Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Jaké si myslíte, že jsou nejlepší granule - značka??
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 45 . 46 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2010 09:59
- Nahlásit

jessiie
Aha, tak že pro příště bude lepší si nechat raději pro sebe čím
kdo krmí, aby to nevyznělo jako propagace,

Prosimte zas tak vazne to neber jen sem tim chtela rict, ze mas slovo belcando skoro v kazdem tvem prispevku, samozrejme to, ze ted vim i o existenci teto znacky beru jako plus, ze znam dalsi znacku dostupnou u nas a muzu si o ni neco zjistit, a vzit - nevzit.

Je jen pár značek, které jsou na tom stejně. A ty patří také k mým favoritům. Jmenovat je však raději nebudu, aby nebyly také nejbožtější...
Doufam, ze ted uz chapes, jak to bylo mysleno a podelis se tu s nami o ty znacky, i me by to zajimalo, protoze ono se hodne propira jen jakoby par znacek dokola a ostatni moc videt nejsou.

ja jsem treba zatim s granulema co zere stenisko spokojena, ale v ramci prostidavani znacek chci taky na to prostridavani brat to, co me pripadne jako celkem dobre zradlo.

co treba zradlo k9? k nemu jsem nasla tohle
Moučka z kuřecího masa, kukuřice, pšenice, pšeničné klíčky, drůbeží tuk, drůbež a drůbeží produkty, kuřecí vnitřnosti, vitamíny a minerály

moucka z masa by tedy mela byt OK?

jak uz to byva, to ze jsem 15 let zila se psy bohuzel neznamena, ze bych se kdy zajimala o jejich vychovu nebo o zradlo. S vychovou bylo doma jasno, psa ma cvicit jediny clovek... o krmivo se starala maminka se sestrou, a ja "jen" chodila 2x denne vencit. no rozdeleny to meli pekne, bohuzel az ted s vlasnim psem zjistuju, ze to neni zadna sranda vybrat neco tak, aby clovek mel pocit, ze to za neco stoji....

jessiie
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2010 15:03 - Změnil/a: jessiie
- Nahlásit

cernej caj

co treba zradlo k9? k nemu jsem nasla tohle
Moučka z kuřecího masa, kukuřice, pšenice, pšeničné klíčky, drůbeží tuk, drůbež a drůbeží produkty, kuřecí vnitřnosti, vitamíny a minerály

K9 jsem nikdy moc nestudovala, ale nelíbí se mi tam drůbeží produkty, to je zkrátka odpad. Navíc nevím nic o jejich výrobním procesu, čistotě surovin, zda mají svůj chov či nakupují od dodavatelů a hlavně jakých dodavatelů - (důvěryhodných?) Ovšem ty drůbeží produkty mluví sami za sebe.
Pro mě je prvořadé si zjistit výrobní proces krmiva - čistotu a kvalitu používaných surovin - to znamená nezávadnost - potravinářská kvalita - a to vše dohromady znamená zajistit čubině bezpečnou výživu. Pak máš jistotu, že ti pesan bude prospívat a nebude na nic alergický.
Granule jí po určité době střídám s jinou ověřenou značkou a samozřejmě jí přilepšuji masem s rýží, zeleninou a ovocem. Ale vzhledem k pracovnímu vytížení jsou granulky první volbou. Já mám v granulích už naštěstí jasno. Čubina prospívá, je zdravá a v pohodě. Tím pádem i já ...

Prosimte zas tak vazne to neber jen sem tim chtela rict, ze mas slovo belcando skoro v kazdem tvem prispevku, samozrejme to, ze ted vim i o existenci teto znacky beru jako plus, ze znam dalsi znacku dostupnou u nas a muzu si o ni neco zjistit, a vzit - nevzit.

Jasně, ale pokud chceš lidem říci čím krmíš, a poté tu značku musíš obhajovat, tak jí také musíš jmenovat. Jsme na foru o granulích - konkrétně Jaké si myslíte, že jsou nejlepší granule - značka??,tak to sem zkrátka patří. A jestli to není někdo schopný akceptovat, tak proč sem chodí??? Kolikrát tu padlo slovo syrové maso? Nesčetněkrát... A jsme na vláknu , kde chtela dotyčná poradit granule-značku, že???

