Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Jakého psa do panelového bytu?
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . >>
Autor Zpráva
Sali
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 15:38
- Nahlásit

Mucholabka
na výstavě??? prober se...

Dines
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 15:48
- Nahlásit

Sali
Tak aspoň na hovna máme stejnej názor

A můj pes mě nerve k cizím za účelem bitky, nýbrž za účelem hry - což mi vadívalo natolik málo, že jsem to korigovala jen mírně

Dines
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 15:57
- Nahlásit

Ještě dotaz do placu - Co všechno a v jakym "pořadí" upravuje pohyb psů? (zákony, vyhlášky,....)

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 16:07
- Nahlásit

no nevim, jak si tohle muzes myslet, kdyz tam sama jdes

Psíček

No jo, svůj k svému. Ale mírně jsem jim zvedla průměr, aspoň tak, ne?

Sali
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 16:08
- Nahlásit

A můj pes mě nerve k cizím za účelem bitky, nýbrž za účelem hry - což mi vadívalo natolik málo, že jsem to korigovala jen mírně
Dines
no tak te´d ti to asi vadí o něco více, tak si to zkoriguj o něco méně mírně,
většinou se to dělá tak, že to psovi nejdřív verbálně a v souvislosti s tím i účinně mechanicky zakážeš,
a pokud to zakážeš dobře, tak to i pochopí a dělat to nebude,
ono vodítko není od toho, aby pes vodil psovoda,
někdo to má nastavený tak, že prostě řekne rovně půjdeš a druhý nevidíš, a pes responduje,
někdo zavelí k noze a klid a pes taky responduje,
ono je to o autoritě a z ní vyplývající ochotě psa se podřídit,

no a občas hodně často někdo nemá nou-hau a nezakáže nic.

Dines
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 16:12
- Nahlásit

Sali
Souhlas - začnu na tom makat a ono to půjde, to se nebojím

StaHi
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2009 03:42
- Nahlásit

Mucholabka
Ve zpravodaji jsme měli napsáno..
jj, dik za upresneni. (jinac smysl psich poplatku na vsi uz nehledam.. platim, protoze musim)
jak OÚ jako likviduje hluk?
to netusim, mozna je ale pro nepejskarskou cast obce hluk snesitelnejsi, kdyz vi, ze si pejskar musel zaplatit..

Sali
Správnej skaut..
jj a nektery (sberem psich guven posedly) skauti si pro vlastni potrebu poridili i polni rycek

Psíček
na podobnem miste jako to Magnum
jako "Uctívam ho...a ty?" ??? esli jo, tak to jsi dal

StaHi
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2009 11:54
- Nahlásit

Psíček
jen se stydis dat tomu pruchod
ale dyz LucieS kazala 'nepustit'

aren
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2009 14:57
- Nahlásit

Dines
Ještě dotaz do placu - Co všechno a v jakym "pořadí" upravuje pohyb psů? (zákony, vyhlášky,....)
Kromě paragrafu 179 a 180 Trestního zákona o obecném ohrožení už jen místní městská/obecní vyhláška.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2009 15:09
- Nahlásit

K tomu sbírání, dneska jsem se ráno rafla s borcem, co 30 metrů od koše nechal hned vedle chodníku guvno po retrívrovi. Jako čuměl na psa jak toto a pak se v klídku rozešel pryč. Guvno jak bič a hnedle u chodníku. Se cítil dotčenej, že co po něm jako chci
Já sbírám skorem všude bo mě může vždycky vytočit, když do něčeho třeba v noci šlápnu.

StaHi
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2009 15:17
- Nahlásit

PeKrato
mi to teda obvykle vytoci i pres den ))

Psíček
smarja a jak jinak? porad se este drzim, ale zacina to bejt dost obtizny

PeKrato
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2009 15:20
- Nahlásit

StaHi
To jako jistě, jen přes den si to jakžtakž dokážu ohlídat Ale v noci jsem slepá, jak zaleze slunko, nevidím

StaHi
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2009 02:43
- Nahlásit

Psíček
se stydis dat tomu pruchod ... kasli na dietu
jo takhle...tak este chvilu, musim se s tim nejdriv nejak vyrovnat ...si to zaslouzis za co, probuch ?!?

StaHi
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2009 19:28
- Nahlásit

Psíček
z toho bejvas pokrivena jo?
no, na Vanoce mi to dokonce malem zlomilo (slo o dost extremni 'pruchod'..a to je jen polovina pravdy )

StaHi
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2009 00:17
- Nahlásit

Psíček
uprimne lituji
nemusite! ta infekce stale koluje republikou, takze mate realnou sanci, ze onen pruchod nejen uvidite, ale i prozijete takrikajic na vlastni kuzi

StaHi
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2009 17:09
- Nahlásit

Psíček
to mate jedno s druhym, takovy to vyhodny baleni 2v1

aren
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2009 17:04
- Nahlásit

Hezká hodná dvouletá fenka bígla je momentálně v karantenní stanici Zvolen.
http://www.kszv.sk/podr.php?ID=643

Cesmina
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2009 11:15
- Nahlásit

:=))) Fakt nasla jsem si standard plemene a je tam vic.

Ae treba je problem v najiti kohoutka. Treba ja kdyz ho naposledy videla, tak jsem sundavala pejska z kohoutka a tak nevim, kde bych merila tu vysku, no.

aren
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2009 14:12
- Nahlásit

Cesmina
nevim, kde bych merila tu vysku
V místě, kde končí šíje a začínají záda, napojují se tam lopatky, tak tam.
Myslím ale, že jednak v karanténní stanici si těžko dávají práci s přesným měřením, takže +-několik cm jim bude fuk, a druhak ta fenka nemusí být vůbec čistokrevná. Jen vypadá jako bígl a je hodná.

Cesmina
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2009 15:13
- Nahlásit

Jo ty jako myslis, ze je treba ten pes celej bilej a oni mu nakresli fleky na foceni a udelaji z neco blegla, pro ty, co jim to prijde dulezity? A pak se doma pejsek vykoupe a ono mu zmizi bleglovani, tak ho proto ti lidi vrati, protoze uz ho nemaji proc mit radi.
No tak to mi taky neprijde spravne, ze takovy lidi vubec existuji.

aren
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2009 15:27
- Nahlásit

Cesmina
Jo ty jako myslis, ze je treba ten pes celej bilej a oni mu nakresli fleky na foceni a udelaji z neco blegla, pro ty, co jim to prijde dulezity? A pak se doma pejsek vykoupe a ono mu zmizi bleglovani, tak ho proto ti lidi vrati, protoze uz ho nemaji proc mit radi.
No tak to mi taky neprijde spravne, ze takovy lidi vubec existuji.

Ne, to nemyslím. Myslím, že prostě dávají na stránku popis psa, a to nejlépe vystihuje slovo "beagle". Proč by mu kreslili fleky? Nechápu teď moc, o co ti jde.
Já myslím, že se s tím v té KS moc nepářou, pejsek je pár dní na stránkách a pak dostane smrtící injekci.

Cesmina
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2009 16:49
- Nahlásit

A ja myslela, ze karantenni stanice na Slovensku maji z vetsi casti, jak to napsat "zprizneny utulek (lky)", kteri si pesany nakonec vezme, takze ta injekce je zpravidla jen takova "formalni" hrozba, aby se naslo vic zajemcu pro psy.

(Jinak ta zprava navazovala spis na tu od Psicka... )

aren
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2009 18:18
- Nahlásit

Cesmina
Jinak ta zprava navazovala spis na tu od Psicka...
Aha tak to jo.
A ja myslela, ze karantenni stanice na Slovensku maji z vetsi casti, jak to napsat "zprizneny utulek (lky)", kteri si pesany nakonec vezme, takze ta injekce je zpravidla jen takova "formalni" hrozba, aby se naslo vic zajemcu pro psy.
No to je příjemný názor, ale když zvážíš, že i ty útulky jsou financované městem, a kolik že přispěje asi město na psa z jiného okresu, a při tom, kolik těch psů je, tak člověk nemůže moc počítat, jestli si chce zachovat to dobré spaní.
Jestli tě to zajímá, tady je tema lidí, co se tam snaží pomáhat:
http://www.psiadusa.sk/forum/viewtopic.php?f=8&t=1 805

Sedmička
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2009 17:27 - Změnil/a: Sedmička
- Nahlásit

prosim vás,mohly byste mi pomoci??Můžeme mít v paneláku entlebucha??Venčily bychom ho ráno,dcera po obědě a večer a samozřejmě by mu patřil víkend.A fenku nebo psa??prosím pomozte.Děkuji

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2009 08:00
- Nahlásit

Sedmička

Entlebuch a venčení 3x denně? Napište víc, co máte v plánu se psem...

Cesmina
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2009 12:03
- Nahlásit

Tak to Lucko zalezi, co to je venceni. Muj pritel nejde nad pet minut a ja nejdu vetsinou pod pul hodky...

Jinka ja nejsem zastancem velky a vetsich psu na bytovce. Sama jsem mela max. asi 20 kg krizence float coated retrivra a to uz mi prislo dost. Mozna snad kdyz se clovek temer vyhradne venuje psovi, ale jinka barak + vychazka je optimalni.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2009 12:40
- Nahlásit

Cesmina

Proto jsem se ptala dál

Já mám dva střední - tak kolem 40 cm v kohoutku, Ben o maličko mohutnější - zatím jsme ve 3+1 a v pohodě i další 2 psi by se tam dobře vešli ))) v září nebo v říjnu se budem stěhovat do baráčku, kde budou stejně doma.

Ale souhlas, je rozdíl mít tam víc malejch než velkejch... velkej pes potřebuje velkej prostor, si myslím )

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2009 12:41
- Nahlásit

Cesmina

Ještě k tomu venčení 3x denně - asi jsem už hodně skeptická a nedůvěřivá - ono entlebuch má velmi přitažlivý vzhled..

Cesmina
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2009 12:57
- Nahlásit

A kdo ma byt velkej jako zahradu? :=))) Jinka zahrada je stejne vic. Pro tohle plemeno urcite.
Divala jsem se na netu, zas tak moc pritazlive mi nepripadal, ale kdybych mela ten barak, tak na hlidani by se dal. Jenze i tak mi prisel zbytecne tezkej. Ja bych si predstavovala, neco jeste o 5 kilo az 8 kilo lehci a na pohled zlejsi.
Jo a kdyz je to ten hlidac a rozhodl by se hlasite hlidat, tak na bytovce to asi neni moc vyhra. :=)))

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2009 13:41
- Nahlásit

Cesmina

No právě, taky záleží na tom, co si vybereš za plemeno do bytu a kolik času mu budeš věnovat, kdyby to každej bral tak jako renata davídková, přidal k tomu činnost odpovídající plemenu, tak nejni co řešit

Zahrada samotná nejni nic. Stejně jako pes přes tejden zavřenej v paneláku.

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání