| Autor |
Zpráva |
Montik
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 09:43
- Nahlásit
Tak a je to tady, zakládám běloušům diskuzi. Doufám, že je tu majitelů s bílýma hafanama hodně a že se všici přidají. Já začnu, jak už jistě víte, mám doma bílé miminko. A proto budu potřebovat hooodně moc rad a zkušeností od zkušených majitelů. Aby to bylo kompletní, tak mám doma ještě tříletého malého knírače.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 10:43
- Nahlásit
To je super ve Švermově to znám taky. hraju na flétnu a náš učitel učí i tam a občas tam jezdíme hrát taky. Já jsem s Baicem jezdila vlakem už od jeho 2 měsíců a bylo bez problémů. Jinak, když někoho potkáte, co vás typují za plemeno? My už jsem byli husky, malamut, čuvač, československý vlčák, belgický ovčák. Pochlubte se
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 11:40
- Nahlásit
Také mám doma bílého dvouletého kluka, je to brouček, nemá chybu. Jako plemeno je nejčastější označení ČSV, asi proto, že máme doma ČSV holku.
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 12:14
- Nahlásit
Nás zatím nikdo na nikoho netypoval, většinou se ti lidi ptali, co je to za plemeno a když jsem řekla BŠO, tak na mě zírali jak na exota... Ale je mi jasné, že z něj budu mít všechna možná plemana. Jinak já sem s Monťákem taky jezdila hned, ale tím, že se Lucky projevuje víc bojácně to nechci uspěchat. Zítra dostane pigáro a začneme postupně vejletovat na jiná rušná místa. Hezky pomalu. Sice bydlíme hned vedle hlavní silnice, ale chce to změnu. Uvidíme, co na to bude říkat. Třeba překvapí..
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 12:30
- Nahlásit
Dej mu pak den na odpočinek, po té injekci. Hlavně ho neutěšuj, ber ho všude pokud možno s sebou. Dávej bacha, a by mu neublížil jiný pes. Je to těžké, musíš mu dělat ochranku, ale přiměřeně, aby se nebál ještě víc. Nikdy ho nelituj, nedovol mu schovávat. Sice moc běloušů neznám, ale většina z nich mají tendenci být plašani. Hlavně pohoda, klídek, úsměv a výchova jasná, ale pohodová. Oni jsou moc chápaví a učí se sami a učí se rádi.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 12:38
- Nahlásit
Essi.
To je přesně moje řeč. Jsou moc inteligentní. Máš výhodu, že máš ještě jednoho pejsa. My máme ještě jezvčíka a ten mi s výchovou taky pomáhal. Nebál se ničeho a sebevědomí má na rozdávání, tak to ten bílej rošťák odkoukal od něj. Jinak máme taky kámoše ČSV. Jmenuje se Ohnivák z Molu Es a je moc fajn.Naučil nás nastupovat do autobusu MHD a jezdit po eskalátorech .
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 13:13
- Nahlásit
Hele a nejni ten Ohnivák jisté paničky, která pracuje na Suchdole ve stáji??
Jinak všechno tohle praktikuju-nechlácholit, nelitovat, zesměšňovat situace a dělat, že se nic neděje.. Myslím, že už to začíná kapánek fungovat. Jinak všude ho brát určo budu, stejně jako všude tahám Monťáka. Po očkování jasan klid, myslela jsem to spíše všeobecně.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 13:22
- Nahlásit
Montik
Jestli myslíš Kamilu Novákovou, tak je to ona. Chodím na Suchdol do oddílu jezdit.
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 13:24
- Nahlásit
Já zase na Suchdole dělám 28.5. státnice a do stáje jsme chodili na praxe.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 13:28
- Nahlásit
Já dělám státnice na konci června, ale už doktorandský. To je divný, že jsem se tam nepotkali, protože jsem ve stáji poměrně dost často. Baico tam se mnou chodí od loňska, co ho mám. A vlastně Kamila mi pomohla vybrat rasu a i chovatele, od kterýho mám Baica
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 13:35
- Nahlásit
Náš Smajlík se vlastním jménem jmenuje Bred z Klubíčka. Ale Smajlík je lepší.
Kamarád má také pejska, ročního štěníka. To je strašné rozlítlo, ale je nervní a hodně bázlivý. Bojí se jiných psů.
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 13:37
- Nahlásit
ja dělám "jen" inženýrský. Já tam chodila na praxe tak před 2-3 rokama, ale na Ohniváka si moc dobře pamatuju. A z jakéže CHS ho máš?
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 13:42
- Nahlásit
Montik
ChS Ancilia. Je po mámě Athena Ancilia a tátovi Aico fom Brucnerlandl. Podívej se sem. ohniváčka máme moc rádi a pak ještě Sheilu, to je boxerka ing. Starostové
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 14:23
- Nahlásit
jj, Sheila, ta mi málem zakousla Monťáka, když jsem s ním byla za Navrátilem kvúli diplomce. Ale Starostová říkala, že ona jen řve a neublíží. Takže si pak spolu pěkně pokecali a byl pokoj.
|
Talinda
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 14:27
- Nahlásit
Tak mě tak napadlo. Které preferujete (a které vůbec máte ) švýcary ? Dlouho, nebo krátkosrsté ?
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 14:28
- Nahlásit
No vidíš a já mám kancelář hned vedle Navrátila. Jsou to ty první dveře vlevo.Ale moc často tam nejsem,protože jsem ve výzkumáku v Uhříněvsi. Jak je ten svět malej.
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 14:30
- Nahlásit
Já mám krátkosrstého. )) Mě se líbili obě varianty, ale z praktického hlediska jsem nakonec zvolila krátkosrstýho. Ale jinak jsou krásní oba.
Baico
Je nádhernej. A ty teda děláš na Suchdole doktorantku, jo? A smím se zeptat kde? Nejsi mi vůbec povědomá-podle těch fotek.
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 14:32
- Nahlásit
Smajlík je mixáž obou, má chlupy hodně lehlé k tělu, ale o hodně delší než krátkosrstí psi. Má límec jako vlk a moc mu to sluší. Mě se líbí nejvíc on a po něm chlupaťáci.
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 14:33
- Nahlásit
Essi
Tak je to také správně.
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 14:35
- Nahlásit
Baico
Jsi mě předběhla.
Essi
A odkud máš ty hafana?
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 14:38
- Nahlásit
Montik
Na speciální zootechnice. Bydlím vedla Navrátila, ale jak jsem psaka moc tam nejsem, když nemusím učit. Ďelám hlavně v Uhříněvsi.
Jinak mě se líbí víc dlouhosrsťáci, ale Baico je podle mě tak akorát, ani dlouhej ani krátkej . Moc mě mrzí, že nebude chovnej, a to nejen kvůli vzhledu, ale kvůli charakteru. no, příroda to prostě už tak zařídila.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 14:40
- Nahlásit
Montik
nemůže ti být povědomá, když do školy skoro nechodíš Ohniváka a Sheilu znám taky
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 14:40
- Nahlásit
To já jsem teprve zvědavá, co mi z něj vyroste za chlupatou potvůrku. ))
Jeee, já už si tě možná kapánek vybavuju. Bych ti měla si spíš vykat, ne?
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 14:43
- Nahlásit
Choco
Co se mi sem cpeš? Dělám ze sebe správnou studentku a ty mi to takhle kazíš. Co si o mě pomyslí. Hezky se vrať na blabladory.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 14:45
- Nahlásit
Montik
A to jako proč vykat? Nějak si na to nepotrpím. Už se nemůžu dočkat až svou milovanou katedru opustím. proto jsem radši v tom výzkumáku, tam mě ta práce baví daloko víc.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 14:45
- Nahlásit
Montik
mě se u vás ale právě začalo líbit
Baico
a co pak mu příroda nadělila nebo naopak nenadělila?
|
Talinda
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 14:46
- Nahlásit
Essi
Zajímavý popis Můžeš sem hodit fotku ?
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 14:47
- Nahlásit
choco
Mě taky v páťáku na škole během semestru taky nikdo moc neviděl. Občas Stádník, protože jsem u něj dělala diplomku, ale to bylo fakt jenom občas. Co šlo, jsme řešili mailem
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 14:49
- Nahlásit
choco
Během prvního zýdne u nás doma mu uteklo varlátko a už se nám ho nepodařilo dostat znovu dolu. A přemlouvali jsme ho hodně
|
choco
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 14:50
- Nahlásit
Baico
ten páťák vypadá asi u všech dost podobně A čímpak se zabýváš?
|