Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Jaké si myslíte, že jsou nejlepší granule - značka??
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 45 . 46 . >>
Autor Zpráva
Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 15:53
- Nahlásit

Maya

prosím tě a nevíš náhodou, kde bych na netu našla, v jakých potravinách pro lidi je obsažená měď? Díky moc

Roxana
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 15:56
- Nahlásit

Maya
v pohode
kdo krmí barf, tak maso z vetamixu je stejné kvality a jediný rozdíl je ve zpracování.
ne vsichni kdo krmi barf berou vetamix .. a navic je tu podle me rozdil v tom, ze ja to maso a jeho pripadnou ne/kvalitu skutecne vidim na vlastni oci, ale do pytle s granulema uz tenhle pohled nemam ..
ale to jen tak na okraj, nevedu dzihad za krmeni syrovym, to bych tu netravila posledni dva dny

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 16:03
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
třeba tady http://doplnky.vitalion.cz/med/

Roxana
Jj, já rozumím, když ti přijede maso, tak že je zelený vidíš hned, jaký semleli do granulí, netuší nikdo.
Ovšem to můžu vztáhnou i na jídlo pro lidi, co namleli do párků taky nevidím a stejně si je občas dám a aféra s omývaným zeleným masem a sýrama v nejmenovaném supermarketu byla myslím dost medializovaná a jistě ne jediná, jen se na ní přišlo.
Prostě to už jsou pro mě věci, který neuhlídám ani v jídle pro sebe, tak nějak nemám potřebu hlídat to ani u psa.

mallos
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 16:05
- Nahlásit

rada granuli se v usa vyrabi z masa, ktere je ve stejne kvalite jako pro lidskou spotrebu. nevidim tedy duvod, proc by nemohla byt i napr. kureci moucka v teto kvalite...

mallos
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 16:09
- Nahlásit

Mira A
nejak ti nevim, ale nezda se mi, ze by granule, ktere maji vhlkost 18% mohly byt konzervovany prirodne...

jinak se mi nelibi ta kukurice a bila ryze. jak se psalo vyse, nejake uhlohydraty asi ano, ale v mensim mnozstvi a kdyz uz, tak radsi hneda ryze. nevim ale, kolik to krmeni stoji...

Roxana
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 16:13
- Nahlásit

mallos
tak to by me skutecne zajimalo, pokud vim, tak dle aafco neexistuje zadna oficialni definice hodnotici suroviny pouzivane pro lidskou spotrebu ..

mallos
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 16:19
- Nahlásit

Roxana

dle hodnoceni whole dog journal jsou standardy pro toto urceny ne AFFCO, kde jak uvadis je vsechno krmne, ale predne USDA, viz clanek vyse.

ja si tyto informace necucam z prstu. nicmene si navic myslim, a obecne nejsem naivni, ze v usa je takova kontrola a takova konkurence, ze si jen malokdo dovoli tvrdit neco jineho nez ve skutecnosti dela. coz je velky rozdil oproti evrope...

Mira A
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 17:02 - Změnil/a: Mira A
- Nahlásit

mallos
Diky za reakci. To krmeni stoji cca 125Kc/kg - jehneci
a kureci stoji cca 100kc/kg.

mallos
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 17:22
- Nahlásit

za tu cenu bych si asi vybral neco jinyho...

Mira A
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 17:40
- Nahlásit

mallos
Proto jsem tu a procitam tohle vlakno.
Moc toho k tomu krmivu co davam, tu neni a tak se ptam.
Ted studuji slozeni holistickyho krmiva Artemis. Co ty na nej rikas?

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 17:42 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Mira A
už to tady psal a mám dojem,že mallos tím krmí

Pumpa
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 17:47
- Nahlásit

Zuzana T
Mira A

přijde mi to zbytečně přeplácaný, proč jsou v tom ovesný vločky? jinak je to fajn, ale obecně mi přijde vtipný ve složení borůvky všemožná změť bylinek a ovoce, chaluh a podobnejch ptákovin...

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 17:57
- Nahlásit

Pumpa
ve složení borůvky? bůruvky v Artemis jsou,ale nemá žádnou spešl řadu borůvka - to má FM.

mallos
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 18:11
- Nahlásit

Mira A
je to tak, jak pise zuzana t
predtim jsem pouzival canine caviar, asi bych se i do canidae, ktera ale konci a jako posledni asi do orijen, ale to bych dlouho rozmyslel z vyse uvedenych duvodu

u artemis nema ke slozeni vubec zadnou namitku

Pumpa
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 18:24
- Nahlásit

Zuzana T

což to jo, jen se mi zdá, že se výrobci předhání v originalitě a zapomínaj na psí potřeby....

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 18:38
- Nahlásit

Pumpa
To je klidně možné,ale Artemis mým psům sedí,tak to zase tak moc neřeším.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 18:45
- Nahlásit

Zuzana T

tak to máš naprostou pravdu. Je to čím dál tím složitější sehnat to co vyhovuje oběma stranám a psovi zvlášť po zdravotní stánce...

Mira A
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 18:50
- Nahlásit

Zuzana T
Dostalas me!
Ale je to tim, ze jsem byl zahlcen informacemi ve snaze rychle procist toto vlakno.

Pumpa Jo taky se mi zda, je to alchymie...

mallos Diky za nazor.

mallos
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 19:12
- Nahlásit

Pumpa
kazdopadne si myslim, ze jestli je v krmivo vojteska nedela ze spatneho krmeni dobre. a zase to neni vec, ktera by delala z prumerneho vyborne.
je to tam, ale podle toho snad nemuzu vybirat nikdo. myslim, ze dulezitych je tech prvnich pet sest surovin a pak zdroje vitaminu a mineralu
pokud teda nemas alergickyho psa na spenat, muze ti byt jedno, jestli tam je nebo ne

nicmene bych obecne rekl, ze vyrobci chteji, aby to lepe vypadalo...

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 19:23
- Nahlásit

Mě ty bylinky a ovoce, zelenina v granulích nevadí a psům to chutná, ovoce zeleninu si sami sklízejí na zahrádce a nikdo je nenutí a jeden pes se pase jak koza, od štěněte furt, ať žere, co žere, takže nějakým nedostatkem to nebude, ale asi mu to chutná. Prostě myslím, že některým psům to může vyhovovat. Když jsem krmila Timberwolf, tak mo taky bylo, granule voněly po bylinkách a měli u nás největší úspěch.

Roxana
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 19:39 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit

mallos
ja si tyto informace necucam z prstu. nicmene si navic myslim, a obecne nejsem naivni, ze v usa je takova kontrola a takova konkurence, ze si jen malokdo dovoli tvrdit neco jineho nez ve skutecnosti dela. coz je velky rozdil oproti evrope...
nemyslela jsem, ze si to vymyslis ... ale uprimne - whole dog journal je "jen" whole dog journal .. nekteri zase prisahaji treba na dog food analysis apod ..
a mam pocit, ze skutecnost je takova, ze spousta vyrobcu tvrdi, ze pouziva suroviny "jako pro lidskou spotrebu", maji to na webech, letaccich /podobne jako treba 70% masa, ze jo ) .. ale na obal to zkratka nikdo nenapise, protoze to proste neni pruchozi ..
ale az se ke me nejaky takovy obal dostane, sklonim hlavu

brezen2008
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 20:00
- Nahlásit

# Zasláno: 23 Úno 2010 19:53
Citát Změnit

heledte co je lepší za granule? čapi nebo propesko? myslím pro mámininýho psa,už nekrmí teskovým,ale čapi,tak jestli je ještě něco na téhle urovni,jako bošáka nebo brita kupovat nebude

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 20:03
- Nahlásit

brezen2008

brezen2008
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 20:08
- Nahlásit

Zuzana T
já za to nemůžu
máma pejskař nikdy nebyla a nebude

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 20:13
- Nahlásit

brezen2008
já se nesměji tvé matce ,není první ani poslední.Ale dva dny se tu co možná nejpečlivěji řeší superpremiová krmiva,tak mi tvůj dotaz přišel k smíchu - nezlob se.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 20:19
- Nahlásit

Zuzana T
jo v poho,jsem ráda že jsem jí přemluvila,aby nekupovala to teskový.........

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 20:31
- Nahlásit

brezen2008
To můj táta kupuje svýmu překrmenýmu skorojezevčíkovi pro jistotu od každého trochu,má asi tak pět,šest krmiv - různě mu to míchá,ale nejvíc toho dostane pod stolem z jeho talíře.

mallos
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 20:57
- Nahlásit

Roxana
ja vim, ze wdj je jen wdj, neberu to jako dogma, ale kdyz se podivas na ty krmiva, ktera doporucuji, tak je asi jen tezko muzes podezirat, ze si je nekdo plati. nota bene, ze zminuji nestle a podobne firmy vyrabejici komercni krmiva z toho, ze pouzivaji neco jineho nez rikaji.

dogfoodanalysis.com taky znam, ale tam uz mi to neprijde uplne koser s tim, ze resi pouze obsah masa, coz je urcite podstatny, nicmene kvuli tomu neresi jine veci nebo maji hodne neaktualni recenze

ankaras
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 22:10
- Nahlásit

brezen2008
joooo, sousedka se mi tuhle svěřovala pěkně naštvaná jak ty granule v tescu podražili, už vyjdou na 300 !!!! za 15 kilo

Roxana
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 22:18
- Nahlásit

mallos
vsak ja nerikam, a nejsem zaujata ani proti WDJ ani DFA .. ale beru to oboje jen jako jeden z moznych zdroju informaci .. takze konkretne o "surovinach v potravinarske kvalite" udajne pouzivanych do psich krmiv si porad myslim svoje .. az to pak uvidim deklarovane na nejakem obale konkretniho krmeni, necham se presvedcit

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 45 . 46 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání