| Autor |
Zpráva |
Matejka
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2009 14:17
- Nahlásit
Kniga
My máme v 1+1 velkou knírajdu a je to naprosto v pohodě, vyřádí se na prochajdách a na cvičáku a doma většinou zalehne nebo něco okusuje ) Je fakt, že ráda spí u linky, teda jen když zrovna vařim a pak jí musím překračovat, ale to mi teda problémy nedělá )
|
Kniga
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2009 21:20
- Nahlásit
MatejkaStrejda
no jako prave, me velikost psa prijde jako to poslednim kriterium zda je vhodny nebo ne. proto se mi zdalo divne ze entlebucha nedoporucuji, pritom je to jeste furt prcek
Biluška nj, tak stejne nemusi psi delat stejnou vec, ale zrejme fakt pujdu asi zase do bigla, odpadla by sousta starosti a tak, je to sle hudba budoucnosti...
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2009 21:21
- Nahlásit
myslim, ze uz jsem to vyresil.
pokud na pastvu patri pastevecky pes,
tak do panelaku patri panelovy pes.
|
Sedmička
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2009 16:30 - Změnil/a: Sedmička
- Nahlásit
jj )
|
Kniga
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2009 16:39
- Nahlásit
Mno ja mylsim, ze krome pohybu potrebuje orderka makat i hlavou, ze ji jen prochazky ahazeni balonku stacit nebudou...
Jak stare je to dite? pokud pod takovyh 12 let tak ho vychovavat nemuze, pubertak uz by ji mohl zladnout... agility ji bavit bude, ale bude na to asi desne rychla, sem videla na cvicaku pekna paka, jsou dobry, ale pro zacatecnika mi prijdou moc rychly... ja osobne kdybych volila neco jako borderku tak bych si adsi poridila australskyho ovcaka... Vypada podobne, je to taky pako, ale ne tolik jak borderoid...
|
polaskovaalka
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2010 18:58
- Nahlásit
Ahoj všem chtěla bych taky poradit chtěla bych si asi tak za 3 roky pořídit do bytu psa líbyl by se mi nějaký střední velikosti chodím do práce na 8 hod. směnu vracím se s raní kolem 15 hod. a s odpolední kolem 22:30 se psem skušenosti mám ale měla jsem ho na dvorku ne v bytě. Taky to byl pes menšího vzrustu byl my kohoutkem po kolena. Ráda bych s ním chodila na dlouhé procházky a taky běhat chodila bych s ním do ZKO na výcvik trochu mě zajímá obrana ale není to podmínka chci ho spíš jako kamaráda žiju sama a stýská se mi po psím společníkovi měl by být společenský přátelský ke psům líbyjů se mi bulíci ale četla jsem že se tyto plemena né vždy snesou s jinými psi a pár chovatelů mi ho nedoporučovalo pro malé skušenosti se psi. Uvažovala jsem o dalmatínovi a taky jsem tady četla o Bílém Švícarském ovčáku že je pro začátečníky vhodný. Je sice možná na takové otázky brzy ale já chci být dobře připravená.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2010 19:00
- Nahlásit
polaskovaalka
a cos udelala s tim osklivym biglikem?
|
polaskovaalka
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2010 19:11
- Nahlásit
to bude omyl žádného jsem neměla
|
polaskovaalka
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2010 19:13
- Nahlásit
měla jsem křížence špice Goru bohužel jsem ho musela v jeho 15 letech uspat měl nějakou srdeční příhodu a nebylo mu pomoci.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2010 20:31
- Nahlásit
polaskovaalka
Tak proč si nekoupíš zase špice? Velikost si můžeš vybrat dle libosti.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2010 21:04
- Nahlásit
polaskovaalka
Myslím že ti tady každý doporučí to co má doma, takže za mě pudla - velikost střední nebo velký - to už je na tvých preferencích - podle mě by splnil tvá očekávání, včetně cvičákových požadavků, pokud nemáš v okolí jen zpátečnické výcvikáře
URL
|
polaskovaalka
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2010 21:22
- Nahlásit
Maya
Zní to logicky když jsem s ním byla spokojená ale já bych chtěla přece jen změnu i když špic vlčí je opravku nádherný.
|
polaskovaalka
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2010 21:33
- Nahlásit
Dines
pudli se mi moc nelíbyjů jediné co se mi na nich libý je spůsob chůze. Vydívám tady chodit jednoho pána s pudlem a ten má dost výrazný chod nevím jak to jinak nazvat chodí jak dámička dívala jsem se taky na chrty ale tam se zase nedoporučuje pouštění z vodítka a já bych se psem chtěla chodit do polí a pouštět ho aby se vyřádil. Naši si koupili čistokrevnou fenku špice je malá ale co se mi nelíbý tak že když jdeme do cukrárny která je 10 min. cesty pěšky a fenka má co dělat aby došla ta by mi teda nestačila já se ráda toulám a abych se přiznala tak od té doby co nemám psa tak přibýrám na váze potřebudu společníka na běhání jakým mi byl goro ten dokázal běhat se mnou po venku celé odpoledne je fakt že po cestě domů už dost táhl
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2010 21:36
- Nahlásit
polaskovaalka
A co se ti na nich teda vlastně nelíbí?
|
polaskovaalka
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2010 21:54
- Nahlásit
Nepadl mi do oka nemám žádné špatné skušenosti každýmu se hold líbý něco jiného já vám napíšu co se mi líbý ale jsou to samo nevhodní psi pro někoho kdo má skušenosti jako já líbý se mi vlci takže ČSV a Lajka líbýjů se mi chrti ratvajler, dobrman, ohaři, dalmatín, Bílí švícarský ovčák, belgický ovčák, Holanský ovčák, Bulterier, Akita inu tu měl strýc byla nádherná, americký pitbul, s malích plemen papillon a Kavalír ale věčí plemena přece jen víc ale z logických důvodů se ke mě nejvíc hodí právě ten papillon je malí do bytu akorát a hiperaktivní ale já bych chtěla mětšího psa i s toho důvodu aby když ho obejmu tak abych i něco držela měla jsem u Gory ráda když mě jeho srst hladila po holích rukách. Kamarádka mě brávala k svojí matce ta má Haskyho abych se mohla obímat aspoň s tím jejím.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2010 21:57
- Nahlásit
polaskovaalka
To je jasné že se každému líbí něco jiného
Jen znám dost lidí kteří třeba pudla soudí jen podle špatného střihu Tak proto jsem se ptala...
Máte docela široký záběr
Každý plemeno úplně jiný
|
casira
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2010 22:01
- Nahlásit
polaskovaalka
Akita inu,americká akita-velmi dobrý spoločník,vhodný na túry,prechádzky,mám skúsenosti.
|
polaskovaalka
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2010 22:02
- Nahlásit
Já vím jsem číslo nevím jak jsem mohla vydržet 3 roky bez psa a nevím jak ještě 3 roky vydržím mám fretku je jí 5 let je to už starší dáma na to aby si zvykla na psa už moc stará nechám ji v klidu dožit a pak naběhnu na psa než jsem si ji pořídila tak jsem o fretkách studovala celí rok denodeně myslím že pes je větší zodpovědnost a je potřeba se pořádně rozmyslet vybýrat atd atd.
|
polaskovaalka
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2010 22:07
- Nahlásit
casira
mě ta strýcova přišla docela hloupá když jsem tam přišla tak si mě ani neočichala což mi příjde u psa divné já když příjdu k nějakému psoví tak jako první nastavím rudu aby si mě očichal ale je pravda že se mi stalo nedávno nakupovala jsem ovoce před stánkem přišla tam paní s labradovem a ten se mi jen tak opřel o nohu ani si mě neočichal prostě jen tak jo ti se mi líbyjů taky hlavně ti hnědí
|
polaskovaalka
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2010 22:15
- Nahlásit
Já bych chtěla taky psa který by mě taky trochu ohlídal žiju sama a bohužel už mám skušenost že mě přišel opilí chlap pozvat na večeři měla jsem docela strach co udělá když ho odmítnu nakonec se s něho vyklubal sousedčit syn ale přece bych byla ráda kdyby ohlídal jak mě tak můj byt. A ještě bych byla raději kdybych s ním mohla chodit s práce chodím místem kde každoročně přepadnou nějakou holku ale je to nejkratší cesta a já mám pro strach uděláno a projistotu chodím ozbrojena bohužel psa do práce brat nemůžu
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2010 22:37
- Nahlásit
polaskovaalka
ahojka, taky mam akitu (americkou) a rozhodne nesouhlasim, ze je to hloupe plemeno! s labradorem by toho moc spolecnyho mit nemely ... treba slo o to, ze akita tvyho stryce nebyla kontaktni k dalsim lidem, ze proste o tebe nestala, tak se nesla ani seznamovat, proste jsi pro ni byla "vzduch" ale nevim, jen soudim podle popisu
mozna nejaky ten "terier typu bul" byl pro tvoje potreby fajn, ale to sama musis vedet, co chces
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2010 22:40
- Nahlásit
polaskovaalka
co třeba boxík, ohlídá tě na sport to taky je.
|
polaskovaalka
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2010 22:54
- Nahlásit
bul. nevím četla jsem a taky na vlastní oči zažila že se špatně snášejí s jinými psi hlavně fenky boxer zní dobře není ani velký ani malí je krátkosrstý co se týče učenlivosti a povahy nemám nic nastudovaného to se dá ale lehko dohnat. Strýc měl Akita Inu a opravdu ji byli všichni ukradení ta druhá byla lepší mazlivá, na amerických pitbulech se mi líbý kolik je možností barev a taky celkoví vzhled, soused má psa ale špatně vychovávaný už zakousl několik psů ale kamarádka má fenku která by i zloděje přivítala
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2010 23:08
- Nahlásit
polaskovaalka
bul. nevím četla jsem a taky na vlastní oči zažila že se špatně snášejí s jinými psi
Ano, to je pravda. A potřebují pořádné vyžití a vybití energie. Nejsou to psi na parkové venčení příp. vyčůrat před panelákem a rychle zpátky do králíkárny. Nedoporučuji člověku, který není úplný magor.
|
polaskovaalka
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2010 23:18
- Nahlásit
Tak takoví spůsob venčení bych neprovedla ani srnčímu ratlíkovi to už bych ho vzala přes půl města nebo do polí a nebo bych ho prohnala na dvoře je obrovský slušné fotbalové hřiště i s trávníkem docela bych vyskoušela létající talíř ten by mohl psa zabavit a utahat v nedaleké vesnici mají rybníčky když jsem na kraji města tak tam dohlédnu přes pole je to kousek jen nevím jestli je vhodné nechat psa rochnit v takové vodě a ty dovolené ve stanu to bude bomba jak já těm pejskařům závidím že je mají sebou Goro byl moc bojácný abych ho mohla brat sebou ale zase sme si to vynahrazovali celí rok
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2010 00:39
- Nahlásit
polaskovaalka
Ty jo, co to vaši mají za špice? I trpasličí špic je schopný lítat a běhat hodiny. Natož malý nebo střední. Vždyť běhají i agility, jeden malý špic šel i dogtrekkingový závod.
|
polaskovaalka
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2010 08:57
- Nahlásit
nevím možná záleží na co je pes zvyklí když neběhá tak je možná línější je fakt že za půlrok dost přibrala já jsem jim to říkala už v létě že je tlustá ale oni mi odpověděli že není že to dělá ta srst a přitom byl Goro jak srnka štíhlí sice nebyl hiperaktivní ale šel by semnou i do pekla i kdyby to peklo bylo sebedál je fakt že Goro byl větší než ona
|
polaskovaalka
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2010 09:05
- Nahlásit
kdysi jsem chodívala do jednoho oběktu známí tám dělal vedoucího ostrahy měli tam dobrmana byl to zlatíčko měl rád děti nechtěl moc poslouchat byl to útěkář měl rád tahání kola často jsem si ho brávala domů rozmazlovali jsme ho dobrotama vykoupali vytáhali klíšťata a pak zase spátky taky jsem s ním chodila na obchůzky po areále bylo to tam opuštěné takže jsem mohla často se tam měnili lidi na hlídání a pes málokoho poslouchal hlavně ženám utíkal většinou ke mě proto se mi líbyjů i dobrmani ale přece jen už to byl vychovaný pes měl spoustu prostoru nevím jestli by byl vhodný
|