ho nedovazaju.
Preluskala som celu tu vasu diskusiu, s tazkym srdcom zavrhla Artemis a CC (su pre mna fakt uz financne trosku mimo) a kupila pre zaciatok Arden Grange. Psovi chutna (hoci on odkedy vyrastol zo stenacieho veku, tak zradlo nejak nepreziva, k miske sa nevrha, takze to neviem objektivne posudit - v kazdom pripade ich zerie), ale ma po nich strasne velke bobky, a hodne. Dokonca viac ako po ProPlanke - vtedy boli akuratne. Krmim tym necely mesiac, takze na celkovej kondicii sa to zatial nijak neprejavilo, nicmenej konzistencia a mnozstvo stolice ma nijak netesi.

Hrozne ma zaujal Orijen. Zlozenim, cena je prijatelna, trosku ma ale desi to mnozstvo bielkoviny. On teda patri k tej hubenejsej sorte zlatakov, ma momentalne 36 kilo a je taky akuratny. Ale je to strasna hyperaktivka, extremne citliva. Nepolozenie mu to zradlo do hlavy? Aby nebol este divokejsi, to uz ho mozem rovno vyuzivat ako generator.
Aku alternativu by ste mi este poradili? (Mimo toho Artemisu a CC)

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 11:55
- Nahlásit

Mika
Asi bud ráda, že se přeslal Eagle pack dovážet, od té doby prodeje výroby před rokem nebo dvěma? zřejmě změnili suroviny a spousta lidí v usa, kteří tím krmili roky, končí, protože mají ze psů oškubané ochechule. A to se prý výrobce dušuje, že složení nezměnil.
Já krmím Fromm Gold, myslím, že je to taky kvalita a stojí míń než Artemis. Taky Canidae, ale nevím, jestli už neskončil dovoz.
S výběrem Acany nebo Orijenu bych tebou ještě počkala, budou se teď navyšovat ceny, tak abys pak nebyla nemile překvapená.

Fíková
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2010 13:14
- Nahlásit

Nečetla jsem všechny stránky, ale my jsme dlouho krmili purinou a ta byla OK. Pak jsme na radu veta vyzkoušeli Calibru -ta nic moc a teď zkoušíme Brit care - pro velká plemene, příchuť jehně. Znáte někdo tuhle značku????? zatím se to jeví dobře a hlavně Fidovi moc chutná!

Fíková
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2010 14:55
- Nahlásit

Jooo našemu taky!!!!!! teda vlastně - jenom nanuk - ale musí to být Míša, nebo možná ještě Brumla - prostě tvarohovej!!!!

allík
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2010 10:52 - Změnil/a: allík
- Nahlásit

Tak jo, potřebuji radu. Krmím nově CC a spokojenost velká. Zítra odjíždím na dovolenou a granule mi během ní dojdou. Mám objednáno od dovozce, ale má teď dovolenou, obvolala jsem půl republiky a nikde granule nemají. Co byste dělali na mém místě? Asi se mi nechce kupovat jiné granule a na 4 - 5 dní jim je dávat. Spíš bych jim přidala do granulí maso, kapsičku, něco uvařila (což nevím, jak půjde, ale co bych pro ně neudělala, že)...

pawLINka
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2010 10:57
- Nahlásit

allík
kapsičku,
Jako pudigrýýý a nebo něco podobnýho? Přečti si složení...

allík
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2010 11:00
- Nahlásit

pawLINka

chjo, to byl příklad

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2010 11:03
- Nahlásit

allík

http://pesshop.cz/rubrika/3703/canine-caviar/

popojeď dolu, tady by ho normálně měli mít, ne?

pawLINka
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2010 11:09
- Nahlásit

allík
chjo, to byl příklad
Nerozumím. Proč to uvádíš, když to tam míchat nechceš?

No mi je to koneckonců jedno, já takové problémy nemám.
Jen mi nepřišlo adekvátní hledat ty "nejlepší" granule, a pak do toho naplácat kapsičku... To bych tam raději přimíchala to maso a nebo koupila trochu jiných kvalitních granulí.

allík
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2010 11:10
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová

Teď si s paní píšu. Prý jedou do skladu pro zásoby. Akorát se obávám, že berou ze stejnýho skladu jako já...

allík
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2010 11:12
- Nahlásit

pawLINka

Proč to uvádíš, když to tam míchat nechceš? napsala jsem maso, kapsičku, něco uvařila... mělo to pouze sloužit k vyjádření toho, že jim spíš do granulí něco přihodím než abych kupovala granule jiné a teď za a) pár dní smíchala nebo za b) po skrmení pytle dala nové, což mi oboje přijde jako horší varianta, než jim tam něco přihodit.

kachna_
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2010 11:14
- Nahlásit

pawLINka
tak ony i kapsičky se vyrábějí kvalitnější. Třeba od Rinti.
allík
já bych taky koupila jako pawLINka jiné granule (pokud to neznamená automaticky, že bude problém). Nebo co konzerva? Maya je má celkem zmáklé

pawLINka
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2010 11:15
- Nahlásit

allík
Myslíš, že psovi ublíží, když mu dáš pár dní jiné granule?

allík
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2010 11:15
- Nahlásit

kachna_ no, nebo třeba nějaká konzerva... A ta Maya se dá normálně někde sehnat?

pawLINka
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2010 11:16
- Nahlásit

kachna_
tak ony i kapsičky se vyrábějí kvalitnější. Třeba od Rinti.
Tak to pak jo, já znám jen ty pudigrý, kterých mají lidi v Kauflandě plný vozíky. Já se v tom neorientuju, pač tím nekrmím.

V tom případě se teda omluvuju.

allík
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2010 11:17
- Nahlásit

pawLINka

tak jakoby v globalu určitě ne. Ale když už, tak bych musela najít nějaké hodně podobné a teď je otázka jaké a zda se dají sehnat.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2010 11:19
- Nahlásit

allík
Hele, já se ti tady prostě snažím říct, že jestli se jedná o pár dní, tak to nemusíš tak řešit. Ten pes fakt neumře, když mu dáš pár dní třá Acanu nebo já nevím co. Mi to přijde lepší než mu tam začít míchat maso, jestli na to není zvyklý... Ovšem jestli má plechový žaludek, tak je to celkem jedno jestli mu k tomu dáš maso (kde ho budeš na dovolené shánět) a nebo jestli mu koupíš trochu jiných granulí...

kachna_
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2010 11:23
- Nahlásit

pawLINka
RINTI FILET kapsička kuře + hovězí 150g
31,- Kč s DPH
28,- Kč bez DPH
RINTI FILET kapsička kuře + hovězí 150g
Kompletní krmivo pro psy - kapsička s kousky masa v želé. 80%kuře a 20%hovězí maso.
Kapsičky RINTI jsou kompletní krmivo pro psy, plné čerstvých kousků kuřecích prsíček. Neobsahují sóju ani obiloviny.
Světlé kousky kuřecích prsíček v delikatesní Jelly, obložené jakostními přísadami a připravené dle šetrných Rinti-receptů.
Složení:
80% kuřecí maso, 20% hovězí maso
maso a výrobky živočišného původu, minerály
- jako žádný zázrak to asi není

kachna_
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2010 11:24
- Nahlásit

allík
jsem myslela Mayu odsud , že konzervy celkem studuje.

allík
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2010 11:25
- Nahlásit

pawLINka

když mu dáš pár dní třá Acanu nebo já nevím co. nebo třeba pudigríí kapsičku No, mám ještě poslední šanci u toho shopu, na kterej si mi posílala odkaz. Tak uvidíme a když to nevyjde, tak koupím acanu, se kterou jsem holky krmila. Jinak právě že plechovej žaludek nemá ani jedna, tak proto to tak řeším.

allík
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2010 11:26
- Nahlásit

kachna_

Aha, tak to jo. Je vidět, že konzervama nekrmím, páč se v tom absolutně nevyznám

pawLINka
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2010 11:27
- Nahlásit

allík
No právě proto bych jim dala něco, na co jsou zvyklé. Třá ta Acana (jsem se trefila ).

Jinak právě že plechovej žaludek nemá ani jedna
To u krmení granulí bývá častý problém. Právě proto bych raději maso nepřimíchávala. Mohly by se ti po... když nejsou zvyklé...
Tohle znám, mám psa s extra speciál citlivým zažíváním. Už jsme to ale zmákli a máme po problémech.

Tak hodně štěstí.

<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání