Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Jakého psa do panelového bytu?
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . >>
Autor Zpráva
davidkova renata
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2009 13:55
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
kdyby to každej bral tak jako renata davídková, přidal k tomu činnost odpovídající plemenu
kdyby to každej bral jako já,byli by na světě akorát trvale zastreslý psííí co je nezodpovědnej pán - kretén tahá všude možně a tim z nich udělá uzlíček nervů
Ale jináč ti píšu červenej puntík(ten je dobrej,blbej je černej )

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2009 13:58
- Nahlásit

davidkova renata
byli by na světě akorát trvale zastreslý psííí co je nezodpovědnej pán - kretén tahá všude možně a tim z nich udělá uzlíček nervů

A já si píšu, že seš celkově do celku trupka a mam po červenym puntíku

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2009 14:15
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
mam po červenym puntíku

to jo !
Ale páč ses dobrovolně přiznala,máš další červenej

LucieS
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2009 15:07
- Nahlásit

Entlebuch už je povahou poněkud do pastevce, do bytu bych ho rozhodně nepořizovala. A vůbec není snadný na výchovu.

argosek
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2009 15:09
- Nahlásit

LucieS

Entlebuch už je povahou poněkud do pastevce, do bytu bych ho rozhodně nepořizovala. A vůbec není snadný na výchovu.

pokud mu na balkone zridime pastvu, nevidel ybch v tom takovy problem.

Biluška
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2009 17:28
- Nahlásit

argosek
pokud mu na balkone zridime pastvu, nevidel ybch v tom takovy problem.
A kde se pak bude venčit?? Nezapomeňte, že většina panelových bytů má jenom jeden balkon

žolík
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2009 21:18
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Jo,potřebuje větší prostor na pelech.Toť tak vše.

žolík
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2009 21:29
- Nahlásit

Může být různě velkej,od prcka po obra.Pokuď se dostatečně k plemenu a ke své aktivitě adekvátně vyběhá.Znám psi,které jsou v kotci dva krát dva metry a ven z něj se dostanou tak raz za týden,pokaď vůbec.Protože jsou na zahrádce kytky,zelenina atď,tak aby to nevyběhaný pes nepošlapal,ako bude lítat radostí,že je konečne venku.Každý by si měl rozmyslet,kolik času na svého psa bude mít a podle toho se zařídit.

Sedmička
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2009 19:15
- Nahlásit

Se psem máme v plánu agility a možná i nějaké jiné sporty

Gerda
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2009 19:24
- Nahlásit

Sedmička
entlebuch by mohl být docela dobrej parťák na sporty, ne? Taky jsem o něm uvažovala, ale asi je na mě moc aktivní - co jsem četla, zní mi to, že to bude hooooodně aktivní zvíře

argosek
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2009 20:17
- Nahlásit

Biluška

no kde by se vencil?

Biluška
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2009 22:04
- Nahlásit

argosek
no kde by se vencil?
Přece každej slušnej panelákovej pes se venčí na balgoně. V krajním případě na terase. A když tam bude mít pastvu tak nebudou mít kde venčit, to dá přece rozum

argosek
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2009 23:54
- Nahlásit

Biluška

panelakovy pes se venci na balkone a pastevecky pes na pastve. panelakovy pastevecky pes se tedy bude vencit na pastve na balkone, to da rozum

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2009 06:15
- Nahlásit

argosek
panelakovy pastevecky pes se tedy bude vencit na pastve na balkone, to da rozum
To je ale strašně nehygienické

Strejda
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2009 17:09
- Nahlásit

Biluška
To je ale strašně nehygienické
Balkon se musí dobře vyspádovat a dvakrát denně spláchnout hadicí nebo vapkou. Pak bude hygienické minimum dodrženo.

Sedmička
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2009 17:35
- Nahlásit

A poradíte mi jakého psa do bytu když ne entlebucha??Chtěla bych krátkosrstého,střední velikosti(40-50cm),sportovního typu.
předem děkuju...

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2009 19:58
- Nahlásit

Strejda
Balkon se musí dobře vyspádovat a dvakrát denně spláchnout hadicí nebo vapkou. Pak bude hygienické minimum dodrženo.
No jo, jenže to jim zase spadnou ty ovce co se tam budou pást

Sedmička
šarpej . Ale ten etlenbuch tam klidně může být taky, nebojte.
Jenom taková malinká poznámka - pokud chcete krátkosrstého psa kvůli tomu, abyste neměli všude chlupy tak děláte velikánskou chybu. Kupte si dlouhosrstého, čím chlupatějšího tím líp. Protože dlouhé chlupy jednoduše vysajete, ale ty krátkosrsté se zapíchají do koberců, do gauče, do oblečení...a nejdou dostat ven jinak než pinzetou
Nebo zvolte úplně nelínavého - sportovní pes střední velikosti je třebas střední pudl

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2009 20:23
- Nahlásit

Tak snad je logický,že tomu psékovi dám na balkon kočkolit,ne? Tedy psopsolit

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2009 20:44
- Nahlásit

jana33
Tak snad je logický,že tomu psékovi dám na balkon kočkolit,ne? Tedy psopsolit
No není to logický gdyž tam bude pastvina Copak ofce se můžou pást na psopsolitu??

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2009 20:57
- Nahlásit

Nekomplikuj, kousek místa vyhradíš mističce s psopsolitem. Vždyť snad vytváříš prostředí pro svého nej nej kamaráda,ne?

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2009 21:41
- Nahlásit

jana33
žádná ofce není můj nejlepší kamarád Ofce mají malý očička a těma potměšile koukají a taky pořád dělají bobky A vůbec si nejsem jistá, že se naučí chodit na psopsolit, páč sou blbý

Kniga
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2009 21:59
- Nahlásit

Muzu mit jweste dotaz k tomu entlebuchovi, fakt vam prijde do bytu nevhodny?
Jako co jsme cetla ve standartu tak by to na vychovu snad nemel byt orisek, ze pry jsou lehce cvicitelni atd. neni tomu tak?

Zvazuju casem partacku pro Spoty, bud to zase bude bigl, no kdyz nezvladnu to utikani tak spis malej knirc, ale entlebuch se mi taky hodně libi.
Jasne ze by bydlel v panelaku, ale dlouhe prochajdy jsou samozrejmosti, cvicak, agility atd. taky, snad kdzy to vyhovuje biglovi mohlo by to vyhovat i entlebuchovi ne?

Strejda
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2009 06:13
- Nahlásit

Kniga
ale dlouhe prochajdy jsou samozrejmosti, cvicak, agility atd.
Agility pro entlebucha asi ne. Procházky a cvičák ano.
dotaz k tomu entlebuchovi, fakt vam prijde do bytu nevhodny
Svojí povahou je vhodný, ale velikostí moc ne.

Biluška
No jo, jenže to jim zase spadnou ty ovce co se tam budou pást
Ale vůbec ne. Ovce mají velkou spádovou dostupnost.

Biluška
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2009 14:42
- Nahlásit

Kniga
Etlenbuch je na agility moc těžký, zrušíš mu klouby a většinou to odskáče i srdce

Strejda
Svojí povahou je vhodný, ale velikostí moc ne.
Třá mají velký byt a málo nábytku . My jsme měli v 2+1 dvě šeltie, Pumu, Lilátko a německého ovčáka. Jo a taky dvě činčily a křečka Ananas. Na každého živého tvora připadalo 1,4 metru čtverečního a bylo to v pohodě . Dokonce nám zbylo 0,3 m na fíkus

Ovce mají velkou spádovou dostupnost.
No dobře, ale co ta vapka? Se to musí ucpávat ofčíma chlupama ne?

Cesmina
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2009 15:08
- Nahlásit

y jsme měli v 2+1 dvě šeltie, Pumu, Lilátko a německého ovčáka. Jo a taky dvě činčily a křečka Ananas.