Roxana
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2010 15:11
- Nahlásit

jessiie
sorry, ale Belcando rozhodne neni stejnej "level" jako First Mate

a nejlepsi granule - to je neexistujici pojem, nekomu vyhovuje to, nekomu ono. Uplne nejvic by psum prospelo, kdyby se jejich majitele naucili cist slozeni na obalu, pak by temata na tohle stokrat omilane tema ani nemusela byt ..

jessiie
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2010 15:32 - Změnil/a: jessiie
- Nahlásit

Roxana
OK, souhlasím.
Není stejnej level jelikož Belcando namá Ultraprémiovku, která je u FirstMate jedničkou. Ovšem i za větší peníz. A to si zase každý dovolit nemůže.

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2010 15:51
- Nahlásit

cernej caj
Pro začátek - nikdy neber granule, kde jsou produkty - znamená vedlejší, tedy odpad, u drůbeže zobáky, peří, dále sója a dále ty, které jsou konzerovány BHA, BHT nebo kde je jen uvedeno konzervováno konzervanty povolenými EU.
To je asi základní kritérium.
Zvýšená kriteria pak jsou samozřejmě převaha moučky nad masem, moučka by měla být masová, alespoň jedna, a neměla by tam být pšenice a kukuřice. Ale to už je taková nadstavba, kterou ty ve své cenové relaci asi moc nevyužiješ.
V prvních 5 ingrediencích by mělo převažovat maso, což třeba u K9 není. A nebo můžeš maso ke granulím ještě dodávat.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2010 17:28
- Nahlásit

Maya
dik, pekne sepsano, na co si davat pozor. Hned jdu prozkoumat vsechny "vytipovane" granulky.

konkretne ta k9 me napadla, protoze jeden pan, co ho zivi vychova psu tohle propaguje jako to nejlepsi cim muze krmit, ale me to zas tak oslnivy neprislo, tak jsem se ptala spis z duvodu, co na to rikaji znalci

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2010 18:28 - Změnil/a: Lucie Kratochvílová
- Nahlásit

all

Marketovka, prémiovka, superprémiovka, ultraprémiovka... ještě něco mi v té řadě chybí???

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2010 19:39
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Holistické a vegetariánské granule

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2010 19:42
- Nahlásit

cernej caj
Myslím, že v tvojí cenový hladině jsou celkem dobrý ještě třeba Happy Dog Supreme.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2010 19:59
- Nahlásit

Maya
tak sem koukala a v brne bych 10 kg pytel toho happy dog supreme mela za cca 700 coz je dobre. Muzes mi prosim poradit se slozenim konkretne toho, co bych ted koupila pro stenisko, co by na nem mohlo byt fakt spatneho?

Kukuřičná mouka, drůbeží masová moučka (14%), škvarková moučka, jehněčí masová moučka (4%), rybí moučka, rýžová mouka, drůbeží tuk, hovězí lůj, játrový hydrolyzát, sušená vejce, cukrovarské řezky, jablečná matolina (0,6%), chlorid sodný, sušené kvasnice, chlorid draselný, ječmen fermentovaný (0,2%), mořské řasy sušené (0,15%), lněné semeno (0,15%), kvasnice extrahované, artyčoky, zázvor, šalvie, koriandr, kopřiva, rozmarýn, tymián, kořen lékořice, heřmánek, tužebník, medvědí česnek, list břízy, pampeliška, (bylinky celkem 0,14%), sušené mořské měkkýše (0,01%), minerální látky, stopové prvky, vitaminy.

dekuju

jessiie
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2010 20:43
- Nahlásit

cernej caj

Jsem zvědavá co Ti na to řekne Maya, ale mě se líbí.
Na stránkách výrobce toho tvého krmiva jsem našla velice srozumitelně napsané povídání o tom, že není vůbec důležité mít napsané na první příčce maso, pokud tedy nejde o štěněcí krmivo nebo o krmivo pro větší fyzickou zátěž. Ty tam máš pro štěndo masovou moučku v předu dvakrát. Takže dobrý.

Tady si to přečti:
Tento přehled surovin přitom musí každý výrobce vždy uvádět podle hmotnostního podílu suroviny. A to sestupnou řadou, to znamená, od největšího podílu po nejmenší, takže surovina, která je hmotnostně zastoupena nejvíce, stojí pak na prvním místě seznamu.

