| Autor |
Zpráva |
choco
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2010 20:47
- Nahlásit
Roxana
souhlas Já postupným luštěním složení granulí a vybíráním toho nej,jsem zjistila,že na všech najdu něco,co se mi nebude zdát a přešla k masu .) Grancle (Orijen 6fish) máme jen na cesty ...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2010 21:21
- Nahlásit
Roxana
jenze tady neni vyhoda "masova" ale problemem je "drubezi"
A můžeš mi vysvětlit proč? Drůbeží pro mě znamená, že to není jen kuře, ale může tam být i kachna, krůta, slepice atd.
Což teda nevím, proč by mělo psovi vadit.
Masová pro mě znamená, že je to moučka z masa, že tedy nejde o masokostní moučku nebo moučku z odpadu.
Kdyby bylo uvedeno pouze drůbeží moučka, pak by bylo jasné, že tam je semleto všechno včetně peří a zobáků, ale není mi jasný, proč by měla vadit ta drůbež u masové moučky.
Dík předem za vysvětlení, co blbě chápu.
|
Vikula
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2010 22:05
- Nahlásit
tady něco ke granulím
http://ekonomika.idnes.cz/jidla-pro-psa-jsou-nekdy -pod-psa-d38-/test.asp?c=A020625_082650_test_jan
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2010 22:26
- Nahlásit
Maya
proc je problem drubezi? protoze kvalitni surovina je vzdycky oznacena specificky, jeji zdroj, ktery uz tim vypovida o svoji kvalite, zatimco "drubezi" obecne se pouziva prave presne proto, aby se nemusel zdroj uvadet primo .. a je to taky nejlevnejsi moucka na trhu ..
mimochodem, s mouckami to neni presne, jak pises, aneb - meat meal - masova moucka
bone and meat meal - masokostni moucka
by-product meal - moucka z vedlejsich produktu (tj az tady muze byt to peri, zobaky, hlavy, vnitrnosti apod..)
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2010 23:15
- Nahlásit
Roxana
Dík za vysvětlení, ale stejně jestli to dobře chápu, tak drůbeží masová moučka, je z masa, ne z kostí nebo z vedlejších produktů a jediný problém je, že je tam namícháno všechno možný maso drůbeží, nejen kuřecí. Mě osobně by to tedy nevadilo.
Navíc v granulích v cenové relaci Happy Dog mi to připadá docela slušný, i v dražších jsou vedlejší produkty atd.
Samozřejmě já víc, že jsou lepší granule, kde by bylo uvedeno kuřecí masová moučka nebo moučka z kuřecího masa a tak, ale černej čaj shání granule v této ceně a to si myslím, že HD nejsou až tak špatné.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2010 00:00 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit
Maya
nejen kureci .. taky treba kachni anebo treba labuti nebo bazanti ... a bohuzel protoze nevis puvod produktu, nemas ani kontrolu nad jeho kvalitou, klidne to muzou byt zvirata zpracovana do moucky jiz jako mrtva pred porazkou (at pro nejake postizeni, uraz nebo nemoc), coz je vsechno bohuzel povoleno do krmiv pro zvirata zpracovavat .. )
zkratka takovyhle produkt nema co delat v granulich, ktere si rikaji "superpemiove"
černej čaj shání granule v této ceně
koukla jsem ted na stranky happydogu - kilo MEDIUM JUNIOR 25 stoji 91,- Kč (baleni 10kg / 912,- Kč) hmmm, tak to nevim, ale jako super cena mi to teda neprijde ..
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2010 00:14
- Nahlásit
Roxana
No a když se napíše kuřecí masová moučka, tak to nemůže být z chcíplých kuřat, ale jen regulérně poražených?
Jinak co nakupuju já, tak tam mají Medium Junior za 828, Kč. Nevím, mě to u těchto granulí přijde adekvátní cena, když si vezmu, kolik stojí Royal canin nebo Proplan atd.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2010 07:45
- Nahlásit
Roxana
kilo MEDIUM JUNIOR 25 stoji 91,- Kč (baleni 10kg / 912,- Kč) hmmm, tak to nevim, ale jako super cena mi to teda neprijde ..
Mam moznost mit v Brne 10kg pytel za 700, coz je cena celkem hodne zajimava.
celkove bych proste rada kdyby mi cca 15kg pytel vysel kolem 1200 max, coz je i ten orijen 13.5kg za 1200 je super cena
tam bys mozna mohla vedet, jak je to s tim zrychlenym rustem stenat na orijenu, pokud se o ty vyzivu zajimas vice.
Protoze zase to nema ty obiloviny, coz jak jsem pochopila z diskuze je velmi zadanej jev u granuli... Nepomohlo by tam pak treba michat s acanou? ze by mela v denni davce mnohem mene tech obilovin ale prece jen by tam neco mela?
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2010 08:14
- Nahlásit
Je to kazdopadne, jak pise roxana. Nicmene o kvalite moucky bohuzel nevypovida specifikovany nazev. Napr. u kureci moucky existuji v EU ctyri kategorie. V te nejlepsi jsou pouze 4% kosti. Toto ovsem neni tolik dulezite jako ten fakt, ze v EU se v zasade nerozlisuje kvalita vstupnich surovin. Pokud se rekne, ze jsou suroviny v EU v potravinarske cistote, je to proto, ze to rekl vyrobce.
Tim bych nechtel odsuzovat EU vyrobce, nicmene napriklad v USA jsou standardy kvality surovin jasne dane a co vic, jsou hodne kontrolovane. Pokud tedy vyrobce rekne, ze ma kvalitu surovin v human grade, s nejvetsi pravdepodobnosti to tak bude.
Kdezto zde v EU se pouzivaji predevsim vysekova zvirata (v lepsim pripade). V horsim pripade nemocna apod., jak zcela spravne poukazuje Roxana.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2010 08:21
- Nahlásit
mallos
Díky za vysvětlení. V podstatě si myslím totéž, že kvalita vstupních surovin je u granulí z USA mnohem vyšší, ovšem problém je, že téměř všechny už skončily nebo nejspíš skončí z dovozem do EU. Už se mi to stalo 3x, že granule najednou nebyly, buď napořád nebo alespoń načas.
Hm, ale jinak by mě celkem zajímalo, jak je to s masem pro psy, co prodává třeba Vetamix. Jaký je jeho původ? Taky předpokládám že nebude v potravinářské kvalitě?
Platí pro takové maso nějaké zákony ohledně původu, když pro vstupní suroviny do granulí ne a nebo se taky musím spolehnout na to, co řekne výrobce/prodejce?
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2010 08:30
- Nahlásit
Tak za 1200 koupíš i novou Acanu a to 18 kg a ta je co se kvality týče určitě lepší, než HP nebo orijen
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2010 08:33
- Nahlásit
Maso z vetamixu je III. jakosti, takže musí splňovat některá kritéria pro tuto třídu.
Mimochodem, zkusili jste ho někdy nechat, třeba půl šišky do druhého dne v lednici? Nezapomenutelný zážitek, to vám povím.
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2010 08:47
- Nahlásit
pajda222
souhlas, pokud levně, tak jednoznacne acanu, i kdyz nechapu, jak to za ty penize muzou vyrobit
pajda222
u masa z vetamixu je to stejne, jak jsem psal ke granulim; toto maso je ze zvirat, ktera nejsou vhodne ke zpracovani do potravinarskeho prumyslu
Maya
bohuzel to tak je. ja ale radsi zmenim granule 2x za rok, nez abych si pak vycital, ze krmim necim co funguje, ale nejsem spokojenej se slozenim
k vetamixu viz pajda. Nějaké zákony pro to platí, nicméně se produkce pro zvířata (pokud to nejsou hospodářská) v EU vůbec nekontroluje...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2010 08:58
- Nahlásit
pajda222
Tak za 1200 koupíš i novou Acanu a to 18 kg a ta je co se kvality týče určitě lepší, než HP nebo orijen
jde mi o cenovou tridu cca tech 13.5-15kg kolem 1200, samozrejme ze kdyz je za 1200 18ti kilova acana, je to bonus.
V cem konkretne je acana lepsi, nez orijen? mel by to byt stejny vyrobce a orijen neobsahuje obiloviny... takze dle selskyho rozumu by mel byt lepsi ten orijen. nemyslim ted treba konkretne stenesi, jestli po nem stene vic roste, ale co pak dospelacky? proc by horsi zradlo bylo drazsi?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2010 09:07
- Nahlásit
jeste me napadla jedna vec:
k tomu obcasnymu prostridani granuli... je vhodnejsi brat uplne jinou znacku, nebo i stejnou znacku ale jinej typ, nez bych bezne brala?
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2010 09:18
- Nahlásit
Já pořád nechápu, co má za smysl krmit psy jakoukoliv moučkou? Může mi to někdo už vysvětlit?
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2010 09:30
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
protoze se tim dostane do granulí daleko vice masa. technologicky je mnozstvi cerstveho masa v granulich omezeno kvuli vysokemu obsahu vody.
nicmene a spis nevidim duvod se nad mouckou pohorsovat...
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2010 09:31
- Nahlásit
cernej caj
nová acana, je s cenou dole, aby nalákala zákazníky. Až na ni dost lidí přejde, postupně cenu zvednou.
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2010 09:37
- Nahlásit
pajda222
hlavne bude ceny zvedat vyrobce. pokud jsem dobre informovan, tak jede vyroba acany naplno. pokud je vyssi poptavka nez nabidka, je jasne, ze zdrazeni prijde velmi brzo.
cernej caj
orijen je lepsi prave v tom, jak pises. zadny obiloviny a vic masa
pokud menis granule, urcite bych je vymenil za jinou znacku. vetsina vyrobcu pouziva totozne suroviny do vsech receptur...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2010 09:40
- Nahlásit
pajda222
takze nakoupit 20 pytlu do predu, jo )
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2010 09:41
- Nahlásit
cernej caj
k tomu obcasnymu prostridani granuli... je vhodnejsi brat uplne jinou znacku, nebo i stejnou znacku ale jinej typ, nez bych bezne brala?
Já teda běžně kupuju od jedné značky pokaždé jinou recepturu a různě je střídám a pak tak alespoň jednou za rok až dva vyměním značku. Myslím, že co největší pestrost je žádoucí.
pajda222
Taky by mě zajímalo, proč je Acana lepší než Orijen.
mallos
bohuzel to tak je. ja ale radsi zmenim granule 2x za rok, nez abych si pak vycital, ze krmim necim co funguje, ale nejsem spokojenej se slozenim
Jo, to je pravda, jenže to aby člověk zkooušel pořád něco nového a já mám dlouhosrstého psa s velkým sklonem k nežádoucímu reznutí a každá novinka je pro nás risk, že půjde dolů s kvalitou srsti nebo barvou, jako ještě před pár lety žádný problém, měla jsem vybraných pár značek na prostřídání, ale bohužel, skoro všechy skončilly a tak prostě teď jen experimentujeme na dalších.
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2010 09:44
- Nahlásit
cernej caj
jj, přemýšlím, že bych si nakoupil roční zásobu asi tak 25 pytlů, to by mohlo stačit.
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2010 09:49
- Nahlásit
Maya
kazdopadne se meni i jinych duvodu, jak pises treby kvuli pestrosti. ale kazdopadne je vzdy trochu problematicky zmenit znacku. ale porad lepsi nez si rict a dost, zacnu krmit pro planem, protoze ho koupim vsude. to by asi nebyla ta nejlepsi cesta
acana mozna lidem lip funguje. orijenu se boji kvuli velkymu mnozstvi bilkovin. ale rekl bych, ze acana funguje lip take kvuli tomu, ze lide orijenem neumi krmit a pejsci maji dost casto prujem
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2010 09:50
- Nahlásit
mallos
Díky na názor
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2010 09:57
- Nahlásit
mallos
A co bys ještě doporučil za značku? Chci krmit oba psy jednou značkou a často má jeden nějaký problém.
Acana se vůbec neosvědčila, jeden pes šel rapidně dolů s kvalitou srsti, ale fakt děsně, teď ho dávám dohromady Kronchem, bylo mi to doporučeno a fakt to funguje. Až bude v pohodě, budu chtít zase něco jiného.
Orijen jsem nezkoušela a po téhle zkušenosti s Acanou už se mi do toho ani moc nechce, přeci jen stejný výrobce.
Canine Caviar - jeden pes mi po tom zvracel, po pár dnech jsem to zrušila.
Canidae - totální zreznutí, fakt děs, na psa se nedalo koukat. Podotýkám, že mírné zreznutí mi nevadí, ale tohle bylo něco.
To je tak z poslední doby, jak hledám.
V plánu mám ještě Artemis a prý se dá sehnat i Sold Gold. Nic dalšího už mě nenapadá. Tolik vychvaloný First Mate mi zase až taková bomba nepřijde.
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2010 10:10
- Nahlásit
Maya
Firstmate - ten je asi mrtvy - bejvavalo - trochu zaspal dobu - pred tremi ctyrmi roky bylo slozeni super - dneska uz je daleko vice dobrych krmiv
Solid Gold - vim, ze ten se prestal dovazet, prekvapilo by me, kdyby se zase zacal
Canidae - tak ta taky konci - udajne
Canine Caviar - s tim jsem nemel problem
Orijen, Acana - nezkousel jsem, vim jen z doslechu, je to tak 50:50
Artemis - asi nejlepsi, co se tyka slozeni (spolu s orijenem, ale oproti nemu ma vyhodu, ze to neni vysokoprotein), nicmene zalezi, jak sedne, jako se vsim
Nicmene myslim, ze vyber mas vyborny. Sam hledam, kdyz hledam, v techto vodach. Kez by kazdy takto premyslel a neresil porad, ze je nejlepsi RC. Bohuzel si vetsina lidi neumi ani precist slozeni.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2010 10:11
- Nahlásit
Maya
Já mám dvě goldenky,krmím už víc ,jak půl roku Artemisem a jsem velmi spokojená.Bohužel se momentálně nedováží seniorka a tak budu muset vzít jiné krmivo - právě jsem chtěla vyzkoušet ten Canine Caviar.Pokud máš chovnou st., má Pučálka výhodnější ceny pro členy klubu Artemis ,mrkni na jejich web.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2010 10:17
- Nahlásit
pajda222
jj, přemýšlím, že bych si nakoupil roční zásobu asi tak 25 pytlů, to by mohlo stačit.
kolik ma tak ten pytel trvanlivost? aby to pes stihl sezrat nez to projde
mallos
ze lide orijenem neumi krmit a pejsci maji dost casto prujem
jak se teda ma krmit orijenem spravne, aby to pejskovi sedlo?
My teda zatim po acane nereznem... coz je dobre
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2010 10:19
- Nahlásit
Omlouvám se za tvrzení, že orijen je horší než acana, jsem si nevšiml, že taky změlili recepturu. Jsem s ním před pár lety krmil a nevyhovoval mi na srst.
Maya
Jaké problémy jsi měla se srstí s acanou? Já mám psa, kterej je na srst hodně citlivej, když mu krmení nesedne, černá se mění na šedou a hnědé pálení mizí, zčerná. Mladou čubu krmím acanou puppy od mala a v srsti je bezva, pes byl na royallu, po kterém měl bezvadnou srst, ale chtěl jsem sjednotit krmení, tak jsem s ním přešel na acanu a teď se bojím, aby se ta srt nezhoršila.
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2010 10:23
- Nahlásit
cernej caj
obecne se da rict, ze pokud ma pes problem s nejakym krmenim, prujem, zvraceni, plynatost, je potreba snizit na dva tri dny davky a pote zacit pomalu davky zvedat, ale urcite pomalu.
vetsina vyse zminenych problemu vznika z prilis vysokych davek.
|