Tak to mi prijde jako dokonala sebevrazda az vrazda.
To by pro me v pohode vubec nebylo a nejak se mi nechce verit, ze to muze byt na pohodu.
(Ale nadruhou stranu nemuzu prudit, jinak se bude Berta nadosmrti bat a bude agresor..., takze uz mlcim, uz mlcim)

Strejda
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2009 15:23
- Nahlásit

Biluška
No dobře, ale co ta vapka? Se to musí ucpávat ofčíma chlupama ne
Pani, vapka je tlakový čistič. Nic se nebojte, to pude.

Třá mají velký byt a málo nábytku
U nás by byly potřeba široký chodby, protože pes leží zásadně na nejfrekventovanějším místě, kde vidí na všechny dveře.

Biluška
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2009 15:47
- Nahlásit

Cesmina
To by pro me v pohode vubec nebylo a nejak se mi nechce verit, ze to muze byt na pohodu.
Bylo to naprosto v pohodě. Jednak razím názor, že člověk má mít pouze ten nábytek, který nezbytně potřebuje k životu - takže máme postele, dvě skříně, jídelní stůl a stoly pod počítače (jeden já a jeden děcka). Jo a díťata mají ještě psací stoly, ale ty v paneláku neměli, páč tenkrát je nepotřebovali . Takže když nám místo nezabírají takové kraviny jako jsou konferenční stolky, stojany na kytičky, poličky s vázičkama a tak podobně tak se tam vejdou klece s křečkama a psí pelechy .
No a za druhé jsme stejně byli furt na cvičáku a domů jsme chodili přespat

Strejda
U nás by byly potřeba široký chodby, protože pes leží zásadně na nejfrekventovanějším místě, kde vidí na všechny dveře.
To mi dělá saň taky Vidět na dveře teda nemusí, ale zásadně si všechny musejí lehat na nejvíc frekventované místa a programovaně zavazet
Dokonce mají speciální grif na zavazení když nesu hrnec s vařící polívkou, nebo jinou nebezpečnou věc V tom případě jedna vstane a začne se mi přímo pod nohama protahovat. Zařvu a nakopnu ji. Nato vstane druhá a jde se podívat co ta první dělá. Samozřejmě tak, aby se mi co nejvíc pletla pod nohy. Poté co seřvu (a zmlátím traverzou) tu druhou vstane třetí a tak dál až do naplnění momentálního počtu u nás žijících psů Jako poslední vždy nastupuje do akce Lilátko, které přesně odhadne kam ten vařící hrnec hodlám nést, stoupne si přede mě a POMALINKU vyrazí stejnou cestou, kterou hodlám jít já. Nigdy se nesplete

Kniga
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2009 16:50
- Nahlásit

Strejdo proc velikosti ne? Jako me zas tak velkej neprinde, vzdyt stredni kniraci jsou v bytech uplne bez problemu

Pes má v kohoutku optimální výšku 44 až 50, přípustná je do 52 cm.
Fena má v kohoutku optimální výšku 42 až 48, přípustná je do 50 cm.

To mi jako obr pes co doma zavazi nepripada....

Biluska aha to me nenapadlo, jsme si rikala pes stredni velikosti to by nemel byt problem, hmm ale dogtrekking by mu vadit nemel ne?

Biluška
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2009 17:19
- Nahlásit

Kniga
Biluska aha to me nenapadlo, jsme si rikala pes stredni velikosti to by nemel byt problem, hmm ale dogtrekking by mu vadit nemel ne?
Dogtrek asi ne. Na agi je moc těžkotonážní

Strejda
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2009 17:52
- Nahlásit

Kniga
Strejdo proc velikosti ne? Jako me zas tak velkej neprinde,
Když si lehne na bok, tak zabere plochu 1,5 x 0,5 m. Naši psi vždy leží tam, kde se nejvíc chodí. Když bude malý byt, tak budete psa překračovat.

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání