Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Jaké si myslíte, že jsou nejlepší granule - značka??
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 45 . 46 . >>
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2010 15:58
- Nahlásit

worick
Nevím, já v tvým připadě bych mu dávala jen jednou denně, klidně i jednou obden, mě teda by pes 2x denně taky nežral.

cernej caj
7 kg ve 3 měsících se mi zdá tak akorát, Kim měl ve 2 měsících 4 kg a to je pes a teď má 25 kg, fenka bude mít mnohem míň, klidně může mít i 17 nebo tak.

Dania
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2010 16:02 - Změnil/a: Dania
- Nahlásit

worick
my jsme na vyšetření byli, tehdy se vet až zhrozil, jak vypadá, ale udělal testy na kde co
ono mi do toho de facto nic není, ale na co konkrétně dělal testy? Dělal třeba i trávicí enzymy ?
navíc, jak jsem psala, chtělo by to myslím teď i tu bakterku a koneckonců i parazity.
samo to může být i potravní alergie, ale u obou....?
Fakt je, že bych nechala udělat i to sono.
Ale to je můj názor a úvaha, co bych udělala já

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2010 16:03
- Nahlásit

worick
Maya taky rikala, ze Kim nezral jako malej moc, pani chovatelka psala, ze jen zbytecne stresuju, ze to zna, ze kazdej majitel psa stresuje, ze zrovna ten jeho malo zere...
a pan veterinar rekl, ze brisko ma plny a ze to moc resime.

Takze to zatim nechavam byt a snazim se to do ní rvát vrchem, spodem ale je normální, zdravá, hravá (dravá) a naštěstí mě žere narozdíl od tebe to maso a konzervy... ne ze by ji sezrala nejak moc, ale neofrnuje se nad ni...

http://www.acana-morava.cz/index.php?akce=krmne_na vody pro 14 tydenni 7kg stene cca 300 gramu...

a co jim zkusit poridit psiho souseda, co by jim sel po miskach, nemeli by pak vetsi chut to sezrat?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2010 16:04
- Nahlásit

Maya
jj, ja vim... ale je mi divny ze za tyden nic nepribrala a vaha aj kolisala pod 7kg

Roxana
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2010 16:05
- Nahlásit

cernej caj
co jim zkusit poridit psiho souseda, co by jim sel po miskach, nemeli by pak vetsi chut to sezrat?
jakoze koupit sousedovic psa??

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2010 16:09
- Nahlásit

koupit zrovna ne ale mohli by ho treba pozvat na obed)

worick
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2010 16:40
- Nahlásit

cernej caj
a co jim zkusit poridit psiho souseda, co by jim sel po miskach - u babči jdou pravidelně po kočičích granulích - tak jim je většinou zabavuju. Ale pokud se tam zároveň vetře strejdova Ema (což je taková malá vzteklá piraňa), tak hoši v klidu vyklidí místo a nechají jí je sežrat. Oni se o jídlo tedy rvát nebudou. Jediné o co se onehdá Berry porval se zlaťákem Argoškem byl rohlík, který mu Argo mínil drze vyškubnout z tlamy a to ho asi už dožralo No, ráno jsem rozdala ty kuřecí skelety - Worick svůj sežral, Berryho tam leží do teďka - asi hrajou hru:,,ať tě ani nenapadne mi šáhnout na to kuře!" Jinak různé zbytky kostí se tady povalujou měsíc, těch si Worick ani nevšimne a svoje rád přenechá Berrymu - on se s tím přece hlodat nebude, Berčan občas sedne a hlodá.

worick
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2010 16:50 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Dania
enzymy si jistá nejsem, výtěr z konečníku a nějaký ten podrobný rozbor krve. Už je to dlouho a výsledky mi jen volal, tak nemám papír, na který bych mrknula. Brzy bude přeočkování, tak uvidím, co mi na něj zase řekne. U Worči je děsný problém s tím rozlízáváním čehokoliv - tak se zásahům - kde je potřeba vyholit atd. snažíme vyhnout. Teďka si něco udělal na pacce -měl jakoby trošku sedraný kousek polštářku. Zdálo se mi po třech dnech, že už tam skoro nic nemá. Dneska mrknu a třetina polštářku rozlízaná. Takhle si před tím rozlízával kulky - až tam měl velký strup. Teď se dal do packy, tak se snad kulky vyhojí Nedejbože se zase někde škrábnout Dělá to v noci, jak se nudí.

Dania
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2010 16:57
- Nahlásit

worick
tak až s nima půjdeš na očkování, tak vezmi rovnou vzorky sebraný tři dny po sobě, ať to pošle na rozbor a uvidíš. Víš, abyste aspoň něco mohli vyloučit. Ono z takovýho ho*na se dá poznat věcí
To olizování je blbej zlozvyk. Přes den to nedělá?

worick
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2010 20:02
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
ale já třeba bych se v tvojí přítomnosti nenajedla a to tě jenom čtu - aha a že by jsi mi je teda zkusila přijet nakrmit Netvrdím, že možná nedělám něco blbě. Ale snažím se k nim chovat stejně u všeho. Že bych si jich jako u jídla vůbec nevšímala, nemluvila na ně, přišla jako generál, rozhodila misky a žer nebo nežer - nebo jak si to asi představuješ? To si myslím, že by byli teprve rozhození, že mají nějaký průšvih. Ale dej návod, zkusím a poreferuju výsledek

worick
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2010 20:07 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Dania
Přes den to nedělá? - jako, že by se vůbec neolíznul, to tedy ne, ale myslím, že to snad dělá každý pes Zkontroluje, blem, blem a nechá Ale pokud tam objeví nějaký problém, tak možná i ve dne. No, 12h denně na něj nečumím

[i]vzorky sebraný tři dny po sobě[/i - já už to kdysi psala na akity - jak sebereš 3 dny vzorky, když jsou dva a nevíš kdo, kdy, kam....Jak to děláte vy?

Dania
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2010 20:22
- Nahlásit

worick
jak sebereš 3 dny vzorky, když jsou dva a nevíš kdo, kdy, kam....Jak to děláte vy?
tak já vycházela z toho, že jak jsi psala, průjmujou oba a tak máš přehled kdo , kdy a co
My to děláme jednoduše, naši psi se na zahradě tak maximálě vyčůraj, zbytek jen a pouze na procházce. Takže my vezmeme pytlíky a sebereme A jestli víš, v jakou denní dobu obvykle choděj, tak to přece bez problémů ohlídáš.

snažím se k nim chovat stejně u všeho
Já nevim sice přesně, jak to Lucie myslela ( nejsem ona ), ale i to může fakt bejt příčina. Pes vycejtí i tvojí obavu z toho, jestli bude jíst nebo ne. Věř mi, že to tak je. Máme doma ještě 17-ti letýho shi-tzu a když byl před třemi roky po operaci a nejdel, tak jsem byla fakt hodně vystresovaná. Ten potvora to vážně vycejtil. Tak jsme si s michalem vyměnili role, já se při krmení ztratila z dohledu a pes normálně začal žrát. Po 14ti dnech jsem už mohla krmit taky. Prostě pes vycejtí tvůj, byť i navenek potlačovanej strach

Fifi
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2010 22:02 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

worick
Ja kdyz te tak ctu, tak mam z tebe pocit, ze svy psiska fakt milujete. Opravdu moc. Jen mozna - a to jsem ti psala uz xkrat drive, nedavat zradlo tak casto - snad si uz ty jejich obedy odbourala, kdyz nechce zrat, tak at nezere! Proc je nutit k snidani, cpat jim neco pod rypak..
Kor ted, kdyz se rychle oteplilo, maj ty venkovni psiska chundelaty asi mensi spotrebu energie co se vlastniho ohrivani tyka. Rano by jim stacila jednohubka, pres den vybehat energii a vecer se s chuti nazerou. Pokud ne, tak ver, ze druhy den tomu tak bude - az vecere, ne nejaky premlouvani. Zdrave vyhladly pes se nazere vzdycky. Jestli nejsou ti vasi dva opecovavani neustale tak trochu permanentne prezrani.
Btw tohle
Jinak různé zbytky kostí se tady povalujou měsíc, těch si Worick ani nevšimne a svoje rád přenechá Berrymu - on se s tím přece hlodat nebude, Berčan občas sedne a hlodá.
snad nemyslis vazne, to je dalsi vec, zradlo i kosti je proste neco, co se dava 1x coby mnamec nejvetsi, nesezeres, nemas, seberu a vyhodim/schovam, nenecham napospas. No nic, zase budu ta zla, ktera te kritizuje.

Jeste edit - Na stitnou zlazu ci giardie jsem se te taky ptala uz kdysi, kdyz ti psikove stale prujmuji a jsou hubeni. Opakovany sber trusu byl problem. No nic, to jen zase muj dalsi povzdech.

worick
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2010 23:13
- Nahlásit

Dania
Fifi
sběr trusu může u nás být fakt problém. Ráno - to se občas povede, že jdou, když jdem na obchůzku zahrady - většinou jdou ale dřív. Odpoledne zhruba vím kdy chodí, ale pokud za ním nevyrazím - příklad: jsem doma a vidím z okna kam zhruba míří, ale než vyběhnu, těžko u nás zjistím, kam přesně šel (Dania ví) Jo, jediná jistota je na prochajdě - pokud se jim zrovna chce
Na giardie jsme vybrali preventivně ten Jukkan. Za dobu braní byly ty průjmy vůbec nejhorší....
Proč by tam nemohli mít kosti v různém stadiu rozkousanosti? Nekoušou takové ty buvolí kůže - to nechtějí. Tak když jsou sami a nudí se, tak si jde Berry chvilku hlodat nějakou kost. proč ne? Oběd už nedáváme, ale žádný pozitivní vliv na denní dávku (množství a chuť do žraní) to nemá Ono to s tím vyhládnutím tak i je, protože občas ráno nejí nic, ale nesní o ani večer, ani další ráno, ani další večer.....Možná, že teď se to zase zhoršilo tím oteplením, to si taky myslím...
Jo, rozmazlenky psiska jsou, to určitě, ale mlsky navíc jim moc necpem. A hlavně to mívá za následek spíš obézního psa...

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 08:16
- Nahlásit

worick
Tak leda takový ty podprdelní pytlíky, co mají koně ve městech. Promiň, jsem si nemohla pomoct.
Já nevím, já bych jim asi sebrala všechno k jídlu, i ty kosti teda, dala bych jim na žužlání hračky, koupila bych granule na citlivý zažívání, třeba jehněčí a dávala jim prostě striktně jednou denně na 10 minut a třeba pro začátek Probican na úpravu zažívání + se dá dávat něco na podporu jídla - pangamin nebo Sangrin.

Dania
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 10:53 - Změnil/a: Dania
- Nahlásit

worick
Giardie se likvidují těžko a Yucca je jen doplňkový likvidační prostředek. A s tím sběrem, no pokud fakt budeš chtít vzorky, nezbyde ti než chodit s nima venku tak dlouho, dokud nebudeš mít ten vzorek, no
Jinak to prostě nevyřešíš. Výtěr není průkaznej ani náhodou a to proto, že ne v každé "porci" stolice se bakterie objevuje, to by ale ten vet měl vědět
A souhlas s Mayou, probiotika bych dávala určitě a pangamin je skvělá věc!!! Navíc něco na citlivý zažívání - jasně, jehněčí je ideální

mallos
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 16:33
- Nahlásit

worick
necetl jsem uplne vsechno, ale je to tak, ze tvoji pesani nechteji zrat a kdyz zerou, tak maji prujem?

k barf, rada lidi tim krmi, ale moc o tom nevi. vim, ze je to prirozena strava psu a urcite lepsi nez varena strava, ale myslim, ze je potreba o tom neco vedet. spusta lidi, co to tady preferuji koupi odpady od vetamixu, nasypou trochu ryze a maji super pocit, ze je jejich pes stastnej... rekl bych, ze to neni dobra cesta...

Roxana
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 16:39
- Nahlásit

mallos
jestli dovolis, trochu te budu parafrazovat a predem se omlouvam, ale nedalo se to nevyuzit ..
ke granulim, rada lidi tim krmi, ale moc o tom nevi. vim, ze je to jednoduchy zpusob krmeni psu a urcite lepsi nez zbytky ze stolu, ale myslim, ze je potreba o tom neco vedet. spusta lidi, co to tady preferuji koupi odpady od (doplne dle sveho uvazeni sami "vyhlasene" znacky), a maji super pocit, ze je jejich pes stastnej... rekl bych, ze to neni dobra cesta...
tak asi tak ..

mallos
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 17:04
- Nahlásit

Roxana
je to, jak pises, presne...

nicmene, vyhoda, i tech mene kvalitnich granuli je v tom, ze jsou vzdy celkem vyvazene... v tom bych videl primarne rozdil...

za druhe, lidi, kteri kupuji granule asi nemaji to nutkani pro pejska "delat neco vic"... v tomhle si granulari asi na nic nehraji...

Roxana
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 17:19
- Nahlásit

mallos
nicmene, vyhoda, i tech mene kvalitnich granuli je v tom, ze jsou vzdy celkem vyvazene... v tom bych videl primarne rozdil...
promin, ale s timhle nesouhlasim

reneeska
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 17:31
- Nahlásit

mallos

též si dovolím nesouhlasit

mallos
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 17:53
- Nahlásit

Roxanareneeska
a duvod?

pawLINka
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 19:14
- Nahlásit

Roxana reneeska
Že se ještě tady snažíte... Vždyť to je přece jasný - na pytli je napsané, že v každé, opravdu každičké granulce je vyvážený poměr všeho, co pes potřebuje. A protože je to napsané na tom PYTLI, tak je to pravda. My krmíme zbytkama ze zvířat, ale v granulích je jen čisté voňavé masíčko, protože je to napsané na PYTLI.
A hlavně granule se vyrábějí pro štěňata, malé psy, staré psy, pro retrívry, jorkšíry apod. Protože oni přece potřebují to, co je napsané na PYTLI a nedej bože, kdybyste jorkšírovy nasypali granule pro retrívra!

Roxana
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 19:30 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit

mallos
duvod? uz jsem to psala tusim Maye - jednak zdaleka ne vsichni kupuji vetamix a i kdyby - kvalitu vstupnich surovin tam poznas mnohem lip, nez v baleni granuli ..
granule jsou zkratka vzdycky o kompromisu, nekdy lepsi, nekdy horsi ..
pawLINka
no, souhlas, jen - oni to prave na ten pytel nenapisou, to je totiz jedina vec, co je pod jakous takous kontrolou ... ale letaky a web, ty toho snesou

pawLINka
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 19:32
- Nahlásit

Roxana
No tak joo. Je fakt, že je to většinou v reklamách a v letácích ty žvásty o tom, že je to to nej a z těch nejlepších surovin.

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 19:46
- Nahlásit

pawLINka
No tak předpokládám, že průměrně inteligentní člověk se nespokojí se žvástama z letáků.
Jinak jsou i granule, co dělají jednu recepturu pro všechny.
Ale na druhou stranu, mám knížku z 80.let, kdy tu granule nebyly a krmilo se vařeným a syrovým a je tam jídelníček a představ si, že ten pro štěňata se liší od toho pro dospělé psy, třeba co se poměru masa týká.
Takže i v předgranulových dobách se rozlišovalo zda krmíš štěně nebo dospělce. Teď to tedy neplatí?

reneeska
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 19:48
- Nahlásit

mallos
co je vyvážený na "kanadským obilí s dochucovadlama, jakýsima produktama živočišného původu"? Proč má pes po této vyvážené stravě avitaminózu?

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 19:56
- Nahlásit

reneeska
No, špatně můžeš krmit psa jak granulema, tak barfem, kdo to umí, může vyváženě krmit obojím, kdo ne, může obojím dost zkazit.
Proč si myslíš, že první dotaz veta po stanovení diagnozy OCD u mého psa bylo, co žere, že je to buď dědičný a nebo způsobený špatnou a nevyváženou domácí stravou?

reneeska
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 20:07
- Nahlásit

Maya
Jenže já reaguju na mallos kdy psal: nicmene, vyhoda, i tech mene kvalitnich granuli je v tom, ze jsou vzdy celkem vyvazene... v tom bych videl primarne rozdil...

Jinak ano, to je fakt, ale u obojího je třeba do toho trošku vidět, takže blbec pokazí oboje, a je dost nesmyslný zevšeobecňovat pravidlo, že granule = vyvážená strava a delší vitální život, nedejbože řeči o obsahu chondra, jakoby v brafu sám o sobě též nebyl kolagen atd.

Roxana
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 20:20
- Nahlásit

Maya
No tak předpokládám, že průměrně inteligentní člověk se nespokojí se žvástama z letáků.
to myslis vazne? pak nevim, jak vysvetlis cisla prodeje krmiv jako Proplan, Royal Canin nebo Eukanuba .. napr. ledaze by svet byl plny prumerne neinteligentnich lidi .. osobne myslim, ze je to spis o tom, ze je svet preplneny k prasknuti lidma linyma az k placi .. (ono i myslet totiz asi nekoho boli )

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 45 . 46 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání