| Autor |
Zpráva |
Pihatka
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 09:40
- Nahlásit
Maya
mallos
jojo,taky mám pocit,že i kdyby sežrala celej pytel granulí,že se bude tvářit nedojezeně a ani 10kg žrádla by ji neodradilo od bufetění venku
spíš to bylo zamyšlení,zda tedy pes sacharidy z obilovin potřebuje, nebo ne..v Artemis je toto všechno:Krupky ječmene, Celá hnědá rýže, Ovesné vločky, Proso,Brambory...
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 09:51
- Nahlásit
Pihatka
pockej, ale ty svoji cube ty cukry stejne davas - jejich zdrojem nejsou sice obiloviny, ale brambory
a i Artemis ma "no grain" recepturu - "Maximal Dog"
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 09:53
- Nahlásit
mallos
aha to sem mozna prehlidla, nebo spis nedocetla, jeste se jdu mrknout
Maya
dik za pekne vysvetleni tech veci tam. Canidae sem ale nenasla pro stenata. celkove teda to shrnu - s acanou sem zatim spokojena, jinac teda jiny steneci zatim resit nebudu a v dospelosti zkusim canidae s acanou prostridat, mozna arden grange podle aktualni financni situace a dostupnosti
|
Pihatka
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 10:03
- Nahlásit
Roxana
máš pravdu,na brambory jsem ve složení Orijenu zapomněla!
zůstanu u něj teda zatím i nadále,ať si čuba dělá hladový oči jak chce
jelikož mi připadá,že se tady v tom jídle vyznáte,můžete mi poradit i co se týče pamlsků?je špatně,když dostane např.sušené králičí ucho každý den?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 10:04
- Nahlásit
cernej caj
Canidae stejně jako některý jiný kvalitní značky nedělají extra řady, ale jen jednu, podle zásady, že štěně, pes, senior atd. mají žrát to samý a jen se upravuje dávka.
No, podle mě na tom něco je, vlčice taky vyvrhuje štěńatum to, co sama sežrala, ne?
Jinak pokud ti Acanu žere, tak tou určitě nic nezkazíš.
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 10:04
- Nahlásit
cernej caj
nechci malovat certa na zed, ale canidae se asi prestala dovazet...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 10:10
- Nahlásit
Pihatka
je špatně,když dostane např.sušené králičí ucho každý den?
No asi záleží na velikosti psa, u čivavy už by to bylo asi až dost.
Ale jinak myslím, že to nevadí, já používám plátky sušenýho masa jako odměny, mají to taky denně. Rozhodně lepší než piškoty nebo pamlsky Pedigree.
|
Pihatka
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 10:16
- Nahlásit
Maya
je to kokřice,čivavu si s tím uchem ani neumim představit
sušený maso taky zbožňuje..ale ty teda pěkně lezou do peněz..nad pamlsky Pedigree mi zůstává rozum stát..osolené obilí..bohužel nemůžu příbuzenstvo odnaučit,že to nemají kupovat(když ti psi v televizi vypadaj s Pedigree tak šťastně a skvěle)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 10:20
- Nahlásit
mallos
takze mam moznost koupit ted pytel canidae, s tim, ze kdyz psovi pojede, uz ho nekoupim... a klidne mu dat dospelou s vyssim davkovanim, nebo koupit dopredu, ze bychom ho vyzkouseli az za pul roku, az dozere i druhej pytel acany... s tim, ze by zas mohl stihnout projit...
ale zase bychom to aspon mohli vyzkouset...
v tomhle pripade se teda jevi dobre arden grange, kterej vypada ze ho je vsude dost a je kolem tech 1400, tzn asi jako canidae...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 10:41
- Nahlásit
mallos
tak sem ten clanek jeste prozkoumala a treba arden grange jsem tam ani nenasla...
co vase nazory na krmivo firstmate? v seznamu uvedeny je.
Chicken&Potato Blueberry
Bramborové vločky, kuřecí moučka, kuřecí tuk (konzervovaný směsí tokoferolů vitamínů E), celé borůvky, dihydrogenfosforečnan vápenatý, cholinchlorid, sůl, kyselina propionová, vitamín C, extrakt z juky, extrakt ze žraločích chrupavek, korýšů a měkkýšů, vitamíny A,D3,K3,B1,B2,B6,B12, kyselina listová, panthotenan vápenatý, síran železnatý, d-biotin, oxid zinečnatý, oxid manganatý, síran měďnatý, cheláty zinku a mědi, síran kobaltnatý, jodičnan vápenatý, seleničitan sodný, glukanáza, celluláza, amyláza, proteáza, glukosamin, MSM, probiotika (Lactobacillus acidophillus).
Bílkoviny 25 %, Tuk 14 %; Vláknina 4 %; Vlhkost 10 %, Popeloviny 7 %, Vápník 1,7 %, Fosfor 1,0 %,
a treba prvni co: ve slozeni uz vidim ze se pise jen kureci moucka a ne masova moucka... ale treba je to jinak teda dobre? jakoze byste tim taky psa krmili? nebo ani ne
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 10:44
- Nahlásit
cernej caj
arden grange je podle meho nazoru velmi slusne krmivo, navic je z UK, coz je jiste vyhoda ..
FM byvalo opravdu hodne dobre krmeni, ale nejak v posledni dobe "zaspalo" dobu, skoda ..
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 11:01
- Nahlásit
cernej caj
mrkni ještě na trainera a calibru. Já měla s obojím moc dobré zkušenosti. Na holistických řadách trainera mi ani netloustla šoltyje.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 11:01
- Nahlásit
JJ, FM už dávno není co bývalo.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 11:11
- Nahlásit
kachna_, Maya
trainer je urcite taky zajimava volba
calibra, to nevim ..
FM už dávno není co bývalo.
no, spis bych rekla, ze FM je prave porad, co byvalo .. resp. tehdy to byla spicka mezi hruzama typu RC, PP apod. . dnes uz je ale spousta firem, ktere jsou dal ..
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 11:16
- Nahlásit
Roxana
Calibru neee, to ani omylem.
Trainer ujde, moc se mi tam nelíbí to čerstvý maso a v některých řadách rostlinný olej, zdá se mi jako lepší průměr s odpovídající cenou.
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 11:35
- Nahlásit
tak, abych se taky vyjádřil:
FM Borůvky
hodně drahá sranda. koukal jsem, ze 13kg pytel stoji okolo 1800kc, coz je vic nez u artemis, coz by v tyhle cenovy kategorii byla jasna volba
AG
slusna kvalita, hodne obilovin, predevsim bila ryze, asi bych tim nekrmil, ale jako kompromis mezi kvalitou a cenou to neni spatne
Trainer
zkuste se zeptat, z jakych je vyroben surovin. to byste se divili a psa byste tim nekrmili
Calibra
jak pise maya, ani omylem
nicmene, jak jsem psal vyse. muze vam fungovat na psovi i samotna kukurice, ale jde o to, aby to fungovalo na porad, coz pravdepodobne nebude.
cernej caj
ja bych to byt tebou neresil. jsi spokojena s acanou, jsi, tak co resit. pokud budes v budoucnu chtit neco lepsiho a drazsiho, zkus neco z toho co pise maya, optimalne artemis nebo canine caviar
nez to budes menit, tak bude k dispozici neco dalsiho treba
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 11:58
- Nahlásit
mallos
co je za problem s trainerem? nejak si na nic nevzpominam, ale to neznamena, ze tam neco nemuze byt .. ?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 12:04
- Nahlásit
mallos
FM Borůvky
hodně drahá sranda. koukal jsem, ze 13kg pytel stoji okolo 1800kc, coz je vic nez u artemis, coz by v tyhle cenovy kategorii byla jasna volba
ten FM sem hledala konkretne proto, ze je v tom clanku WDJ 2010 uveden jako jedno z tech dobrych zradel. Nevim teda, treba mysleli nejakou jinou "radu" tohoto vyrobce, ale vzhledem k ty desivy cene mi to prave tak super neprislo. Proto jsem se ptala.
Jinac teda je to dost matouci, draha krmiva vlastne nejsou moc dobra ale spousta lidi tvrdi ze sou super, ty kvalitni zase skoro nikde nemaji... a to straseni, ze acana zvedne ceny, na to se teda taky uz moc tesim
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 12:21
- Nahlásit
Roxana
nerad bych vyvolaval nejakou paniku, ale kolega-chovatel z nemecka se dotazoval na puvod surovin primo ve vyrobe a tam mu nebyli schopni kloudne odpovedet. zacal se tedy po tom pidit a pres nejakeho jejich zamestnance zjistil, ze se to vyrabi z vedlejsich produktu. nevim, na kolik je to pravda, ale nejak nemam duvod mu neverit...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 12:26
- Nahlásit
cernej caj
Ale mallos nepíše, že FM jsou nějaký špatný, jen že jsou drahý a že prostě v téhle kvalitě je všechno ostatní levnější, tak proč to kupovat. Článek je pouze o kvalitě, proto tam je, cenu nezohledňují.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 12:30
- Nahlásit
mallos
Otázka pak zní, z čeho se vyrábějí ty ostatní granule, kde se zaměstnance zeptat nemůžeme.
Tedy snad kromě těch v potravinářské kvalitě.
Ale nevím, mě se to moc nezdá, že by ty granule mohly být celý z vedlejších produktů a na pytli ve složení mít uvedeného něco jiného.
To by pak člověk nemohl věřit ničemu, ani složení jídla pro lidi.
Ale jinak určitě to bude, jak tu někdo psal, ze zvířat, která nemůžou být zpracována pro lidi, ale to mě zas až tak nevadilo.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 12:42
- Nahlásit
Maya
Tedy snad kromě těch v potravinářské kvalitě.
to je hloupost, zadne takove oznaceni pro psi krmeni neexistuje - viz vyhlaska AAFCO tusim z r. 2004
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 14:00
- Nahlásit
Můžete se mi někdo vyjádřit,prosim ke krmivu Platinum natural, ktere již nějakou dobu dáváme naší GR?
Složení je popsane zde
Diky. Mira
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 14:56
- Nahlásit
Roxana
Ne že krmení pro psy je v potravinářské kvalitě, ale že vstupní suroviny jsou v potravinářské kvalitě, jsem to asi blbě napsala. Si myslím, že v USA by si nedovolili napsat human grade source, kdyby to nebyla pravda.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 15:02
- Nahlásit
Maya
vazne? ktera firma to je a co deklaruje v kvalite pro lidskou spotrebu? masovou moucku?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 15:15
- Nahlásit
Proč ne calibra?
Složení ujde, ne? Nebo jde o poměr kvalita x cena?
drůbeží maso a produkty drůbežího původu, rýže, kukuřice, drůbeží tuk, lososí olej, pivovarské kvasnice, cukrovarské řízky sušené, minerální látky, DL-methionin, L-lysin, síran měďnatý pentahydrát (CuSO4 x 5H2O), vitamin A, vitamin D3, vitamin E (alfa-tokoferol), extrakt z juky, derivát buněčné stěny vybraného druhu kvasinek.
Jo a proč se dává síran měďnatý a jaký to má efekt?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 15:20 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
Roxana
vazne? ktera firma to je a co deklaruje v kvalite pro lidskou spotrebu? masovou moucku?
I když kdo ví, celkem pochybuju, že třeba v párcích a buřtech jje maso, spíš masohousková moučka.
Ale vážně, viděla jsem to někde napsaný, že použité maso je human grade, už nevím u které značky, možná u nějaké, co se u nás ani neprodává, a tak nějak jsem předpokládala, že si teda tu moučku z masa dělají sami.
Ale jinak mě je to jedno, netrvám na tom, že moji psi musí jít to samý maso co já, jim stačí i doma to co bych vyhodila, tak proč ne v granulích.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 15:29
- Nahlásit
kachna_
Nevíš, jaký je poměr drůbežího masa a vedlejších produktů, když je to napsané dohromady, tak si bud jistá, že je tam 1% masa a 99% z té první ingredience vedlejších produktů, tedy zobáků a peří.
Jak už jsem psala černému čaji, vedlejší produkty nebrat, ani kdyby to dávali zadarmo.
Jo a proč se dává síran měďnatý a jaký to má efekt?
Bylo mi řečeno, že se tím dodává měď, která je pro organismusm nezbytná.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 15:47 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit
Maya
Ale vážně, viděla jsem to někde napsaný, že použité maso je human grade, už nevím u které značky, možná u nějaké, co se u nás ani neprodává, a tak nějak jsem předpokládala, že si teda tu moučku z masa dělají sami.
vsak o nic nejde, jen ze to je dalsi z peknejch reklamnich mystifikaci - asi tak jako ze v orijenovy granuli je 70% masa ..
jeste ten siran mednaty - je to de facto modra skalice ..
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 15:52
- Nahlásit
Roxana
Ale jo, souhlasím, ale jak říkám, mě to je jedno, jen prostě alespoň věřím tomu, že když je na pytli napsáno kuřecí masová moučka, tak že je to opravdu moučka z masa a že to maso není pro lidskou spotřebu, to mi fakt nevadí, vždyť pes není taky člověk. A miluje pěkný hnusy.
A jak už tu bylo řečeno, kdo krmí barf, tak maso z vetamixu je stejné kvality a jediný rozdíl je ve zpracování.
|