| Autor |
Zpráva |
GroWer
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2009 22:03
- Nahlásit
bloňdák ? tady http://www.cz-pes.cz/diskuse/2_6323_0.html
se páníčci dost zhrozili když se běloušům udělal na hřbetu žlutej pruh po nějákým krmení
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2009 08:09
- Nahlásit
GroWer
to jsem ráda že jsme pomohla pokud si ho vybereš přeju hodně štěstí s psím miminkem. Jo a psa a svého věku se neboj, já jsme ke svému prvnímu přišla ve 13 byl to NO já bez zkušeností a feňule nalezená s hodně špatnými zkušenostmi a taky jsme to zvládli. doporučuju ti navštívit nějaký dobrý cvičák, hodně ti tam pomůžou. jen je nebezpečí, že tomu propadneš tak jako já a všechno psovi podřídíš, tj. jak výběr střední školy, následně vysoké v blízkosti, abych měla čas i na psa a později v zaměstnání zapoměň na budování kariery, pěkně hezky co nejdřív to jde šupajdim domů za svým teď už v pořadí třetím NO. Ale řeknu ti, i když jsme někdy časově fakt nestíhala, nikdy jsem toho, že mám velkého psa nelitovala a za sebe můžu říct, že vysokou jsme zvládla hlavně díky tomu, že jsme i při zkouškovým vždy minimálně na 2 hoďky šla do lesa na prochajdu s psiskama a vyčistila si tak hlavu, to to tam pak lezlo zase o něco lépe
|
handula
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2009 14:28
- Nahlásit
pane boze kdo tady radi hovawarta zacatecnikovi? hovawart je pro zacatecnika naprosto nevhodny, jakoukoliv chybu - jakoze se predpoklada, ze zacatecnik chyby nejspis delat bude, zejo - vam da vyzrat...
|
GroWer
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2009 17:49
- Nahlásit
handula
to neřeš Howart stejně nepostoupil do finále
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2009 18:44
- Nahlásit
GroWer
A kdo postoupil?
|
GroWer
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2009 19:06
- Nahlásit
Bílí švýcarský ovčák
|
Kniga
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2009 19:20
- Nahlásit
GroWer
Pred rokem a pul, jsem vzteky vstavala od pocitace, kolikrat jsem taktak zadrzovala slzy... A to proto jen, zejsem v par diskuznich forech o psech napsala, ze si porizuji stene bigla! To uz jsme mela za sebou i to rozhodovani o tom, ktere plemeno, mela jsem vybrane stene, absolvovala jsem hodinovy pohovor s chovateli a mela zaplacenou zalohu. A najednou ctu o tom, ze moje stendo snu (do panelaku rodice odmitali psa poridit a pak jsme mela bud hodne prace nebo malo penez a tak jsem si SPoty poridila az v 27) skonci jako tlusty bigl, skrtici se na flexine u panelaku apodobne. A to i presto, ze jsme hned hlasila, ze bigla chci kvuli turistice, ze pro me jsou dlouhe prochazky samozrejmosti... Stejne me 90% lidi rikalo v podstate to same co tobe... A to si jeste pockej na ten rambajz az se budes zacatecnicky ptat na veci, ktere jsou zkusenejsim tak davno zname, ze je povazuji za samozrejme... To se treba na tebe vrhne takova vlna kritiky... Neber to moc zle, snaz se spis tem lidem dokazat, ze te podcenuji a ze to vse dobre zvladnes! Ted kdyz se po tom roce divam na Spoty vim, ze jsem udelal spoustu chyb, ze je spousta biglu vic vychovana ne ona, ale presto vim to zakladni, neni to nestastnej tlustej bigl! Ale sportovec, byt rekreacni, delame agility, nechavam ji behat coursing, pilujeme poslusnost, abychom dali aspon tu ZOPku a ted zacinam s tim pro co jsme si ji porizovala hlavne a to je hodne aktivni turistika a snad jednou i pravy long na dogtreku...
Takze zatni zuby a ukaz co v tobe je Mozna zjistis, ze kynologie je bezva vec, rozhodne zkus jit parkrat na cvicak, treba te to chytne a budes se psu venovat vic nez ted myslis
A jeste jedno varovani, to si neodpustim, mohla jsme mit lepsi praci, lepe placenou a ne tak narocnou... jenze pracovni doba od 10-19 je pro me jako pro majitelku bigla, absolutne na nic... Takze jsme si tam zivotopis ani neposilala... Takze az budes pred konecnym rozhodnutim zda psa poridit ci ne, tak mysli i na tohle!
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2009 11:02
- Nahlásit
GroWer
Gratuluju k super výběru! A kdyby jis chtěl mít bělouše doma už za 2 měsíce, tak ve středu se v CHS Ancilia narodila štěnda. Shodou okolností jsou to Baicovi polosourozenci
|
GroWer
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2009 17:23
- Nahlásit
Baico
diky jj to je super etšěě to musím prokonzultovat s mamou snad na to 2m budou stačit
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2009 21:25
- Nahlásit
GroWer
vyborne, tesim sa na report
|
GroWer
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2009 22:42
- Nahlásit
Kruci když už jsem myslel že mam definitivně vybráno tak mamka nějak otáčí že furt neví jesi velkýho psa a nějak se jí to nelíbí neřekla definitivně ano ani ne ale prej se mam taky pořadně podivat po středních plemenech nevadí aspoň poznam víc eas
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 12:21
- Nahlásit
GroWer
Tak se mrkni na šeltii
Mimochodem, s mamkou naprosto souhlasím. Mám v bytě jak malé tak velké psy a přítomnost velkého je opravdu větší zátěž.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 12:38
- Nahlásit
GroWer
Anebo zkus kouknout na choďáka...nebo beardedku....
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 13:46
- Nahlásit
Přijde mi, že jsme se tady do GroWera zbytečně obuly a zase někteří domýšlíte podrobnosti, který ani nejsou pravda.
Já mám welššpringra, střední lovecké plemeno nepřeberné energie. Pořizovala jsem si ho, když mi bylo 20. (A ani zdaleka jsem o tomhle plemeni neměla načteno vše a i kdybych měla, tak bych si ani za mák nedokázala představit, co život s hyperaktivním lovečákem obnáší. Prostě jsem se učila zapochodu, nasekala stovky a tisíce chyb, ale myslím, že nakonec si žijem vcelku spokojeně, i když těch problémů, co je třeba řešit, je pořád spousta.) Prvním rokem jsem si sama vydělávala, ale stále jsem bydlela u našich. Naši s pořízením souhlasili, ale starat jsem se o něj musela sama. Určitě jsem ale nepřemýšlela na 15 let dopředu, to se na mě teda nezlobte. Od začátku bylo jasný, že psa se nikdy nevzdám a vždycky se mu budu snažit co nejvíc podřídit, ale rozhodně jsem neměla všechny coby kdyby promyšlený do nejmenších detailů, jak psala PetraK. A pochybuju, že všichni tady mají. A ani nemám našetřený desetitisíce pro jistotu, kdyby bylo potřeba na léčení. Hlídání jsem taky neměla pořešený do nejmenších detailů a i když jsem do jeho tří let bez něj nikde nebyla, tak i tohle se nakonec vyřešilo, když bylo potřeba. Nakonec jsem se s ním i přestěhovala a začal ve svých 3 letech zůstávat sám doma, což nikdy před tím nebyl. Všechno se zvládlo. Musí se chtít.
Neřekla bych, že se můj pes má nějak extra špatně, i když s ním neběhám ani 10 km denně (a pochybuju, že všichni co se tady na GroWera vrhli to dělají). Pokud je hodně hnusně (jako třeba teď), jdeme ven na 20 minut, pes se proběhne na louce, pobalonkujem a pak se spolu spokojeně svalíme na gauč a čučíme na bednu, nebo se mi chlupáč svalí k nohám, když vařím. A někdy to tak vyjde i třeba dva nebo 3 dny po sobě. Tak mu to pak hold vynahradím jiný den nebo o víkendu. Přece není probha bezpodmínečně nutný, když mám aktivní plemeno běhat se psem 10 km denně, nebo s ním jezdit na kole 20 km.
A moje kolegině řišle ke své fence jako slepej k houslím. Jeden den o psovi ani neuvažovala a druhý den už se do práce přinesla štěně. Když byla za kobylou, lidi ze stájí jí ji prostě přidělili. A Majda se má jako prasátko v žitě a kolegině je skvělá panička.
GroWer
Určitě všechno pořádně promysli, ze zdejších příspěvků si vem to co ti něco dá a to ostatní ignoruj. A Bílý švýcarský ovčák je myslím docela dobrá volba.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 14:56
- Nahlásit
Ten chodský pes je docela dobrej, beardedka není pro chlapa dostatečně todlencto, no.. drsná
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 15:04
- Nahlásit
A co stafbulíka? Je středně velký a hrozně milej pes Kdyby jsi opustil myšlenku psa většího vzrůstu.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 15:10
- Nahlásit
PeKrato
Stafbulík je takovej prťousek loztomilej nejsuprovější je černej!
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 15:12
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
No je to roztomilouš největší a je s ním děsná prča Já mám doma teda červenou slečnu, ale kdybych k ní brala parťáka, tak půjdu asi taky do černýho
|
Citera
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 17:19
- Nahlásit
GroWer
Gerda ma pravdu, zkus mrknout i na beardedku, tech neni nikdy dost I kdyz pro chlapa...pritel na ty nase aspon chytal dvoudonohe obdivovatelky
Ale strednich plemen je dost
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 17:22
- Nahlásit
Citera
Lucie Kratochvílová
I kdyz pro chlapa...
co je špatnýho na beardedce, že neni pro chlapy? Dyť je to normálka sportovní pes, akorát jí holt teda nebude asi dělat ty culíky, ne? )))
|
Citera
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 17:36
- Nahlásit
Gerda
Nic, mame jen a pouze beardedky, jeste ke vsemu fenky, jsou nas obou, pritel s nima sportuje a vubec se za ne nestydi ))
Je teda ale pravda, ze sponky jim radsi dava mene holcicich barev a jedna fenka se jmenuje Karel:-D
Ale do bytu je moc fajn pes, zvladne cely den prochrnet, ale kdyz se veme ven, je to slusne torpedo Ale v dobrem slova smyslu
|
GroWer
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 18:19
- Nahlásit
Beardedka to je maxipes fík ne
...ale víc se mi líbí Stafbulík je takovej fak roztomilej
|
Citera
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 18:27
- Nahlásit
GroWer
nene, to je bobtajl
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 21:52
- Nahlásit
GroWer
Ještě není vybráno? Myslím, že to měl být pes do bytu ne? Doporučovala bych malého kapesního, vyrovnaného a neštěkavého. No babo raď! Jsem zvědavá na výsledek.
|
terted
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 22:05
- Nahlásit
Lola1
Doporučovala bych malého kapesního, vyrovnaného a neštěkavého.
takový nároky ještě bych dodala lehce vychovatelného
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2009 07:58
- Nahlásit
Lola1
vyrovnaného a neštěkavého a jak se to na štěndovi pozná? za to se přece musí zasloužit páníčci
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2009 11:25
- Nahlásit
GroWer
Stafbulík je takovej fak roztomilej
je strašně roztomilej, akční, v podstatě s nim můžeš dělat snad všechno, jen co já mám osobní zkušenost - kamarádka se docela potýkala s tim, že se Růženky lidi báli, nechtěli k ní pouštět svoje psy, bo to je ten strašnej bojovej pes. A přitom vona byla úplně úžasná a milovala všechny.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2009 11:31
- Nahlásit
Gerda
Tak já mám sice mimino ještě, ale už začíná trochu dospělatět a takovou zkušenost už bohužel taky mám Přitom je opravdu hroznej milouš i na psi a všechno Ale dělám osvětu kudy chodím a v reálu předvádíme, že je to absolutně nekonfliktní zvíře a vyjíždí stejně jako všechny ostatní plemena.
Zatím nemám odvolání od psů, když je zahlédne. Takže těmhle pejskařům stejně chudákům nezbyde, než svýho psa k ní pustit, ona se k němu pustí sama
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2009 11:40
- Nahlásit
GroWer
Kdyby jsi se rozhodl pro tohle plemeno, jsem k dispozici k případným dotazům. Mám teda teprve ani ne 6ti měsíční slečnu, ale na pár věcí jsem schopná odpovědět bych řekla
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2009 19:02
- Nahlásit
ankaras
a jak se to na štěndovi pozná
no myslela jsem plemeno, které má k tomu sklony.
terted
ještě bych dodala lehce vychovatelného
samozřejmě, jak jinak.
|