Ale dávejte dobrý pozor na předčasné úsudky! Krmivo není automaticky vysoce kvalitní (nebo kvalitnější než to druhé) jenom proto, protože „maso“ stojí úplně vpředu!

Suché krmivo pro psy vždy obsahuje i relativně velký podíl uhlovodanů (cukrů) a to nejčastěji formou obilí. Obdobně, jako by je i šelmy v přírodě volně přijímaly např. skrze žaludeční obsah své býložravé / zrnožravé kořisti. Tyto uhlovodany slouží psům mimo jiné jako rychlý a pohotový zdroj energie a dodávají jim jistý pocit sytosti.

Produkty pro normálně aktivní psy mají z pravidla podíl uhlovodanů cca 50%. šetrné receptury pro seniory anebo pro redukci nadváhy, mají jen malý podíl bílkovin a tuků a tudíž mají automaticky vyšší podíl uhlovodanů (cca 60%). Pouze v recepturách s velmi velkým podílem bílkovin, například štěněčí krmivo, anebo krmivo pro větší fyzickou zátěž, se nachází „maso“ v deklaraci daleko vepředu, a proto taková krmiva obsahují méně uhlovodanů. Ale je tomu tak i u velmi „úzkých receptur“, které sestávají jen ze chudé palety surovin a přísad a mají jen jeden zdroj bílkovin (proteinů), např. krmivo „jehněčí s rýží“. Zde se jehněčí, i přes velmi vysoký podíl uhlohydrátů, posouvá zcela dopředu, protože podíl rýže je zde deklarován ve vícero kvalitativně rozdílných surovinách (rýžová mouka, rýžový šrot, rýžové klíčky, …atd.) a ty jsou zde pak (šikovně) rozepsány jednotlivě.

Takže: vždy si nejdříve prověřte, jaký produkt máte v rukou, zda štěněčí krmivo, zátěžové krmivo, seniorské krmivo, anebo lehké krmivo. Poté si pak zkontrolujte, zda právě nedržíte krmivo, které je svým složením velmi blízké potravě šelem ve volné přírodě a tudíž s velmi pestrou recepturou. S velmi pestrými zdroji bílkovin (proteinů) - různými druhy masa z různých zvířat, dále vajec a ryb ! Pak se totiž podíl „masa (bílkovin)“ rozmělní do různých surovin a pak také samozřejmě z logických důvodů nestojí zcela vepředu!

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2010 02:14
- Nahlásit

cernej caj
Jo, jak píše jessiie, mě se právě to složení docela líbí, myslím, že je taky časem vyzkouším
vem si prvních 5 míst - máš tam 2x masovou moučku, jednou rybí, to bude i s kostma, ale u ryb to tak nevadí, jednou škvarky, to je vepřový tuk a jen jednou obilovinu - kukuřici. A i dále jsou ještě živočišné bílkoviny, místo pšenice ječmen, ale až vzadu
jediný, co by mohlo vadit u vlkoše, je ta mořská řasa, některří po ní reznou, ale to chce vyzkoušet

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2010 09:17
- Nahlásit

Maya
no určitě to žrádlo taky vemu v ůvahu, myslím, že máme ještě tak 3-4 týdny než dobaští co teď má, tak jestli koupíme to stejný,nebo zkusíme změnu.

Přece jen většina těch dobrých cen je z internetu tak když si vezmu cca kolem 4 dní, než objednáme a přivezou, tak už je to skoro za chvíli.
Podle návodu by teď
měla sežrat cca 300g, sežere tak 120 tak nevím, jestli jí to nechutná, nebo prostě žere jen málo.

jessiie
dik za vypis, pisou to tam vazne celkem dobre

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2010 10:16
- Nahlásit

takjsem nasla Orijen Puppy za 1200 13,5 kg pytel a podle slozeni zadne obiloviny...

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2010 14:19
- Nahlásit

cernej caj
Orijen je dobrý, ale nevím, četla jsem od lidí s většími plemeny, že jim po tom štěně moc rychle roste. Ale vyzkoušeno nemám. Já asi nejspíš bych alespoň do půl roka krmila něčím jiným.
Jinak Kim jako štěně taky málo jedl, můžeš jí to zkusit ochutit vývarem a nebo opravdu změnit granule, ale pokud přibírá, tak já myslím, že to nevadí, oni obecně vlčí špicové mají menší spotřebu jídla než srovnatelně velká plemena, ne nadarmo Raber v encyklopedii píše, že to bylo nejoblíběnější plemeno v Německu za války, protože to bylo jediné plemeno schopné vyrůst a přežít na bramborách.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2010 14:30
- Nahlásit

Maya
hm, ten rychlej rust me teda trochu desi, ja zkusim neco pohledat, nerada bych, aby pak mela nejake zdravnotni potize.

Hm, ten vyvar bych mohla zkusit, na nejake male casti, kdyz to nesere, at se toho nevyhazuje moc. pak ji to davat za pul dne znova rozblemcany, to by me nepochvalila asi

Jinac ja mam pocit, ze by zvladla prezit i na nitich z koberce a lepenky) na to jak malo zere pribyva celkem normalne, co sem srovnavala s pani chovatelkou když měla 6kg, tak jeji nejvetsi melo 7 a nejmensi 5,5 tak to tak zly neni.

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2010 15:00
- Nahlásit

No já se taky něco navyhazovala rozblemcaných granulí.
Jako Kim začal pořádně žrát až od té doby, co mám druhého psa, zato šel zase do druhého extrému a teď sežere cokoliv a kdykoliv, klidně i ukradne jídlo ze stolu, nemůžu ho nechat o samotě někde, kde je v dosahu jídlo a fakt teda nevím, co je lepší.

careynka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2010 15:34
- Nahlásit

cernej caj
Muzu s klidem doporucit ten Happy Dog, do ukoncenyho patyho mesice maji radu baby s vyssim obsahem bilkovin (kvuli vymene zubu) a od 6. mesice maji junior kde rapidne klesa podil bilkovin, tudiz stene roste pomalinku a dobre se vyviji...plus ty mekysi, jsou to prirodni chondroitiva a konzervovany jsou vitaminem, ne BHT ani BHA. Jsem s nim nadmiru spokojena, moje stene roste bajecne, krasne se mu srovnaly nohy (po Eminentu je mel krive) a dospely prestali srajdovat a maji bobiky ) prodavam Happy Dog i znamym a taky bezva vysledky! Ovcounovi znamyho namerili nepomen fosforu a vapniku v krvi (Royal Canin) a po mesici na HD vse v poradku

Roxana
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2010 15:52
- Nahlásit

careynka
prosim te, docela by me zajimalo, jak obsah proteinu v granulich souvisi s vymenou zubu??

jinak je samozrejme vase vec, co krmite, ale pokud je hlavni zdroj proteinu uvedena "drubezi" moucka a dal jsou tam "dobroty" jako "jatrovy hydrolyzat", tak se nezlobte, ale zadna kvalita to fakt neni ...

careynka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2010 16:38
- Nahlásit

Roxana
Ty tomu nejak rozumis :-D

careynka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2010 16:46
- Nahlásit

Roxana
Mozna jako takova zkusenna a vsevedouci bys mohla vedet ze dostatek bilkovin potrebuji nejvic mala stenata, brezi a kojici feny a vis proc? Kvuli obnove ztracenych tkani a stenata v prvni fazi rustu

a muzu se zeptat co se ti nelibi na jatrovym hydrolyzatu?

Roxana
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2010 16:52 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit

careynka
rozumim? no celkem se o vyzivu psu zajimam, takze si o sobe dovolim tvrdit, ze na obale a ve slozeni cist neco malo umim .. a taky mam celkem tuseni, co se pod vyse zminenymi surovinami asi tak skryva a proc se do granuli dava zrovna tohle a ne neco lepsiho ..

no, trochu to prekrucujes - ja netvrdim, ze stenata nebo brezi ci kojici feny nepotrebuji dobre krmivo, ale me zajimala ta souvislost protein x zuby ..

jatrovy hydrolyzat? nemam proti nemu vubec nic, jen je to velmi levna a neprilis kvalitni surovina slouzici k navyseni obsahu proteinu v krmivu a zvyseni jeho chutnosti .. tot vsjo ..

careynka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2010 17:04
- Nahlásit

Roxana
a to vis nebo si myslis? Hydrolyza je normalni chemicka reakce s vypustenim vody, tzn ze v lidsky strave napr. hydrolyzat kolagenu je taky spatnej? Zajimalo by me, jestli to maso kterym krmis svoje psy je absolutne nezavadny, bereme z vetamixu taky a ne vzdy je uplne koser a stejne tak nemuzes tvrdit, ze vis co kupujes

careynka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2010 17:06
- Nahlásit

A o tech zubech - tak asi vis, ze pry ztrate jakychkoli casti tela (zuby, srst, kojeni a ziveni nenarozenych stenat) jsou bilkovny potreba pro obnovu

Vikula
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2010 18:25
- Nahlásit

Roxana
Prosím tě, když už se zajímáš o výživu psů, neznáš náhodou diety prescription od hills? .Nikde nemůžu najít údaje o složení.
Hlavně by mě zajímala konzerva prescription I/D.Píšou na ně samou chválu, ale je mi celkem podezřelé, že jsou na veterinární doporučení.

Roxana
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2010 18:57 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit

careynka
proc do toho pletes hydrolyzu jako takovou, lidskou stravu a hydolyzovany kolagen, mi teda moc jasne neni
co to je jatrovy hydrolyzat uz jsem psala vys, a proc se do tech granuli pridava, taky .. to, ze tvym psum treba tahle znacka sedi, je fajn, ale tim se bohuzel kvalita zminenych surovin nezvedne, bohuzel
a ty zuby - no doted jsem mela tak nejak dojem, ze na tvorbe trvaleho chrupu se hlavne podili vapnik, nez protein, ale mozna se mylim ..
jinak je mi to fakt fuk, cim si kdo krmi a nejak me neba se zbytecne dohadovat, protoze se nekdo citi ukrivdeny, kdyz se nepeje oda na jim pouzivany produkty .. no nic ..

Vikula
no je na predpis, protoze jde o produkt z jejich rady veterinarnich diet, tahle na prolemy traviciho traktu a potravni alergie .. (i kdyz teda nechapu pak moc tu soju ve slozeni ..)
tohle je ze stranek hill´s
http://www.hillspet.com/products/prescription-diet /pd-canine-id-canine-canned.html
INGREDIENTS
Water, Egg Product, Turkey, Rice, Ground Whole Grain Corn, Pork Liver, Soy Fiber, Dicalcium Phosphate, Potassium Chloride, Iodized Salt, Calcium Carbonate, Choline Chloride, Vitamin E Supplement, Ferrous Sulfate, Zinc Oxide, Taurine, Thiamine Mononitrate, Copper Sulfate, Manganous Oxide, Niacin, Calcium Pantothenate, Vitamin B12 Supplement, Pyridoxine Hydrochloride, Biotin, Riboflavin, Calcium Iodate, Vitamin D3 Supplement, Sodium Selenite, Folic Acid.
a tady link na stranky v CJ
http://www.veterinarius.cz/obchod/hills-canine-12x 360g-konzervy-p--151.html

Vikula
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2010 19:12
- Nahlásit

Roxana
Díky, já nechápu proč by to mělo být na předpis.To jako že by zdravým psům tohle složení uškodilo?
Má to naordinované mops mých rodičů jako doživotní dietu.Tak mě zajímalo, co vlastně bude žrát.

careynka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2010 19:33
- Nahlásit

Roxana
ja se s tebou taky hadat nebudu, urcite je lepsi strava, ale v jiny cenovy relaci...mne spis prijde, ze jakmile to neni vareny tak je to spatny. Myslim ze nejlip ukazou psy co jim nejvic sedi a prave ze to nejsou jen nasi

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2010 20:04
- Nahlásit

Roxana
No já jen podotknu, že u Happy Dog je uvedená drůbeží masová moučka a ne drůbeží moučka.

Roxana
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2010 20:37
- Nahlásit

Maya
jenze tady neni vyhoda "masova" ale problemem je "drubezi"
careynka
mne spis prijde, ze jakmile to neni vareny tak je to spatny
tak to jsem fakt nikde netvrdila, netusim, kde jsi na to prisla
nejlip ukazou psy co jim nejvic sedi a prave ze to nejsou jen nasi
jak rikam, je OK, pokud to tvym psum sedi, ale stejne tak psi muzou prospivat na x desitkach dalsich - neni to o tom, ze jsou automaticky krmeni kvalitne

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 45 . 46 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání